جستجو در مقالات منتشر شده


۱۴ نتیجه برای رحیمی

امیر عباس رحیمی، محمد حسن شاه حسینی، قاسم آهنگری، فرهاد شاهسوار، سید محسن سید رضایی تهرانی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: تعیین جنسیت گذشته از اینکه از نظر والدین دارای ارزش خاصی است، در بیماریهای وابسته به جنس نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این مطالعه تعیین جنسیت جنین در موارد مشکوک به بیماریهای مغلوب وابسته به X در سه ماهه اول بارداری به روش مولکولی بود. مواد و روشها: بعد از جمع آوری۷۴ نمونه از پرزهای کوریونیک (CV) و جدا کردن آنها از نمونه های مادری، DNA آنها استخراج شد و پس از انجام واکنش زنجیره ای پلیمر از (PCR)، جنسیت آنها تعیین شد. همچنین بعد از افزایش حساسیت، سیستم قادر به تعیین جنسیت یک سلول بیوپسی شده از جنین بود.آنالیز آماری با استفاده از آزمون دقیق فیشر انجام گرفت. یافته ها: جنسیت نمونه های CV بوسیله PCR تعیین شد. نتایج آن تعداد از نمونه هایی که موفق به ارتباط با خانواده های آنها شدیم، با جنسیت جنینهای متولد شده یکسان بود(p<۰,۰۰۱). بعد از افزایش حساسیت سیستم، جنسیت ۱۳ نمونه جنینی که در مراحل مختلف سلولی بودند تعیین شد. همچنین جنسیت دو نمونه تخمک لقاح نیافته(سلول هاپلوئید) و یک تخمک بارور شده؛ ولی تقسیم نشده(سلول دیپلوئید)، تعیین شد. نتیجه گیری: تعیین جنسیت جنین قبل از تولد در سه ماهه اول بارداری، از تولد کودکان بیمار جلوگیری کرده و همچنین از ارتباط عاطفی مادر با جنین در موارد سقط می کاهد. همچنین در موارد لقاح آزمایشگاهی(IVF) با شناسایی جنس جنین و انتقال جنین مونث به مادر در بیماریهای مغلوب وابسته به جنس می تواند کاربرد داشته باشد. کاربرد دیگر آن در کنترل جمعیت جوامع در مواردی است که زوجها تمایل به داشتن جنس خاصی از کودک را دارند. سیستم مولکولی اپتیمایز شده فوق که بر اساس ژن آمیلوژنین طراحی گردید، می تواند جنسیت را در نمونه های خون، CV و در مرحله تک سلولی IVF با حساسیت و ویژگی بالا تعیین نماید.
علیرضا استادرحیمی، سلطانعلی محبوب، هلدا توتونچی، سعید دستگیری، لیلا دادگر،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: ناامنی غذایی و گرسنگی می تواند علاوه بر تاثیر بر سلامت جسمی، تبعات اجتماعی و روانی نیز به همراه داشته باشد. از اینرو تامین امنیت غذایی برای جامعه به عنوان یکی از اهداف کلان برنامه ریزیهای توسعه اقتصادی و اجتماعی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و گستردگی ناامنی غذایی از دو بعد گرسنگی عیان و پنهان در شمال غرب تبریز به عنوان نمونه ای از وضعیت ناامنی غذایی در استان آذربایجان شرقی به اجرا درآمد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی ۳۰۰ نفر( دامنه سنی ۷۸-۱۸ سال) که از این تعداد ۱۶۸ نفر زن و ۱۳۲ نفر مرد بودند انجام گرفت. برای انتخاب افراد مورد مطالعه نمونه گیری به روش نمونه گیری آسان انجام شد. ابتدا پرسشنامه ای که شامل مشخصات فردی( سن، جنس، وزن و قد) افراد مورد مطالعه بود، کامل شد و سپس اطلاعات مربوط به مواد غذایی توسط پرسشنامه یادآمد خوراک ۲۴ ساعت گذشته که شامل ثبت غذای سه روز هفته( یک روز تعطیل و دو روز وسط هفته) بود تهیه گردید. شاخص گرسنگی عیان مصرف ناکافی انرژی و شاخص گرسنگی پنهان مصرف ناکافی مواد مغذی کلیدی تعیین گردید و سپس با برنامه کامپیوتری Nutrition III آنالیز داده ها انجام گرفت. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل، ناامنی غذایی در جامعه شیوع بالایی دارد که با توجه به تاثیر آن در سلامت افراد، برنامه ریزی برای حل مشکل و همچنین دادن اطلاعات صحیح در مورد دریافت مواد غذایی متعادل، متنوع و کافی لازم و ضروری به نظر می رسد. یافته ها: میزان شیوع ناامنی غذایی از بعد گرسنگی عیان ۲۶ درصد و از بعد گرسنگی پنهان ۶/۴۱ درصد بود. در افراد با گرسنگی عیان، ۱۰۰ درصد افراد کمبود کلسیم، ۸/۹۴ درصد کمبود ریبوفلاوین، ۳/۷۴ درصد کمبود پروتئین و ۴/۵۶ درصد کمبود ویتامینA داشتند. در افراد با گرسنگی پنهان، ۶/۸۹ درصد کمبود کلسیم، ۶/۷۷ درصد کمبود ریبوفلاوین، ۲/۱۹ درصد کمبود پروتئین و ۶/۹ درصد کمبود ویتامین A داشتند. به طور کلی فقط ۳/۳۲ درصد افراد مورد مطالعه از لحاظ تامین هر پنج ماده مغذی کلیدی یعنی انرژی، پروتئین، ویتامینA، ریبوفلاوین و کلسیم امن بودند.
سید کمال صولتی دهکردی، قربانعلی رحیمیان، احمد عابدی، ناصر باقری،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: سندرم روده تحریک پذیر (IBS) اختلال شایعی است که باعث درد شکم، نفخ و اختلال در دفع مدفوع شده و می تواند همراه با ناتوانی های مهم و صرف هزینه های بالا باشد. مسائل روانی این سندرم بالا بوده و چیزی حدود ۲۰ تا۶۰% موارد با اختلالات روانی همراه، مرتبط است. اختلالات اضطرابی، اختلالات افسردگی و اختلالات شبه جسمی با فراوانی بیشتری توام با این سندرم گزارش شده اند. مواد و روش ها: روش مطالعه بصورت مقطعی ـ مقایسه ای و تعداد نمونه ها ۷۶ نفر از بیماران با ناراحتی و مشکلات گوارش بود که طی مدت ۶ ماه توسط متخصصان داخلی و گوارش تشخیص IBS برای آنها مطرح شده و با گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل یک آزمون روانشناختی سلامت عمومی(GHQ-۲۸)، یک چک لیست ملاکهای تشخیصی سندرم روده تحریک پذیر(Rome-II) و یک چک لیست ویژگیهای دموگرافیک بهمراه مصاحبه بالینی بود. نتیجه گیری: سندرم روده تحریک پذیر که یکی از شایعترین اختلالات عملکردی دستگاه گوارشی است، ارتباط زیادی با عوامل روانشناختی دارد. این پژوهش نشان میدهد که افسردگی، اضطراب و علائم جسمانی در این بیماران بیشتر است و توجه به مسائل روانشناختی و درمانهای غیر دارویی این بیماران با توجه به سبب شناسی روانی این سندرم توأم با درمانهای دارویی می تواند هم در کاهش علائم و هم در پائین آوردن هزینه های درمان این بیماری بسیار موثر واقع شود. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد میزان شیوع IBS در زنان، افراد متاهل، افراد جوانتر و افرادی که محل سکونت آنها در شهر بود، بیشتر است که این اختلاف از نظر آماری معنی دار است (۰۵/۰>p). اما این اختلاف در مورد میزان تحصیلات معنی دار نبود. همچنین اختلاف معنی داری بین گروه کنترل و IBS در میزان بروز افسردگی، اضطراب و علائم جسمانی بدست آمد، اما در مورد مقیاس کارکرد اجتماعی اختلاف معنی داری بدست نیامد،
دکتر مینا میرنظامی، دکتر هدی رحیمی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

