جستجو در مقالات منتشر شده



محمد خوشرو، مهدی شکرابی، محمد ابراهیم خمسه، ناصر کلهر، لیلا نوین، زهرا شیری، محمد خازنی، مهدی یوسفی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: دیابت پنهان اتوایمیون بزرگسالی (Latent autoimmune diabetes of adults) نوعی دیابت است که پیشرفت کندی داشته و قبل از نیازمندی به انسولین با رژیم غذایی و داروهای کاهنده قند خوراکی کنترل می شود. از سنجش اتوآنتی بادیها جهت تشخیص افتراقی LADA و دیابت نوع۲ استفاده می شود. هدف طرح بررسی فراوانی بیماران LADA در بین مبتلایان به دیابت نوع  ۲ با استفاده از سنجش اتوآنتی بادی های ضد جزیره و ارزیابی ویژگی های کلینیکی و بیوشیمیایی  آنها بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی ۸۶ بیمار دیابت نوع ۲ با محدوده سنی ۲۸ تا ۶۷ سال جهت بررسی حضور اتوانتی بادی های ضد جزیره با روش الایزا ارزیابی شدند. برای تشخیص افراد LADA آنتی بادی های ضد گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز، سلول های جزیره و انسولینوما آنتی ژن۲ ارزیابی شدند.
یافته­ ها: از ۸۶ بیمار با فنوتیپ دیابت نوع ۲ تعداد ۳۵ نفر (۷۰/۴۰درصد) از نظر آنتی بادی مثبت و ۵۱ نفر (۳۰/۵۹ درصد) برای هر نوع آنتی بادی منفی بودند. بین دو گروه از نظر سن در هنگام مطالعه، درمان با انسولین، سطوح پپتید C و سابقه بیماری های خودایمنی اختلاف معنی داری مشاهده شد. از طرفی اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر سایر فاکتورهای خطر وجود نداشت.
بحث و نتیجه ­گیری: در بین بیماران دیابت نوع ۲، تعداد بیماران دیابت پنهان خودایمن بالا بوده و همچنین تعداد افرادی که آنتی بادی چندگانه دارند شیوع بالایی دارد.


اسماعیل کرمی، مهرداد بابایی، محمد رضا دهخدا، خدایار قربان،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: فعالیت ورزشی در شرایط خاص می‌تواند باعث ایجاد سندرم بیش‌تمرینی شود که با بروز یک پاسخ التهابی و ضدالتهابی توسط سایتوکاین‌ها در افراد همراه است. تعادل سایتوکاین‌های التهابی و ضدالتهابی می‌تواند بیانگر قدرت سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماری‌زا باشد. هدف از پژوهش بررسی اثر ۶ هفته محلول عسل بر تعادل اینترفرون‌گاما و اینترلوکین‌چهار بود.
مواد و روش­ ها: این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با دو گروه دارونما و محلول عسل انجام شد. بدین منظور از میان جامعه در دسترس شامل دانش‌آموختگان نظامی برای تائید اولیه، تعداد۷۰ نفر، با استفاده از پرسشنامه روانی بیش‌تمرینی بررسی شدند و در نهایت با استفاده از نشانگرهای خونی (کورتیزول و تستوسترون) بیش‌تمرینی تعداد ۳۸ نفر با دامنه سنی (۷۵/۱±۷۵/۲۰) سال و شاخص توده بدنی (kg/m۲ ۷/۱±۴/۱۹) انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه ۱۹ نفره دارونما و محلول عسل تقسیم شدند. به‌ منظور سنجش سطوح سرمی اینترفرون‌گاما و اینترلوکین‌چهار، قبل و بعد از ۶ هفته مصرف محلول عسل، میزان ۵ سی‌سی خون از ورید بازویی اشخاص گرفته و سطح سرمی آنها با روش الایزا اندازه گیری شد.
یافته­ ها: تغییرات سطوح این سایتوکاین‌ها با استفاده از آزمون تی مستقل در نرم‌افزار spss نسخه ۲۲ بررسی شد. به دنبال مصرف محلول عسل، افزایش سطوح اینترفرون‌گاما و کاهش اینترلوکین‌چهار در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد، که این اختلاف معنادار بود  (۰,۰۵>P).
بحث و نتیجه ­گیری: مصرف ۶ هفته محلول عسل تعادل سایتوکاین‌های اینترفرون‌گاما و اینترلوکین‌چهار را در جهت کاهش عوارض ناشی از  بیش تمرینی بر دستگاه ایمنی پیش برد.

فاطمه فولادی، علی فرهادی، کورش گودرزی،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: کودک آزاری و بی­ توجهی نسبت به کودکان در دنیا یکی از مشکلاتی است که پیامدهای منفی زیادی بر کیفیت زندگی کودکان بجا می‌گذارد. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی آموزش گروهی شناختی –رفتاری روی مادران کودک آزار و کیفیت زندگی کودکان بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه از نوع مداخله ­ای با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی کودکان پیش دبستانی در مهد کودک‌های شهر خرم‌آباد بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تعداد ۲۳ کودک که نمره آزار را کسب نمودند به همراه مادرانشان در دو گروه آزمایشی (۱۰ نفر) و گروه کنترل (۱۳ نفر) بصورت تصادفی قرار گرفتند. مادران گروه آزمایش طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ­ای آموزش های شناختی-رفتاری را دریافت نمودند. ابزارهای استفاده شده شامل مقیاس کودک آزاری محمدخانی (۱۳۹۰) و کیفیت زندگی کودکان فکس (۱۳۷۸) بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی، آزمون خی دو، آزمون U من ویتنی استفاده شد و با نسخه ۲۲ نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
یافته ­ها: تحلیل نتایج نشان داد که آموزش گروهی شناختی-رفتاری تأثیر معنی‌داری در کاهش کودک آزاری مادران داشته است (۰۵/۰>P) و همچنین تأثیر مثبتی در ارزیابی کیفیت زندگی کودکان از دیدگاه مادران آنها داشت (۰۵/۰>P).
بحث و نتیجه ­گیری: در مجموع، نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که آموزش گروهی شناختی-رفتاری منجر به کاهش کودک آزاری از سوی مادران و بهبود کیفیت زندگی کودکان پیش‌ دبستانی می‌شود.

فاطمه حلالخور، آمنه پوررحیم قورقچی، معرفت سیاهکوهیان،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: بیماری کووید-۱۹ یک بیماری نوپدید در دنیا محسوب می‌شود. فعالیت بدنی با کاهش عوامل خطرزا، همچنین زعفران با خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی به‌عنوان یک داروی گیاهی سنتی برای درمان ســرفه، آســم استفاده می‌شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مکمل سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت پروتئین واکنشگر C، اینترلوکین-۸ و علائم بالینی در بیماران سرپایی مبتلابه کرونا ویروس است.
مواد و روش ­ها: تحقیق حاضر در قالب یک مطالعه کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی دو سو کور چهار گروهی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و با رضایت‌نامه آگاهانه کتبی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیماران سرپایی مبتلا به کووید-۱۹ مراجعه به مرکز بهداشت شهر کشکسرای که ۳۶ نفر به‌ صورت تصادفی انتخاب شدند. فرضیه ­های تحقیق با استفاده از نرم‌افزار SPSS در سطح معنی ­داری ۰۵/۰>P با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس (ANCOVA) و آزمون T زوجی بررسی شدند.
یافته­ ها: نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد پس از تعدیل اثر مقادیر پایه، قد، شاخص توده‌ی بدنی، بین گروه‌ها از نظر متوسط تغییر اینترلوکین-۸، پروتئین واکنشگر C، فشار سهمی اکسیژن (SpO۲) و درجه حرارت بدن تفاوت آماری معنی‌داری وجود داشته است (۰۵/۰>P)؛ یعنی نوع مداخله می‌تواند به‌ طور کلی بر تغییر اینترلوکین-۸، پروتئین واکنشگر C، فشار سهمی اکسیژن و درجه حرارت بدن تأثیرگذار باشد.
بحث و نتیجه­ گیری: بنابراین بر اساس این مطالعه امکان استفاده از زعفران به‌عنوان یک روش درمانی کمکی و همچنین فعالیت ورزشی منظم که با افزایش ایمنی بدن به کنترل عوامل بیماری‌زا ازجمله کووید-۱۹ کمک می‌کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb