دوره 22، شماره 1 - ( 2-1399 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 130-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Torabi K, Naghsh N, Madani M. An Investigation of Carotenoid Production by Fusarium Exosporium and Its Effect on Liver Enzymes in Male mice. yafte. 2020; 22 (1) :121-130
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2889-fa.html
ترابی خاطره، نقش نوشین، مدنی محبوبه. بررسی تولید کارو تنوئید توسط قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم و تاثیر آن بر آنزیم‌های کبدی در موش های سوری نر. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (1) :130-121

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2889-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (2409 مشاهده)
مقدمه:کاروتنوئیدها گروه مهمی از رنگدانه­ های طبیعی هستند که توسط گیاهان و برخی میکروارگانیسم­ها نظیر قارچ ­ها تولید می­ شوند این رنگدانه­ های مفید دارای خواص مفیدی از جمله خاصیت آنتی­اکسیدانی نیز می­ باشند. هدف از پروژه حاضر تولید کاروتنوئید توسط قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم و تاثیر آن بر آنزیم­ های کبدی در موش­ های سوری نر است.
مواد و روش ­ها: قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم در محیط سابورودکستروز آگار کشت داده شد. در این روش فرایند استخراج کاروتنوئیدها بوسیله روش حلال در شرایط بهینه مخلوط حلال­ های استون، متانول و پترولیوم اتر به مدت 24 ساعت انجام شد. درمرحله بعد 24 راس موش سوری نر بطور تصادفی در 3 گروه هشت تایی تقسیم بندی شدند. 2 گروه از گروه ­های تیمار تزریق داخل صفاقی ( mg/kg 32و16) کاروتنوئید را دریافت کردند در ضمن به گروه شاهد 2/0 میلی لیتر از سرم فیزیولوژی به صورت داخل صفاقی تزریق شد. سپس خونگیری از قلب موش­ ها صورت گرفت و فاکتورهای کبدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزارspss21  تحلیل شدند و تمامی داده­ ها با روش ANOVA مقایسه گردید. 
یافته­ ها: نتایج نشان داد که کاروتنوئید استخراج شده از قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم موجب تغییراتی در میزان فعالیت آنزیم ­های کبدی شد. در گروه  تزریق غلیظ (mg/kg 32) میزان آنزیم­های SGPT و ALP  کاهش معنادار ایجاد شد .
بحث و نتیجه­ گیری: خاصیت آنتی­اکسیدانی کاروتنوئیدها در دوز غلیظ باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش فعالیت آنزیم­ های کبدی شده است. این عملکرد احتمالا بدلیل خاصیت آنتی­اکسیدانی کاروتنوئیدها با کنترل استرس اکسیداتیو و به دام انداختن رادیکال آزادها می­ باشد با توجه به شباهت فیزیولوژیک بدن انسان و موش می­توان استفاده از کاروتنوئید حاصل شده در دوز غلیظ را به عنوان کاربرد در صنایع غذایی پیشنهاد کرد.
متن کامل [PDF 386 kb]   (627 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1398/4/31 | پذیرش: 1398/9/9 | انتشار: 1399/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb