دوره 23، شماره 2 - ( 3-1400 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 208-196 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوریهای زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده:   (2027 مشاهده)
مقدمه: استقبال روز افزون از محصولات بهداشتی و درمانی بر پایه میوه ها وگیاهان دارویی، سبب شد تا تولیدکنندگان محصولات بهداشتی دهان و دندان، توجه خود را بر روی میوه ها و تولید محصولات گیاهی معطوف سازند که جایگزینی آن با محصولات رایج شیمیایی می تواند سبب ارتقای روش‌های درمانی و توجه به مقوله دندانپزشکی پیشگیرانه گردد.
مواد و روش ­ها: خواص نوری دمنوش میوه کرنبری و زغال اخته با چشمه نوری بیناب نگاری پهن باند Avantes در بازه 300-1100 نانومتر مقایسه و بررسی شد. روش آزمون طیف عبوری با سل کوارتزی شامل  4cc از حدود  7/1 گرم میوه خشک این دو دمنوش در 40 میلی لیتر آب معمولی 60 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه، استفاده شد. تشابه خواص شیمیایی این دو میوه در پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان نیز، به روش Usage Research  با ۳۶ مقاله از پایگاه‌های PubMed، Scopus و Google از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۲۰ بررسی گردید.
یافته­ ها: هر دو دمنوش کرنبری و زغال اخته دارای بیشینه قله طیف عبوری پیرامون طول موج 8/759  نانومتر و کمینه طیف عبوری پیرامون 439 نانومتر می باشند. همخوانی قابل قبولی در مقایسه نتایج طیف عبوری (در بازه 300-1100 نانومتر) با طیف جذبی (در بازه 400-750 نانومتر) وجود دارد. کرنبری همانند زغال اخته از لحاظ شیمیایی منبعی غنی از آنتوسیانین ها و  پلی‌فنول‌ها محسوب می گردد.
بحث و نتیجه­ گیری: بررسی های طیف سنجی نشان داد که از نظر ویژگی های بیناب نگاری اپتیکی تفاوت اساسی وجود نداشته است. بررسی مطالعات پیرامون خواص شیمیایی کرنبری و زغال اخته تاکید می کند که آنتوسیانین ها با مهار اینترلوکین ها جهت بهبود بیماری های پریودنتال و جلوگیری از مقاوم شدن باکتری ها در مقابل درمان با آنتی بیوتیک ها‌ موثر هستند. به علت عدم تفاوت قابل ملاحظه در خواص نوری و شیمیایی، این دو میوه می ­توانند جایگزین مناسبی برای یکدیگر جهت کاربری های بهداشتی و درمانی در مصارف دهان و دندان باشند.
متن کامل [PDF 677 kb]   (1047 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1399/5/21 | پذیرش: 1399/10/6 | انتشار: 1400/3/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.