دوره 24، شماره 1 - ( 2-1401 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 74-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhadiyani asgarabadi M, Behpoor N, Mohammadi moghaddam A. Changes in Some Fitness Factors, Testosterone, and Cortisol Following Combined Exercise with and Without Blood Flow Restriction in Older Men. yafte 2022; 24 (1) :58-74
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3217-fa.html
فرهادیانی عسگرآبادی محسن، بهپور ناصر، محمدی مقدم احمد. تغییرات برخی فاکتورهای آمادگی جسمانی، هورمون های تستوسترون و کورتیزول به دنبال تمرینات ترکیبی با و بدون محدودیت جریان خون در مردان سالمند. مجله علمی پژوهشی یافته. 1401; 24 (1) :58-74

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3217-fa.html


گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (1262 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اهمیت حفظ و ارتقای سلامت سالمندان، بررسی پاسخ­های هورمونی آنها در حین تمرینات آمادگی جسمانی ضروری است. این مطالعه با هدف تأثیر دو روش تمرین ترکیبی با و بدون محدودیت جریان خون بر روی برخی فاکتورهای آمادگی جسمانی (قدرت عضلانی و استقامت عضلانی)، آنابولیک (تستوسترون) و کاتابولیک (کورتیزول) انجام شد.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. در مجموع 24 مرد سالمند بدون سابقه تمرینی به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند که در دو گروه تجربی و یک گروه کنترل توزیع شدند. اندازه­ گیری ­ها شامل آزمون 30 ثانیه نشستن و برخاستن، آزمون نشستن و برخاستن با 50 درصد یک تکرار بیشینه )تا حد خستگی( و اندازه ­گیری تستوسترون و کورتیزول بود. در گروه با محدودیت جریان خون قسمت فوقانی هر دو ران با کاف بسته شد و تمرین با شدت 30-20 درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. در گروه تمرین بدون محدودیت همین حرکات با شدت 65 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. از آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی بون­فرونی برای تحلیل ­های آماری استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد تمرین با محدودیت جریان خون تأثیری معنادار و مشابه تمرین با شدت بالاتر و بدون محدودیت جریان خون در افزایش قدرت عضلانی و استقامت عضلانی دارد. همچنین هر دو روش تمرینی اثرات مشابهی بر افزایش میزان تستوسترون و کاهش میزان کورتیزول سرم در بین مردان سالمند داشت.
بحث و نتیجه­ گیری: از آنجا که انجام تمرینات سنگین با وزنه برای سالمندان دشوار و آسیب­زا است این افراد می­ توانند از تمرینات مقاومتی با شدت کم همراه با محدودیت جریان خون به طور اثر بخشی بهره ببرند. برای دستیابی به دانش بهتر در این زمینه، بهتر است سایر سازوکارهای هورمونی و عصبی-عضلانی دخیل در اثرگذاری این تمرینات بررسی شوند.
متن کامل [PDF 366 kb]   (636 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی انسانی
دریافت: 1400/1/26 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb