جستجو در مقالات منتشر شده



مرجان بختیارنیا، کیوان معقولی، فرداد فرخی، خسرو جدیدی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده


 
مقدمه: قوز قرنیه (کراتوکونوس) بیماری شایع قرنیه است که با نازک‎شدن، اتساع و برجسته‎شدن قرنیه مشخص می‎شود. پیشرفت این بیماری با کاهش شدید کیفیت دید و تقویت آستیگماتیسم نا‎منظم قرنیه و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی بیماران همراه است. عمل جراحی کاشت حلقه داخل قرنیه یکی از راه‎های مؤثر درمان این بیماری است. هدف این پژوهش پیش‎بینی مشخصه ­های بینایی در بیماران قوز قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه برای کمک به چشم‎ پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب عمل جراحی است.
مواد و روش­ ها: مشخصه­های بینایی که با استفاده از روش شبکه ­های عصبی و با بهر ه­گیری از نرم افزار متلب پیش­بینی می ­شوند، شامل دید بدون اصلاح نمره چشم (دید بدون عینک)، میزان نزدیکبینی یا دوربینی، آستیگماتیسم، محور آستیگماتیسم و دید با اصلاح نمره چشم میشوند. بدین منظور از مجموعه داده‎های گرد‎آوری ‎شده از آزمون سنجش بینایی بیماران پیش و پس از عمل جراحی کاشت حلقه ­های کرارینگ و مایورینگ استفاده کردیم.
یافته­ ها: در این پژوهش برای نخستین بار مشخصههای بینایی چشم در بیماران قوز قرنیه را شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از راهکاری نوین مبتنی بر روش شبکه‎های عصبی با خطای میانگین ۹/۵۱%پیش‎بینی نمودیم.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج حاصل بر دقت و صحت الگو­های شبکه عصبی پیشنهادی در پیش‎بینی مشخصههای بینایی چشم در بیماران قوز قرنیه پس از عمل کاشت حلقه دلالت دارند. بر مبنای  مشخصههای بینایی پیش‎بینی‎شده، چشم‎پزشک می‎تواند کاندیدای مناسب را برای عمل جراحی کاشت حلقه از بین بیماران خود با دقت بیشتری انتخاب نماید.  

مرجان بختیارنیا، کیوان معقولی، فرداد فرخی، خسرو جدیدی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: یکی از عارضه­ های شایع در عیوب قرنیه بیماری قوز­ قرنیه است. در نتیجه پیشرفت سریع و گسترده علم در دهه­ های اخیر، عمل کاشت حلقه به روشی موفق برای درمان بیماری قوز­ قرنیه (کراتوکونوس) تبدیل شده ولی انتخاب بیمار در موفقیت این عمل بسیار حائز اهمیت است. در پژوهش حاضر پیش­ بینی وضعیت قرنیه و یا به عبارت دقیق­ تر، پیش­ بینی اندیس ­های توپو­گرافی قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه مورد توجه قرار گرفته است.  
مواد و روش‌ها: شبکه­ های عصبی مصنوعی روشی بهینه برای الگوسازی و پیش­ بینی هستند. در این پژوهش برای نخستین بار به پیش­ بینی اندیس­ های توپوگرافی قرنیه بیماران، شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از شبکه عصبی جلوسوی چند­لایه پرداخته شده است. در این پژوهش با بهره­ گیری از نرم­ افزار متلب بر پیش ­بینی اندیس‌هایی از توپوگرافی قرنیه تمرکز شده است که مستقیماً در تشخیص و پیشروی بیماری قوز قرنیه مؤثر هستند. از این‌ رو داده‌های آماری تعدادی از بیماران، شامل اندیس ­های مؤثر توپوگرافی قرنیه پیش و پس از عمل کاشت حلقه جمع‌آوری شدند.
یافته ­ها: با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده، الگو­هایی از شبکه عصبی ایجاد شدند و اندیس‌های مؤثر توپوگرافی قرنیه بیماران شش و دوازده ماه پس از عمل کاشت حلقه‌های کرارینگ و مایورینگ پیش‌بینی شدند. از چهار الگوی شبکه عصبی آموزش ­یافته، خطای میانگین ۷/۲۲% حاصل شد.
بحث و نتیجه ­گیری: انتخاب کاندیدای مناسب برای انجام عمل جراحی کاشت حلقه یکی از دغدغه ­های مهم چشم­ پزشکان است. بر مبنای نتایج حاصل­ شده، به منظور کمک به چشم ­پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب می­توان از قابلیت و توانایی بالای شبکه ­های عصبی در پیش­ بینی اندیس­ های توپو­گرافی قرنیه پس از جراحی کاشت حلقه بهره برد.

سونا زارع، رحیم احمدی، محمّدسروش انصاری، الهه علی حیدری،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که تزریق سلول استرومال عروقی می‌تواند سبب ترمیم پوست گردد؛ در عین حال اطلاعات محدودی درباره اثرات تزریق سلول استرومال عروقی بر بهبود پیری دور چشم وجود دارد. بر این اساس، مطالعه حاضر به بررسی اثرات تزریق سلول استرومای عروقی بافت چربی اتولوگ بر درمان پیری دور چشم پرداخته است.
مواد و روش ­ها: طی این تحقیق کارآزمایی بالینی بر روی افراد میانسال دارای پیری دور چشم، تزریق سلول‌ها به صورت زیرجلدی انجام شد، سنجش داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۲۵ برآورد گردید و از روش آزمون آماری t-test  و ANOVA جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج این تحقیق نشان داد که تزریق سلول‌های استرومال عروقی به طور معناداری موجب کاهش حجم و مساحت چین و چروک‌های اطراف چشم می‌شود (۰۵/۰ p<). همچنین، سنین ۴۴ و ۴۵ بیشترین میزان بهبود در علائم پیری چشم را در مقایسه با سایر سنین داشته‌اند.
بحث و نتیجه ­گیری: به طور کلی، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تزریق سلول‌های استرومال عروقی تأثیر قابل‌توجهی در ترمیم و بهبود علائم پیری در ناحیه اطراف چشم دارد. این روش همچنین پتانسیل تبدیل شدن به یک رویکرد بالینی و درمانی مؤثر برای ترمیم پوست و کاهش چین‌وچروک‌های اطراف چشم را نشان می‌دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb