جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای رجبی

مهنوش داودزاده، فاطمه رجبی پور، فتح اله شفیع زاده، امین قربانی واقعی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: پرسنل بهداشتی و دانشجویان پزشکی در مقایسه با سایر گروههای جامعه به دلیل مواجهه مکرر با بیماران و فرآورده های خونی و نیز ترشحات قسمت های مختلف بدن در ریسک بالاتر ابتلاء به بیماریهای عفونی از جمله هپاتیت B قرار دارند (۱). یکی از راههای پیشگیری، مصون سازی توسط واکسیناسیون علیه این بیماریها است. هدف از این مطالعه، تعیین سطح آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت B پس از واکسیناسیون بود (۱). مواد و روشها: این مطالعه توصیفی ـ مقطعی بر روی تعداد ۳۶ نفر از اینترن های دانشگاه علوم پزشکی لرستان که ۳ دوز واکسن را به صورت کامل دریافت نموده و از آخرین زمان تزریق آنها حداکثر ۶ سال گذشته است، انجام شد. نمونه های خون گرفته شده از لحاظ سطح آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت B به طریقه الیزا بررسی شدند. یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که ۴/۴۴ درصد اینترنها پاسخ ایمنی متوسط و در حد قابل قبول نسبت به واکسیناسیون داشته (MIU ۱۰ MIU > HBs Ab > ۱۰۰) و ۶/۵۵ درصد اینترنها از سطح ایمنی خوبی نسبت به واکسیناسیون برخوردار بودند (MIU < ۱۰۰). عدم پاسخ به واکسیناسیون در هیچ کدام از اینترن ها مشاهده نشد (MIU ۱۰ <). بین سطح آنتی بادی ضد هپاتیت B (HBs Ab)، گروه سنی، جنسیت، فاصله آخرین تزریق واکسن و نیز رعایت فواصل بین تزریق ۳ دوز واکسن رابطه معنی داری بدست نیامد. نتیجه گیری:کل نتایج بیانگر پاسخ ایمنی مناسب و قابل قبول در اینترنهای تحت مطالعه نسبت به دریافت ۳ دوز واکسن بود.
سمیرا رسانه، حسین رجبی، احمد بیطرفان رجبی، محمد رضا فارسی نژاد،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: دستگاه های تصویربرداری پزشکی هسته ای نسبت به تغییرات میدان مغناطیسی در محیط حساس هستند. فونومولتی پلایرها وظیفه تقویت سیگنالهای کم انرژی نور و تبدیل آنها به جریان های الکتریکی از طریق تکثیر الکترونی به عهده دارند. میدانهای مغناطیسی ضعیف می توانند سبب تغییراتی در یکنواختی و قدرت تفکیک سیستم تصویربرداری شوند. در این مطالعه سعی شده است تا اثر میدان مغناطیسی محیط بر عملکرد سیستم های تصویربرداری پزشکی هسته ای به هنگام چرخش دوربین در زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرد. مواد و روش ها: در این تحقیق سه دستگاه تصویربرداری مختلف SPECT با جهت گیری نصب متفاوت مورد بررسی قرار گرفتند. با قرار دادن چشمه نقطه ای و خطی در مقابل دوربین ، جابجایی قله طیف انرژی پرتو دارو، قدرت تفکیک و خطی بودن آن به هنگام چرخش دوربین در میدان مغناطیسی زمین در زوایای مختلف بررسی گردید. این محاسبات در دو حالت خاموش و روشن بودن دستگاه خنک کننده (کولر گازی) در فاصله ۲ متری دوربین گاما، تکرار شد. با انجام آزمون t-test بین گروهها نتایج مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه گیری: میدانهای مغناطیسی در اطراف یک سیستم تصویربرداری پزشکی هسته ای می تواند در عملکرد صحیح آن اختلال ایجاد کند. یافته ها: نتایج آزمون t-testنشان داد که در هر سه دستگاه SPECT مورد بررسی مقدار جابجایی فوتوپیک و اعوجاج در قدرت تفکیک و خطی بودن در زوایای مختلف بصورت معنی دار تغییر می کند (۰۱/۰p<).
افسانه رجبیانی، اصغر عالیه پور، سید محمد توانگر، علی پاشا میثمی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه : : از بیوپسی های دئودنوم بعنوان ابزاری برای غربالگری افراد مشکوک به بیماری سلیاک استفاده میشود. برای تشخیص این بیماری ، افزایش تعداد لنفوسیتهای اینترااپیتلیال (IELs) حتی در مواردیکه ساختمان پرزهای روده ای طبیعی است مهم بوده و می تواند دلیلی بر عدم تحمل به گلوتن باشد. هدف از این مطالعه مقایسه دو روش مختلف رنگ آمیزی بافتی H&E و IHC برای اندازه گیری لنفوسیتهای اینترااپیتلیال در بیوپسی های دئودنوم است

مواد و روش‌ها: این مطالعه بصورت مقایسه ای و بر روی ۷۴ نمونه بیوپسی دئودنوم از فروردین تا شهریور ماه سال ۱۳۸۳ در بیمارستان دکتر شریعتی تهران انجام پذیرفت. در این پژوهش همه لنفوسیتهای اینترااپی تلیال به روش یکسوکور مورد بررسی قرار گرفتند..

یافته‌ها: میانگین تعداد لنفوسیتهای اینترا اپیتلیال به ازای یکصد سلول اپیتلیال در مشاهده اول و دوم به ترتیب ۷۷/۱۵ و ۷۲/۱۶ برای نمونه های رنگ شده به روش H&E و ۵۴/۲۱ و ۱۸/۲۱ برای موارد رنگ شده به شیوه IHC محاسبه گردید. مقایسه میانگین لنفوسیتهای اینترا اپی تلیال در لامهای رنگ شده به روش H&E و LCA نشان داد که LCA در نشان دادن لنفوسیتها حدودا پنج سلول بر H&E برتری دارد.

بحث و نتیجه گیری: برای آنالیز لنفوسیتهای اینترا اپیتلیال دو مرحله محاسبه لنفوسیتها با استفاده از رنگ آمیزی H&E ، رنگ آمیزی LCA و شمارش لنفوستها با این روش در مواردیکه پژوهشگر موارد مشکوک مواجه می شود ( موارد با لنفوسیتهای اینترا اپی تلیال نرمال اما نزدیک به نقطه cut – off point ) پیشنهاد می گردد. چنانچه در مواردی به هر دلیل رنگ آمیزی IHC انجام نشود میتوان از فرمول زیر استفاده کرد: IELs on H&E + ۵ IELs on IHC .


محمد صادق آرمان فر، رضا رجبی، شهناز شهربانیان، محمد حسین علیزاده،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: آزمون غربالگری حرکتی عملکردی(FMS) ابزاری است که توانایی تعیین پتانسیل فرد برای امکان ابتلاء به ناهنجاری های اسکلتی عضلانی و آسیب ورزشی را دارد.آزمون های FMS، شامل هفت آزمون حرکتی عملکردی می باشند که ارزیابی های تنه، قدرت و ثبات مرکزی، هماهنگی عصبی-عضلانی، عدم تقارن در حرکت و انعطاف پذیری را انجام می دهند.  هدف از اجرای این تحقیق تعیین نورم آزمون غربالگری حرکتی عملکردی در دانش ­آموزان پسر ۱۷-۱۵ ساله استان لرستان بود.
مواد و روش ­ها: روش تحقیق مطالعه حاضر  بر اساس ماهیت و نحوه گردآوری داده‌ها مقطعی (cross-sectional) و به لحاظ هدف کاربردی می‌باشد. بدین منظور ۳۷۰ دانش آموز پسر با اجرای۷ تست FMS مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ­ها: نورم آزمون FMS در دانش ­آموزان ۱۵ ساله  ۱/۷۹±۱۵/۶۶، در دانش ­آموزان ۱۶ ساله ۹۱/۱±۱۵/۱۶ و در دانش ­آموزان ۱۷ساله۷۵/۱±۱۷/۱۶بود. می­ توان اعلام داشت نورم  FMSدر این جامعه آماری نسبت به مطالعات مرتبط در این گروه سنی از وضعیت بهتری برخوردار هستند. همچنین نورم آزمون­ها به تفکیک نشان داد که ۸۰ درصد این جامعه از ثبات کافی در ناحیه مرکزی تنه برخوردار نیستند.
بحث و نتیجه ­گیری:  در بسیاری از فعالیتهای ورزشی حرکات اندام فوقانی و تحتانی مستلزم داشتن ثبات و پایداری کافی در ناحیه مرکزی می باشد، چنانچه در این ناحیه ثبات نباشد انتقال انرژی به خوبی صورت نمی گیرد. از آنجایی که این گروه سنی در شروع مسابقات ورزشی رسمی قرار دارند و با توجه به این که سودمندی کلینیکی FMS با فقدان شاخص نورم در ایران محدود شده است متخصصین طب ورزش و مربیان تیم های ورزشی می توانند ارزش نمرات نورم را برای تشخیص و شناسایی افراد در معرض خطر ناهنجاری بدنی و آسیب در سنین مختلف استفاده نمایند و تمرینات بدنسازی و اصلاحی را بر اساس آن برنامه ریزی نمایند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb