جلد 23 - ویژه نامه                   جلد 23 - ویژه نامه صفحات 25-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobasher Z, Bagheri N, Abasi M, Tanha Z. Comparison of a combination of acceptance and commitment-based therapy and self-compassion training and emotion oriented cognitive-behavioral therapy on self-care and adherence to treatment in icardiovascular patients. yafte 2021; 23 :12-25
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3238-fa.html
مبشر زهرا، باقری نسرین، عباسی محمد، تنها زهرا. مقایسه تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش شفقت بر خود و درمان شناختی-رفتاری هیجان مدار بر خودمراقبتی و تبعیت از درمان، در بیماران قلبی-عروقی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1400; 23 () :12-25

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3238-fa.html


گروه روان شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
چکیده:   (1399 مشاهده)
مقدمه: بیماری  قلبی و عوارض  روانی ناشی از آن از مهمترین عوامل مرگ و میر در جهان شناخته شده است از این رو پژوهش حاضر  اثربخشی تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد  و آموزش شفقت به خود و درمان شناختی رفتاری هیجان مدار بر خود مراقبتی و تبعیت از درمان در بیماران قلبی را مورد مقایسه قرار می دهد.
مواد و روش­ ها: پژوهش حاضر به روش پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تعدادی از زنان مبتلا به بیماری قلبی در شهر خرم آباد در سال 1399 بود که از میان آنها 45 نفر در دسترس ( 15 نفر گروه اول 15 نفر گروه دوم 15 نفر گروه گواه) مداخله در دو گروه درمان هر کدام به طور جداگانه در 10 جلسه 90 دقیقه ای برگزار شد و برای گروه گواه هیچ گونه آموزشی اعمال نشد. ابزار این پژوهش مقیاس خود مراقبتی با تعداد 12 سوال که توسط جارسما ساخته شده است و تبعیت از درمان با تعداد 20 سوال (5 سوال تبعیت کلی و 15 سوال تبعیت اختصاصی) توسط هیز ساخته شده بود که شرکت کنندگان در پیش آزمون و پس آزمون به سؤالات آن پاسخ دادند و از آزمون تحلیلی کواریانس چند متغیره برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته­ ها: تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش شفقت بر خود و درمان شناختی-رفتاری هیجان مدار باعث بهبود خود مراقبتی و تبعیت از درمان در زنان مبتلا به بیماری قلبی عروقی می شوند (05/0>p ) و درصد بهبودی آن ها بیشتر از آزمودنی های گروه گواه می باشد (05/0>(p  ولی دو گروه آزمایشی تفاوت معناداری با هم نداشتند (05/0<P).
بحث و نتیجه­ گیری: تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش شفقت بر خود و درمان شناختی-رفتاری هیجان مدار موجب استمرار و مدیریت در خود مراقبتی، تشخیص علایم و تبعیت از توصیه های پزشک معالج در زنان مبتلا به بیماری قلبی عروقی می شوند.
متن کامل [PDF 379 kb]   (955 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/8/24 | انتشار: 1400/8/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb