دوره 19، شماره 2 - ( 7-1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 49-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (4494 مشاهده)
مقدمه: تب کیو یک بیماری مشترک با انتشار وسیع است که به‌وسیله یک ارگانیسم داخل سلولی اجباری به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد می‌شود. شیر خام یا فرآورده­های لبنی تولید شده از شیر غیرپاستوریزه ممکن است حامل کوکسیلا بورنتی عفونت زا باشد. هدف این مطالعه تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در تانک‌های ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو مراکز فروش لبنیات سنتی شهرستان خرم­آباد بود.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی در مجموع 120 نمونه از تانک‌های ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو مراکز فروش لبنیات سنتی شهرستان خرم­آباد طی ماه‌های آبان و آذر سال 94 جمع آوری شد و برای تعیین حضور کوکسیلا بورنتی از روش Nested PCR استفاده شد.
یافته­ها: در این بررسی 9 نمونه از 120 نمونه تانک‌های ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو (5/7 درصد) از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت شدند.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد تانک‌های ذخیره شیر خام و غیرپاستوریزه گاو مراکز فروش لبنیات سنتی یک منبع مهم کوکسیلا بورنتی در شهرستان خرم­آباد می­باشد.
متن کامل [PDF 263 kb]   (1542 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/7/4 | پذیرش: 1396/7/4 | انتشار: 1396/7/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.