جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خونساری

آزاده خونساری، کوروش گرجی، آرمان موسوی، فواد عبدالله پور،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

: شناخت خواص درمانی گیاهان دارویی و همچنین مضرات درمان‌های نوین منجر به تشویق مردم به استفاده از گیاهان دارویی شده است. مطالعات بسیاری در زمینه گیاهان دارویی خاص و کارایی آن‌ها در درمان بیماری‌های مشخص انجام و مقالات زیادی در این رابطه منتشر شده است. اما در این بین وجود مطالعه‌ای که مروری بر مطالعات مذکور باشد احساس می‌شود که هدف این مطالعه می‌باشد. مواد و روش‌ها: با استفاده از کلمات کلیدی herbal medicine، herb medicine، phytotherapy و extract medicine تعداد ۷۸۶۲ مقاله چاپ شده از سال ۲۰۰۰، در پایگاه‌های اطلاعاتی الکترونیکی PubMed، ScienceDirect و Springer جستجو و مطالعه شد. بیماری، گیاه مورد استفاده و نظر نویسنده در مورد کارایی گیاه به کار گرفته شده، مشخص گردید. در پایان این نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: ۵/۱۱% کل مقالات در ارتباط با ۸ گیاه بودند که به ترتیب فراوانی عبارتند از Ginseng (عشقه)، Salvia L. (مریم گلی)، Ginkgo biloba (ژینکو)، ypericum L. (گل راعی)، Allium L. (سیر)، Zingiber (زنجبیل)، Aloe vera (صبرزرد) و Marijuana(شاهدانه). شایع‌ترین بیماری‌های مورد بررسی شامل بیماری‌های عصبی– روانی، ایمنی- التهابی، گوارش، قلبی – عروقی و سرطان بودند. در۲/۸۹% از مقالات به اثرات مثبت و در اندکی از آن‌ها به عدم مزایای استفاده از گیاهان در درمان اشاره شده است. ۶/۵۴% مقالات بر لزوم انجام تحقیقات بیش‌تر برای استفاده درمانی از گیاهان تاکید داشتند. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به این گیاهان دارویی متداول‌ترین روش طب مکمل در سراسر جهان است و اکثر مطالعات انجام شده به اثرات مثبت آن اشاره دارند، توجه بیشتر برای انجام مطالعات علمی دقیق‌تر برای تعیین مکانیزم اثر آن‌ها ضروری است.
مسعود علیرضایی، آزاده خونساری، شیما نعمتی، نجمه خلیقیان، کتایون جاوید نیا ،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: مسمومیت با هیستامین به طور مستقیم در ارتباط با نگهداری نامناسب غذاها می‌باشد. دی آمین اکسیداز، دآمیناسیون اکسیداتیو هیستامین و آمین‌های بیوژنیک دیگر مانند کاداورین و پوترسین را کاتالیز می‌کند. دی‌آمین اکسیدازهای گیاهی پراکندگی زیادی در خانواده لگومینه مانند نخود، خلر و ماش دارند. به این دلیل، این مطالعه انجام گرفت تا خالص‌سازی و خواص کینتیکی آنزیم هیستامیناز از جوانه‌های خلر آزمایش گردد. بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع آنزیم هیستامیناز گیاهی به عنوان یک آنزیم جدید در پیشگیری از مسمومیت با هیستامین امیدوار کننده است یافته‌ها: فعالیت ویژه آنزیم نهایی خالص شده برای سوبسترای هیستامین ۵۰ واحد در میلی‌گرم پروتئین یادداشت شد و خواص کینتیکی آنزیم (۰۵/۳=Vmax ، ۵/۲=Km) و هموژنوسیتی آنزیم خالص شده بوسیله SDS-PAGE در ناحیه ۷۲ کیلو دالتون نشان داده شد. مواد و روش‌ها: خالص‌سازی آنزیم بوسیله روش انجام شده فدریکو و همکاران با یکسری تغییرات بود. به طور کوتاه، با استفاده از رسوب دادن بوسیله سولفات آمونیوم، دیالیز علیه بافر پتاسیم ۵۰ میلی مولار ۷pH= به مدت ۱۸ ساعت، تغلیظ بوسیله کیسه‌های دیالیز بر روی پلی اتیلن گلیکول، گذاشتن روی ستون DEAE-۵۲ سفادکس که قبلاً با بافر فسفات پتاسیم ۱۵ میلی مولار و ۵/۵pH= به تعادل رسیده بود حاوی یک میکرومول CuCl۲ و در نهایت آنزیم با افزایش شیب نمک در M ۲/۰ خارج گردید. هموژنوسیته آنزیم بوسیله تکنیک SDS-PAGE در هر مرحله تائید شد و فعالیت دی‌آمین اکسیداز بوسیله اسپکتروفتومتر مشخص گردید.
زهرا میرآزادی، بابک پیله‌ور، محمد هادی مشکات السادات، رضا کرمیان، مسعود علیرضایی، آزاده خونساری،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: مورد Myrtus communis درختچه همیشه سبزی است که از خانواده Myrtaceae می‌باشد. در نظر گرفتن ویژگی‌های محل رویش و موقعیت گیاه در طبیعت از عمده عواملی است که می‌تواند بر میزان اسانس و مواد موثره گیاه تاثیر زیادی داشته باشد. بحث و نتیجه‌گیری: رویشگاه کرکی کمترین میزان تولید اسانس را در بین رویشگاه های مورد استان لرستان به خود اختصاص داده است. همچنین در مجموع جهت جنوب غربی با جهت‌های شمالی و جنوبی به لحاظ میزان اسانس تفاوت معنی‌داری نشان داد. یافته‌ها: نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون، وجود ارتباط مستقیم معنی‌دار بین ارتفاع از سطح دریا و درصد بازده اسانس (۳۵۸/۰r= و۰۴۹/۰p= ) و همچنین ارتباط معکوس بین میزان سدیم خاک و درصد بازده اسانس (۴۰۵/۰r = و ۰۲۷/۰p = ) را نشان داد. بین درصد بازده اسانس در رویشگاه‌های مختلف و همچنین جهات جغرافیایی مختلف اختلاف معنی‌داری مشاهده گردید. مواد و روش‌ها: به منظور بررسی تاثیر عوامل اصلی اکولوژیکی موثر بر میزان اسانس درختچه مورد، ازچندین رویشگاه اصلی مورد دراستان لرستان نمونه برداری به عمل آورده و از هر منطقه ۴۰ گرم برگ خشک اسانس گیری شد و درصد بازده اسانس برگ های مناطق مختلف به دست آمد. علاوه بر آن مولفه های اصلی فیزیوگرافیک هر کدام از رویشگاه ها (شیب، جهت دامنه، ارتفاع از سطح دریا) نیز اندازه گیری شد. از بین عوامل اکولوژیک قابل اندازه گیری نیز عناصر سدیم، پتاسیم، منیزیوم و کلسیم و میزان اسیدیته و شوری خاک مورد اندازه گیری قرار گرفت

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb