جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رک رک

رجب رشیدی، عاطفه رک رک، سکینه مهدوی، زهرا حق شناس دارونه، محمد الماسیان،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام گرفته است، علت بیش از نیمی از غیبت‌های محیط کار و دلیل یک‌سوم درخواست غرامت‌های ناشی از کار را اختلالات اسکلتی عضلانی تشکیل می‌دهند. این مطالعه با هدف بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی و ارزیابی ریسک ابتلا به این اختلالات در جوشکاران شهر خرم‌آباد انجام شده است.
مواد و روش ­ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش سرشماری بر روی ۱۷۰ نفر از جوشکاران شهر خرم‌آباد انجام شده است. میزان شیوع علائم اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک بررسی شد. به منظور ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی از روش QEC استفاده شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از شاخص آمار مرکزی و آزمون t انجام گرفت.
یافته­ ها: نتایج مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی به ترتیب در نواحی کمر (۷۰%)، زانو (۱/۵۴%) و تنه (۵۰%) بالاترین میزان را دارد. نتایج ارزیابی به روش QEC نشان داد که ۸/۸۳% از موارد، سطح ریسک ابتلا به اختلالات بالا و بسیار بالا دارند.
بحث و نتیجه ­گیری: این مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین جوشکاران مورد مطالعه بالا است و همچنین ریسک ابتلا به این اختلالات نیز بالا می‌باشد. بر اساس نتایج به دست آمده، از علل ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در شغل جوشکاری می‌توان به پوسچر نامطلوب، بلند کردن و حمل دستی بار و خمش و پیچش کمر اشاره کرد. افزون بر این نتایج، این مطالعه نشان داد که روش QEC می‌تواند نتایج قابل اعتمادی را ارائه دهد.


رجب رشیدی، زهرا حق شناس دارونه، سکینه مهدوی، عاطفه رک رک، محمد الماسیان،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: استرس حرارتی یک واکنش فیزیولوژیک در برابر فشار گرمایی محیط است. هدف از این مطالعه بررسی میزان استرس حرارتی در نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص(WBGT) Wet-bulb globe temperature می باشد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه به روش توصیفی-تحلیلی مقطعی صورت گرفت. از ۲۶۷  نانوایی خرم آباد ۲۰۲ نانوایی صنعتی و ۶۵ نانوایی سنتی است. تعداد ۸۸ نانوایی به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. با استفاده از دستگاه WBGT پارامترهای دمای خشک، تر، گوی سان و رطوبت اندازه گیری شدند. سپس استرس حرارتی با استفاده از شاخصWBGT در مرداد ماه و ساعات کاری (۱۱:۳۰-۱۳) در محل استقرار کارگران اندازه گیری شد.
یافته­ ها: طبق نتایج، نانوایی های سنتی نسبت به صنعتی استرس حرارتی بالاتری را  نشان دادند. میانگین شاخص WBGT به صورت جداگانه در نانوایی های سنتی ºC ۶۹/۶ ± ۴۹/۴۴ و در نانوایی های صنعتی ۸۸/۳۹ ± ۳۸/۴۳ بوده است. میانگین مقادیر شاخص WBGT در نانوایی های سنتی انحراف بیشتری را نسبت به نانوایی های صنعتی از حد مجازدارد. تحلیل نتایج با استفاده از آزمون t مستقل نشان داد که بین میانگین دمای تر محیط، دمای گوی سان، رطوبت وWBGT در نانوایی های صنعتی و سنتی تفاوت معنی دار وجود دارد. (P<۰,۰۵).
بحث و نتیجه ­گیری: در این مطالعه میزان استرس حرارتی بالاتر از حد استاندارد بوده است. که نشان دهنده وضعیت استرس گرمایی نگران کننده در نانوایی های شهر خرم آباد است. و در نتیجه برنامه ریزی در جهت کنترل استرس های حرارتی در نانوایی های شهر خرم آباد ضروری می باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb