دوره 21، شماره 3 - ( 8-1398 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 35-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
چکیده:   (3744 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر چهار هفته تمرین ورزشی اختیاری و اجباری در دوران نوجوانی بر رفتار شبه اضطراب و تاثیر آن بر میزان بیان ژن عوامل التهابی در مخچه است.
مواد و روش ­ها: به منظور انجام آزمایش، 40 سر رت نر به صورت تصادفی ‏به 5 گروه کنترل(C)، جدا شده از مادر (MS)، جدا شده از مادر و ورزش اختیاری (MS+RW)، جدا شده از مادر و ورزش اجباری (MS+TM) و جدا شده از مادر و داروی فلوکسیتین (MS+flx) تقسیم شدند. به استثنای گروه کنترل رت های سایر گروه ها از روز 2 پس از تولد تا روز 14 پس از تولد به مدت 180 دقیقه از ‏مادرشان جدا شدند. سپس آزمودنی ها به صورت 4 تایی تا روز 28 در قفس‎‎ نگهداری شدند‏. گروه های تمرین و دارو از روز 28 با اختیاری (چرخ گردان) تمرین اجباری (تردمیل) و دارو (فلوکسیتین) تیمار شدند. در روز 60 رفتارهای شبه اضطرابی  به وسیله آزمون رفتاری  EPMارزیابی شد. میزان بیان ژن عوامل التهابی در بافت مخچه نیز اندازه­ گیری شد.
یافته ­ها: نتایج ما نشان داد ورزش اختیاری توانست بطور معنی داری و بهتر ار ورزش اجباری رفتارهای شبه اضطراب ناشی از استرس جداسازی از مادر را خنثی نموده و بیان ژن عوامل التهابی در مخچه را کاهش دهد.
بحث و نتیجه­ گیری:  نتایج پژوهش حاضر نشان داد ورزش اختیاری می تواند به عنوان روش درمانی غیردارویی برای اختلالات ذهنی  و روانی همچون اضطراب مفید باشد.
متن کامل [PDF 380 kb]   (1162 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1397/10/19 | پذیرش: 1398/6/13 | انتشار: 1398/9/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.