جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دیانی

محسن فرهادیانی عسگرآبادی، ناصر بهپور، احمد محمدی مقدم،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت حفظ و ارتقای سلامت سالمندان، بررسی پاسخ­های هورمونی آنها در حین تمرینات آمادگی جسمانی ضروری است. این مطالعه با هدف تأثیر دو روش تمرین ترکیبی با و بدون محدودیت جریان خون بر روی برخی فاکتورهای آمادگی جسمانی (قدرت عضلانی و استقامت عضلانی)، آنابولیک (تستوسترون) و کاتابولیک (کورتیزول) انجام شد.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. در مجموع ۲۴ مرد سالمند بدون سابقه تمرینی به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند که در دو گروه تجربی و یک گروه کنترل توزیع شدند. اندازه­ گیری ­ها شامل آزمون ۳۰ ثانیه نشستن و برخاستن، آزمون نشستن و برخاستن با ۵۰ درصد یک تکرار بیشینه )تا حد خستگی( و اندازه ­گیری تستوسترون و کورتیزول بود. در گروه با محدودیت جریان خون قسمت فوقانی هر دو ران با کاف بسته شد و تمرین با شدت ۳۰-۲۰ درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. در گروه تمرین بدون محدودیت همین حرکات با شدت ۶۵ تا ۸۰ درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. از آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی بون­فرونی برای تحلیل ­های آماری استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد تمرین با محدودیت جریان خون تأثیری معنادار و مشابه تمرین با شدت بالاتر و بدون محدودیت جریان خون در افزایش قدرت عضلانی و استقامت عضلانی دارد. همچنین هر دو روش تمرینی اثرات مشابهی بر افزایش میزان تستوسترون و کاهش میزان کورتیزول سرم در بین مردان سالمند داشت.
بحث و نتیجه­ گیری: از آنجا که انجام تمرینات سنگین با وزنه برای سالمندان دشوار و آسیب­زا است این افراد می­ توانند از تمرینات مقاومتی با شدت کم همراه با محدودیت جریان خون به طور اثر بخشی بهره ببرند. برای دستیابی به دانش بهتر در این زمینه، بهتر است سایر سازوکارهای هورمونی و عصبی-عضلانی دخیل در اثرگذاری این تمرینات بررسی شوند.

محسن قیاسی، عبدالرضا دیانی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: بیماری‌های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می‌شوند. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۲ این بیماری‌ها موجب مرگ نزدیک به ۸/۱۹ میلیون نفر در سراسر جهان شده است. یکی از اصلی‌ترین چالش‌های پیش رو در مدیریت این بیماری‌ها تشخیص زود هنگام و درمان به موقع این بیماری‌ها است. به طور کلی برخی از نشانگرهای مورد استفاده در حال حاضر اختصاصیت چندانی ندارند، لذا نیاز به نشانگرهای اختصاصی‌تری در این بیماری‌ها به شدت احساس می‌گردد. اگزوزوم‌ها، به عنوان یکی از ویزیکول‌های خارج سلولی تقریباً در تمامی سلول‌های یوکاریوتی تولید می‌شوند. این میکرووزیکول‌ها با یک غشای دولایه فسفولیپیدی پوشیده شده‌اند و پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، لیپیدها و... را حمل می‌کنند.
مواد و روش­ ها: مطالعات انجام شده در این زمینه از طریق یک مقاله مرور روایی مورد بررسی قرار گرفتند و مقالات موجود در پایگاه‌های بین‌المللی PubMed، Scopus و Web of Science را در بر می‌گیرد.
یافته­ ها: عوامل متعددی از جمله استرس، آسیب سلولی، داروها و سموم بر تولید و ترشح اگزوزوم‌ها تأثیر می‌گذارند. اگزوزوم‌ها نقش مهمی در ارتباطات بین سلولی ایفا می‌کنند و می‌توانند به عنوان نشانگرهای زیستی برای استراتژی‌های تشخیصی و پیش آگهی عمل کنند. همچنین اگزوزوم‌ها دارای پتانسیل درمانی هستند و به عنوان ناقل‌های زیستی برای ارائه داروها به شیوه هدفمند به قلب عمل می‌کنند.
بحث و نتیجه ­گیری: استفاده از اگزوزوم‌ها در تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی عروقی می‌تواند به مدیریت بهتر این بیماری‌ها کمک کند، اما این کاربرد با چالش‌هایی در زمینه بالینی مواجه است. این مقاله به بررسی پتانسیل اگزوزوم‌ها به عنوان ابزاری نوین در این زمینه می‌پردازد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb