جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای بیگی بروجنی

ویکتوریا بیگی بروجنی، علی اکبر بیگی، مجید آویژگان، نسیم بیگی بروجنی، حجت الله روحی بروجنی، فاطمه دریس،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

مقدمه: امروزه درمان زخم های مزمن و درمان آنها یکی ازپر هزینه ترین مسائل حل نشده سلامتی هستند. در حال حاضر روشهای درمان زخم های مزمن شامل تمیزکردن زخم، درمان آنتی بیوتیکی و گاهیً جدا کردن بافتهای اسیب دیده با روش جراحی است که در مواردی مثل زخم دیابتی و زخم بستر سریعترین و موثرترین روش است. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه اثر ژل گیاه صبر زرد بر کیفیت بهبود و کاهش مدت زمان بهبودی زخم مزمن است.

مواد و روش ها: تعداد ۳۰ نفر از افرادی که قبلاً تحت درمانهای رایج قرار گرفته بودند اما پاسخ درمانی ندیده بودند از بین مراجعین به کلینیک های مختلف یا بیمارستان به روش غیر تصادفی انتخاب شدند و سپس به درمان روزانه ۲ تا ۳ بار ژل صبر زرد ۲% به فرم موضعی بر روی زخمهای مزمن پرداخته شد. با توجه به استاندارد زمانی برای درمان زخم های نارسایی عروقی حداکثر ۳ ماه برای و برای درمان زخم بستر حداکثر یک ماه در نظر گرفته شد وهر ۲ هفته یکبار زخمها ویزیت شدند. سپس اطلاعات مربوط به بیماران با مشاهده و تکمیل پرسشنامه جمع آوری شد. نوع مطالعه آینده نگر و مقطعی بود. گروه تجربی قبل از شروع درمان با صبر زرد به عنوان گروه شاهد نیز در نظر گرفته شد و به مطالعه زوجی یبن خود موارد پرداخته شد.

یافته ها: از بین ۳۰ مورد، ۲۷ مورد (۹۰%) پاسخ کامل به درمان و۱۰% عدم پاسخ داشتند. متوسط زمانی مورد نیاز برای پاسخ کامل به درمان ۲۵/۳۱ روز بود که حداکثر زمان مربوط به بهبود زخم بستر با زمان حداکثر ۹۰ روز و متوسط زمان ۱/۵۸ روز برای زخمهای بستر و کمترین زمان بهبودی مربوط به زخمهای جراحی با زمان حداقل ۳ روز و متوسط زمانی ۱۱ روز بود. در بررسی فراوانی نوع بهبود نهایی زخم با درمان سرپائی و بستری، سن، جنس، وجود یا عدم وجود بیماری زمینه ای، عمق و سطح زخم تفاوت معنی داری مشاهده نشد اما تفاوت معنی داری در مدت زمان لازم برای کاهش قرمزی، تورم، ترشح و ترمیم کامل زخم مشاهده شد.

Ø بحث و نتیجه گیری : در کل چنین به نظر می رسد که ژل گیاه صبر زرد در کیفیت و سرعت بهبود زخم نسبت به درمان رایج بسیار موثرتر و کم هزینه تر است.


دکتر ماندانا بیگی بروجنی، دکتر نسیم بیگی بروجنی، دکتر مژده صالح نیا، مسعود بیگی بروجنی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

کلیات موضوع: در این مقاله مجموعه مطالعات انجام گرفته در زمینه تاثیر تحریک تخمک گذاری بر اندومتر رحم و تاثیر آن بر لانه گزینی مورد بررسی قرار گرفته است. بحث و نتیجه گیری: بررسی های محققین نشان داده است که تحریک تخمک گذاری باعث تغییرات نامطلوبی در اندومتر رحم می شود که این تغییرات باعث نقص در اتصال جنین به آندومتر و در نهایت درصد پائین لانه گزینی جنین می شود. با توجه به تحقیقات انجام شده و اهمیت استفاده از روش تحریک تخمک گذاری در درمان نازایی و از طرفی تاثیرات نامطلوبی که تحریک تخمک گذاری بر روی اندومتر رحم در زمان لانه گزینی جنین دارد در مجموع ضروری به نظر می رسد به منظور بهبود روشهای درمانی در کلینیکهای ناباروری تحقیقات بیشتری مورد نیاز استتاریخچه: گروه مناش برای اولین بار از روش تحریک تخمک گذاری در کلینیکهای ناباروری استفاده کردند و میزان حاملگی را با استفاده از این روش افزایش دادند. اما به علت برهم خوردن تعادل هورمونها در استفاده از این روش و تاثیر این تغییرات هورمونی بر اندومتر رحم، درصد موفقیت لانه گزینی جنین کاهش می یافت.


فاطمه ساکی، ماندانا بیگی بروجنی، مهرانگیز صدوقی، امیدعلی عادلی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: آسپرین یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که با تأثیر بر روی پروستاگلاندین‌ها در تکامل فولیکول ها و ساختار جسم زرد دخالت دارد. با توجه به این موضوع بررسی تأثیر دوز پایین آسپرین در زمان لانه گزینی ضروری به نظر می رسد که در تحقیق حاضر به آن پرداخته شده است. بحث و نتیجه‌گیری: دوز پایین آسپرین(mg/kg۵/۷( در زمان لانه گزینی با افزایش تعداد جسم زرد بر روند حاملگی اثر مثبت داشته و باعث دوام جنین می‌شود، همچنین با افزایش مقاطع عروقی باعث خون‌رسانی بالا و افزایش کارایی تخمدان می شود. یافته‌ها: وزن تخمدان در گروه کنترل gr۰۷۷/۰±۳/۱ و در گروه تجربی g‏r ۲۴/۰±۵۵/۳ و نیز حجم تخمدان در گروه کنترلmm۳ ۱۹/۰± ۷۰/۸ و در گروه تجربی mm۳ ۱۷/۰±۲۰/۹ بود. تعداد جسم زرد در گروه کنترل ۱۵/۰±۲/۶ و در گروه تجربی ۱۵/۰±۲۱/۱۲ شمارش شد)در هر سه مورد تفاوت معنی دار مشاهده شد). در خصوص مطالعات کیفی مربوط به مقاطع عروقی به نظر می‌رسد تعداد مقاطع عروقی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است. مواد و روش‌ها: موش‌های ماده نژاد NMRI به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شده و در هر دو گروه بارداری کاذب القا شد، گروه تجربی تا روز ۵/۴ تحت تزریق با آسپرین قرار گرفت، سپس در روز ۵/۴ تخمدان‌ها خارج شده، ابتدا حجم و وزن آنها اندازه گیری شد، سپس برش های سریالی تهیه و رنگ‌آمیزی به روش H&E انجام گرفت.
ماندانا بیگی بروجنی، آتنا صالحی مرزیجرانی، نسیم بیگی بروجنی، حسن احمدوند، مریم هرمزی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: شواهد زیادی مبنی بر اثر ضد سرطانی آنتی ­اکسیدان‌ها وجود دارد. دی هیدروکسی فنیل اتانول یک آنتی‌اکسیدان قوی است که دارای چندین فعالیت نظیر کنترل استرس اکسیداتیو، مهار تکثیر سلولی و القای آپوپتوز است. در این مطالعه اثر دی هیدروکسی فنیل اتانول بر میزان مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم‌های آنتی­اکسیدانی در رده سلولی HCT-۱۱۶ سرطان کولورکتال انسانی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه، رده سلولی سرطان کولورکتال انسانی HCT-۱۱۶ به مدت ۲۴ ساعت تحت تیمار با غلظت‌های مختلف دی هیدروکسی فنیل اتانول (۱۰۰،۱۵۰،۲۰۰ و ۵۰ میکرومولار) قرار گرفتند سپس میزان مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، سوپراکسید دیس‌موتاز و گلوتاتیون پراکسیداز با روش‌های کالریمتریک سنجیده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که تیمار با ۳ و ۴ دی هیدروکسی فنیل اتانول منجر به کاهش معنی‌دار غلظت مالون دی آلدئید و نیز افزایش معنی‌دار فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان (کاتالاز، سوپراکسید دیس‌موتاز و گلوتاتیون پراکسیداز) در گروه‌های تیمار در مقایسه با گروه کنترل گردید (P< ۰,۰۵).
بحث و نتیجه­ گیری: احتمالاً دی هیدروکسی فنیل اتانول با تغییرات ایجادشده در میزان مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان باعث کاهش استرس اکسیداتیو در رده سلولی HCT-۱۱۶ می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb