دوره 13، شماره 4 - ( 12-1390 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 93-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (13296 مشاهده)
مقدمه: دانسیته انرژی و امتیاز تنوع رژیم غذایی از شاخص‌های مناسب برای بیان میزان کیفیت رژیم غذایی هستند. هدف از این مطالعه بررسی میزان این دو عامل کیفیت رژیم غذایی در دانشجویان اصفهانی است. بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج، رابطه معکوسی بین دانسیته انرژی و امتیاز تنوع غذایی در بین دختران دانشجوی اصفهانی وجود دارد. هرچند که برای تأیید این یافته اجرای مطالعات آینده نگر ضروری است. یافته‌ها: میانگین دانسیته انرژی در این افراد 29/0±60/1 کیلوکالری بر گرم بود. افرادی که در بالاترین سهک دانسیته انرژی بودند، کمترین امتیاز تنوع رژیم غذایی را داشتند ( میانگین سهک اول: 92/1±61/9، میانگین سهک دوم: 22/1±98/6 و سهک سوم: 02/1±63/3 و05/0>p). همین روند درباره امتیاز تنوع سبزیجات (33/0±91/1، 26/0±54/1، 02/0±11/1 و 05/0>p) و میوه ها (72/0±98/1، 66/0±89/1، 3/0±44/1 و 05/0>p) نیز دیده شد. افرادی که در بالاترین سهک امتیاز تنوع رژیم غذایی قرار داشتند دارای کمترین میانگین دانسیته انرژی بودند (36/0±08/2، 31/0±69/1، 25/0±38/1 و 05/0> p). رابطه ای معکوس و معنی‌دار بین دانسیته انرژی رژیم غذایی و امتیاز تنوع غذایی دیده شد (03/0= p و3/0= r). مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی 289 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که به روش تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. برای ارزیابی دریافت معمول افراد از یک پرسش نامه تکرر مصرف مواد غذایی که قبلاً روایی آن سنجیده شده بود استفاده گردید. دانسیته انرژی رژیم غذایی با تقسیم انرژی دریافتی روزانه هر فرد (بر حسب کیلوکالری در روز) بر وزن کل غذای خورده شده توسط وی (به‌جز نوشیدنی‌ها) به دست آمد. برای محاسبه امتیاز تنوع رژیم غذایی به هر کدام از گروه‌های غذایی پنج گانه راهنمای هرم غذایی امتیاز جداگانه‌ای داده شد.
متن کامل [PDF 203 kb]   (3430 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/12/15 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1390/12/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.