جستجو در مقالات منتشر شده


۲۹ نتیجه برای نوع مطالعه: مروری

سعید پیرمرادی، حسن داریوش نژاد، وجیهه قربان زاده، حامد اسمعیل لشگریان،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

تومورزایی یک فرآیند پیچیده و پویا است.  میکرو محیط تومورها نقش مهمی در شکل گیری، آغاز و پیشرفت تومورها بر عهده دارد. مطالعات انجام شده بر روی تحولات نئوپلاستی که بر رویدادهای میکرومحیطهای تومورها متمرکز شده اند اثرگذاری آن در پیشرفت تومور را نشان می دهند. پیش از متاستاز تومورها، تومورهای اولیه فاکتورهایی را ترشح می کنند که این باعث ایجاد یک محیط مناسب متابولیکی پیش از متاستاز تومورها می شود، این شرایط، میکرومحیط را برای رشد بهتر و مناسب تر تومور مهیا می کند. از طرف دیگر، سلول های تومور بطور مداوم با ریز محیط اطراف ارتباط برقرار می کنند و هدف قرار دادن ریزمحیط تومور می تواند درمان سنتی را تکمیل کرده و نتایج درمانی را برای این بدخیمی ها بهبود بخشد. در این مقاله سعی ما بر این است تا با معرفی و نگاه کلی بر میکرومحیط تومور به بررسی اهمیت آن در تومورزایی و متابولیسم سرطان بپردازیم.

سیده مریم ولی زاده اطاقسرا، وجیهه قربان زاده، حامد اسمعیل لشگریان، پژمان هاشم زاده، حسن داریوش نژاد،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده


سرطان مشکل اصلی و جدی برای سلامت انسان است که با وجود پیشرفت های فراوان در حوزه ی درمان، این بیماری همچنان بزرگ ترین چالش جهانی در زمینه ی پزشکی می باشد. مانع اصلی برای درمان این بیماری، فرآیندی به نام متاستاز می باشد که در ۹۰ درصد سرطان ها اتفاق می افتد.
طبق آمار بهداشت جهانی، سرطان سینه جزو سه سرطان شایع جهان است و دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در جهان می باشد که حدود ۱,۶۷ میلیون نفر را در گیر خود ساخته است. استخوان، کبد، ریه و مغز اندام های شایع برای متاستاز سرطان سینه می باشند. فرآیند های اختصاصی و مولکول های مختلفی در متاستاز به هریک از این اندام ها نقش دارند. ریزمحیط اندام های هدف،  ابتدا باعث قرارگیری سلول های سرطانی در این ارگان ها می شوند، سپس آزاد شدن فاکتورهای اختصاصی از سلول های سرطانی و برهمکنش آنها با ریزمحیط هدف باعث بقا این سلول ها و تشکیل متاستاز می شود.
در این مقاله مروری سعی بر آن است که با مطالعه ی مکانیسم های درگیر در متاستاز سرطان سینه  به اندام های هدف، مولکول های کلیدی این مکانیسم ها که می توانند هدف درمانی مناسبی برای سرطان سینه باشند معرفی شوند.

رستگار حسینی، زهرا حسینی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: طی دهه­ های اخیر، فعالیت ورزشی عامل اصلی کنترل­ کننده­ بسیاری از بیماری­ ها عنوان شده است. هدف مطالعه حاضر، مرور اثرات فیزیولوژیکی تمرینات مقاومتی بر برخی ویژگی­های ساختاری و عملکردی بطن چپ در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مزمن می باشد. در این مطالعه، پژوهش­ های طولی و کارآزمایی­ های بالینی تصادفی که به تأثیر تمرینات مقاومتی بر ویژگی­های ساختاری و عملکردی بطن چپ و ارتباط فعالیت ورزشی با بیماری قلبی-عروقی ­می ­پردازند، بررسی شدند. مطالعات شامل جمعی ت­های گوناگون قومی از جمله مردان و زنان و چندین گروه سنی (مثلاً نوجوانان، افراد میانسال و سالمندان) بود. مطالعه حاضر با جستجو در پایگاه ­های PubMed، Medline، Irandoc، SID، Google Scholar و Magiran صورت گرفت. پس از مطالعه ۱۵۰ چکیده، ۸۳ مقاله مرتبط برای بررسی انتخاب شدند. بر اساس نتایج مطالعات، تمرینات مقاومتی همسو با تغییرات ساختاری و عملکردی در بطن چپ متناسب با تغییرات ژنی، زمینه را برای بهبود کارآیی عملکرد قلب فراهم می­کند. بنابراین، مطالعه مروری حاضر از این دیدگاه حمایت می­کند که انجام تمرینات مقاومتی با رعایت ملاحظات خاص را می­توان به عنوان راهکار پیشگیرانه به بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مزمن توصیه نمود.

امیر شاکرمی، سیده فاطمه موسوی، مهران نقی بیرانوند، حسین پوراسماعیل،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه : در حال حاضر هیچ درمان خاص، مؤثر و اثبات شده­ای برای بیماری کووید-۱۹ در دسترس نیست. داروهای مختلف، اثرات متفاوتی روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ دارند و در مورد سودمندی بالقوه یا مضر بودن داروهای پیشنهادی برای درمان این بیماری نیاز به بحث و بررسی کامل­تری می­باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، مرور سیستماتیک بررسی تأثیر داروهای پیشنهادی در درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.
مطالعه حاضر مروری سیستماتیک است که به منظور دستیابی به مقالات مرتبط از پایگاه­ های اطلاعاتی SID،PubMed ،Web Science ، EMBASE، Scopus،Science direct  وGoogle Scholar ، پایگاه اطلاعاتی اینترنتیJAMA  و سایت WHO و CDC استفاده شد. به منظور جست و جو فقط از مقالات انگلیسی با واژه­ های کلیدی Covid۱۹، treatment، Remdesivir، Hydroxychloroquine،ritonavir ، lopinavir، Tocilizumab و همه ترکیبات احتمالی این کلمات طی سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ استفاده گردید. از بین ۲۵۰ مقاله به دست آمده، ۲۰ مقاله دارای شرایط اولیه بودند که در نهایت ۸ مقاله کارآزمایی بالینی مرتبط با درمان کووید-۱۹ بررسی گردیدند.
مطالعات اولیه در مورد داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین (با و بدون ماکرولید) در درمان بیماران کووید-۱۹ مؤثر شناخته شد ولی مطالعات بعدی و تکمیلی حاکی از فقدان تأثیر مثبت این داروها بر کووید-۱۹ بود. هم­چنین مصرف کلروکین و هیدروکسی کلروکین در بیماران، منجر به افزایش مرگ و میر آنها شده بود. نتایج متفاوتی در مورد داروهای لوپیناویر و ریتاناویر وجود داشت که در بعضی از آنها بهبود علائم و در برخی دیگر تشدید علائم و عوارض بیماری مشاهده شده بود. داروی رمدسیویر عوارضی همچون تهوع، یبوست، هیپوکالمی، کاهش فشار خون و افزایش آنزیم­های کبدی ایجاد می­ کند.
داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین تأثیری در بهبودی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ندارد. تأثیر مثبت یا منفی داروی لوپیناویر و ریتاناویر نیازمند مطالعه و پژوهش ­هایی از نوع کارآزمایی بالینی می­باشد. داروی رمدیسیویر باعث بهبود بیماران مبتلا به کووید-۱۹ می­شود. توصیه می­شود مراقبین و کارکنان پزشکی و پرستاری، بیماران دریافت­ کننده داروی رمدیسیویر را از نظر عوارض دارویی تحت نظر دقیق داشته باشند.

حدیثه بهرامیان، عاطفه میزاوند، زهرا مددپور، مهرداد تعهدی، سمیه دلفانی، فرانک رضایی، ستاره سروش،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

استافیلوکوکوس لوگدوننسیس کوکسی گرم مثبتی از خانواده استافیلوکوکاسه است که با وجود داشتن فاکتور جمع کننده(کواگولاز دیواره ای)، به دلیل عدم تولید کواگولاز آزاد در گروه استافیلوکوکوسهای گواکولاز منفی (CoNS ) قرار گرفته است.  این باکتری اگرچه  بخشی از فلور نرمال پوست انسان را تشکیل میدهد ولی از لحاظ قدرت بیماریزایی در رتبه دوم پس از ا. ارئوس قرار گرفته است. ا. لوگدوننسیس عامل طیف گسترده ای از عفونت های قلبی عروقی، استخوانی و مفاصل، خون، پوست و بافت نرم، دسنگاه عصبی مرکزی ، شکمی، چشمی و مجاری ادراری است. این باکتری قادر به تولید سموم مهم ا. اورئوس نیست ولی دارای فاکتورهای بیماریزای مختلفی مانند همولیزین دلتا، لگدولیزین، مقاومت به لیزوزیم، ادهزین های MSCRAMM، اتولیزین atlL، اوپرون ica ، اوپرون آهن و توانایی تولید کلنی های SCV است که ممکن است پتانسیل بیماریزای مشابه با ا. اورئوس را در این باکتری توضیح دهد. خوشبختانه بر خلاف سایر اعضای خانواده استافیلوکوکاسه، ا. لوگدوننسیس حساسیت بالایی به اکثر آنتی بیوتیک ها دارد و به درمان جواب مناسبی می دهد. در دو دهه اخیر میزان جداسازی ا. لوگدوننسیس به عنوان عامل بیماریزا در جهان در حال افزایش است، ولی متاسفانه چون در اکثر آزمایشگاههای ایران شناسایی دقیق گونه ای CoNS در دستورکار آزمایشگاه ها قرار ندارد این گونه ها به صورت CoNS  یا آلودگی گزارش می شوند. لذا هنوز اطلاعاتی از میزان شیوع و بیماریزایی این باکتری در ایران وجود ندارد.