خارش یکی از آزاردهنده ترین علائم در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه است که در بسیاری از آنها دیده می شود ،خارش اثرات منفی بر کیفیت زندگی بیمار می گذارد به طوری که هم برای بیمار و هم پزشک بسیار مشکل ساز است . پاتوژنژ دقیق آن هنوز مشخص نشده است . هدف از انجام این مطالعه تعیین عوامل دخیل در خارش در این بیماران می باشد بحث و نتیجه گیری: خارش هنوز یک مسئله شایع در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز است.میزان بالای فسفر سرم فاکتور مهمی در ایجاد خارش در این بیماران بنظر می رسد. یافته ها: از میان بیماران دیالیزی۴۸% زن و ۵۲% آنان مرد بودند. علت عمده نارسایی کلیه در آنها، پرفشاری خون، کلیه پلی کیستیک، گلومرولونفریت، مسائل اورولوژی، دیابت و... بود . ۴۵ % بیماران از خارش شاکی بودند. بین شدت خارش و جنس ، بیماری زمینه ای ، طول مدت دیالیز ، سطح هموگلوبولین ،آلبومین ، پاراتورمون ، آلکالن فسفاتازکلسیم و کراتینین سرم ارتباط معنی داری وجود نداشت. اما بین شدت خارش با سن افراد و سطح فسفر ارتباط مستقیم وجود داشت. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی ۱۰۰ بیمار دیالیزی در مرکز دیالیز بیمارستان ولیعصر اراک انجام شد . شدت خارش بر حسب شاخص VAS (Visual analogue Scale ) ارزیابی شد و در همان زمان سطح کلسیم ، فسفر ، آلبومین ، هموگلوبولین، اوره، کراتینین، آلکالن فسفاتاز، پاراتورمون سرم اندازه گیری شده پس از جمع آوری اطلاعات ، داده ها با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل گردید.


آناهیتا الماسیان ، امین رحیمی‌کیا،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: از آنجا که شاغلان بیش از ۶۰ درصد زمان بیداری خود را در محیط کار سپری می‌کنند، این محیط نقش مهمی در ارتقای سلامت افراد ایفا می‌کند. امروزه در بسیاری از سازمان‌ها، فشارهای عصبی و روانی به درجات گوناگونی وجود دارد. یکی از پیامدهای فوری استرس و فشارهای روانی، پدیده فرسودگی شغلی است . از طرفی یکی از مهمترین عوامل مولد فرسودگی شغلی در سازمان ، سبک رهبری خاصی است که توسط سرپرستان سازمان اتخاذ می گردد. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی است که با هدف بررسی رابطه سبک رهبری مدیران با فرسودگی شغلی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام گرفت. روش نمونه گیری در این پژوهش تصادفی- طبقه ای بوده و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان تعیین گردیدکه شامل ۱۸۲ نفر از کارکنان و ۴۵ نفر از مدیران می باشد . ابزار گردآوری داده ها ، شامل دو پرسشنامه استاندارد بوده است. ۱- پرسشنامه سبک رهبری فیدلر(LPC) ۲- پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش. اعتبار پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه فرسودگی شغلی ۸۴% و برای پرسشنامه سبک رهبری ۸۱% محاسبه گردید. برای تجزیه وتحلیل داده های آماری از نرم افزار SPSS استفاده گردید. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که بین سبک رهبری مدیران و فرسودگی شغلی کارکنان با اطمینان بالای ۹۹% رابطه معکوس معنی دار وجود دارد ،به عبارت دیگر فرسودگی شغلی بیشتر قربانیان خود را از بین سازمان‌ ها و مؤسساتی می‌گیرد که رفتا‌ر های ملاحظه کارانه و گرم و عاطفی کمتری از طرف مدیران و رؤسای آنها سر می‌زند. وجود ارتباط بین سبک رهبری مدیران و فرسودگی شغلی کارکنان ، توجه هر چه بیشتر مدیران به پرسنل و استفاده از شیوه های علمی مدیریت را می طلبد. یافته‌ها: ۳/۶۴% کارکنان فرسودگی پایین،۲/۳۵ % فرسودگی متوسط و کمتر از یک درصد فرسودگی بالا را نشان داده اند و۳۳/۹۳% از مدیران این دانشگاه در حوزه های ستادی از سبک‌های رهبری وظیفه مدار۴۴/۴ % از سبک‌های رابطه مدار و۲۲/۲ % از سبک‌های بینابین استفاده می‌نمایند، همچنین بین سبک رهبری مدیران و فرسودگی شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان رابطه معنی‌دار وجود دارد.
شراره خدابخشی، امین رحیمی کیا، حسن جعفری،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

  مقدمه: مسائل مربوط به سلامت روان دانشجویان در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود معطوف کرده است. عوامل مختلفی در سلامت ‌روان نقش دارند . امروزه معنویت به عنوان یک جنبه‌ مهم از کنش انسان­گرایانه، که رابطه پایایی با سلامت و بهبودی دارد مورد توجه قرار گرفته است. لذا هدف اصلی این پژوهش شناسایی رابطه بین هوش معنوی و سلامت روانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان بوده است.

  بحث و نتیجه­گیری : هوش معنوی تاثیر مثبتی در سلامت روانی افراد دارد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای زندگی معنوی، از نظر روان‌شناختی افراد سالم‌تری هستند.

  یافته­ها: نتایج نشان داد که بین هوش معنوی و ابعاد سلامت روانی(«جامع‌نگری و بعد اخلاقی»، ‌«توانایی مقابله و تعامل با مشکلات»، «‌سجایای اخلاقی» و «خودآگاهی و عشق و علاقه») رابطه مثبت وجود دارد، همچنین ابعاد «خود‌آگاهی، عشق و علاقه» و «جامع‌نگری» سهم عمده‌ای در پیش‌بینی سلامت روانی دارند.

  مواد و روش­ها: در این پژوهش از روش توصیفی از نوع همبستگی استفاده شد. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان به تعداد ۲۲۳۸ نفر بودند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده گردید و تعداد ۳۳۰ دانشجو به عنوان نمونه‌ به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای نسبی تصادفی انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده‌ها دو پرسشنامه«سلامت روانی ( GHQ-۲۸ ) گلدبرگ» و «هوش معنویِ بدیع و همکاران»، بود. اعتبار ابزار از طریق روایی محتوایی و پایایی پرسشنامه‌ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ تعیین گردید. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و آزمون فرضیه‌های تحقیق علاوه بر شاخص‌های آمار توصیفی از جمله میانگین و انحراف معیار از آزمون‌های آمار استنباطی مانند ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه و آزمون t مستقل استفاده شده است.


علی فرهادی، ضیاء عبیداوی، یزدان موحدی، مهدی رحیمی، عاطفه مبشر،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سالمندی یک مسئله جهانی است که در آینده ای نزدیک به عنوان یکی از مهم ترین چالش های اجتماعی و رفاهی کشورهای در حال توسعه مطرح خواهد گردید. در این پژوهش حمایت اجتماعی و رضایت از زندگی در سالمندان ساکن در خانه سالمندان و همراه خانواده مقایسه شد. بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر، افزایش سطح حمایت های اجتماعی به ویژه حمایت خانوداگی و مقابله با عوامل استرس زا، باعث افزایش سطح رضایت مندی سالمندان از زندگی می شود. یافته‌ها: نتایج این پژوهش، حاکی از وجود رابطه معناداری (با ضریب همبستگی۷۴۶/۰)، بین حمایت اجتماعی و رضایت از زندگی در سالمندان بود. استرس نیز رابطه معنادار و معکوسی (با ضریب همبستگی۳۸۳/۰-) با رضایت از زندگی در سالمندان داشت (۰۱/۰< P). نتایج همچنین نشان داد که بین شاخص های رضایت از زندگی، استرس و حمایت اجتماعی در میان سالمندان با خانواده و سالمندان ساکن در خانه سالمندان تفاوت معناداری وجود دارد(۰۱/۰< P).  مواد و روش‌ها: این مطالعه اپیدمیولوژیک - تحلیلی بر روی نمونه ای ۱۲۰ نفری از سالمندان زن و مرد ساکن شهر خرم آباد شامل ۶۰ نفر سالمند با خانواده و ۶۰ نفر سالمند دور از خانواده (زندگی در خانه سالمندان) که به روش تصادفی نظامدار و خوشه ای انتخاب شده بودند، انجام شد. برای سنجش رضایت از زندگی سالمندان، از پرسشنامه رضایت از زندگی نوگارتن و هوایرست (با پایایی ۸۹/۰) و برای سنجش حمایت و استرس از مقیاس حمایت و استرس اجتماعی دوک (با پایایی۷۸/۰) استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از همبستگی پیرسون و یو من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تمامی تحلیل ها در نرم افزار SPSS انجام شد.


زهرا رحیمی، اکبر پیامنی، خاطره عنبری،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در بخش بهداشت و درمان، همانند دیگر بخش‌ها، خودارزیابی امری اجتناب‌ ناپذیر است. محدودیت منابع این بخش، ضرورت پایش عملکرد، حیاتی بودن خدمات و مراقبت ‌های ارائه شده توسط بخش، اهمیت ویژه رعایت کیفیت در ارائه خدمات و ... شواهدی دال بر ضرورت خودارزیابی دقیق و صحیح عملکرد این بخش ‌هستند. از همین رو هدف اصلی این مطالعه، ارزیابی عملکرد بیمارستان شهید رحیمی‌ خرم آباد براساس الگوی تعالی سازمانی می باشد تا راهنمایی عملی برای بهبودخدمات این سازمان، در اختیار دست‌اندرکاران قرار دهد. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی مقطعی در بیمارستان شهید رحیمی‌ خرم آباد و در سال ۱۳۹۳ انجام گرفته است. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه استاندارد خودارزیابی بر اساس الگوی تعالی سازمانی EFQM بوده که روایی و پایایی آن در مطالعات گذشته ارزیابی شده و ضریب آلفای کرونباخ آن ۹۸ درصد برآورد شده است. یافته‌ها: درحوزه معیارهای توانمندسازی الگوی سرآمدی سازمانی، بعد رهبری دارای بهترین درصد امتیازی و بعد فرآیندها از کمترین امتیاز برخوردار بوده است که این بعد به همراه ابعاد کارکنان، منابع و شرکا، نیازمند بهبود می باشند. درحوزه معیارهای نتایج الگوی سرآمدی سازمانی، بعد نتایج مشتریان و نتایج کلیدی عملکرد دارای بهترین درصد امتیازی و بعد نتایج جامعه از کمترین امتیاز برخوردار بوده است که این بعد به همراه نتایج کارکنان، نیازمند بهبود می باشند. بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه در مجموع حاکی از وضعیت مناسب این بیمارستان از نظر معیارهای الگوی سرآمدی است. نتایج این مدل، عموماً برای تحلیل نظام مندسازمان به منظور رسیدن به نگرشی جامع از سازمان و چالشهای آن به کار گرفته می شود.


مرضیه فرید، چنگیز رحیمی، نوراله محمدی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: درد مزمن، وضعیتی شایع و ناتوان‌کننده است که در جهت فهم، تشخیص و درمان آن تلاش چندانی صورت نگرفته است. در این پژوهش به پیش بینی درد بر اساس ویژگی‌های شخصیتی، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به درد مزمن پرداخته می‌شود.
مواد و روش­ ها: این پژوهش یک مطالعه همبستگی است. تعداد ۲۳۰ نفر بیمار مبتلا به درد مزمن مراجعه کننده به کلینیک‌های درد مزمن در شیراز با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. بیماران پرسشنامه‌های جمعیت شناختی، پرسشنامه کوتاه درد (BPI)، پرسشنامه ۶۰ سؤالی نئو و پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون‌های رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار  ۱۸SPSS تحلیل شد.
یافته­ ها: نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین مؤلفه‌ اضطراب و افسردگی فقط اضطراب قادر به پیش بینی شدّت درد و تداخل درد در کارهای روزانه می‌باشد؛ هم چنین از بین پنج عامل بزرگ شخصیت روان نژندی پیش بینی کننده مثبت درد مزمن بود.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که ویژگی‌های خلقی و شخصیتی بر شدت درد و نگه داشتن درد تأثیر دارد.

قاسم رحیمی کلاته شاه محمد، مسعود همایونی تبریزی، توران اردلان،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: در سال های اخیر به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها محققان به نانوذراتی که خاصیت آنتی باکتریال دارند، توجه و اهمیت بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا علیه برخی باکتری های گرم مثبت(استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و منفی (سودوموناس، اشرشیاکلی) می باشد.
مواد و روش­ ها: برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا پودر خشک عصاره گیاه زوفا تهیه و از استات روی به عنوان منبع روی استفاده شد. پس از سنتز به روش سبز طبق پروتکل، غلظت های ۲۰۰۰، ۱۰۰۰، ۵۰۰، ۲۵۰ میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و دیسک های بلانک با غلظت های نامبرده بر روی پلیت باکتری های کشت داده شده در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار گرفت، همچنین از دیسک آنتی بیوتیکی جنتامایسین (به عنوان شاهد) استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا در غلظت های ۲۰۰۰ و ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر دارای فعالیت آنتی باکتریال مناسبی بودند به نحوی که هاله عدم رشد در غلظت ۲۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر در باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس تقریبا برابر با نمونه کنترل تشکیل شد.
بحث و نتیجه ­گیری:  نتایج بدست آمده از تعیین خاصیت باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از عصاره گیاه زوفا نشان داد که بین غلظت نانوذره و حذف باکتری ارتباط مستقیم وجود دارد.

مهر علی رحیمی، علیرضا اقایوسفی، پرستو عباسپور،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: دیابت ملیتوس یک بیماری مزمن فراگیر رو به رشد است که علاوه بر تاثیر بر وضعیت بالینی فرد هزینه­ های گزافی را به جوامع مختلف در سرتاسر جهان و طبیعتاً در کشور ایران، تحمیل می کند. پژوهش حاضر با بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر نشانگرهای زیستی بیماران دیابتی نوع ۲ انجام گرفت.
مواد و روش­ ها: پژوهش حاضر از نظر نحوه اجرا شبه آزمایشی با طرح پیش-پس‌آزمون با گروه کنترل و آزمون پیگیری بود که بر روی ۴۰ نفر از  بیماران دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر کرمانشاه انجام شد. پس از اجرای پروتکل درمان، افراد مذکور برای اندازه گیری شاخص های آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار گرفتند.
یافته ها:  بین میانگین نمرات پس‌آزمون نشانگرهای زیستی، در گروه های آزمایش و شاهد تفاوت معنی‌داری وجود دارد (۰۱/۰˂P). به عبارتی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد منجر به تعدیل نشانگرهای زیستی، در  بیماران دیابتی نوع ۲ در گروه­ آزمایش اول در مرحله پس‌آزمون، در مقایسه با گروه کنترل ‌شده است.
بحث و نتیجه گیری: که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش (ACT) به واسطه بهبود وضعیت روانی افراد دیابتی می تواند در تعدیل نشانگرهای زیستی بیماران دیابتی، اثرگذار باشد. لذا این درمان می تواند توسط کلینیک های روان درمانی و مشاوره که با بیماران صعب العلاج کار می­کنند و مراکز درمانی مرتبط با بیماران دیابتی، مورد استفاده قرار گیرد.                                            
 

صمد نظرپور، روشنک اکبری، آرش امین، زهرا رحیمی، امین آدینه وند، صمد دارابیان،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه : فشارخون ریوی بالا یک بیماری پیشرونده و تهدید کننده حیات  میباشد که بر شریان های ریه و سمت راست قلب انسان اثر می گذارد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی نسبی فشار خون بالای ریوی در بیماران مراجعه کننده به واحد اکوکاردیوگرافی بیمارستان شهید رحیمی شهرستان خرم آباد  میباشد.
مواد و روشها : در این مطالعه توصیفی- تحلیلی ۶۰۰ اکوکاردیوگرافی انجام شده در واحد اکوکاردیوگرافی بیمارستان شهید رحیمی شهرستان خرم آباد در سال ۱۳۹۹ مورد مطالعه قرار گرفتند و اطلاعاتی از قبیل ویژگی های دموگرافیک و بالینی استخراج شد ; اطلاعات با استفاده  از نرم افزار۲۲ SPSS جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته ها : از مجموع ۶۰۰ بیماری که تحت اکوکاردیوگرافی قرار گرفتند ۸۷ نفر (۵/۱۴%) مبتلا به فشار خون بالای ریوی بودند. از مجموع ۸۷ بیمار با فشار خون بالا ریوی ۷۱% (۶۲ بیمار ) بالای ۵۵ سال سن داشتند. همچنین از میان این افراد ۵۱% (۴۵ نفر) خانم بودند. حدود۵۶%  (۴۹ بیمار) مبتلا به نارسایی قلبی با کسر خروجی کاهش یافته و بیماری های دریچه بودند. از بین متغییرهای دموگرافیک هم بین سن و فشارخون بالای ریوی ارتباط معنادار مشاهده شد .
بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه این بیماری در افراد دچار نارسایی قلبی همچنین افراد مسن تر  بیشتر دیده می شود لذا باید اقدامات تشخیصی و درمانی نسبت به این افراد با حساسیت بیشتری عمل کنند.
 

زهرا رحیمی، خدیجه حیدری زاده، فردین حیدری، کیمیا کرمی،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: همه‌گیری کووید ۱۹ اثر چشمگیری بر بهزیستی افراد و ملل مختلف در مسائل اجتماعی اقتصادی روانشناختی و بهداشت عمومی داشته است. با توجه به اهمیت پیش بینی پیک های شیوع و بروز بیماری کووید ۱۹ مطالعه با هدف پیش بینی عوامل مؤثر بر میزان ابتلا در بیماران بستری با روش رگرسیون لجستیک چند متغیره در شهر خرم آباد انجام شده است.
مواد و روش ­ها: مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است، داده‌های مبتلایان کووید ۱۹ در پیک اول شروع بیماری که شامل ۴۴۲۵ نفر مراجعین به بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد در سال ۱۳۹۹ بودند و از این تعداد ۲۹۷۸ نفر تست کووید انجام داده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. چک لیست متغیرها به صورت یک ابزار محقق ساخته به بررسی متغیرهای مؤثر با مراجعه روزانه و مطالعه پرونده بیماران، اطلاعات موجود به دست آمد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش های توصیفی، رگرسیون لجستیک چند متغیره و روش ماشین بردار پشتیبان در نرم افزار R برای مدل بندی عوامل خطر مرتبط با تشخیص بیماری انجام شد.
یافته­ ها: بیشترین میزان ابتلا متعلق به گروه سنی ۴۰-۴۹ سال (۱۹%) و کمترین میزان ابتلا مربوط به گروه سنی ۱۰-۱۹ سال (۱%) بود. گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال با ۶ درصد جمعیت و ۲۵ درصد مرگ و میر بود. مدل ایجاد شده نشان می‌دهد از جمله مؤثرترین علایم، سن، تب، کاهش سطح هوشیاری، سطح اکسیژن خون و سابقه ابتلا به بیماری های قلبی می باشد.
بحث و نتیجه ­گیری: با اطلاعات به دست آمده می توان با تشخیص متغیرهای مؤثر، افراد پرخطر را شناسایی کرد و در پیشگیری از بروز بیماری و شیوع بیشتر در گروه‌های پرخطر استفاده کرد که در کنترل پاندمی کووید ۱۹ کمک شایانی می تواند داشته باشد.

قاسم رحیمی کلاته شاه محمد، علیرضا متولی زاده کاخکی، مجید دررودی، راحله ژیانی، جمشید مهرزاد،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: سرطان مغز یکی از انواع سرطان است که با رشد سلول‌های سرطانی در مغز پدیدار می شود. در این مطالعه تجربی ما به بررسی و مقایسه اثر نانوذرات اکسید سریم سنتز شده به روش سبز از گیاه آلوئه ورا به همراه یورولیتین B بر سلول‌های سرطانی U۸۷MG پرداختیم.  
مواد و روش ­ها: نانوذرات اکسید سریم به روش سنتز سبز از گیاه آلوئه ورا تولید و توسط تست های کرکترایز نانو پارتیکل سایز و میکروسکوپ FESEM تایید شد. سلول های U۸۷MG از انستیتو پاستور تهران تهیه و پس از پاساژ، به مدت ۷۲ ساعت و کلونی‌های سلولی به مدت ۱۵ روز تحت تیمار با نانوذرات اکسید سریم و داروی یورولیتین B قرار گرفتند.
یافته ­ها: IC۵۰ سلول‌های سرطانی در تست MTT برای یورولیتین B و نانوذرات اکسید سریم سنتز شده به روش سبز از گیاه آلوئه ورا به همراه یورولیتین B به ترتیب شامل ۱۷۰ μM و ۱۳۵ μM بود. همچنین نتایج درصد زنده مانی حاصل از تست کلونوژنیک در غلظت ۳۰ μM برای نانوذرات اکسید سریم، یورولیتین B و نانوذرات اکسید سریم به همراه یورولیتینB  به ترتیب ۷۸، ۶۱ و ۳۰ درصد و برای غلظت ۶۰μM؛ ۶۰، ۴۲ و ۱۶ درصد بود.
بحث و نتیجه ­گیری: یورولیتین B نسبت به نانوذرات اکسید سریم سنتز شده به روش سبز از گیاه آلوئه ورا اثر سیتوتوکسیک بالاتری دارد (۱۷۰μM) و درصورت ترکیب با نانوذرات اکسید سریم، این اثر سیتوتوکسیک افزایش بیشتری یافت (۱۳۵μM). همچنین درصد زنده مانی کلونی‌ها در تیمار ۱۵ روز را کاهش داد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb