جستجو در مقالات منتشر شده



شیرین قاضی، صبا حسنوندی، عزت الله قدم پور،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: هدف این مطالعه پیش ­بینی اضطراب امتحان و خود ناتوان­سازی تحصیلی براساس الکسی ­تایمیا در دانش ­آموزان با ناتوانی خواندن بود.

مواد و روش­ها: این مطالعه از نوع همبستگی است. جامعه آماری تمامی دانش ­آموزان با ناتوانی خواندن شهرستان خرم­ آباد در سال ۹۴-۹۵ بود. به منظور برآورد حجم نمونه از روش پیشنهادی کوهن استفاده شد و از میان دانش­ آموزان ارجاع داده شده به هسته آموزش و پرورش خرم­آباد براساس تشخیص متخصصان این حوزه، در مجموع ۱۱۲ نفر واجد ملا ک ­های شرکت در مطالعه بودند. دانش ­آموزان پرسشنامه ­های اضطراب امتحان، خود ناتوان­ سازی و الکسی­ تایمیا را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ­ها از تحلیل رگرسیون استفاده شد. داده­ ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه ۱۸ تحلیل شدند.

یافته ­ها: نتایج نشان داد همبستگی بین متغیرهای پژوهش معنادار بود (p>۰,۰۰۱). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد الکسی­ تایمیا قادر به پیش­بینی ۵۴/.  از کل واریانس اضطراب امتحان و خودناتوان­سازی تحصیلی است(۰۰۱/۰>P).


مریم باقری نیا، بهرام عابدی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: نورون‌های اورکسین در پاسخ به استرس موجب برانگیختن و رفتار انگیزه می‌شوند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین پیلاتس بر سطوح سرمی اورکسین و مقاومت به انسولین در کودکان دارای اضافه‌ وزن بود.
مواد و روش­ ها: ۲۰ نفر از کودکان دارای اضافه‌ وزن (۱۳-۱۰ سال) از بین افراد داوطلب شده به‌ صورت هدفمند انتخاب و به‌ صورت تصادفی در دو گروه تمرین پیلاتس (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. ویژگی‌های فیزیولوژیک در هر دو گروه اندازه‌گیری شد. نمونه‌ های خون قبل و بعد از هشت هفته برنامه تمرینی پیلاتس جهت اندازه‌ گیری متغیرهای تحقیق اخذ شد. از آزمون t وابسته و مستقل جهت بررسی تغییرات درون‌ گروهی و بین گروهی متغیرهای تحقیق استفاده شد.
یافته­ ها: بر اساس نتایج آزمون t همبسته مشاهده شد که تمرین پیلاتس باعث افزایش معنادار اورکسین شد (۰۰۱/۰P=). همچنین مشخص گردید که هشت هفته تمرین پیلاتس باعث کاهش معنادار مقاومت به انسولین، انسولین و گلوکز سرم می‌شود (۰۰۱/۰P=)؛ اما در گروه کنترل مقاومت به انسولین (۰۰۱/۰P=)، انسولین (۰۰۱/۰P=) و گلوکز (۰۲۷/۰P=) افزایش معناداری داشت. علاوه بر این هشت هفته تمرین پیلاتس تأثیر معناداری بر وزن بدن (۰۰۱/۰P=)، درصد چربی (۰۰۱/۰P=) و شاخص توده بدن (۰۰۱/۰P=) داشته است. همچنین مشخص گردید که در گروه کنترل وزن بدن، درصد چربی و شاخص توده بدنی افزایش معناداری داشته است.
بحث و نتیجه­ گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که هشت هفته تمرین پیلاتس در افزایش اورکسین سرم، کاهش مقاومت به انسولین، انسولین و گلوکز سرم و همچنین بهبود ترکیب بدنی کودکان دارای اضافه‌ وزن مؤثر است.

عزیز زینوند لرستانی، رحیم میرنصوری، مسعود رحمتی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: بیماری کبد چرب می تواند درکنار هپاتیت­های ویروسی منجر به افزایش آسیب کبدی و تسریع پیشرفت بیماری به سمت فیبروز شدن بافت کبد و تخریب آن گردد. تمرین هوازی می­تواند موجب کاهش سطح آنزیم­های کبدی (ALP , ALT , AST) شده تا درمان این بیماری با انجام ورزش هوازی مقدور باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین اثرات تمرین هوازی بر بیماری کبد چرب غیر الکلی انجام شد.
مواد و روش ­ها: مطالعه ی حاضر، کارآزمایی بالینی تصادفی بوده که بر روی ۲۴ نفر کودک چاق دارای کبد چرب غیر الکلی با دامنه سنی ۷ تا ۱۱ سال انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت هشت هفته اجرا شد. قبل و بعد از دوره تمرینی، سطوح آنزیم­ های کبدی اندازه گیری و سونوگرافی کبد انجام گرفت. برای تفسیر داده ­ها از آزمون تی مستقل استفاده گردید.
یافته ­ها: ۸ هفته تمرین هوازی سطح آنزیم­ های ALT (۰۰۷/۰P = ) ، AST (۰۲۴/۰P = ) و ALP (۰۴۸/۰P = ) را در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به طور معنا­داری کاهش داد.
بحث و نتیجه­ گیری: ورزش هوازی به عنوان یک راه غیر دارویی برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی در کودکان چاق توصیه می­ شود.

سمیه سپهوندی، محمد صاحب زمانی، حجت اله فراهانی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: اختلال طیف اوتیسم شایع ترین اختلال نافذ رشد می باشد. نقصان در مهارتهای اجتماعی، علایق، رفتار و فعالیت های تکراری و محدود، علائم مشخصه آن می باشد.
مواد و روش­ ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است  که با اجرای قصه گویی به روش ایفای نقش بر واحد های مورد پژوهش انجام  شده است. جامعه مورد نظر در این پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به اوتیسم، که در مراکز اوتیسم شهرستان خرم اباد در سال۱۳۹۶ پرونده داشتند می باشد. ۳۰ کودک اوتیسمی ۱۶-۵ ساله به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه  ATECقبل و بعد از اجرای مداخله جمع آوری و سپس پردازش شد.
یافته ­ها: میانگین مهارت های ارتباطی (گفتار، زبان و ارتباط) قبل از مداخله ۸۵۵/۰ به ۲۴/۱ بعد از آن رسید، میانگین مهارت های اجتماعی از ۸۲۲/۰ به ۲۱/۱ بعد از مداخله رسید. در این زمینه میزان همبستگی پاسخ­ها قبل و بعد ۶۸۴/۰ مشاهده شد که معنی داری آن با ۰۰۰/۰p= تایید شده است.
بحث و نتیجه­ گیری:  قصه گویی به روش ایفای نقش یکی از مداخله‌های درمانی موثر و مقرون به صرفه، برای بهبود عملکرد ارتباطی و اجتماعی کودکان اوتیسمی می باشد.

نسترن زمانی، شهرام ممدوحی، زهره روزبهانی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کم کاری مادرزادی تیروئید یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز و یکی از عمده ترین علت های ناتوانی ذهنی مادرزادی در نوزادان است که با تشخیص زودرس و درمان قابل پیشگیری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان فراخوان و شیوع بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان بروجرد می باشد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه مقطعی با استفاده از مستندات مراکز بهداشت شهرستان بروجرد انجام شده است. بر اساس پروتکل، کلیه­ نوزادان در فاصله روزهای ۳ تا ۵ بعد از تولد به مراکز نمونه گیری شهرستان ارجاع داده شدند و تحت غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید قرار گرفتند. در این مرحله نوزادان با TSH بیشتر از ۵ فراخوان شدند. با توجه به دستورالعمل کشوری غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید، نوزادان با ۱۰TSH> میلی واحد در لیتر و ۵/۶˂ میکروگرم در دسی لیتر بیمار در نظر گرفته شدند.
یافته­ ها: از ۱۳۷۴۱ نوزاد غربالگری شده ۱۲۵۷ مورد فراخوان شدند. میزان فراخوان ۱۴/۹ درصد برآورد گردید که از این تعداد، ۱۱۱۴ نوزاد دارای TSH بین mlu/L ۵ تا mlu/L ۹/۹ و ۱۲۰ نوزاد دارای TSH بین mlu/L ۱۰ تا mlu/L ۹/۱۹ و ۲۳ نوزاد دارای mlu/L ۲۰TSH≥  بودند. در ۲۲ نوزاد کم کاری مادرزادی تیروئید تشخیص داده شد. بدین ترتیب شیوع کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان بروجرد ۶/۱ در ۱۰۰۰ تولد زنده بدست آمد.
بحث و نتیجه­ گیری:  شیوع بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان بروجرد بالاتر از استاندارد جهانی می باشد که ضرورت دارد عوامل مرتبط با شیوع بالای این بیماری مورد بررسی قرار گیرد.

نغمه خدامی، مختار ملک پور، امیر قمرانی، حمید آتش پور،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: اختلال نافرمـانی مقابله ­ای یکی از رایج ترین تشخیص­­های اخـتلالات سـلامت روان در دوران کودکی می باشد،که الگـوی عـودکننـده از رفتارهـای منفـی کارانـه، نافرمانی، سرکشی و خصم آلـود در برابـر اشـخاص صـاحب قدرت است که تأثیرات وسیعی بر فرد، خـانواده، مدرسـه و اجتماع دارد. از این رو پروتکل آموزش مهارت­ های ذهن آگاهی ویژه کودکان با نافرمانی مقابله­ ای در راستای بهبود تعامل کودک با معلم تدوین گردید. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه اثر بخشی آموزش مهارت­ های ذهن آگاهی ویژه کودکان با نافرمانی مقابله­ ای و درمان شناختی – رفتاری  بر تعاملات کودک با معلم اجرا گردید.
مواد و روش­ ها: طرح پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. تعداد ۶۰ کودک نافرمان مقابله ­ای ۸ تا ۱۲ ساله به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (روش مداخله: آموزش مهارت ­های ذهن آگاهی و درمان شناختی -رفتاری) و یک گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار سنجش شامل پرسشنامه رابطه معلم- دانش آموز و پرسشنامه علائم مرضی کودکان (CSI-۴) بود.
یافته ­ها: نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که آموزش ذهن آگاهی و درمان شناختی-رفتاری بر افزایش تعامل کودک با معلم تأثیر معنی دار داشته است. همچنین بررسی ­ها نشان داد که  بین افزایش تعامل کودک با معلم تحت آموزش ذهن آگاهی و تحت درمان شناختی-رفتاری تفاوت معنی دار وجود دارد (۰۰۱/۰P= ).
بحث و نتیجه­ گیری: افزایش تعامل کودک با معلم در گروهی که تحت درمان شناختی-رفتاری بوده اند، بیشتر از افزایش تعامل کودک با معلم در گروهی که تحت آموزش ذهن آگاهی بوده­اند، می باشد.

توحید خانواری، هادی روحانی، جواد وکیلی، وحید ساری ضراف،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: گسترش بافت چربی باعث افزایش ترشح لپتین و کاهش غلظت آدیپونکتین می­ شود. ورزش یکی از راه ­های کنترل و معکوس کردن این فرآیند است. لذا هدف از این مطالعه، تعیین تأثیر ۸ هفته تمرین تناوبی خیلی شدید بر لپتین، آدیپونکتین و نسبت لپتین بر آدیپونکتین نوجوانان دارای اضافه بود.
مواد و روش ­ها: در یک طرح پژوهشی نیمه تجربی از میان پسران نوجوان دارای اضافه‌ وزن (۱۸-۱۳ سال، میانگین شاخص توده بدنی ۴/۱±۰۵/۲۷ کیلوگرم بر متر مربع)، ۳۰ نفر داوطلبانه در ۳ گروه ۱۰ نفره شامل گروه تمرین تناوبی کوتاه‌ مدت (۹ وهله ۳۰ ثانیه ­ای با ۱۵۰ ثانیه استراحت )، طولانی‌مدت (۴ وهله ۱۵۰ ثانیه ­ای با ۲۴۰ ثانیه استراحت) و گروه کنترل قرار گرفتند. گروه ­های تمرینی به مدت ۸ هفته و هر هفته ۳ جلسه تمرین دویدن با شدت بالا را انجام دادند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه ­گیری مکرر (۳ گروه×۲ زمان اندازه گیری) و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی‌داری ۰۵/۰p≤ استفاده شد.
یافته ­ها: ۸ هفته تمرین تناوبی خیلی شدید، تأثیری بر لپتین، وزن و شاخص توده بدنی ندارد. اما می­تواند آدیپونکتین را افزایش و نسبت لپتین بر آدیپونکتین و درصد چربی را کاهش دهد. همچنین نشان داده شد بین دو نوع تمرین تناوبی تفاوتی در تغییر میزان لپتین، آدیپونکتین و همچنین درصد چربی و شاخص توده بدنی تفاوتی وجود ندارد.
بحث و نتیجه ­گیری: تمرینات تناوبی شدید با افزایش آدیپونکتین و متعاقباً با کاهش نسبت لپتین بر آدیپونکتین می­تواند مزایای متابولیکی برای نوجوانان دارای اضافه وزن به ارمغان بیاورد. کم بودن حجم تمرینی، نداشتن محدودیت کالریکی و سایر عوامل اثر گذار در دوران بلوغ از جمله عواملی هستند که ممکن است بر نتایج پژوهش اثر گذار بوده باشند.

پروین ویسکرمی، مهدی روزبهانی، سارا ساعدی، عزت اله قدم پور،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بروز اختلالات تکاملی و رفتاری، شایع‌ترین مشکل در طب کودکان است. رشد مهارت‌های حرکتی، زبانی و اجتماعی یکی از موضوعات مهم در رشد مهارت‌های بنیادی در سال‌های اولیه زندگی است که در صورت‌ عدم ارزیابی مناسب می‌تواند باعث شیوع اختلالات تکاملی شود. استفاده از ابزارهای استاندارد و دارای روایی و پایایی مناسب از مهمترین مواردی است که باعث دستاوردهای علمی می‌شود. لذا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی رشد حرکتی درشت، حرکتی ظریف، زبان و مهارت‌های فردی اجتماعی کودکان ۶ تا ۱۸ ماهه خرم آباد بر اساس مقیاس دنور۲ انجام شد.
مواد و روش ­ها: جامعه مورد مطالعه این پژوهش کلیه کودکان ۶ تا ۱۸ ماهه شهرستان خرم آباد بودند که از این جامعه تعداد ۱۲۰ کودک (۵۵ دختر و ۶۵ پسر) در این مطالعه تحلیلی شرکت داشتند و بوسیله آزمون DDST-ll - مقیاس غربالگری رشدی دنور۲- (فرانکنبرگ و دودوس، ۱۹۹۰) مورد ارزیابی رشد حرکتی درشت، حرکتی ظریف، زبان و مهارتهای فردی–اجتماعی قرار گرفتند. نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد.
یافته­ ها: بین امتیازات رشد حرکتی درشت و ظریف کودکان خرم آباد و کودکان دنور تفاوت چندانی مشاهده نشد. با این وجود کودکان خرم آباد نسبت به کودکان دنور در رشد مهارتهای فردی -اجتماعی رشد یافته‌تر بودند ولی در رشد زبان، تأخیر رشدی داشتند.
بحث و نتیجه ­گیری: آزمون DDST ll طیف وسیعی از جنبه‌های رشدی را از بدو تولد تا ۶ سالگی پوشش می‌دهد، لذا استفاده از آن در مراکز بهداشتی، آموزشی و مشاوره توصیه می‌شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb