۱۲ نتیجه برای خسروی
کیوان بصیری، محمد زارع، سعید خسروی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده
مقدمه : رفلکس چشمک از تست های جدید الکترودیاگنوستیک است که توسط یک قوس رفلکسی که شاخه آوران آن عصب V و شاخه وابران آن عصب VII کرانیال است ایجاد می شود. پاسخ های این رفلکس بصورت امواج R۱ و R۲ و R۲C است. محل آناتومیک مراکز این رفلکس در مغز هنوز بطور کامل مشخص نشده است و در مطالعات مختلف نتایج متفاوتی گزارش شده است؛ از جمله در استروک های نیمکره ای، اختلال در جزء R۲ به تنهایی و یا اختلال در هر دو جزء R۱ و R۲ (هم بصورت یک طرفی و هم بصورت دو طرفی) گزارش شده است . هدف از انجام این مطالعه، بررسی مسیر آناتومیک قوس رفلکس چشمک بود.
مواد و روشها : در این مطالعه ، بیست بیمار مبتلا به سکته مغزی نیمکره ای در طول ۵/۱ سال مورد بررسی قرار گرفتند و با ۱۴ بیمار کنترل سالم( با سن و جنس مشابه) مقایسه شدند. رفلکس چشمک با روشی که بوسیله هوکیمررا توصیه شده با استفاده از یک دستگاه Toennis multilinear، اندازه گیری شد.در هر دو گروه رفلکس چشمک با شرایط مشابه انجام شد و نتایج آنها با یکدیگر مقایسه گردید.
یافته ها : رفلکس چشمک در ۱۹ مورد غیرطبیعی و در یک مورد نرمال بود. پاسخ R۱ در ۱۸ بیمار طبیعی و در ۲ مورد طولانی بود. پاسخ R۲ در ۱۸ مورد بدست نیامد و یا طولانی بود که در ۱۵ مورد بصورت دوطرفی مختل بود. در دو مورد پاسخ R۲ طبیعی بود. شایعترین ریسک فاکتور در بیماران مورد مطالعه هیپرتانسیون و بعد از آن دیابت ملیتوس بود.
نتیجه گیری : رفلکس چشمک در ۹۵% بیماران غیرطبیعی بود و اختلال جزء R۲ در ۹۰% بیماران مشاهده گردید که در ۷۵% بصورت دوطرفی بود. نتیجه گیری نهایی این بود که اگر چه در بیماران مبتلا به سکته های نیمکره ای ممکن است اختلال رفلکس چشمک هم در موج R۱ و هم در موج R۲ مشاهده شود؛ ولی بیشترین الگوی اختلال، بدست نیامدن یا طولانی شدن موج R۲ بصورت دو طرفی می باشد.
مهرداد غلامی، محمد رضا عابدینی، حمید رضا خسروی، سهیلا اکبری،
دوره ۹، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۶ )
چکیده
کلیات موضوع: کشف اشعه ایکس توسط رونتگن در نوامبر ۱۸۹۵ میلادی و بدنبال آن نتایج سودمندی که از انجام آزمایشات رادیولوژی تشخیصی، درتشخیص نهایی بیماریها حاصل شد، استفاده روزافزون از اشعه ایکس را بدنبال داشت. از آنجاییکه تابش گیری های پزشکی عمده ترین بخش تابش گیری های مصنوعی را شامل می شود بلافاصله چند ماه پس از کشف اشعه ایکس، ناراحتی های چشمی و درماتیت شدید و پیشرونده در دست های پزشکان و متخصصین فیزیک ایجاد گردید، اما آثاردیررس ناشی از تابش گیری تقریباً ۲۰ سال پس از کشف اشعه ایکس مشخص گردید. |
تاریخچه: برطبق بررسی های بعمل آمده تابش های یونساز خطر بالقوه ای در رشد جنین محسوب می گردند، لذا اجتناب از تابش گیری های غیرضروری در خانم های باردار به جز در مواردی که اندیکاسیون بالینی قوی وجودداشته باشد، توصیه می گردد، در این راستا رعایت استانداردهای رایج حفاظت در برابر اشعه شامل توجیه پذیری عمل، بهینه سازی روش های حفاظتی و محدودکردن دز اشعه دریافتی، با توجه به یکسان نبودن میزان حساسیت جنین درمراحل مختلف رشد و تکامل جهت جلوگیری از بروز آثار ناشی از تابش گیری الزامی است. |
بحث و نتیجه گیری: باتوجه به فوایدغیرقابل انکارپرتوهای ایکس در تشخیص و درمان بیماری ها، گسترش روزافزون بکارگیری این پرتوها را شاهد هستیم در عین حال باتوجه به آثار سوماتیکی و ژنتیکی این پرتوها، لزوم بهره گیری از آخرین روش های حفاظت پرتوی الزامی است. حفاظت دربرابر اشعه نه تنها یک موضوع علمی، بلکه یک بحث فلسفی، اخلاقی وعقلایی است، لذامی بایست جهت جلوگیری از آثار زیانبار تابش گیری در جنین، ازتابش گیری غیر ضروری خانم های باردار اجتناب نمود، مگر اینکه اندیکاسیون بالینی قوی داشته باشد. |
|
نادر آزادبخت، کبری خسروی نژاد، محمدجواد طراحی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده
مقدمه: آفلاتوکسینها،گروه بزرگی از مایکوتوکسینها هستند که آلودگی به آنها میتواند موجب بروز عوارضی چون سندرم ریه، سرطان مری، تضعیف سیستم ایمنی و سرطانکبدی، جلوگیری از ساخته شدن RNA و پروتئین و هموآگلوتیناسیون در انسان میشوند. همچنین آلودگی با آفلاتوکسین عارضههای متعددی در دستگاه تناسلی، گوارشی و تنفسی ایجاد میکند و در اثر داشتن قدرت تومورزایی و مسمومیت، مایهی بروز عوارض متعددی در دامها میگردند. این تحقیق با هدف تعیین میزان و فراوانی آلودگی ضایعات نان به آفلاتوکسین در استان لرستان و مقایسه آن با استانداردهای معتبر جهانی اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی( WHO ) و سازمان خواربار ملل متحد( (FAO انجام گردید .
مواد و روشها: این تحقیق مقطعی به روش میدانی وآزمایشگاهی با نمونهگیری از۱۸۰ نمونه ضایعات نان خشک درسال ۱۳۸۵و با توزیع تصادفی درسطح استان لرستان و تشخیص آلودگی نمونهها به آفلاتوکسین با استفاده از دستگاه HPLC فلورسانس انجام گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS و در سطح ۵% صورت گرفت .
یافتهها: میزان متوسط انواع آفلاتوکسین B۱ ، B۲ ، G۱ ، G۲ و مجموع انواع آفلاتوکسین در ضایعات نان خشک مورد بررسی(آلوده، نیمه آلوده و سالم) درسطح استان لرستان به ترتیب عبارت است از: ۵۳۰۴/۲۲، ۴۳۶۹/۲، ۱۹۲۳/۰، ۱۰۲۲/۰ و( µg/kg ) ۲۶۳۶/۲۵. میزان متوسط کمترین و بیشترین آلودگی به آفلاتوکسین نوع B۱ و مجموع انواع آفلاتوکسین به ترتیب مربوط به شهرهای خرمآباد ( µg/kg ۹۴۰۳/۴۲ و µg/kg ۷۱۵۳/۴۷)و بروجرد( µg/kg ۸۶۱۱/۱ و µg/kg ۹۸۳۳/۱)است.میزان متوسط آفلاتوکسین نوع B۱ در انواع نانهای آلوده، نیمه آلوده و سالم به ترتیب ۰۵۳۶/۶۴، ۹۱۶۷/۱ و( µg/kg ) ۵۶۲۹/۰ و میزان متوسط مجموع انواع آفلاتوکسین در انواع نانهای آلوده، نیمه آلوده وسالم به ترتیب ۰۲۵۷/۷۲، ۹۹۹/۱ و( µg/kg )۵۷۵۳/۰ است.همچنین میزان آفلاتوکسینِ نوع B۱ ۲۹ نمونه از۱۸۰ نمونه، بیش از حد استاندارد و میزان مجموع انواع آفلاتوکسینِ ۱۸ نمونه نیز بیش از حد استاندارد بوده است.
بحث و نتیجهگیری: نتایج مطالعات انجام شده نشان داد شیر گاوهایی که از نان خشک تغذیه می کنند دارای مقادیر فراوانی از متابولیت های آفلاتوکسین است بنابراین تا حد امکان باید از مصرف نانهای خشک در تغذیه دام و مصرف انسانی خودداری کرد.
مرتضی حسین زاده، افرا خسروی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده
. مقدمه: کم خونی فقر آهن یکی از شایعترین کم خونی های رایج در دنیا بخصوص برای کودکان و بانوان در سنین بارداری می باشد. یکی از دلایلی که اخیرا به عنوان عامل مهمی در کاهش آهن خون به دلیل ممانعت از جذب گوارش آهن معرفی گردیده است هلیکوباکتر پیلوری می باشد. زیرا ایجاد گاستریت ناشی از این باکتری سبب ایجاد استعداد ابتلا به آنمی فقر آهن شده و این عمل بوسیله کاهش ترشح اسید هیدروکلریک و متعاقب آن کاهش جذب آهن صورت می گیرد. . مواد و روش ها: در۱۰۰ کودک سنین ۱۲-۷ سال و با تشخیص قطعی آنمی فقر آهن ، میزان آهن سرم، فریتین ، TIBC و آنتی بادی IgG علیه هلیکوباکتر پیلوری بروش ELISA مورد بررسی قرار گرفت. در ضمن پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیکی و اطلاعات لازم از قبیل علائم بالینی به صورت محرمانه تکمیل گردید، سپس اطلاعات بدست آمده و نتایج آزمایشات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. . یافته ها: در بیماران مبتلا به آنمی فقر آهن فراوانی تیتر آنتی بادی IgG علیه هلیکوباکترپیلوری ۹۰ درصد بوده است که از این میزان ۸۰ درصد افراد دارای تیتر نشان دهنده آلودگی و ۱۰ درصد تیتر با وضعیت تهاجمی بوده اند . آنالیز واریانس متغیرها نشان داده است که بین کاهش سطح آهن و فریتین سرم و افزایش TIBC، با افزایش IgG علیه هلیکوباکترپیلوری ارتباط معنی داری وجود داشت. . بحث و نتیجه گیری: در نهایت نتایج این مطالعه مشخص می کند که ابتلا به عفونت تهاجمی هلیکوباکتر پیلوری و کاهش جذب آهن می تواند در بروز آنمی فقر آهن در کودکان موثر باشد.
افرا خسروی، اقباله اسدالهی، پل او نیل،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده
. مقدمه: مقاومت پلاسمودیوم فالسیپاروم به کلروکین به یکی از مشکلات عمده بهداشتی در کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. آمودیاکین یکی از ترکیبات ۴-آمینوکینولین است که علیه بسیاری از فرمهای مقاوم به کلروکین موثر است ، اما بهر حال استفاده کلینیکی از آمودیاکین به جای کلروکین به شدت محدود شده است زیرا این دارو دارای اثرات هپاتوکسیکی و آگرانولوسیتوزی در مصرف کنندگان می باشد. . مواد و روش ها: در مطالعه حاضر آنالوگ های ایزومریک آمودیاکین در یک روش چهار مرحله ای تولید شده و علیه فرمهای پلاسمودیوم فالسیپاروم TM۶ ( مقاوم به کلرکین ) و HB۳ ( حساس به کلروکین ) بصورت in vitro آزمایش گردیده اند . انگل مالاریا بر اساس روش اصلاح شده Jensen و Trager برای کشت انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم در گلبولهای قرمز انسان کشت داده شد.بر اساس این روش پلاسمودیوم فالسیپاروم در محیط کشت مداوم که حاوی گلبولهای قرمز گروه خونی O انسان در محیط کشت ۱۶۴۰ RPMIباضافه ۱۰ درصد سرم AB انسانی و با استفاده از گاز ترکیبی که حاوی ۳ درصد دی اکسید کربن،۶ درصد اکسیژن و ۹۱ درصد نیتروژن بود در ۳۷ درجه سانتیگراد نگهداری شد. . یافته ها: چندین آنالوگ ۴-کلرو آمودیاکین فعالیت ضد مالاریایی قوی به صورت in vitro علیه هر دو فرم مقاوم و حساس پلاسمودیوم فالسیپاروم نشان داده اند. آنالوگهای ۵b ، ۵c و ۵i نه تنها در مقیاسهای نانومولار فعالیت ضد انگلی قوی داشته اند بلکه مقاومت متقاطع خیلی کمتری از خود نیز نشان داده اند. اثرات ضد پلاسمودیومم فالسیپاروم این آنالوگها علیه فرم حساس به کلروکین ۳HB بسیار عالی تر از کلروکین بود و تا حدودی نسبت به آمودیاکین نیز ارجحیت داشته اند اگر چه با افزایش طول زنجیره جانبی این اثرات رو به کاهش می گذاشت مثلا در مورد آنالوگهای دی بوتیل و نیز آنالوگهای پیریدین ( ۵g و (۵j این اثرات قابل توجه بوده است. . بحث و نتیجه گیری: در یک فرایند چهار مرحله ای ۱۰ آنالوگ مختلف کلروآمودیاکین ساخته شد که به صورت in vitro علیه گونه های مقاوم و حساس به کلروکین پلاسمودیوم فالسیپاروم اثرات امیدوارکننده ای نشان دادند. یکی از مشکلات ۴-آمینوکینولینها داشتن واکنش مقاومتی متقاطع با کلروکین علیه فرمهای مقاوم به کلروکین پلاسمودیوم فاسیپاروم است که خوشبختانه بیشتر این آنالوگها چنین مقاومتی را در مقیاسهای بسیار ناچیزی نشان دادند. اگر چه چنین نتایجی دلگرم کننده است ولی مظالعات بیشتری لازم است تا اثرات ضد مالاریایی این آنالوگها علیه ایزوله های بیشتری از انگل مالاریا آزمایش گردد.
افرا خسروی، اقباله اسدالهی، پل او نیل،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده
مقدمه: مولکول سطحی شماره ۲ مروزئیت (MSP-۲)پلاسمودیوم فالسیپاروم یکی از کاندیداهای واکسن علیه مالاریا است و نتایج مطالعات مختلف بیانگر ایمنی زا بودن قسمت متغیر این مولکول است. مونوکلونال آنتی بادی علیه MSP-۲ روشی مطمئن و قطعی برای تایید این ایمنی زایی است.
مواد و روش ها: انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم در محیط کشت حاوی RPMI ۱۶۴۰ کشت داده شد و آنتی ژنهای شیزونت بصورت خام استخراج و به موش تزریق و طحال موش خارج گردید. لنفوسیت های B استخراج شده و فیوژن با سلول های NS-۱ صورت گرفته و مونوکلونال آنتی بادی علیه MSP-۲ تولید گردید.
بحث و نتیجه گیری: تولید مونوکلونال آنتی بادی علیه آنتی ژنهای سطحی مروزوئیت در پلاسمودیوم فالسیپاروم مانند سایر آنتی ژنها یکی از روشهای قابل اعتماد بخصوص در ارزیابی کیفی آنتی ژن و نیز در تایید ایمنی زایی آن است و در مطالعه حاضر این روش به درستی آنتی ژن MSP-۲ را مورد ارزیابی قرار داد.
یافته ها: تعدادی مونوکلونال آنتی بادی علیه MSP-۲ ساخته شده همگی تائید کننده ایمنی زایی بلوک های متغیر مولکول MSP-۲ بوده و نتایج آزمایشات بررسی ایمنی زایی مولکول MSP-۲، با استفاده از سرم بیماران مبتلا به مالاریا را تائید نمود.
کتایون بختیار، محمد حسین قارونی، حشمتالله خسروینیا، احسان رشیدیان،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: اسهال کودکان یکی از معضلات عمده بهداشتی مردم دنیا به خصوص کشورهای در حال توسعه میباشد که هر سال حدود ۴ تا ۵ میلیون کودک به دلیل این عارضه جان خود را از دست میدهند. کمپیلوباکتر جوجنای یکی از باکتریهای بیماریزای شایع انسانی میباشد که حداقل برابر سالمونلا و شیگلا به عنوان عامل اسهالهای عفونی نقش دارد. با توجه به مطالعات محدود انجام شده در رابطه با جنبههای مختلف اپیدمیولوژیک و شناختی این باکتری در ایران، پژوهش حاضر با هدف تعیین انتریت عفونی ناشی از کمپیلوباکتر جوجنای در کودکان مبتلا به اسهال شهر خرمآباد انجام گرفت.
مواد و روشها: این تحقیق به منظور بررسی توصیفی اسهالهای ناشی از کمپیلوباکتر جوجنای در کودکان زیر ۱۲ سال شهر خرمآباد از شهریور سال ۱۳۸۵ تا شهریور سال ۱۳۸۶ انجام گرفت. نمونهها، از مدفوع کودکان مبتلا به اسهال حاد برداشت و بر روی محیط انتقالی به آزمایشگاه میکروبیولوژی آموزشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان انتقال یافت و سپس جهت جداسازی و تشخیص کمپیلوباکتر جوجنای کشت داده شدند.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس نتایج این مطالعه، شیوع انتریت کمپیلوباکتری در کودکان زیر ۱۲ سال شهرستان خرمآباد در سال ۱۳۸۶-۱۳۸۵، ۹۲/۵ درصد بوده است که با نتایج گزارش شده از سایر مطالعات انجام شده در ایران از جمله زاهدان (۶ درصد)، تهران (۵ درصد)، ساری (۸/۴ درصد) و شیراز (۵ درصد) مشابهت دارد.
یافتهها: از تعداد کل ۳۲۱ نمونه جمعآوری شده، ۱۳۰ نمونه (۵/۴۰ درصد) مربوط به کودکان دختر(جنس مؤنث) و ۱۹۱ نمونه (۵/۵۹ درصد) مربوط به کودکان پسر(جنس مذکر) بود. تعداد کودکان مبتلا به انتریت کمپیلوباکتری ۱۹ مورد (۹۲/۵ درصد) بود که شامل ۱۱ مورد (۴۳/۳ درصد) از نمونههای دختر و ۸ مورد (۴۹/۲ درصد) از نمونههای پسر بود. بیشترین موارد مثبت در گروههای سنی زیر یک سال (۸۷/۱ درصد) و یک تا سه سال (۸۷/۱ درصد) بود که این تفاوت بر حسب گروههای سنی مورد مطالعه از نظر آماری معنیدار بود.
مژگان خسروی، سارا شجاعی زرقانی، پریسا محمدی نافچی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: شواهد متناقضی در مورد تأثیر دریافت کلسیم بر وزن و درصد چربی بدن وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط میان دریافت کلسیم رژیمی و شاخصهای تنسنجی در افراد بزرگسال بود.
مواد و روشها: مطالعه مقطعی حاضر روی ۹۴ نفر از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد. قد و دور کمر نمونه ها به روش استاندارد و وزن، درصد چربی و مساحت چربی احشایی نیز توسط دستگاه Body Composition Analyzer (ioi ۳۵۳) اندازهگیری گردید. جهت تعیین مقدار کلسیم دریافتی، برای هر فرد یک پرسشنامه بسامد خوراک روا و پایا شده تکمیل و اطلاعات وارد برنامهNutritionist ۳ شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای آماری t مستقل، تست فیشر و ضریب همبستگی پیرسون، با استفاده از SPSS۱۹ استفاده شد.
یافته ها: طبق نتایج، ۷/۴۴ درصد نمونهها دارای وزن طبیعی و ۳/۵۵ درصد آنها دارای اضافهوزن و چاقی بودند. میانگین دریافت کلسیم در مردان و زنان به ترتیب ۶۹/۹۸۲ و ۱۶/۱۱۲۴ میلیگرم در روز بود. میان کلسیم دریافتی و متغیرهای BMI، دور کمر، درصد چربی بدن و مساحت چربی احشایی در مردان و در زنان، ارتباط معناداری دیده نشد.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج، میان دریافت کلسیم رژیمی و شاخصهای تنسنجی هیچ ارتباط معنیداری وجود ندارد.
امیر خسروی، فاطمه امید علی، بهرام رسولیان، سیروس چوبینه،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: با وجود اثرات مفید فعالیتهای منظم ورزشی، فعالیتهای حاد وامانده ساز باعث بروز آسیب اکسیداتیو در کبد میشود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یکهفتهای مصرف عصاره آبی کلاله زعفران بر میزان تغییرات مالون دی آلدئید (MDA) و آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد موشهای نر جوان پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده ساز بود.
|
مواد و روش ها: ۴۸ سر موش نر ویستار بهصورت تصادفی به سه گروه ۱. کنترل یک (حلال عصاره زعفران) ۲. کنترل دو (حلال عصاره زعفران+ تمرین) ۳. تجربی (mg/kg ۵۰ عصاره آبی زعفران+ تمرین) دستهبندی شدند (هر گروه شامل ۱۶ سر موش). پس از یک هفته، نیمی از هر سه گروه بدون وامانده شدن و نیم دیگر موشهای گروه کنترل ۲ و تجربی بلافاصله پس از وامانده کردن قربانی شدند و مقادیر SOD، CAT، GPX و MDA کبد آنها اندازهگیری شد.
|
یافته ها: متعاقب فعالیت وامانده ساز میزان MDA و فعالیت آنزیمهای SOD، CAT، GPX بافت کبد موشهای گروه تجربی برخلاف گروه کنترل، تغییر معنیداری نیافت (۰۵/۰<P).
|
بحث و نتیجه گیری: مصرف عصاره آبی کلاله زعفران باعث تقویت سیستم دفاعی آنتیاکسیدانی کبد موشهای ویستار شده و از تغییرات معنیدار سیستم دفاع آنتیاکسیدانی آنزیمی و MDA بافت کبد درنتیجه فعالیت وامانده ساز جلوگیری میکند.
|
مژگان خسروی،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ویژه نامه پدافند غیر عامل ۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: بیوتروریسم بمعنای رهاسازی عمدی میکروارگانیسمهای شدیدا بیماری زا و یا سموم آنهاست که باعث مرگ انسانها، گیاهان وحیوانات میشود. |
مواد و روش ها: این مقاله به شیوه مروری و با استفاده از منابع کتابخانه ای تدوین شده است. |
یافته ها: یکی از راه های انتشار عوامل بیولوژیک دربین جمعیت هدف، آلودگی عمدی آب و مواد غذایی است. آب و مواد غذایی آلوده شده در فعالیتهای بیوتروریستی، توسط ویژگیهای ارگانولپتیک قابل تشخیص نبوده و در اکثر مواقع خاموش، ناگهانی و بدون تغییرات ظاهری (رنگ، بو، طعم) بروز می نمایند. تصفیه خانه ها، چاه های مورد استفاده برای تأمین آب شرب، مخازن آب تصفیه شده، انبارهای نگهداری و مراحل مختلف تولید، نگهداری و توزیع مواد غذایی درکارخانجات مواد غذایی و مواد غذایی وارداتی، بهترین نقاط برای وارد نمودن این عوامل بوده و هر چه سیستم ها و مکانیسم های کنترلی ابتدایی تر، غیر صنعتی تر و غیر بهداشتی تر باشند امکان نفوذ و خرابکاری در آنها بیشتر است. با توجه به مقاومت زیاد، عدم تشخیص سریع، پایین بودن دوزعفونی و عدم وجود واکسن در بسیاری از عوامل بهترین راه مبارزه پیشگیری میباشد. |
بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت این مسئله و صدمات جبران ناپذیری آن و دشمنان بسیار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در این مقاله به توصیف این پدیده و راههای کنترل و پیشگیری آن پرداخته شده است. |
امیر خسروی، فاطمه امید علی، بهرام رسولیان، سیروس چوبینه،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: نتایج برخی داده های علمی تأثیرات مثبت آنتی اکسیدان های طبیعی را بر تعدیل شاخص های ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و آسیب عضلانی گزارش کرده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی مکمل سازی کوتاه مدت آب گریپ فروت بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما و برخی شاخص های آسیب عضلانی مردان جوان متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید انجام شد.
مواد و روشها: در یک کارآزمایی نیمه تجربی دو سویه کور، تعداد ۲۰ دانشجو پسر انتخاب و به طور تصادفی در ۲ گروه، دارونما و مصرف کننده آب گریپ فروت قرار گرفتند. آزمودنی ها پس از دوره ی مکمل سازی یک وهله فعالیت حاد مقاومتی با شدت ۸۵ درصد یک تکرار بیشینه را انجام دادند. تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدئید، کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز طی سه مرحله اندازه گیری شد.
یافته ها: در مطالعه حاضر مشاهده شد که تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید پلاسمای گروه مصرف کننده آب گریپ فروت پس از فعالیت مقاومتی بر خلاف گروه دارونما معنی دار نبود. همچنین غلظت کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز پلاسمای هر دو گروه پس از فعالیت مقاومتی افزایش معنی داری نشان داد.
نتیجه گیری: مصرف آب گریپ فروت ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما را ارتقاء داده و از افزایش معنی دار مالون دی آلدئید پلاسما متعاقب فعالیت مقاومتی جلوگیری کرده و منجر به تعدیل افزایش سطوح کراتین کیناز تام و لاکتات دهیدروژناز می شود.
زهرا نظری، مریم خسروی، هدایت صحرایی، مریم بنانج، مجتبی خاکساریان،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: افسردگی به عنوان یک بیماری روانی عوارض زیادی در جوامع بشری ایجاد کرده است. هدف این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی زعفران بر افسردگی ناشی از استرس مزمن راندن اجتماعی (CSDS) در موشهای صحرایی بود.
مواد و روش ها: برای القای استرس، موش های نر مزاحم ویستار (۲۳۰-۲۲۰ گرم) روزانه بیست دقیقه به مدت دوازده روز متوالی در قفس موش های صحرایی نر ساکن (مقیم) ویستار (۳۰۰-۲۸۰ گرم) قرار گرفتند. پنج دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض، موشهای مزاحم عصاره زعفران (mg/kg ۱۰و۵ ،۱) یا سالین ( mg/kg۱) دریافت کردند. پس از قرار گرفتن در معرض استرس، وزن حیوانات، تمایل آنها به محلول ساکارز و فعالیت حرکتی آنها ثبت شد. بعلاوه پس از قرار گرفتن در معرض استرس؛ طی سه مرحله، نمونههای خونی از سینوس رترو- اوربیتال حیوانات برای ارزیابی سطوح کورتیکوسترون پلاسما جمعآوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS و آزمون کولموگروف-اسمیرونوف(KS) و آنالیز-واریا نس تکراری دو طرفه ( ANOVA) استفاده شد.
یافته ها: بررسی نتایج حاصل از تحلیل آماری در حیوانات گروه استرس کاهش وزن شدید (۰۵/۰>P)، کاهش میل به نوشیدن محلول ساکارز (۰۵/۰>P)، کاهش تحرک (۰۵/۰>P)، و افزایش کورتیکوسترون پلاسما را نشان دادند. تجویز عصاره آبی زعفران با دوزهای (mg/kg ۱۰و۵ ،۱) این علائم را بهبود بخشید (۰۱/۰>P).
بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش ما نشان داد عصاره آبی زعفران نقش مهمی در کاهش افسردگی در مدل حیوانی استرس مزمن راندن اجتماعی دارد، که این اثر از طریق کاهش ترشح کورتیکوسترون در پاسخ به استرس اعمال می شود. |