۸ نتیجه برای امینی
الهام اصغری رودسری، رامین مهرداد، میر سعید عطارچی اشرف، امید امینیان،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۳ )
چکیده
مقدمه: با افزایش تعداد وسایل نقلیه جادهای، به کارگیری رانندگانی که از مهارتهای حسی و حرکتی بیشتری دارند برای حصول ایمنی ترافیکی اجتناب ناپذیر است. بینایی یکی از حواسی است که به طور مطلق برای رانندگی ایمن لازم است و تقریباً ۹۵% از ورودی های حسی مغز که برای رانندگی لازم است متعلق به حس بینایی است. به همین منظور در کشورهای مختلف استانداردهایی مقرر شده تا در هنگام صدور و تمدید گواهینامه،سلامت بینایی رانندگان با این استانداردها مطابقت داده شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی وضعیت دید رانندگان اتوبوس های بین شهری تهران و مقایسه آن با استانداردهای چهار کشور ایران، انگلستان، فرانسه و فنلاند بود.
مواد و روشها: ابتدا تعداد۳۱۲ نفر از رانندگان شاغل در پایانه های جنوب، شرق، غرب و بیهقی تهران با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس پرسش نامه ای شامل مشخصات فردی و اطلاعات شغلی رانندگان با روش مصاحبه حضوری برای هر یک از شرکت کنندگان تکمیل گردید. سپس معاینه حدت و میدان بینایی با استفاده از چارت اسنلن و آزمون رویارویی (Confrontation) انجام شد و اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مربوط تحلیل گردید.
نتیجه گیری: بر اساس یافته های به دست آمده لازم است که با یک بررسی اصولی و علمی استانداردهای قابل قبولی را برای صدور انواع گواهی نامه تدوین کرد.
یافته ها: متوسط سن افراد مطالعه شده ۷۸/۴۲ سال و متوسط مدت زمان اشتغال به کار رانندگی آنها ۱۵/۱۸ سال بود.به طور متوسط ۱۹/۲۳ ماه (حدود ۲ سال) از آخرین معاینه چشمی آنها گذشته بود که بیشترین علت آن معاینه به هنگام تعویض دفترچه مدت کار و بازرسی سرعت بود.
۲۸/۵۱% افراد بهترین حدت بینایی در حد ۱۰/۱۰ و ۷۱/۴۸% افراد بهترین میدان دید در حد ۱۸۰ درجه نصفالنهار افقی داشتند. در مقایسه دید افراد مورد مطالعه با استانداردهای بینایی رانندگی در ایران ۶/۱۱% واجد صلاحیت رانندگی نبودند.
هم چنین ۷/۷% با قوانین انگلستان، ۷/۴۹% با قوانین فرانسه و ۱/۱۷% با قوانین فنلاند واجد استانداردهای بینایی رانندگی نبودند. میانگین سن افراد واجد صلاحیت بینایی برای رانندگی۲۴/۴۲ سال و میانگین سن افراد فاقد صلاحیت بینایی برای رانندگی ۸۸/۴۶ سال بود که با استفاده از آزمون آماری T این اختلاف با ۰۰۹/۰=P از نظر آماری معنیدار بود.
با استفاده از آزمون آماری Kruskal-Wallis مشخص شد که میزان حدت بینایی در گروه سنی بالای ۵۰ سال کمتر از
گروه های سنی ۲۰ تا ۵۰ سال و زیر ۲۰ سال است و این اختلاف با ۰۰۱/۰ P< از نظر آماری معنی دار بود، اختلاف میدان بینایی بین گروه های سنی معنیدار نبود.
طاهره طولابی، فریبا امینی، شهلا پیامنی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۸۵ )
چکیده
مقدمه: عفونت بیمارستانی یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی درمانی محسوب می شوند. ۱۰-۷ درصد بیماران بستری در بیمارستان، حداقل به یک عفونت بیمارستانی مبتلا می شوند. پژوهش حاضر به منظور تعیین میزان رعایت اصول پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی در بیمارستانهای آموزشی شهر خرم آباد در سالهای ۸۴-۱۳۸۳ انجام شد.
بحث و نتیجه گیری: آموزش مداوم کارکنان در رده های مختلف شغلی، استفاده از وسایل و روش های کاهش عفونت، افزایش منابع و امکانات و ارتقاء فضای فیزیکی، تأسیس سیستم ملی نظارت و کنترل مستمر عفونتهای بیمارستانی، بررسی اپیدمیولوژیک سالانه، و انجام کشت منظم، راهکارهای مهمی برای کنترل عفونت هستند که باید در بیمارستانهای آموزشی اجرا شوند.
یافته ها: نتایج نشان داد رعایت اصول کلی پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی در اکثر کارکنان (۷/۵۳%) در حد متوسط و شستن دستها در ۹۰% موارد در حد ضعیف بود. از نظر فضای فیزیکی ۸۳/۴۷% و در مورد منابع و امکانات ۳/۷۸% بخش ها جهت پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی در حد متوسط بودند.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است که روی کلیه بخشهای (۲۳ بخش) بیمارستانهای آموزشی شهر خرم آباد (بجز اتاق عمل) انجام شد. فضای فیزیکی، منابع و امکانات و عملکرد کارکنان در خصوص کنترل عفونت مورد مشاهده و بررسی قرار گرفت. اطلاعات از طریق دو چک لیست جمع آوری شد. وضعیت بخش ها و عملکرد کارکنان براساس امتیاز کسب شده از چک لیست ها در سه سطح خوب، متوسط و ضعیف طبقه بندی شدند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ۱۱ و آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.
فریده ملکشاهی، علی فرهادی، فریبا امینی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
مقدمه: شناخت عوامل موثر در ایجاد رضایت شغلی می تواند در افزایش رضایت شغلی اعضای هیات علمی و ایجاد انگیزه در جهت پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی مفید باشد . با توجه به این مهم پژوهش فوق با هدف تعیین میزان رضایت شغلی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال ۱۳۸۶ انجام گرفت.
یافته ها: در برر سی رضایت کلی ۱/۴۱% نمونه ها رضایت کامل داشتند. آزمون آماری کای دو بین رضایت کلی با حیطه های حقوق و مزایا(۰۰۱/۰= p ) ،فرصتهای ارتقاء(۰۰۱/۰= p ) ،نحوه سرپرستی (۰۰۰۱/۰ p= ) ، امنیت شغلی (۰۰۰۱/۰ p= ) ، شرایط فیزیکی محیط کار(۰۰۱/۰ p= ) ، وماهیت کار (۰۰۱/۰ p= ) ارتباط معناداری نشان داد.
مواد و روش ها: پژوهش فوق توصیفی مقطعی که برروی اعضاء هیات علمی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی لرستان که حداقل دو ترم تحصیلی فعالیت آموزشی داشتند ، انجام شد .ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بر گرفته از پرسشنامه رضایت شغلی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شامل ۴۵ سوال در حیطه های حقوق و مزایا ، فرصتهای ارتقاء ،نحوه سرپرستی و ارتباطات ،امنیت شغلی ،شرایط فیزیکی و محیط ،ماهیت کار بصورت خود ایفاء تکمیل ، و بصورت توزیع فراوانی ،میانگین و انحراف معیار با نرم افزار spss ver ۱۱,۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش مسئولین معاونت آموزشی و پژوهشی بایستی منابع رضایت و عدم رضایت شغلی را بخوبی شناسایی وبا ایجاد فرصتهایی برای ارتقاء و توسعه فردی ،انتخاب مدیران براساس شایستگی و با مشارکت اعضای هیات علمی، دقت در امر ارزشیابی صحیح عملکرد ، بکارگیری صحیح سیستم تشویق و تنبیه با استفاده از شیوه های نوین مدیریتی، ایجاد تسهیلات و امکانات رفاهی ، تعدیل در سقف موظفی افراد،دخالت اعضاء در تصمیم گیری ها رضایت شغلی را افزایش دهند.
فیروزه امینی بزنجانی، رزاق محمودی، کیومرث امینی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب و عامل ۱۰ الی ۱۵ درصد از عفونتهای بیمارستانی میباشد. وجود ژنهای حدت یکی از مهمترین مکانیسمهای تهاجمی سودوموناس آئروژینوزا میباشد و این موضوع از نظر پزشکی از اهمیت ویژهای برخوردار است. بیان بسیاری از ژنهای بیماریزای باکتری سودوموناس آئروژینوزا بهوسیله یک سیستم ژنی به نام سیستم Quorum Sensing (QS) کنترل و تنظیم میگردند. کروم سنسینگ سیستم ارتباطی سلول به سلول با استفاده از مولکولهای کوچک SMs در ارگانیسمهای تک سلولی است. هدف از تحقیق بررسی شیوع ژنهای دخیل در سیستم کروم سنسینگ در سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی میباشد.
|
مواد و روش ها: در این مطالعه، ۶۰ نمونه سودوموناس آئروژینوزا از نمونههای گوارش انسانی تهیه و در محیطهای اختصاصی کشت و توسط تستهای تشخیصی و افتراقی تأیید گردیدند. آزمون Multiplex PCR برای ردیابی ژنهای مورد نظر انجام گرفت. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی علیه ۱۰ عامل ضد میکروبی صورت گرفت.
|
یافته ها: نتایج Multiplex PCR نشان داد که میزان فراوانی ژنهای rhlR ۵ درصد، ژنlasR ۳/۴۸ درصد و ژنlasI ۶۰ درصد بوده، در صورتی که ژنهای lasB،apr ، rhlAB و rhlI در هیچ یک از نمونهها شناسایی نگردیدند. در آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی، بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکهای آمیکاسین، آموکسیسیلین و سفوتاکسیم و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیکهای سیپروفلوکساسین و سفتازیدیم گزارش گردیده است.
|
بحث و نتیجه گیری: ژنهای سیستم QS فراوانی بالایی در بین سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی دارند.
|
صدیقه میرزاده، رزاق محمودی، کیومرث امینی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: سالمونلا انتریکا سروتایپ انتریتیدیس یکی از مهمترین عوامل مسبب سالمونلوزیس غیرتیفوئیدی میباشد که از نظر بالینی شدت کمتری نسبت به تب تیفوئیدی دارد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژنهای ویرولانس در سویههای سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از نمونههای غذایی به روش Multiplex-PCR میباشد.
|
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۳ بر روی ۱۲۵۰ نمونه غیرتکراری غذایی انجام گردید. روش PCR چندگانه بهمنظور شناسایی ژنهای invA،ttrC، mgtC، spi۴D و agfA انجام شد.
|
یافته ها: در مجموع تعداد ۶۰ سویه سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب ۳۷ سویه از گوشت مرغ (۶/۶۱%) و ۲۳ سویه از تخم مرغ (۴/۳۸%) بدست آمد. بیشترین و کمترین فراوانی متعلق به ژنهای mgtC و spi۴D و برابر ۶/۵۱% و ۳/۱% میباشد.
|
بحث و نتیجه گیری:ب بررسی ژنهای حدت در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده در نمونههای غذایی به دلیل فراوانی شاخصهای ویرولانس و کارایی روش M-PCR در بررسیهای اپیدمیولوژی و ارزیابی انتقال بین گونهای این ژنها در بین نمونههای مختلف میتواند مفید باشد.
|
سمیرا بابائیان امینی، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، میترا نیافر،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: دیابت شیرین از بیماریهای متابولیک شایع در جهان است. مطالعات نشان داده است که میوهها و سبزیجات و نوشیدنیهای غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی احتمالاً میزان ابتلا به بیماری قلبی-عروقی و دیابت را کاهش میدهند. یکی از میوههای غنی از فلاونویید، انار است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر فرآورده تجاری بدون شیرین کننده آب انار بر روی الگوی قند، لیپید، شاخصهای تن سنجی و آنتی اکسیدانی و فشار خون انجام شد.
|
مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی،۵۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ در محدوده سنی ۵۰-۳۰ سال بهطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله (۲۵ نفر) روزانه ۲۴۰ سیسی آب انار شیرین نشده و گروه کنترل (۲۵ نفر) که روزانه ۲۴۰ سیسی آب مصرف کردند. شاخصهای تن سنجی، الگوی قندی و لیپیدی، فاکتورهای آنتی اکسیدانی و فشار سیستولی و دیاستولی در قبل و پس از هشت هفته مداخله ارزیابی گردید.
|
یافته ها: در ابتدا افراد از نظر نمایه توده بدنی، فشار خون، قند خون، الگوی لیپیدی تفاوت معنی داری نداشتند. در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله شاخص مقاومت انسولینی، فشار خون سیستولی و دیاستولی، وزن بدن، دور کمر و دور باسن بهصورت معنی دار کاهش و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز بهصورت معنی دار افزایش یافت. سطح قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول تام، لیپوپروتئین با دانسیته پایین و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در گروه مداخله تغییر معنی داری نیافت. آب انار مانع از کاهش معنی دار سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا شد.
|
بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از تأثیر مثبت آب انار بر بهبود مقاومت انسولینی، فشار خون، وزن، دور کمر و دور باسن و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز و سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا بود.
|
حمید امینی، محمدعلی آذربایجانی، کمال عزیزبیگی بوکانی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مکمل زنجبیل بر بیان ژن آنزیمهای کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و سطوح مالون دی آلدهید (MDA) بود.
مواد و روشها: در یک کارآزمایی نیمه تجربی، از میان دانشجویان پسر ۲۵-۲۰ ساله دانشگاه شاهد، ۲۰ نفر انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. آزمودنیهای گروه تجربی روزانه یک گرم کپسول زنجبیل را در دوزهای ۲۵۰ میلیگرمی، ۴ بار در روز و به مدت ۸ هفته دریافت کردند. افراد گروه کنترل نیز دارونما (مالتودکسترین طعم داده شده) را به همین شکل دریافت کردند. نمونههای خونی ۷۲ ساعت قبل از شروع و ۷۲ ساعت بعد از اتمام پروتکل تحقیق، گرفته شد. از روشهای آماری کولموگروف-اسمیرنوف، t همبسته و مستقل و همچنین نرمافزار SPSS (نسخه ۲۲) و اکسل استفاده شد. همچنین سطح معنیداری کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: بین گروهها تفاوتی در بیان ژن آنزیمهای آنتیاکسیدانی و سطوح MDA دیده نشد (۱۴۴/۰P= برای SOD، ۲۳۴/۰P= برای CAT، ۱/۰P= برای GPX و ۲۰۱/۰P= برای MDA). در گروه تجربی، مکمل زنجبیل تنها باعث کاهش معنادار MDA شد (۰۱/۰P=).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق میتوان گفت ۸ هفته مصرف مکمل زنجبیل احتمالاً میتواند بدون تأثیر گذاشتن بر بیان ژن آنزیمهای آنتیاکسیدانی، پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش دهد.
مجتبی ساده، سروناز فلسفی، کیومرث امینی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: زنان آلوده به پاپیلومای ویروس انسانی به ویژه تیپ ۱۶ و ۱۸ در خطر کسب سرطان دهانه رحم هستند. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی پاپیلومای انسانی تیپ ۱۶ و ۱۸ در زنان با سرطان دهانه رحم با استفاده از روش Multiplex-PCR میباشد. |
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، پس از جمعآوری نمونههای خون، DNA ویروسی با استفاده از کیت سیناکلون استخراج و PCR با پرایمرهای اختصاصی برای شناسایی ژنوتایپ HPV-۱۶ و HPV-۱۸ انجام شد. محصولات PCR با الکتروفورز ژل آگارز ۱٪ تجزیه و تحلیل شد. |
یافته ها: از میان تمامی ۶۰ نمونه تحت مطالعه تعداد ۱۹ مورد با عفونت HPV آلوده بودند. نتایج نشان داد که فراوانی ژنوتیپ HPV-۱۶ و HPV-۱۸ به ترتیب ۸ (۱/۴۲٪) و ۱۱ (۹/۵۷ ٪) موارد بود. |
بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که PCR با پرایمرهای اختصاصی برای شناسایی HPV-۱۶ و HPV-۱۸ یک روش مناسب و دقیق است. نتایج این مطالعه نشاندهنده ارتباط بین HPV و سرطان دهانه رحم میباشد. |