جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای خادمی

سمانه خادمی‌‌ کیا، علی حقی‌‌ زاده، حاتم گودینی، قدرت ‌الله شمس خرم ‌آبادی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: در دو دهه اخیر کاربرد مدل‌ های هوش مصنوعی به منظور بهره‌ برداری صحیح از تصفیه ‌خانه‌ و حفظ پایداری فرآیند ‌های تصفیه در شرایط مطلوب، توسط محققین بسیار فراگیر شده است. این مدل ‌ها به منظور شبیه ‌‌سازی رفتار سیستم تصفیه‌ خانه می ‌توانند به عنوان یک ابزار مؤثر برای پیش ‌بینی عملکرد تصفیه ‌خانه به کار برده شوند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی عملکرد تصفیه‌‌‌ خانه فاضلاب خرم‌‏آباد توسط شبکه هوش مصنوعی می ‌‏باشد.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه با استفاده از مدل ANN-LM و مبنا قرار دادن مشخصه‌ های کیفی اندازه‌‌ گیری ‌شده در ورودی تصفیه‌ خانه (T، pH،DO ، BOD، COD، TSS،TDS ، NO۳، PO۴)، مقدار متناظر سه مشخصهBOD ،COD  و TSS در خروجی تصفیه ‌خانه پیش‌ بینی گردید. شاخص ‌های آماری مورد استفاده شامل R، MSE و نرم ‌افزار ‌های مورد استفاده شامل Matlab و spss (آزمون آماری T-test) بودند.

یافته ­ها: براساس نتایج،BOD ،COD  و TSS به ترتیب با حداکثر R، ۹۸/۰، ۹۱/۰ و ۹۲/۰ برای داده‌ های آموزش و ۵/۰، ۶۶/۰ و ۵/۰ برای داده‌ های آزمایش و حداقل MSE، ۵/۳، ۱۵/۳۳ و۱۷/۲ برای داده‌ های آموزش و ۱۱، ۱۱۵ و ۹۹/۲۰ برای داده‌ های آزمایش پیش ‌بینی شدند و نتایج قابل قبولی ارائه شد. همچنین، با محاسبه درصد بازده حذف آلاینده ‌‌ها در خروجی تصفیه‌ خانه مشخص شد حداکثر بهره‌‌ وری حذف در تصفیه ‌خانه مربوط به آلاینده TSS بوده و معادل ۶۸/۸۷ درصد است. سایر آلاینده‌ ها نیز مقادیری نزدیک به TSS داشتند.

بحث و نتیجه­ گیری: در این مطالعه ANN-LM یک ابزار قابل اطمینان برای پیش ‌‌بینی عملکرد سیستم تصفیه‌ خانه فاضلاب خرم‌آباد ایجاد نمود و توانست بر مبنای پارامتر ‌های اندازه‌ گیری شده، کیفیت پساب خروجی را پیش ‌‌بینی نماید. بازده حذف آلاینده‌ ها از طریق مقادیر برآوردی با شبکه ANN-LM به گونه ‌ای بوده که به واسطه نزدیکی با مقادیر مشاهداتی مبین کارایی خوب این مدل به کار برده شده ‌‌است. همچنین تصفیه‌ خانه در کاهش مقادیر کیفی در حد مقادیر استاندارد توصیه‌ شده از سوی سازمان حفاظت محیط ‌زیست، از کارایی خوبی برخوردار است.


بهزاد مرادی، حسن تیموری، علی پوریا، مژگان خادمی، فرزاد ابراهیم زاده،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: میزان بروز آتلکتازی بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر بالا می‌باشد. با توجه به تأثیرات پیشنهاد شده‌ی سطوح مختلف PEEP در جلوگیری از بروز این عارضه، هدف از این مطالعه بررسی تأثیرات سطوح مختلف PEEP بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر بوده است.
مواد و روش ­ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی انجام گرفت. حجم نمونه در این مطالعه ۹۰ نفر بود. نمونه‌گیری به‌صورت غیر احتمالی متوالی انجام گردید و بیماران به روش بلوک‌بندی طبقه‌ای به‌طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه ۴۵ نفر) قرار گرفتند. در گروه کنترل بیماران پس از عمل جراحی، به‌محض ورود به بخش مراقبت‌های ویژه تا زمان اکستیوب شدن PEEP به میزان ۵ سانتی‌متر آب دریافت می‌کردند و در گروه مداخله بیماران پس از ورود به بخش مراقبت‌های ویژه به‌طور متوسط به مدت ۴ ساعت PEEP به میزان ۱۰ سانتی‌متر آب دریافت می‌کردند و سپس تا زمان اکستیوب شدن PEEP به میزان ۵ سانتی‌متر آب دریافت می‌کردند. برای تشخیص نهایی آتلکتازی شش ساعت بعد از اکستیوب شدن، از رادیوگرافی قفسه سینه، درصد اشباع اکسیژن شریانی و درجه حرارت بدن استفاده شد. برای بررسی‌های آماری از آزمون‌های مجذور کای و تی مستقل استفاده شد.
یافته ­ها: بر اساس یافته‌های پژوهش میزان بروز آتلکتازی در گروه مداخله ۷ نفر (۶/۱۵ درصد) و در گروه کنترل ۱۶ نفر (۶/۳۵ درصد) بود که از لحاظ آماری این تفاوت معنادار بود (۰۳/۰=P). میانگین درصد اشباع اکسیژن شریانی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بالاتر بود (۴۸/۱±۳۱/۹۴ در مقابل ۱۶/۱±۶۶/۹۳) و این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (۰۲۵/۰=P).
بحث و نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد که استفاده از PEEP به میزان ۱۰ سانتی‌متر آب بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر می‌تواند باعث کاهش میزان بروز آتلکتازی بعد از عمل شود، بنابراین پیشنهاد می‌گردد که از این روش در بخش مراقبت‌های ویژه برای کاهش میزان بروز آتلکتازی استفاده شود.

حمید رضا شرکت العباسیه، پگاه شکیب، نازنین خادمی، فرانک رضایی،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: مننژیت باکتریایی عفونت حاد مننژ است که نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد. یافته های بالینی، آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک مننژیت برای تشخیص و درمان سریع مهم است. این مطالعه با هدف ارزیابی بیماران مبتلا به مننژیت بر اساس یافته های اپیدمیولوژیک، بالینی و آزمایشگاهی آنها و مقایسه این متغیرها بین بیماران مبتلا به مننژیت عفونی و غیرعفونی انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی از نوع گذشته نگر، کلیه کودکان مشکوک به مننژیت در بیمارستان شهید مدنی خرم آباد در سال­ های ۱۳۹۲-۱۳۹۳ از نظر کشت مایع نخاع، توزیع سنی، جنسی، فصلی و نتایج آنتی بیوگرام مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ­ها: از ۶۳ بیمار مبتلا به مننژیت، درصد ابتلا به مننژیت عفونی و غیرعفونی از بین بیماران مورد مطالعه به ترتیب ۶/۴۷ و ۴/۵۲ بود. در میان بیماران مبتلا به مننژیت عفونی تنها از ۴ بیمار ایزوله باکتریایی با روش کشت میکروبی جدا شد که استرپتوکوک پنومونیه شایع ترین باکتری و شیوع در فصل های پاییز و زمستان بیشتر بود. مؤثرترین آنتی بیوتیک کوتریموکسازول و ونکومایسین با حساسیت ۱۰۰ درصد بود اما نسبت به کلوگزاسیلین، اریترومایسین و کلیندامایسین مقاومت نسبتاً بالایی وجود داشت. مقدار گلبول سفید، قند و پروتئین مایع مغزی نخاعی در مننژیت عفونی با غیرعفونی مقایسه و اختلاف معنی داری بین دو گروه از لحاظ این فاکتورها مشاهده شد. همچنین بین جنسیت و ابتلا به مننژیت عفونی اختلاف معنی داری گزارش شد بطوری که بیماران مذکر بیشتر به مننژیت عفونی مبتلا شده بودند ) ۰۰۱/۰(P<.
بحث و نتیجه ­گیری: در این مطالعه شیوع مننژیت غیرعفونی بیشتر از عفونی بود. بررسی تست های میکروبی در تشخیص و درمان صحیح بسیار مؤثر است اما بررسی میزان گلبول سفید، قند و پروتئین CSF در تشخیص انواع مننژیت بویژه مننژیت عفونی نیز می تواند کمک کننده باشد.

پیمان آسترکی، مریم احدی، زهرا خادمی، فرحناز چنگایی،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: در کشور های در حال توسعه، آمار و ارقام سزارین روز به روز در حال پیشرفت است و کشور ما نیز ار این قاعده مستثنی نمی باشد. طرح تحول نظام سلامت از سال ۱۳۹۳ اجرا و یکی از اهداف آن کاهش میزان سزارین به ۳۰-۲۵٪ بود. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه میزان زایمان سزارین و زایمان طبیعی قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان لرستان بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه پژوهش شامل تمام زنانی بود که طی سال های ۹۵ - ۹۰ در یکی از بیمارستان های دولتی استان لرستان که طی این سالها مجری طرح تحول سلامت بودند، زایمان کرده بودند. روش نمونه گیری به صورت سرشماری از طریق آمار معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود. داده ها پس از جمع آوری از طریق آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج مطالعه نشان داد بر خلاف انتظار، به طور کلی میزان سزارین پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت نسبت به قبل از اجرای این طرح به میزان ۴/۳ % افزایش یافت. لازم به ذکر است در برخی بیمارستان ها از جمله بیمارستان عسلی خرم آباد، تامین اجتماعی خرم آباد و کوثر بروجرد میزان زایمان سزارین پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت به ترتیب ۶/۴ %، ۵/۶ % و ۹/۵ % افزایش یافته بود.
بحث و نتیجه­ گیری: به نظر می رسد با توجه به میزان بالاتر از استاندارد زایمان سزارین در این استان و کارساز نبودن طرح تحول نظام سلامت در این زمینه، نیاز است با استفاده از برنامه های گسترده در راستای افزایش آگاهی و فرهنگ سازی جامعه تلاش های بیشتری صورت گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb