جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خانی زاده

صیاد خانی زاده، کیانا شاه زمانی، هادی رضوی نیکو، حامد اسمعیل لشگریان،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: ویروس هپاتیت C (HCV) به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماری زا برای بیماری‌های مزمن کبدی محسوب می‌شود. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که پروتئین‌های ویروس HCV می‌توانند با شبکه های تنظیمی ژن از قبیل microRNAs میانکنش برقرار کنند. هدف از این مقاله بررسی اثر پروتئین core ویروس HCV بر روی بیان miR-۱۵۰ در یک مدل کشت سلولی بود.

مواد و روش ­ها: پلاسمیدهای بیان کننده طول کامل پروتئین Core ویروس HCV به داخل رده سلولی Huh۷ ترانسفکت گردیدند، در حالیکه در کنار آن از یک پلاسمید بیان کننده GFP خالی به عنوان یک گروه کنترل منفی استفاده شد. سپس RNA تام استخراج شده و Real-Time PCR جهت اندازه گیری سطح بیان miR-۱۵۰ انجام شد. علاوه براین، تست trypan blue exclusion جهت بررسی اثر پروتئین core بر روی زنده‌مانی سلولی نیز انجام گرفت.

یافته ­ها: آنالیز بیان ژن miR-۱۵۰ در سلول‌های Huh۷ نشان داد که پروتئین core درون زاد ویروس HCV می‌تواند به‌طور معناداری باعث کاهش بیان miR-۱۵۰ در قیاس با پلاسمید کنترل بیان کننده GFP و سلول طبیعی شود (۰۱/۰P<). در کنار این، پروتئین core هیچگونه اثرات کشندگی سلولی یا تحریک کننده‌ای را بر روی سلول‌های کبدی پس از انجام تست trypan blue exclusion نشان نداد (۰۵/۰P<).

بحث و نتیجه­ گیری: مطالعه ما نشان می‌دهد که پروتئین core ویروس HCV می‌تواند منجر به کاهش بیان miR-۱۵۰ شود. این نتایج بیانگر آنست که میانکنش پروتئین‌های HCV با ماشین تنظیمی سلولی ممکن است در پاتوژنز مزمن بیماری‌های کبدی نقش داشته باشد.


اسرا ملکشاهی، صیاد خانی زاده،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بیماری (COVID-۲۰۱۹) ناشی از (SARS-CoV-۲) به سرعت در سراسر جهان انتشار پیدا کرد. این ویروس جدید یکی از اعضای خانواده کروناویریده است و در پرندگان و پستانداران مختلف شناسایی شده است. طیف بیماری با SARS-CoV-۲ از عفونت بدون علامت تا بیماری شدید و اغلب کشنده متغیر است. گفته شده است که یک تعامل نزدیک بین ویروس SARS-CoV-۲ و سیستم ایمنی بدن یک فرد وجود دارد که منجر به بروز تظاهرات بالینی متنوعی از بیماری می شود. پاسخ های ایمنی علیه این ویروس توسط سیستم ایمنی ذاتی و با تولید سیتوکین های پیش التهابی و کموکاین ها آغازمی شود. پس از آن، پاسخ های ایمنی اکتسابی آغاز می شود که شامل ایمنی سلولی و همورال است. طول عمر پاسخ آنتی بادی به SARS-CoV-۲ به طور دقیق مشخص نشده است. قابل توجه است که یک ارتباط قوی بین تیتر آنتی بادی خنثی سازی و تعداد سلولهای T اختصاصی ویروس وجود دارد. همچنین یافته ها نشان می دهد هر دو سلول B و T در محافظت با واسطه ایمنی از عفونت ویروسی شرکت می کنند. درک رفتار SARS-CoV-۲ در سلول های میزبان بدن انسان و تأثیر آن بر سیستم ایمنی بدن می تواند به درک بهتر ماهیت و بیماری زایی ناشی از این ویروس کمک کند. همچنین درک پیچیدگی عملکرد سیستم ایمنی در برابر ویروس برای توسعه پروتکل های درمانی جدید ضروری است. اما در هر حال بحث و جدل های زیادی در زمینه پاسخ های ایمنی به این عفونت ویروسی و چالش های آن مطرح است. زیرا که پاسخ های ایمنی علیه ویروس SARS-CoV-۲ از بسیاری جهات با دیگر عفونت های کرونا ویروس متفاوت است. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله ضمن بیان ویژگی های ساختاری، ویروس شناسی SARS-CoV-۲ و بیماری زایی ناشی از آن، پاسخ های ایمونولوژیکی در برابر این ویروس و چالش های موجود در این زمینه بررسی می شوند. برای این کار مقالات مروری و اصلی با استفاده از کلید واژگانی از جمله COVID-۱۹ ، Coronavirus،SARS-CoV-۲ ، Pathogenesis ، Clinical features ، Immune system، Antibody responses، B cell ، T cell از پایگا ه های داده ای PubMed ، Scopus ، Google Scholar، و دیگر پایگا ه های داده ای معتبر گردآوری شد.

فائزه حاجی زاده، علی فولادوند، عباس آزادی، صیاد خانی زاده،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  در قرن بیست و یکم، جهان با چندین همه گیری ویروسی نوظهور مواجه شده است. این ویروس ها به ۲ دسته تقسیم می شوند: ویروس های نوظهور و ویروس های بازپدید. عواملی همچون تغییرات آب و هوایی، گرم شدن زمین، برخی از عادات تغذیه ای اثرات جبران ناپذیری را بر اکوسیستم های انسانی، حیوانی، زیست محیطی خواهند داشت. این بیماری های عفونی در حال ظهور یا بازپدید تاثیرات بسزایی بر اقتصاد و سلامت جهان دارند. اوج بروز این نوع بیماری های عفونی برای اولین بار در (دهه ۱۹۸۰) با یک بیماری اپیدمی ویروسی بنام HIV آغاز شد که این ویروس های نوظهور یا بازپدید علاوه بر انسان، دام ها را نیز تحت تاثیر قرار دادند. شواهدی وجود دارد که این ویروس های نوظهور یا بازپدید تاثیر گرفته از محیط و شیوه تغذیه انسان، ناشی از فرهنگ های اقلیمی می باشند. در نتیجه می توانیم زمینه شناسایی مناطقی که کانون این بیماری های ویروس نوظهور یا در حال دوباره پدید هستند را بررسی کنیم. در این مقاله ی مروری، تلاش بر این بوده است که با بررسی این ویروس های همه گیر، نوظهور یا بازپدید منابع جهانی را برای شناسایی و مقابله با این ویروس ها و آمادگی لازم را برای برخورد با این بیماری های ویروسی گاهاً کشنده را داشته باشیم که ممکن است در آینده ای نزدیک با این نوع عفونت های ویروسی دچار جهش و دوباره پدیدار شده مواجه شویم. برای این کار مروری از کلید واژگانی از جمله COVID-۱۹ ، Coronavirus،SARS-COV۲ ، Influenza Virus (H۱N۱)، Zika Virus، HIV۱ Virus، Hanta Virus، Ebola، Influenza (H۵N۱)، Nipah، Hendra، West Nile Fever، SARS-COV-۱، MERS-COV، در پایگاه های اطلاعاتیPubMed ،Scopus ، Google Scholar، و دیگر پایگا ه های معتبر گردآوری شد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb