جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای احدی

سهراب یعقوبی نمین، حسن احدی، فرهاد جمهری، مریم کلهرنیا گلکار،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: آلزایمر، شایع ترین نوع دمانس، یک اختلال دژنراتیو مزمن و پیشرونده عصبی است که بر کارکردهای شناختی، تعاملات اجتماعی و کیفیت زندگی فرد اثر میگذارد. پیش بینی می شود که تا سال ۱۴۲۰، جمعیت سالمندان ایران به حدود ۲۵ درصد برسد. از این رو پروتکل درمان تحریک شناختی با چارچوبی بر پایه حفظ قابلیت های شناختی و در راستای بهبود کیفیت زندگی ارایه شد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان تحریک شناختی بر کارکردهای شناختی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلزایمر اجرا گردید.
مواد و روش­ ها: طرح پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد ۲۴ نفر از مبتلایان به بیماری آلزایمر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (روش مداخله: درمان تحریک شناختی) و گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار سنجش شامل پرسشنامه معاینه مختصر وضعیت روانی، آزمون درجه بندی بالینی زوال عقل، آزمون غربالگری اختلال شناختی و پرسشنامه کیفیت زندگی مبتلایان به آلزایمر بود.
یافته ­ها: نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل از نظر عملکرد شناختی تفاوت معنی‌داری وجود دارد که این نشان‌دهنده‌ی اثربخشی درمان تحریک شناختی می‌باشد. همچنین بررسی ها نشان داد که درمان تحریک شناختی هم بطور مستقیم و هم به شکل واسطه ای، موجب افزایش کیفیت زندگی گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل می شود (۰۰۱/۰=P).
بحث و نتیجه­ گیری: یافته ها نشان داد که درمان تحریک شناختی به عنوان یک مداخله غیر دارویی موثر می تواند جهت بهبود وضعیت شناختی و کیفیت زندگی مبتلایان به آلزایمر بکار گرفته شود.

پیمان آسترکی، شیما هاشمی، علی گراوند، فرزاد ابراهیم زاده، مریم احدی، مهناز صمدبیک،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: یکی از مهمترین شاخصهای ارزیابی مراکز اورژانس، محاسبه زمان انتظار بیماران برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی میباشد، مطالعه حاضر با هدف تعیین مدت زﻣﺎن اﻧﺘﻈﺎر اراﺋﻪ ﺧﺪﻣﺎت اورژاﻧﺲ در ﺑﻴﻤﺎرﺳﺘﺎنهای آموزشی شهر خرم آباد انجام شد.
مواد و روش ­ها: مطالعه حاضر یک مطالعه تحلیلی مقطعی است که در سال ۱۳۹۶ انجام گردید. جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستانهای آموزشی درمانی دارای بخش اورژانس شهر خرم آباد بود. نمونهگیری به شیوه تصادفی طبقهای چندمرحلهای انجام گردید. برای گردآوری دادهها از یک چک لیست روا و پایا و از طریق مشاهده استفاده گردید و داده­ها با استفاده از SPSS-۱۹ و آزمون­ های آماری توصیفی و تحلیلی مرتبط تحلیل گردیدند.
یافته­ ها: سه بیمارستان مورد بررسی مجموعا دارای ۱۶۶ تخت اورژانس بودند، ۶/۷۰% (۵۷۳ نفر) از بیماران به اتفاق همراه به بخش اورژانس مراجعه کرده بودند، بیشترین نوع مشاوره مربوط به مشاوره با متخصصین داخلی ۵/۴۴% (۳۶۱ مورد) بود.  فاصله تریاژ و اولین ویزیت ۳۷/۸ دقیقه، فاصله اولین ویزیت و اولین اقدام تشخیصی ۲۷/۳۱ دقیقه، فاصله ارسال اولین اقدام تشخیصی و نتیجه مشاوره پزشکی ۶/۹ ساعت و فاصله درخواست مشاوره پزشکی و نتیجه مشاوره پزشکی ۳۸/۷ ساعت بود.
بحث و نتیجه­ گیری:  با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می­شود، تعداد پرسنل بخش اورژانس و بخش­های پاراکلینیکی مرتبط با آن در بیمارستانها افزایش یافته، تا باعث کاهش مدت زمان انتظار افراد جهت دریافت خدمات بخش اورژانس گردد. همچنین پیشنهاد می­شود که مسئولین تصمیمات لازم مبنی بر استفاده از پرسنل بیشتر در شیفت شب در بخش اورژانس را در دستور کار قرار دهند.
 

پیمان آسترکی، مریم احدی، زهرا خادمی، فرحناز چنگایی،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: در کشور های در حال توسعه، آمار و ارقام سزارین روز به روز در حال پیشرفت است و کشور ما نیز ار این قاعده مستثنی نمی باشد. طرح تحول نظام سلامت از سال ۱۳۹۳ اجرا و یکی از اهداف آن کاهش میزان سزارین به ۳۰-۲۵٪ بود. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه میزان زایمان سزارین و زایمان طبیعی قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان لرستان بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه پژوهش شامل تمام زنانی بود که طی سال های ۹۵ - ۹۰ در یکی از بیمارستان های دولتی استان لرستان که طی این سالها مجری طرح تحول سلامت بودند، زایمان کرده بودند. روش نمونه گیری به صورت سرشماری از طریق آمار معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود. داده ها پس از جمع آوری از طریق آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج مطالعه نشان داد بر خلاف انتظار، به طور کلی میزان سزارین پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت نسبت به قبل از اجرای این طرح به میزان ۴/۳ % افزایش یافت. لازم به ذکر است در برخی بیمارستان ها از جمله بیمارستان عسلی خرم آباد، تامین اجتماعی خرم آباد و کوثر بروجرد میزان زایمان سزارین پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت به ترتیب ۶/۴ %، ۵/۶ % و ۹/۵ % افزایش یافته بود.
بحث و نتیجه­ گیری: به نظر می رسد با توجه به میزان بالاتر از استاندارد زایمان سزارین در این استان و کارساز نبودن طرح تحول نظام سلامت در این زمینه، نیاز است با استفاده از برنامه های گسترده در راستای افزایش آگاهی و فرهنگ سازی جامعه تلاش های بیشتری صورت گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb