۱۰ نتیجه برای اسدی
روح اله دهقانی، طاهره خامه چیان، حسن وطندوست، محمدعلی اسدی، لیلا ایرانشاهی، سیدغلامعباس موسوی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۸۳ )
چکیده
مقدمه: کژدم گادیم Hemiscorpius lepturus (همیسکورپیوس لپتروس) یکی از کژدمهای خطرناک دنیا و ایران است. این کژدم در استانهای جنوبی به ویژه در خوزستان مسئول گزش تعداد زیادی از افراد بوده که پیآمد آن عوارض خطرناک و طولانی و گاهی مرگ است. باتوجه به این که مطالعه اثرات زهر این کژدم در حیوانات آزمایشگاهی میتواند، مکانیسم عمل زهر را روشن نموده و کمک زیادی به درمان کژدم زدگان نماید لذا بررسی اثر زهر کژدم گادیم درتغییرات پاتولوژیک اندام های رت انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی ۱۰۱ رت از یک نژاد و سن تقریبی ۳-۲ ماهه و وزن ۲۵۰-۲۰۰ گرم صورت پذیرفت. رتها بطور تصادفی به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم شدند. به گروه شاهد ۱/۰ سیسی سرم فیزیولوژی و گروه مورد ۱/۰ سی سی سرم فیزیولوژی که حاوی یک میکرولیتر زهر تازه کژدم گادیم بود در پوست تزریق گردید. سپس تغییرات موضعی و یا زخم با گروه شاهد قبل و بعد از تزریق با آزمونهای آماری Fisher exact test مورد تحلیل قرار گرفت. بافت کبد، کلیه، طحال در آتوپسی برداشت شد و جهت تشخیص تغییرات پاتولوژیک با میکروسکوپ مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که تزریق زهر کژدم گادیم در ۵۵ درصد موارد در پوست رت موجب زخم گردیده است. تغییرات پاتولوژیک در اثر تزریق زهر این کژدم در کبد به میزان ۶/۷۰ درصد، در کلیه ۳/۳۵ درصد و در طحال به میزان
۴/۲۷ درصد رخ داده است. تغییرات پاتولوژیک در این اندامها شامل خونریزی، احتقان، نکروز با درجههای شدید تا ملایم بود.
نتیجه گیری: زهر کژدم گادیم در ایجاد آسیب پوستی یا زخم، تغییرات پاتولوژیک در کبد، کلیه و طحال رت، نقش دارد. بررسی ضایعات پوستی و تغییرات پاتولوژیک در اندامهای مختلف در موارد انسانی، به صورت بیوپسی و آتوپسی موجب شناخت اثرات این زهر در انسان و در نتیجه درمان مناسبتر مصدومین می شود.
مهرداد مدرسی، صدیقه اسدی ،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: سرخارگل با نام علمی Echinacea purpurea متعلق به خانواده گل ستارهایها (Asteraceae) دارای اثرات درمانی زیادی است که یکی از مهمترین آنها تقویت سیستم ایمنی می باشد در این مطالعه اثرعصاره هیدروالکلی سرخارگل بر پارامترهای خونی موشهای کوچک آزمایشگاهی (گونهBalb/C) بررسی شده است.
مواد و روشها: در این تحقیق ۴۸ موش در ۶ گروه به طور تصادفی تقسیم شدند.گروه کنترل هیچ عصارهای دریافت نکرد.گروه دارونما cc (placebo) ۵/ ۰ نرمال سالین به صورت یک روز در میان و ۴ گروه تیماری به ترتیب عصاره با دوزهای ) mg/kg/۲day۵۰،۱۰۰،۲۰۰،۳۰۰ ) به صورت تزریق درون صفاقی(IP) دریافت کردند. پس از آن از همه موشها به روش خونگیری از قلب، نمونه خون گرفته شد. نتایج بدست آمده با نرمافزار آماری SPSS در سطح ۰۵/۰P< آنالیز گردید.
بحث و نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان میدهد عصاره سرخارگل احتمالاً میتواند با افزایش در تعداد سلولهای سفید خون باعث تقویت سیستم ایمنی شده و با افزایش در تعداد سلولهای قرمز خون بر خونسازی موثر باشد.
یافتهها: مطالعه پارامترهای خونی نشان دادکه تعداد کل سلول های سفید خون هر ۴ گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنیدار دارد(P<۰,۰۵). تعداد نوتروفیلها در هر ۴ گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنیدار نشان داده است، اما تفاوت معنیداری در مونوسیتها مشاهده نشد. تعداد سلولهای قرمز خون در گروههای ۱ و ۲ در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنیدار دارد. در این مطالعه عصاره بر میانگین هموگلوبین، هماتوکریت و شاخصهای سلولهای قرمز خون(MCHC، MCH ،MCV هیچ اثر معنیداری را از نظر آماری نشان نمیدهد.
فرهاد شاهسوار، مهرزاد جعفرزاده، بهنام اسدی فر، توماج سابوته، مینا درند،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: اگرچه تصور می شود که مصرف مواد مخدر سبب تغییر در عملکرد تیروئید می شود ولی مکانیسم دقیق آن هنوز به خوبی مشخص نشده است. بنابراین، در ادامه یک مطالعه مقدماتی،هدف این مطالعه تکمیلی بررسی تأثیر اعتیاد به مواد مخدر بر روی عملکرد تیروئید با اندازه گیری TBG بود. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت یک مطالعه مورد-شاهد بر روی ۱۰۶ نفر معتاد به مواد مخدر و ۱۰۶ نفر فرد سالم در تهران صورت گرفت. از نمونه های سرم این افراد برای اندازه گیری TBG استفاده شد. یافته ها: میزان TBG در گروه مورد به صورت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشت(۰۰۵/۰
محمد مهرنیا، طاهر نژاد ستاری، مصطفی اسدی، ایرج مهرگان،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: گیاهQuercus infectoria Oliv. یکی از مهمترین گونههای دارویی رشته کوه زاگرس میباشد که از زمانهای قدیم به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده مورد توجه بوده است. مطالعات نشان داده درخت دارمازو دارای دامنه وسیعی از خواص دارویی میباشد. در این پژوهش معرفی جامع گیاه دارویی درخت دارمازو، محل های پراکنش و روش های صحیح تشخیص آنها ارائه گردیده است. بحث و نتیجهگیری: معرفی گیاه دارویی دارمازو در راستای شناسایی و بهره برداری صحیح و اصولی از این گونه با ارزش داروئی صورت گرفته و با تعیین DNA بارکدینگ آن، میزان خلوص و یا تقلبی بودن نمونههای موجود در بازار سنجیده میشود. یافتهها: بلوط دارمازو، حالت رسیدگی یکساله را نشان می دهند، در حالیکه سایر بلوطها حالت رسیدگی دو ساله را نشان میدهند. این گونه پیاله فاقد پایک بلند میباشد. معمولاً برگهای جوان دارای حاشیه صاف و برگهای مسن در حاشیه دندانهدار می باشند. تصاویر میکروسکوپی الکترونی نشان داد که برگها عمدتاً صاف و بدون کرک یا دارای کرکهای تنک و پراکنده هستند. توالی نوکلئوتیدها شامل حدود ۶۸۰ جفت باز DNA میباشد. مواد و روشها: نمونهها از محل رویشگاه طبیعی در مناطق مختلف زاگرس جمع آوری گردیدند. بعد از شناسایی، برگهای سالم برای استخراج DNA و مطالعات میکروسکوپ الکترونی مورد استفاده قرار گرفتند. برگ نمونههای تازه برای حفظ کیفیت DNAبر روی سیلیکاژل خشک شدند. بعد از استخراج DNA، تخلیص محصول PCR و تعیین توالی، با استفاده از نرم افزار Sequencher توالی نوکلئوتیدها ویرایش شدند.
فرهاد شاهسوار، توماج سابوته، شهاب فروتنی، مهرزاد جعفرزاده، بهنام اسدیفر،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: پذیرندههای شبه ایمونوگلبولینی سلول کشنده (KIR) یک خانواده از پذیرندههای مهار کنندگی و فعال کنندگی هستند که به طور عمده توسط سلولهای کشنده طبیعی NK)) بیان میشوند. پروتئینهای KIR به عنوان پذیرندههایی عمل میکنند که مولکولهای آنتیژن لکوسیتی انسان (HLA) کلاس I را شناسایی میکنند. KIRها و لیگاندهای HLA کلاس I آنها در پاتوژنز انواع مختلف بیماریها مشارکت دارند. هدف این مطالعه آنالیز ژنوتیپی KIR/HLA در قوم لر برای اولین بار بود. مواد و روشها: در این مطالعه ۱۰۰ فرد سالم غیرخویشاوند لر از نظر ژنهای KIR و لیگاندهای HLA به روش واکنش زنجیرهای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی توالی تایپ گردیدند. در نهایت، فراوانی ژنها و ژنوتیپهای KIR و لیگاندهای HLA و ترکیبات KIR-HLA در جمعیت لر با جمعیت ایرانی مقایسه شد. یافتهها: در جمعیت لر ۲۲ ژنوتیپ KIR پیدا شدند و تمام ژنهای KIR نیز مشاهده گردیدند. شایعترین ژنهای غیر چارچوبی در جمعیت لر KIR۲DL۱ و KIR۲DP۱ با ۹۸٪ و KIR۳DL۱ و KIR۲DS۴ با ۹۶٪ بودند. شایع ترین ژنوتیپ KIR مشاهده شده در جمعیت لر، ژنوتیپ AA با فراوانی ۲۹٪ بود. از میان ژنوتیپهای لیگاند HLA، ژنوتیپ شماره ۱ با فراوانی ۳۵٪ بیشترین فراوانی را در جمعیت لر داشت. شایعترین ترکیبات KIR-HLA مهاری و فعال کنندگی در جمعیت لر به ترتیب KIR۲DL۲/۳+HLA-C۱ با فراوانی ۷۵٪ و KIR۲DS۲+HLA-C۱ با فراوانی ۴۷٪ بودند. بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان می دهد که فراوانی ژنها و ژنوتیپهای KIR و لیگاندهای HLA و ترکیبات KIR-HLA در جمعیت لر دارای ویژگیهای کلی گزارش شده در جمعیت ایرانی میباشد، ولی با کاهش یا افزایش برخی فراوانیهای هنوز هم منحصر به فرد است.
مهناز صمدبیک، مرضیه صارمیان، حشمت اله اسدی، علی گراوند،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: باتوجه به اهمیت تحلیل محتوایی و استنادی مجلات در شناخت کیفیت علمی مجلات، هدف از مطالعه حاضر تحلیل محتوایی و استنادی مجله علمی-پژوهشی یافته دانشگاه علوم پزشکی لرستان طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ بوده است.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه طولی گذشته نگر است که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، مقالات منتشر شده در بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ مورد بررسی قرار گرفتند. دادهها با استفاده از یک چک لیست محقق ساخته جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آمار توصیفی، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که ۸/۹۵ درصد از مقالات چاپ شده به صورت اصیل بودهاند و بیشترین وابستگی سازمانی نویسندگان مسئول، مربوط به دانشگاه علوم پزشکی لرستان (۸/۵۳ درصد) بوده است. در طی پنج سال اخیر ۲۶۲ مقاله در مجله یافته چاپ شده است. نیمه عمر منابع ۳۸/۸ سال بوده و بیشترین شماره در سال های ۹۱ و ۹۲ چاپ شده اند.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر پیشنهاد میشود که مسئولین مجله در جهت برقراری تعادل در وابستگی سازمانی مقالات منتشر شده، اقدامات لازم را به عمل آورند. همچنین با تعیین محدودیت هایی، نویسندگان را به استفاده از منابع جدیدتر ترغیب نمایند.
احمدعلی ناجی، فریده حسین ثابت، زهره پوراسدی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: امروزه با افزایش فشارهای زندگی و به سبب آن فشار روانی، سلامت روانی افراد به مخاطره افتاده است. در همین راستا، میتوان به سبک شخصیتی و میزان استحکام روانی افراد اشاره کرد که بر سلامت روان تأثیرگذار است. هدف این پژوهش بررسی نقش پیشبینی کننده استحکام روانی در سلامت روان به دو شکل مستقیم و غیرمستقیم با میانجیگری ابعاد شخصیت خواهد بود. |
مواد و روشها: در این مطالعهای مقطعی ۲۷۳ دانشجوی پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. ارزیابی متغیرها با استفاده از پرسشنامههای سلامت عمومی، شخصیت پنج عاملی نئو و استحکام روانی کلاف انجام شد. دادهها با روش مدل یابی تحلیل مسیر و با استفاده از نرمافزارهای SPSS ۲۱ و LISREL تحلیل شد. |
یافته ها: مجذور خی مدل فرضی برابر با ۴۷/۲ به دست آمد، این شاخص با سطح معناداری ۱۱۶/۰ غیر معنادار بوده که بیانگر متناسب و برازنده بودن مدل هست. شاخصهای برازندگی دیگر ۹۸/۰=GFI، ۹۷/۰=NFI، ۹۷/۰=CFI، ۹۳/۰=AGFI و ۰۶/۰=RMSEA است که میزان قابلقبول مدل را داراست. متغیر تعهد، کنترل زندگی و اعتماد به نفس در روابط بین فردی بهصورت غیرمستقیم توانستند سلامت روان را پیشبینی نمایند (۰۵/۰P<) و کنترل هیجان و اعتماد به نفس در روابط بین فردی بهصورت مستقیم توانستند سلامت روان را پیشبینی نمایند (۰۵/۰P<). |
بحث و نتیجه گیری: برخی ویژگیهای استحکام روانی فارغ از اثر شخصیت میتوانند موجب سلامت روانی شوند که طبق یافتهها کنترل هیجان و اعتماد به نفس از اهمیت بیشتری برخوردارند. پیشنهاد میشود برای بهبود سلامت روانی این عوامل مورد آموزش قرار گیرند. |
مهری حبیبی، محمدرضا اسدی کرم،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: فاکتورهای جذب آهن به عنوان یکی از عوامل بیماریزای اصلی سویه های پروتئوس میرابیلیس عامل عفونت ادراری می باشند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژنهای جذب آهن و نیز ارزیابی توالی نوکلئوتیدی آنها در ایزوله های پروتئوس میرابیلیس جمع آوری شده از بیماران با عفونت دستگاه ادراری بود.
مواد و روش ها: تعداد ۱۰۰ ایزوله پروتئوس میرابیلیس از نمونه ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری جمع آوری شد. تکثیر ژنهای جذب آهن PMI۱۹۴۵، PMI۲۵۹۶، PMI۰۴۰۹، PMI۱۴۲۶، PMI۰۸۴۲ و PMI۱۴۲۵ در این ایزوله ها با روش PCR انجام شد. جهت تعیین توالی ژنهای تکثیر یافته، محصول PCR آنها با کیت تخلیص محصول PCR از روی ژل تخلیص گردید و سپس برای تعیین توالی ارسال شدند. پس از تعیین توالی، توالی این ژنها با توالی ژنهای موجود در بانک ژن و Expasy مقایسه شد.
یافته ها: بررسی شیوع این ژنها نشان داد که به ترتیب ۹۰%، ۲۵%، ۳۵%، ۸۵%، ۷۵% و ۵۵ درصد از این ایزوله ها دارای ژنهای PMI۱۹۴۵، PMI۲۵۹۶، PMI۰۴۰۹، PMI۱۴۲۶، PMI۰۸۴۲ و PMI۱۴۲۵ بودند. مقایسه توالی نوکلئوتیدی این ژنها با استفاده از برنامه های آنالیز نشان داد که توالی ژنهای جذب آهن شباهت بالای ۸۰ درصد با ژنهای مشابه ثبت شده در بانک های ژنی دارند.
بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه مشاهده شد که ژنهای جذب آهن PMI۱۹۴۵ و PMI۱۴۲۶ با داشتن شیوع زیاد در بین ایزوله های پروتئوس میرابیلیس و نیز توالی حفظ شده می توانند به عنوان کاندید واکسن جدید علیه عفونتهای ادراری مطرح شوند.
شادی حسیوندی، فیروزه اسدی، ایرج سلیمی کیا،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: ایسکمی رپرفیوژن کلیوی به عنوان پاتوفیزیولوژی زمینه ی انواع اختلالات بالینی مانند کاهش نارسایی حاد کلیه شناخته شده است. با توجه به اهمیت گونه های فعال اکسیژن و استرس اکسیداتیو در طی ایسکمی رپرفیوژن، یکی از مهم ترین استراژی های درمان برای کاهش آسیب ایسکمی رپرفیوژن، استفاده از آنتی اکسیدان ها می باشد. گیاهان جنس سالویا از جمله .Boiss Salvia macrosiphon غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. در مطالعه حاضر اثر حفاظتی این گیاه و فلاونوئید آن در جلوگیری از آسیب کلیوی ناشی از ایسکمی رپرفیوژن بررسی شد. |
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی ۴۲ رت در ۶ گروه ۷ تایی تقسیم شدند. گروه ها شامل شم، کنترل و ۴ گروه درمانی بود که یک گروه با ماده استاندارد لوتئولین و ۳ گروه با غلظت های (۱۵۰، ۱۰۰، ۵۰) میلی گرم بر کیلوگرم به صورت روزانه با عصاره متانلی گیاه سالویا ماکروسیفون به مدت ۲۰ روز قبل از ایجاد ایسکمی پیش درمانی شدند. ۲۴ ساعت پس از ایجاد ایسکمی از رت ها خونگیری انجام شد و سطح سرمی کراتینین و اوره آنها اندازه گیری شد. |
یافته ها: دوز ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم عصاره متانلی گیاه سالویا با اختلاف معناداری کمتر از ۰۰۱/۰ باعث کاهش سطح اوره و کراتینین شد. همچنین لوتئولین توانست به صورت معنی دار سطح هر دو فاکتور را کاهش دهد. |
بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه اثر مثبت و معنادار فلاونوئید لوتئولین و عصاره گیاه سالویا بر سطح اوره و کراتینین اثبات شد. این تأثیر مربوط به خاصیت آنتی اکسیدانی فلاونوئید و عصاره متانلی گیاه می باشد. |
علی خوارزم کیا، محمودرضا مرادخانی، عباس اسدی، شهرام احمدی سماقیان،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: مصرف خودسرانه داروها علاوه بر عدم درمان بیماری، باعث عوارض دارویی، عدم همخوانی وضعیت شیوع بیماریها در کشور با میزان مصرف داروها و مواجه کردن نظام دارویی کشور با مشکل مصرف خودسرانه دارو میگردد. لذا این پژوهش با هدف بررسی مصرف خودسرانه دارو و عوامل مؤثر بر آن در بیماران مراجعهکننده به بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد انجام گرفته است.
مواد و روش ها: این پژوهش بر روی ۳۸۱ بیمار بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد در زمستان ۱۴۰۰ انجام گرفت. نمونهگیری بهصورت تصادفی ساده بود و اطلاعات افراد با پرسشنامه جمعآوری گردید. از آمار توصیفی برای خلاصه سازی اطلاعات جمعیتشناختی و از آزمون تیتک نمونهای برای انجام مقایسات، با نرمافزار SPSS نسخه ۲۳ استفاده شد.
یافته ها: بر اساس یافتههای این پژوهش میانگین سن افراد ۴۳۸/۱۱±۳۲۲/۳۴ سال بود. درصد مصرف خودسرانه دارو ۳/۲۵% بود. مصرف خودسرانه داروها برای مسکنها ۸/۵۶% و مولتیویتامینها ۲/۵۶% و برای بیمارهای سرماخوردگی و آنفولانزا ۲/۷۱% و سردردهای مزمن و حاد ۳۸% بود. مهمترین علل مصرف خودسرانه دارو به ترتیب کیفیت بالاتر داروهای خارجی نسبت به داروهای ایرانی و استفاده از گیاهان دارویی و کماهمیتترین علل مصرف خودسرانه دارو به ترتیب ترس و خجالت از معاینات پزشکی، عدم اطمینان به طبابت پزشکان، مصرف دارو در دوران بیماری به توصیه آشنایان و استفاده از نسخههای قبلی پزشکان ذکر شد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای مصرف خودسرانه دارو، پیشنهاد میشود برنامههای آموزشی متنوع از طرف سازمانهای مرتبط از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مراکز درمانی و رسانههای جمعی به منظور کاهش عوامل شناسایی شده در این پژوهش اجرا شود. |