منا شکوفه، سمیه شاطی زاده ملک شاهی، هاله سلطان قرایی، آزاده سلطانی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: عفونت اولیه با ویروس BKدر لوزه اتفاق می افتد و با آلوده کردن منوسیت­ ها به بافت ها و ارگآن های دیگر به ویژه کلیه ها منتقل شده، به حالت نهفته در می ­آید. عفونت با این ویروس به ندرت با بیماری بالینی همراه است، اما فعال شدن مجدد ویروس در افرادی که سیستم ایمنی سرکوب شده دارند، ممکن است باعث آسیب کلیه یا مثانه شود. با توجه به اهمیت فعال شدن ویروسBK در شرایط تضعیف سیستم ایمنی و فراهم شدن چنین شرایطی در دوران حاملگی این مقاله مروری با هدف تبیین نقش این ویروس و انتقال آن در عفونت مادرزادی نگارش شد. در این زمینه به مرور و بررسی نتایج مطالعات صورت گرفته در زمینه انتقال عمودی ویروس BK به تفکیک مطالعات سرولوژیکی، مطالعات مولکولی و مطالعاتی که به طور هم­زمان بررسی سرولوژیکی و مولکولی را انجام داده ­اند پرداخته شده است. مطالعاتی که تاکنون در زمینه ویروس BK در مورد شیوع و خطر فعالیت مجدد آن در طول بارداری انجام گرفته است نتایج متضادی را در پی داشته است به طوری که نتایج بعضی مطالعات به دلیل حضور ویروس در بافت های جنین سقط شده به نفع انتقال عمودی ویروس و نتایج تعدادی از مطالعات مخالف انتقال عمودی این ویروس بوده­ اند. با توجه به این که میزان شیوع و انتقال عمودی ویروس BK در دوران حاملگی هنوز به خوبی مشخص نشده است، تحقیقات بیشتری در این زمینه باید صورت بگیرد تا اطلاعات دقیق­ تری حاصل شود. 

علی عابدی، محسن غفرانی، هادی اکبری،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه، مولتیپل اسکلروزیس (ام.اس) شایعترین بیماری عصبی در بین بزرگسالان جوان است. از فعالیت بدنی به عنوان مهمترین عامل پیشگیری از بروز بیماری­ها و داشتن زندگی سالم یاد می­شود. اگرچه پیشرفت در داروهای اصلاح کننده بیماری ام.اس به ایجاد ثبات در بیماری و افزایش امید به زندگی کمک کرده ‌است، اما در بیشتر بیماران ام.اس با گذشت زمان، علائم بیماری وخیمتر می‌شود. در این زمینه، برنامه‌های ورزش بدنی به عنوان ابزاری ایمن و قابل تحمل در نظر گرفته می‌شود. هدف از این مطالعه انجام یک بررسی سیستماتیک از تأثیرات تمرین ورزشی بر برخی از فاکتور‌های پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌التهابی و ضد‌التهابی در افراد مبتلا به ام.اس بود.
روش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تحقیق: در این مطالعه جستجوی مقالات مرتبط با در نظر گرفتن واژه‌های کلیدی در پایگاههای تخصصی پابمد (PubMed)، ساینسدایرکت (Sciencedirect)، اسکوپوس (SCOPUS) و وب آف ساینس (WEB OF SCIENCE) به زبان انگلیسی و پایگاه­های اطلاعاتی جهاد دانشگاهی، مگ ایران و ایران داک به زبان فارسی انجام شد. شرایط ورود به مطالعه شامل: فارسی یا انگلیسی بودن زبان مقاله، در دسترس بودن متن کامل مقاله، بازه زمانی موردنظر، بررسی اثر فعالیت بدنی منظم در مبتلایان به ام.اس، ارزیابی فاکتور‌های پیش‌التهابی و ضدالتهابی مورد نظر و شرایط خروج از مطالعه استفاده از روش‌ها و مداخلات دیگری مانند بکارگیری از دارو به جز داروهای معمول یا مکمل درطول دوره تمرینی بود.
یافته‌ها: از ۴۰۸ مقاله دریافت شده از پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی در ۲۰ سال اخیر و پس از اعمال متغیرهای ورودی و خروجی، تعداد ۱۹ مقاله مرور شدند. برای ارزیابی کیفیت مطالعات انجام ‌شده از مقیاس پایگاه شواهد اطلاعاتی پدرو(PEDro) استفاده شد. در مطالعات بررسی‌شده از تمرینات هوازی یا استقامتی (۶ مطالعه)، مقاومتی (۵ مطالعه)، ترکیبی (۸ مطالعه) به کار رفته است. از بین فاکتور‌های التهابی و ضد‌التهابی، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در یازده مطالعه (۹/۵۷ درصد) و اینترلوکین۱۷ (IL-۱۷) در هشت مطالعه (۱/۴۲ درصد)، پرکاربردترین شاخص‌ها بودند.
نتیجه‌گیری: اگرچه مداخلات از قبیل ورزش سبب بهبود نتایج عملکردی و بالینی بیماران مبتلا به ام.اس شده است، اما ممکن است این پیشرفت‌ها تنها ناشی از تغییر در سطح سایتوکاین‌ها یا نشانگرهای التهابی نباشد. ورزش یک گزینه جایگزین قابل دسترسی است که نه تنها منجر به افزایش التهاب یا شدت بیماری نمی‌شود بلکه با کاهش خطر ابتلاء به اختلالات ثانویه و محدودیت‌های مربوط به مشارکت در جامعه به این بیماران کمک شایانی می‌کند.

مهرنوش صدیقی، مصطفی چراغی، پژمان هاشم زاده،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: اﻣﺮوزه ﺑﺎ وﺟﻮد اﻳﻦ ﻛﻪ آﮔﺎﻫﻲ ﻣﺮدم در ﻣﻮرد ﻛﻨﺘﺮل بیماریهای دیابت و قلبی عروقی اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ،  ولی هنوز از ﻋوﺎﻣﻞ ﻋﻤﺪه ی ﺑﻴﻤﺎری و ﻣﺮگ و  میر در ﺟﺎﻣﻌﻪ هستند. ﺑﺮای درﻣﺎن و ﻛﻨﺘـﺮل دیابت و بیماریهای قلبی می توان از روش های دارویی و غیر دارویی کمک گرفت. هدف از انجام این مطالعه ی مروری معرفی عوامل خطر ساز متعددی در بیماران دیابتی که باعث افزایش شانس درگیری های قلبی عروقی می شود است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مروری جهت جستجوی مقالات، از پایگاه های اطلاعات, Pubmed, ISI و Scopus طی سال های ۱۹۷۹ تا ۲۰۲۰ استفاده شد. و از واژگان کلیدی فشار خون، استرس اکسیداتیو، چاقی، دیس لیپیدمی، عملکرد اندوتلیال و عوامل التهابی استفاده شد.
نتایج: شیوع دیابت در سراسر جهان و ایجاد عوارض جدی و خطرناک بر ارگان های بدن، این بیماری را به یک مشکل عمده بهداشتی در کلیه جوامع تبدیل کرده است و عامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می باشد. مطالعه ما نشان داد  بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر را در بیماران دیابتی تشکیل می دهند. عواملی که با دیابت و بیماریهای قلب و عروق در ارتباطند می توان فشار خون، استرس اکسیداتیو، چاقی، دیس لیپیدمی، عملکرد اندوتلیال و عوامل التهابی را نام برد.
نتیجه گیری کلی: دیابت عامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می باشد. همچنین بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر را در بیماران دیابتی تشکیل می دهند
 دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، مکانیسم های مولکولی

مهشید مهدیزاده، هدی کوهستانی دهقی، ماریا توکلی اردکانی، الهام روشندل، مسعود سلیمانی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: گرچه پیوند سلول های بنیادی خونساز (HSCT/Hematopoietic stem cell transplantation) یک راهکار بوالقوه در درمان بسیاری از بدخیمی های خونی و اختلالات ایمنی می باشد، اما واکنش پیوند علیه میزبان (GVHD/Graft versus host disease) آن را با چالش های فراوانی مواجه کرده است. واکنش مزمن پیوند علیه میزبان ( cGVHD / Chronic graft versus host disease) یکی از دلایل عمده مرگ و میر در بیماران نجات یافته  از فرم حاد (aGVHD/acute Graft versus host disease) این واکنش می باشد به طوریکه تا ۷۰ درصد از بیماران تحت پیوند ممکن است این واکنش مزمن را تجربه کنند. مطالعات مختلفی نقش اساسی سلول های B را در بروز cGVHD به اثبات رسانده اند. این سلول ها با استفاده از مکانیسم های مختلفی نظیر تولید آلو آنتی بادی در فعال کردن کمپلمان، فرایند کشندگی سلولی با واسطه آنتی بادی (ADCC/Antibody dependent cell cytotoxicity ) و عرضه متقاطع کمپلکس های ایمنی نقش دارند و با  عرضه آنتی ژن در آماده سازی (Priming) سلول های TCD۴+ و TCD۸+ دخیل می باشند. همچنین سلول های B می توانند از طریق حذف یا کم کردن سلول های B تنظیمی (Regulatory B cells) باعث از دست رفتن تحمل محیطی سلولهای T و در نهایت تنظیم ایمنی شوند، بنابراین توجه ویژه و هدف قرار دادن سلول های B برای تمامی پیوند های آلوژنیک امری ضروری است.

سعید پیرمرادی، محمد درویش خادم، حامد اسمعیل لشگریان،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: همه گیری کووید ۱۹ از زمانی که برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ کشف شد، تأثیر زیادی بر سلامت انسان در سراسر جهان گذاشته است. در حال حاضر روش دارویی و درمانی خاصی برای درمان این بیماری کشف نشده است. از سوی دیگر، التهاب بیش از حد ناشی از ترشح بالای سیتوکین ها در بیماران کووید-۱۹ منجر به عوارض کشنده از جمله نارسایی اندام ها و مرگ می شود. بدین منظور برای درک بهتر پاتوفیزیولوژی این ویروس، دانشمندان سعی دارند از روش‌های مختلفی مانند بررسی برخی داروهای ضد التهابی دردسترس یا ارزیابی In silico ترکیبات بازدارنده به عنوان مهارکننده‌های رسپتور اینترلوکین ۶ (IL-۶R) برای تعدیل بخش‌هایی از سیستم ایمنی استفاده کنند.
مواد و روش ها: در این بررسی پس از طراحی In silico، بین لیگاندهای مهارکننده با IL-۶R داکینگ صورت گرفت. پس از آن، لیگاند مناسب برای سمیت و آلرژی و پیش‌بینی ADME (جذب، توزیع، متابولیسم و دفع) مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج داکینگ مولکولی نشان داد که بین قسمتهای غیر قطبی ترکیب لیگاند مهاری طراحی شده عمدتا با بخشهایی از پروتئین IL-۶R مشتمل بر آمینواسیدهای  ,Arg۱۱۸ Thr۱۲۰ وser۱۲۲ برهمکنش هیدروژنی صورت گرفته است. همچنین آمینواسیدهای Ser۱۲۲, Arg۱۱۸ Trp۱۱۵, Glu۹۶,Thr۱۲۰, Pro۱۲۱, ,Val۹۳, Pro۹۴,Thr۱۲۵، برهم کنشهای استری را نشان میدهند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج داکینگ نشان داد که از بین صد لیگاند مورد بررسی، لیگاند [۰۳] unknown (۲۴) دارای انرژی اتصالی مناسب تری(-۱۱۴,۶۴۸) با IL-۶R نسبت به بقیه لیگاندها دارد و این سطح انرژی بیانگر برهمکنش مطلوب بین این ترکیب مهاری طراحی شده با IL-۶R از طریق آمینو اسیدهایSer۱۲۲, Arg۱۱۸ Trp۱۱۵, Glu۹۶,Thr۱۲۰, Pro۱۲۱, ,Val۹۳, Pro۹۴ وThr۱۲۵ دارد. به منظور اثبات میزان اثر مهاری این لیگاند روی IL-۶R مطالعات بالینی نیاز می باشد.

لیلا نورآذز امامچای، مهشید مهدیزاده، بهروز فرهادی حسین آبادی، سایه پرخیده، عباس حاجی فتحعلی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: در بین انواع بدخیمی­ های خونی، لوسمی میلوبلاستیک حاد (AML) یکی از شایع­ترین­ ها بوده و آمار مرگ و میری بالایی در دنیا دارد. از ریسک فاکتورهای متعددی که برای ابتلا به این بیماری پیشنهاد شده است میتوان به ناهنجاری سایتوژنتیک اشاره کرد. با پیشرفت در تولید و استفاده از داروهای مختلف برای درمان AML، سلولهای لوسمیک با استفاده از مکانیسم های مختلف در برابر اثرات سایتوتوکسیک این داروها مقاومت کرده و باعث بقا سرطان و شکست پروسه درمان می­شوند. از طرف دیگر پیش بینی میزان پاسخ به درمان (prognosis) و عود بیماری (relapse) وابسته به مقاومت سلول­های لوسمیک به داروها و انتخاب نوع فرایند درمانی است.  هدف ما در این مطالعه مروری، بررسی متداول ترین راه های شکست در فرایند درمان AML است که با دانستن این عوامل، داروهای موثرتری تولید شده و شیوه های نوینی در درمان AML به کار گرفته میشود. 

خدیجه یزدی، زینب ابراهیم پور،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: آسایش نیاز اساسی بشر در تمام مراحل زندگی بوده و دارای مفهومی چندبعدی و کل نگر در مراقبت است. به طوریکه هرگاه نیاز آسودگی فراهم باشد، بیماران راحت تر قادر به بروز رفتارهای سلامتی هستند. آسودگی بیماران بخش جدا نشدنی پرســتاری و هـنر پرسـتار محسوب می گــردد.
مواد و روش ها: این مقاله یک مطالعه مروری نقلی است که در سال   ۱۴۰۰ با جستجوی در بانکهای اطلاعاتی در بازه زمانی ۱۰ سال(از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ) انجام شده است. بعد از حذف مقالاتی که به زبان فارسی و انگلیسی نبودند و یا دسترسی به کل مقاله امکان پذیر نبود، ۱۴ مقاله در نتیجه جستجو به دست آمد.
یافته ها: کلکابا، راحتی را در سه نوع نیازهای آسودگی(تسکین، سهولت یا تعالی) و چهار زمینه تجربه انسانی (جسمی، روحی روانی، محیطی و اجتماعی) تعریف می کند. نظریه آسودگی به خاطر سادگی محبوبیت یافته و قابلیت کاربرد در یخش های مختلف دارد.
بحث و نتیجه گیری: مهم ترین نیاز بیماران و خانواده ها، به خصوص در شرایط سخت و تنش زا، آسودگی می باشد. این آسودگی طیفی از اقدامات را شامل می شود. پرستاران نیز به عنوان افرادی که بیشترین ارتباط و تماس را با بیماران و خانواده دارند، نقش مهمی در ایجاد آسودگی دارند.

آرش امین، مرتضی امرائی، نصرالله مرادی فر،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: از شــیوع بیمــاری کرونــا و تبــدیل آن بــه پانــدمی دیرزمانی نمی گذرد. در گذر از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ تا کنون بررسی ها نشان می دهد که بیماری‌های همراه قلبی-عروقی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شایع هستند و این بیماران در معرض خطر بیشتری برای عوارض و مرگ و میر قرار دارند؛ اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا بیماری‌های زمینه‌ای قلبی عروقی خطر جداگانه‌ای را مطرح می‌کنند و یا این که با عوامل دیگر به عنوان مثال سن و جنس دخیل هستند. هدف از مطالعه حاضر مروری بر بیماری‌های زمینه‌ای قلبی عروقی در طول بیماری ابتلا به بیماری کوید-۱۹ می باشد. برای این کار مقالات مروری و اصلی با استفاده از کلید واژگانی از جمله COVID-۱۹ ، Coronavirus،SARS-CoV-۲ ، Cardiovascular diseases، Myocarditis، Acute coronary syndromes، Heart failure، Ischemic heart disease از پایگا ه های داده ای PubMed ، Scopus ، Google Scholar،  Web of Scienceو دیگر پایگا ه های داده ای معتبر گردآوری شد. نتایج نشان داد که آسیب میوکارد در بیش از ۲۵ % از موارد بحرانی وجود دارد و در ۲ الگو ظاهر می‌شود: آسیب حاد میوکارد و اختلال عملکرد در زمان پرزنتاسیون و آسیب میوکارد که با تشدید شدت بیماری ایجاد می‌شود. استمرار داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین و مهارکننده های گیرنده آنژیوتانسین بر اساس شواهد موجود در این زمان توصیه می‌شود. تعدادی از درمان‌های امیدوار کننده در دست بررسی است، اما کارآیی بالینی هیچ کدام تا به امروز به اثبات نرسیده است. مطالعه حاضر، بیانگر آن است که در زمان پاندمی کرونا می بایست توجه بیشتر به افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی شود و درمان های موثر و برای آنها براساس مطالعات جدید به کار گرفته شود.

اسرا ملکشاهی، صیاد خانی زاده،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بیماری (COVID-۲۰۱۹) ناشی از (SARS-CoV-۲) به سرعت در سراسر جهان انتشار پیدا کرد. این ویروس جدید یکی از اعضای خانواده کروناویریده است و در پرندگان و پستانداران مختلف شناسایی شده است. طیف بیماری با SARS-CoV-۲ از عفونت بدون علامت تا بیماری شدید و اغلب کشنده متغیر است. گفته شده است که یک تعامل نزدیک بین ویروس SARS-CoV-۲ و سیستم ایمنی بدن یک فرد وجود دارد که منجر به بروز تظاهرات بالینی متنوعی از بیماری می شود. پاسخ های ایمنی علیه این ویروس توسط سیستم ایمنی ذاتی و با تولید سیتوکین های پیش التهابی و کموکاین ها آغازمی شود. پس از آن، پاسخ های ایمنی اکتسابی آغاز می شود که شامل ایمنی سلولی و همورال است. طول عمر پاسخ آنتی بادی به SARS-CoV-۲ به طور دقیق مشخص نشده است. قابل توجه است که یک ارتباط قوی بین تیتر آنتی بادی خنثی سازی و تعداد سلولهای T اختصاصی ویروس وجود دارد. همچنین یافته ها نشان می دهد هر دو سلول B و T در محافظت با واسطه ایمنی از عفونت ویروسی شرکت می کنند. درک رفتار SARS-CoV-۲ در سلول های میزبان بدن انسان و تأثیر آن بر سیستم ایمنی بدن می تواند به درک بهتر ماهیت و بیماری زایی ناشی از این ویروس کمک کند. همچنین درک پیچیدگی عملکرد سیستم ایمنی در برابر ویروس برای توسعه پروتکل های درمانی جدید ضروری است. اما در هر حال بحث و جدل های زیادی در زمینه پاسخ های ایمنی به این عفونت ویروسی و چالش های آن مطرح است. زیرا که پاسخ های ایمنی علیه ویروس SARS-CoV-۲ از بسیاری جهات با دیگر عفونت های کرونا ویروس متفاوت است. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله ضمن بیان ویژگی های ساختاری، ویروس شناسی SARS-CoV-۲ و بیماری زایی ناشی از آن، پاسخ های ایمونولوژیکی در برابر این ویروس و چالش های موجود در این زمینه بررسی می شوند. برای این کار مقالات مروری و اصلی با استفاده از کلید واژگانی از جمله COVID-۱۹ ، Coronavirus،SARS-CoV-۲ ، Pathogenesis ، Clinical features ، Immune system، Antibody responses، B cell ، T cell از پایگا ه های داده ای PubMed ، Scopus ، Google Scholar، و دیگر پایگا ه های داده ای معتبر گردآوری شد.

شبنم خرازی، هادی تابش،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  زئولیت­ها زیست ماده کریستالی فعال با تخلخل زیاد هستند که در سال­ های اخیر پژوهش­ های زیادی روی خواص آنتی باکتریالی آن­ها انجام شده است. در این مقاله به بررسی عوامل مؤثر بر خاصیت ضد میکروبی زئولیت­های طبیعی و سنتزی پرداخته شده است. در این مطالعه به مرور و بررسی مقاله ­های منتشر شده در زمینه خواص آنتی باکتریالی پرکاربردترین زئولیت­­ها­ی طبیعی و سنتزی تبادل یونی شده پرداخته شده است. با بررسی تحقیقات انجام شده مشخص شد که زئولیت­ها در حالتی که با یون­ های مختلف تبادل یونی انجام می­ دهند، دارای خاصیت آنتی ­باکتریالی بسیار مناسب می­ باشند. قویترین خاصیت آنتی باکتریال در نمونه های مختلف بررسی شده در این مقاله در زئولیت‌های  Aو X تبادل شده با یون نقره علیه باکتری­های Bacillus cereus  وEscherichia coli  با MIC به مقدارμg.ml  ۱۶ گزارش شده است. با توجه به نتایج گزارش شده از مقالات مختلف می­توان گفت که زئولیت­ها با دارا بودن خاصیت زیست سازگاری و ظرفیت بالای تبادل یونی می‌توانند به عنوان مواد آنتی باکتریال موثر استفاده شوند. زئولیت­های خالص در غلظت های بالا دارای خاصیت آنتی باکتریال می‌باشند. در حالیکه تمام زئولیت­های­ سنتزی و طبیعی تبادل شده با کاتیون­ های فلزی بررسی شده در این مقاله در غلظت­ های پایین­ فعالیت آنتی باکتریالی مناسبی از خود نشان می ­دهند که عموماً به علت رهایش طولانی مدت و پیوسته کاتیون فلزی از زئولیت می‌باشد.

سعید پیرمرادی، هدیه جعفری،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  MicroRNAها (miRNA ها) یک زیر کلاس از RNA های تنظیمی کوچک هستند که تقریباً توسط همه متازواها و تک یاخته ها بیان می شوند. آنها بیان ژنها را یا با شکافت مستقیم و یا با سرکوب ترجمه mRNA های هدف و از طریق جفت شدن پایه مکمل جزئی انجام می­ دهند. واحد فعال و کاربردی miRNA یک مجموعه از پروتئین های ارگونات معروف به کمپلکس خاموش کننده ناشی ازmicroRNA (miRISC) است. عملکرد آن ها تنظیم فرآیندهای مختلف رشد و فیزیولوژیک می ­باشد. اختلال بیان miRNA در سلول های انسانی عوارضی مانند سرطان، اختلالات عملکرد قلب و عروق، آسیب کبدی، اختلال عملکرد ایمنی، سندرم های متابولیک و عفونت های بیماری زا را به همراه دارد. تعداد فزاینده ای از مطالعات نشان داده است که miRNA ها در واقع یکی از اجزای اصلی تعاملات میزبان و عوامل بیماری زا هستند و نقش مهمی در پاسخ های ایمنی میزبان نسبت به میکروارگانیسم ها دارند miRNA  در حال ظهور به عنوان ابزاری مهم برای مطالعه ژنتیکی، توسعه درمانی و تشخیص عفونت های بیماری زای انسانی ناشی از ارگانیسم های مختلف بیماریزا مانند ویروس ها، باکتری ها، انگل ها و قارچ های شناخته شده اند. بسیاری از عوامل بیماری زا از سیستم miRNA میزبان برای منافع خود، از جمله پاتوژنز، بقا در داخل سلول میزبان و عبور برخی از موانع ایمنی میزبان استفاده می کنند. سایر عوامل بیماری زا، miRNA خود را در داخل میزبان بیان می­کنند و به تکثیر، بقا و یا تأخیر آنها کمک می کنند. این مقاله با هدف بررسی و مروری بر برجسته سازی نقش و اهمیت miRNA در رابطه با برخی از بیماری های انگلی مهم انجام گرفته است.

آرش کریمی، مصطفی چراغی، مهرنوش صدیقی، پژمان هاشم زاده،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  اﻣـﺮوزه ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد ﻣﺨﺪر یﮑﯽ از ﺑﺰرگﺗﺮیﻦ ﻣﻌﻀﻼت ﺑﺴﯿﺎری از ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺟﻬﺎن اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺑﺮﺧﯽ ﺑﺎورﻫﺎی ﻏﻠﻂ در ﺟﺎﻣﻌﻪ، ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف مواد مخدر در ﻣﻮرد ﮐﻨﺘﺮل و ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی ﻗﻠﺒﯽ و ﻋﻮاﻣﻞ ﺧﻄﺮ آن وﺟﻮد دارد. این بررسی مروری، با توجه به تحقیقات انجام شده مبنی بر ارتباط بین اعتیاد و بیماری های قلب و به منظور آشنایی با اعتیاد و بیماری های مرتبط قلبی و درمان انجام شده است.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مروری برای جستجوی مقالات، از پایگاه های اطلاعاتی Iranmedex, SID, Pubmed, ISI و Scopus طی سال های  ۱۹۸۰تا ۲۰۱۷ با تأکید بر مقالات ۱۰ سال اخیر استفاده شد. کلید واژه های مورد استفاده در این بررسی مروری استناد به ۲۰ مقاله، اعتیاد، ﭘﺮاﮐﺴﯿﺪاﺳﯿﻮن لیپیدی، ﭼﺮﺑﯽ و ﻗﻨﺪ ﺧﻮن، آترواسکلروز، سایز انفارکت، آریتمی ها در افراد انجام شده است.
یافته­ ها: اطلاعات موجود با تأکید بر مقالات ۱۰ سال اخیر با استناد به ۲۰ مقاله، اطلاعات موجود رابطه مهمی بین اعتیاد و ﭘﺮاﮐﺴﯿﺪاﺳﯿﻮن لیپیدی، ﭼﺮﺑﯽ و ﻗﻨﺪﺧﻮن، آترواسکلروز، سایز انفارکت قلبی، اریتمی ها و بیماریهای قلب در افراد ﻣﻌﺘﺎد ﺑﻪ ﺗﺮیﺎک و شاخص ﻣﺎﻟﻮن دی آﻟﺪﺋﯿﺪ را نشان میدهد. در مطالعات مختلف اثرهای متفاوتی مشاهده شده است. این تفاوت می تواند به علت اثر بیهوشی، دوز دارو، محل اثر در مغز، تغییرات تنفسی و ویژگی گیرنده ها باشد.
بحث و نتیجه ­گیری: اعتیاد به مواد مخدر با اثرات متفاوتی بر چربی خون، قندخون، فشارخون، آترواسکلروز، سایز سکته قلبی و آریتمی ها، با بیماری های قلبی همراه است.


زهره خدارحمی، خانم نسرین گله دار،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: جراحی یکی از روش­ های رایج درمان بسیاری از بیماری­ هاست که به عنوان یک تجربه ­ی اضطراب ­آور برای بیماران شناخته ­می­شود. درمان اضطراب به علت پیامدهای نامطلوب در بیماران کاندید جراحی حائز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر اقدامات غیردارویی بر میزان اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی انجام شد.
مواد و روش ها: اطلاعات مورد نظر در این مطالعه مرور سیستماتیک از پایگاه های اطلاعاتی Pubmed,Iranmedex, Civilica, SID, Magiran, GoogleScholar, Science Direct  با کلمات کلیدی اضطراب، اضطراب قبل از جراحی، موسیقی درمانی، ماساژ درمانی، آموزش، مشاوره، آرماتراپی و مداخلات غیر دارویی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ جستجو شد.
عناوین مورد بررسی: از بین ۳۳۸ مقاله بدست آمده ۴۱ مقاله انتخاب شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این مطالعات روش­ هایی شامل آموزش و آگاهی دادن به بیمار، آروماتراپی، ماساژ درمانی، گوش دادن به موسیقی و انجام مشاوره قبل از جراحی را به عنوان روش­ های مؤثر درمان غیر دارویی اضطراب قبل از جراحی معرفی کرده­ اند.
بحث و نتیجه­ گیری: یافته ­های این پژوهش نشان می ­دهد، بکارگیری روش­ های مختلف غیر دارویی به­ خصوص ماساژ، گوش دادن به موسیقی و آروماتراپی برای درمان اضطراب قبل از جراحی در بیماران بسیار مؤثر و کارآمد است و تأثیر قابل توجهی در کاهش اضطراب بیماران کاندید جراحی دارد. همچنین بکارگیری این روش­ ها، کاهش مصرف داروهای آرام بخش و عوارض ناشی از مصرف آنها را به دنبال دارد.

محمد صادق آرمان فر، شهناز شهربانیان، سمیه یوسفوند، مهدیه کاظمی، سمیه صبوری،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: در پایان دسامبر ۲۰۱۹ گسترش یک بیماری عفونی جدید در شهر ووهان چین گزارش شد که رسما توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان کووید-۱۹ نامگذاری گردید. این بیماری همه گیر نه تنها میزان بالای مرگ و میر ناشی از عفونت ویروسی را به همراه دارد بلکه سبب فاجعه روانی در سراسر جهان شده است. عدم قطعیت و پیش بینی ناپذیری این بیماری، پتانسیل بالایی برای ترس روانی از سرایت بیماری دارد. برای پیشگیری از شیوع بیشتر کووید-۱۹ ممکن است به دلیل کمبود واکسن، مداخلات غیردارویی، قرنطینه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی لازم باشد، اما اجرای این سیاست های بهداشتی علیرغم پیامدهای مثبت، موجب اثرات منفی روانشناختی در سطح جامعه شده است.ترس از بیماری، ترس از مرگ، انتشار اخبار غلط و شایعات و کاهش روابط اجتماعی، سلامت افراد جامعه را تهدید می نماید. هنوز مشخص نیست که تاثیرات این موضوع بر سلامت روانی در چنین دوری گزینی و انزوای طولانی مدت اجتماعی تا چه اندازه و به چه نحوی خواهد بود. بطوریکه احتمالا در دوران پسا کرونا، با شمار زیادی از افرادی که با مشکلاتی مانند اضطراب، وسواس، خود بیمار انگاری، افسردگی و اختلالات روانی دچار شده اند روبرو خواهیم شد. بنابراین با کمک گرفتن از راه حل های مناسب جهت جلوگیری از این پیامدها باید افراد را از حالت تنهایی و درون گرایی به یک وضعیت فعال و پرتحرک تشویق کرد. تحرک بدنی و انجام ورزش منظم و استفاده از تغذیه مناسب یکی از راههای جلوگیری از این گونه اختلالات روانی می تواند باشد.

فائزه حاجی زاده، علی فولادوند، عباس آزادی، صیاد خانی زاده،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  در قرن بیست و یکم، جهان با چندین همه گیری ویروسی نوظهور مواجه شده است. این ویروس ها به ۲ دسته تقسیم می شوند: ویروس های نوظهور و ویروس های بازپدید. عواملی همچون تغییرات آب و هوایی، گرم شدن زمین، برخی از عادات تغذیه ای اثرات جبران ناپذیری را بر اکوسیستم های انسانی، حیوانی، زیست محیطی خواهند داشت. این بیماری های عفونی در حال ظهور یا بازپدید تاثیرات بسزایی بر اقتصاد و سلامت جهان دارند. اوج بروز این نوع بیماری های عفونی برای اولین بار در (دهه ۱۹۸۰) با یک بیماری اپیدمی ویروسی بنام HIV آغاز شد که این ویروس های نوظهور یا بازپدید علاوه بر انسان، دام ها را نیز تحت تاثیر قرار دادند. شواهدی وجود دارد که این ویروس های نوظهور یا بازپدید تاثیر گرفته از محیط و شیوه تغذیه انسان، ناشی از فرهنگ های اقلیمی می باشند. در نتیجه می توانیم زمینه شناسایی مناطقی که کانون این بیماری های ویروس نوظهور یا در حال دوباره پدید هستند را بررسی کنیم. در این مقاله ی مروری، تلاش بر این بوده است که با بررسی این ویروس های همه گیر، نوظهور یا بازپدید منابع جهانی را برای شناسایی و مقابله با این ویروس ها و آمادگی لازم را برای برخورد با این بیماری های ویروسی گاهاً کشنده را داشته باشیم که ممکن است در آینده ای نزدیک با این نوع عفونت های ویروسی دچار جهش و دوباره پدیدار شده مواجه شویم. برای این کار مروری از کلید واژگانی از جمله COVID-۱۹ ، Coronavirus،SARS-COV۲ ، Influenza Virus (H۱N۱)، Zika Virus، HIV۱ Virus، Hanta Virus، Ebola، Influenza (H۵N۱)، Nipah، Hendra، West Nile Fever، SARS-COV-۱، MERS-COV، در پایگاه های اطلاعاتیPubMed ،Scopus ، Google Scholar، و دیگر پایگا ه های معتبر گردآوری شد.


صفحه ۱ از ۲    
اولین
قبلی
۱
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb