۶ نتیجه برای ساکت
مهرداد نامداری، ساسان ساکت، بابک بهاروند، محمد جواد طراحی، طاهره زهتاب،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده
مقدمه : بیماری عروق کرونر از شایع ترین، جدی ترین، مزمن ترین و کشنده ترین بیماریها در جهان است. این گروه بیماریها شامل طیفی از بیماریهاست که یک سر آن انفارکتوس حاد و سر دیگر آن ایسکمی بدون علامت است. CRP در تعیین پیش آگهی آنژین صدری ناپایدار و انفارکتوس حاد قلبی اهمیت خاص دارد. هدف از انجام این مطالعه سنجش سطح سرمی CRP در تعیین پیش آگهی بیماران مبتلا به سندرمهای حاد کرونری بود.
مواد و روشها : در این مطالعه مقطعی، بیماران بستری در بیمارستانهای شهر خرم آباد با تشخیص آنژین صدری ناپایدار (۳۲ نفر) و انفارکتوس حاد قلبی (۳۲ نفر) با افراد سالم (۳۲ نفر) مقایسه شدند. کلیه یافته های کلینیکی و آزمایشگاهی در هنگام بستری، ۱۲ ساعت بعد، ۴۸ ساعت بعد و هنگام ترخیص جمع آوری شد. تمام بیماران برای ۱۴ روز پس از ترخیص پیگیری شدند.
یافته ها : در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی میزان CRP بسیار بالاتر از بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار بود. وقوع حوادث قلبی در طی ۱۴ روز پس از ترخیص با میزان CRP در ۴۸ ساعت اول ارتباط معنی دار داشت (۰۲/۰p=). میزان CRP با کسر تخلیه بطنی ارتباط معکوس داشت (۴۴/۰-r=).
نتیجه گیری : بر اساس این مطالعه میزان CRP در بیماران انفارکتوس حاد قلبی بالاتر از بیماران با آنژین صدری ناپایدار بود و بالا بودن CRP با وقایع خارج بیمارستان در طی ۱۴ روز پیگیری ارتباط داشت..
مهرداد نامداری، علی اسماعیلی، بابک بهاروند، صدیقه ندری، ساسان ساکت، محمد جواد طراحی، یعقوب شیرخانی، اصغر سپهوند،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: بیماری عروق کرونر از شایع ترین و مهم ترین علل مرگ در جهان است. زمینه ساز اصلی بیماری، آترواسکلروز عروق کرونراست. این بیماریهای عروق کرونردارای طیف وسیعی است که در یک سر طیف ایسکمی بدون علامت و در سر دیگر طیف، مرگ ناگهانی است. هدف این مطالعه بررسی تفاوت ها و مقایسه تغییرات اجزای c۳ و c۴ کمپلمان در این دو بیماری است. تا شاید بتوان از این اجزا به عنوان شاخص هایی برای تعیین پیش آگهی و عوارض حاد آنها استفاده نمود.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی ۳۰ بیمار از هر گروه بیماران دچار انفارکتوس حاد قلبی و آنژین صدری ناپایدار که در بخش مراقبت های ویژه قلبی بستری شده بودند، با ۳۰ فرد سالم داوطلب به عنوان گروه کنترل مقایسه شدند. یافته های بالینی و آزمایشگاهی در زمان بستری، ۱۲ ساعت، ۲۴ ساعت و ۴۸ ساعت بعد جمع آوری شد.
از همه بیماران نوار قلب در بدو ورود و روزانه گرفته شد، اکوکاردیوگرافی به عمل آمد و از همه بیماران نمونه خون برای تعیین سطح سرمی کمپلمان گرفته شد. بیماران تا ۱۴ روز پس از ترخیص پیگیری شدند.نتیجه گیری: در گروه بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی سطح سرمی اجزای کمپمان با بروز نارسایی قلب و انفارکتوس، موج Q و مرگ و میر ارتباط داشت؛ ولی در بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار تنها بیانگر فعال شدن این سیتم است و فقط سطح سرمی C۳ با میزان قدرت انقباضی قلب ارتباط داشت.
یافته ها: در بررسی انجام شده سیستم کمپلمان در هر دو گروه بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد و آنژین صدری ناپایدار فعال شده بود. در گروه بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میزان فعالیت شدیدتر از گروه بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار بود (۰۱/۰p<). در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد و نارسایی قلبی متعاقب آن و در بیماران با انفارکتوس حاد با موج Q بالاتر از بقیه موارد بود (۰۱/۰p<). در بیماران با انفارکتوس حاد سطح سرمی اجزا ی کمپلمان به طور مستقیم با بالاترین سطح Cratin phospho kinas (CPK) و به طور معکوس با کسر تخلیه بطنی مرتبط بود (۷۱/۰r=) و از طرفی افزایش سطح سرمی کمپلمان به طور مستقیم با افزایش مرگ و میر بیماران ارتباط داشت. در بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار بین سطح سرمی C۳ با کسر تخلیه بطنی ارتباط معنی دار وجود داشت (۷۱/۰r=). مقایسه سطح سرمی کمپلمان دو گروه انفارکتوس حاد و آنژین صدری ناپایدار با گروه کنترل اختلاف معنی داری را نشان داد (۰۱/۰p<).
ساسان ساکت، سعید مجتهدزاده، عبداله کریمی، رضا شیاری، فریبا شیروانی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده
بیماری کاوازاکی یک واسکولیت حاد تب دار دوران کودکی است که در سراسر دنیا روی می دهد و در این بین آسیایی ها بالاترین خطر ابتلا را دارند. تقریباً ۲۰% بیماران درمان نشده، دچار آنوریسم شریان کرونر، انفارکتوس میوکارد و مرگ ناگهانی می شوند. بیماری کاوازاکی علت اصلی ایجاد بیماری اکتسابی قلبی در کودکان ژاپنی و آمریکایی است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین شدت بیماری کاوازاکی در کودکان بر اساس یافته های آزمایشگاهی و اکوکاردیوگرافیک می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، کلیه بیمارانی (۶۱n=) که از ۱/۱۰/۱۳۸۳ تا ۱/۱۱/۱۳۸۶ با تشخیص اولیه بیماری کاوازاکی در بیمارستان کودکان مفید بستری شدند، بررسی شده و پس از حذف بیمارانی که معیارهای خروج از مطالعه را داشتند، ۵۰ بیمار در دو گروه شدید (۲۴n=) و خفیف (۲۶n=) وارد مطالعه شدند. برای کلیه کودکان اکوکاردیوگرافی رنگی در زمان تشخیص، ۳-۲ هفته و ۸-۶ هفته پس از شروع بیماری انجام شد. تمامی موارد اکوکاردیوگرافی رنگی، فقط توسط یک نفر فوق تخصص قلب و عروق انجام شد که از ویژگیهای کودکان مطلع نبود. تمام بیماران تا ۱۲ هفته پس از ترخیص پیگیری شدند. یافته ها: از ۵۰ بیمار مورد مطالعه، ۳۲ نفر (۶۴ %) پسر و ۱۸ نفر (۳۶ %) دختر و نسبت پسر به دختر ۱ : ۸/۱ بود. ۱۰۰% بیماران تب، ۸۲% تغییرات مخاط و لبها، ۷۸% کونژونکتیویت دوطرفه غیر چرکی، ۶۴% پوسته ریزی اندام ها، ۵۸% راش و ۴۰% آدنوپاتی گردنی داشتند. آنوریسم عروق کرونر در ۲% بیماران دیده شد. در هیچیک از کودکان مبتلا، موردی از عود بیماری کاوازاکی مشاهده نگردید. بر اساس یافته های آزمایشگاهی و اکوکاردیوگرافیک، بیماران به ۲ گروه با بیماری کاوازاکی شدید (۲۴n=) و خفیف (۲۶n=) تفکیک شدند. از نظر میانگین سنی، میانگین زمان بستری و بروز راش، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد. از نظر پتاسیم کمتر از ۴/۳ میلی اکی والان در لیتر، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. از نظر سدیم کمتر از ۱۳۵ میلی اکی والان در لیتر، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (۰۱/۰p=) . از نظر شمارش پلاکتها، سرعت سدیمانتاسیون اریتروسیتها و موارد CRP ≥ +++ ؛ بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. از نظر بروز نارسایی دریچه میترال و نیز دریافت ۲ نوبت IVIG، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (به ترتیب ۰۲/۰p= و ۰۰۸/۰p=) . بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه ما نشان دادیم که با زودتر انجام دادن اکوکاردیوگرافی داپلر رنگی و اندازهگیری CRP، ESR و سدیم میتوان فرم شدید بیماری کاوازاکی را سریعتر و آسان تر تشخیص داد.
دکتر سعید مجتهدزاده، دکتر ساسان ساکت، دکتر رضا شیاری، دکتر فریبا شیروانی، دکتر عبدالله کریمی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده
بیماری کاوازاکی (Kawasaki Disease یا سندروم جلدی ـ مخاطی غدد لنفاوی) یک واسکولیت سیستمیک شایع در کودکان است . علیرغم ناشناخته ماندن علت بیماری؛ عوامل عفونی، ژنتیکی و پاسخ ایمنی در ایجاد بیماری کاوازاکی مؤثر دانسته شده اند. عوارضی چون آنوریسم شریان کرونر، کاردیومیوپاتی و نارسایی قلبی ممکن است رخ دهد که می تواند منجر به ناتوانی و مرگ و میر قابل ملاحظه در کودکان گردد. این بیماری علت اصلی بیماری اکتسابی قلبی در کودکان ژاپنی و امریکایی بوده است. بحث و نتیجه گیری: بین میزان بروز پرولاپس میترال در مادران و بیماری ایسکمیک قلبی در پدران بیماران مبتلا به کاوازاکی و شدت بیماری در فرزندان آنها ارتباط معنی دار وجود دارد. هم چنین با بررسی اندکس هایی مانند اکوکاردیوگرافی، آنزیم های کبدی،ESR ، CRP و میزان سدیم می توان فرم شدید و خفیف را از یکدیگر تشخیص داد. برای به دست آمدن نتایج جامع تر نیاز به مطالعات مقایسه ای آینده نگر و چندمرکزی و با حجم نمونه بیشتراست. یافته ها: ۵۰ بیمار (۳۲ پسر و ۱۸ دختر) با میانگین سنی ۴۳ ماه وارد مطالعه شدند. همه بیماران تب دار بودند و آنوریسم شریان کرونر در ۲% آنها دیده شد. عود در هیچ بیماری مشاهده نشد و سابقه کاوازاکی در والدین و خواهران و برادران کودکان نیز منفی بود. پرولاپس میترال در مادران و هم چنین بیماری ایسکمیک قلبی در پدران کودکانی که بیماری شان شدید بود به طور معنی داری از گروه خفیف بالاتر بود (به ترتیب۰۳/۰ p= و۰۰۱/۰ p=). هم چنین رگورژیتاسیون میترال و تعداد دفعات گرفتن ایمونوگلوبولین وریدی در گروه شدید به طور معنی دار از گروه خفیف بالاتر بود (به ترتیب۰۲/۰ p= و۰۰۸/۰ p=). مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی به بررسی پرونده ۶۱ کودک مبتلا به کاوازاکی اثبات شده که از دی ماه سال ۱۳۸۳ تا بهمن ماه سال ۱۳۸۶ در بیمارستان مفید بستری شده بودند و همچنین والدین آنها پرداختیم. پس از حذف بیمارانی که معیارهای خروج از مطالعه را داشتند، ۵۰ بیمار به دو دسته شدید و خفیف تقسیم شدند. داده های به دست آمده توسط ویرایش ۵/۱۱ نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. ۰۵/۰p< معنی دار درنظر گرفته شد.
اعظم محسن زاده، ساسان ساکت، شکوفه احمدی پور، بابک بهاروند،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: بیماری های مادرزادی قلب شایع ترین ناهنجاری مادرزادی در نوزادان است. هدف ازاین مطالعه بررسی شیوع بیماری مادرزادی قلبی وانواع آن در نوزادان متولد شده در شهر خرم آباد بود. بحث و نتیجهگیری: در این مطالعه نقص دیواره بین بطنی و نقص دیواره بین دهلیزی شایع ترین ناهنجاری های مادرزادی قلب بودند و فراوانی جنسیت نوزاد پسر تقریباً دو برابر نوزاد دختر بود. یافتهها: از ۴۳۱۹۵ نوزاد متولد شده ۱۷۷ مورد بیماری مادررزادی قلبی داشتند و میزان شیوع بیماری های مادرزادی قلبی در هر ۱۰۰۰ تولد زنده در این مطالعه ۲/۴ بود. در این مطالعه نقص دیواره بین بطنی ۴۴ درصد و نقص دیواره بین دهلیزی ۲۱ درصد شایع ترین ناهنجاری های مادرزادی قلب بودند. ۸/۶۳ درصد از نوزادان پسر (۰۰۵/۰P=)، ۴/۸۰ درصد از نوزادان ترم (۰۰۱/۰< P)، ۵/۹۳ درصد از نوزادان بدون سیانوز، نسبت فامیلی والدین در ۲۸ درصد، سابقه بیماری های مادرزادی قلب در والدین در ۳/۱۰ درصد، سابقه بیماری دیابت در۳/۹ درصد مادران و ۶/۵ درصد از نوزادان آنومالی سایر اعضا از جمله شکاف کام و لب داشتند. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی و روش نمونه گیری به صورت سر شماری بود. تمام نوزادان متولد شده در شهر خرم آباد از اول اردیبهشت سال۱۳۸۵ تا پایان فروردین ۱۳۹۰ که در اکو کاردیوگرافی آنها بیماری های مادرزادی قلب تشخیص داده شد مورد مطالعه قرار گرفتند. متغیرهای مورد مطالعه شامل جنس، نارسی نوزاد، سیانوز، آنومالی سایر اعضاء، سن بالای ۴۰ سال مادر، نسبت فامیلی پدر و مادر، مصرف دارو در دوران بارداری، سابقه بیماری در مادر و نوع ناهنجاری قلبی بود. اطلاعات مربوط به بیماران از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
ساسان ساکت، سید نصراله حسینی، غلامرضا گودرزی، اعظم محسن زاده، خاطره عنبری، ندا بیرانوند،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: هلیکوباکتر پیلوری یکی از عوامل عفونتزای انسانی است که باعث ایجاد گاستریت و زخم پپتیک میشود و با بدخیمی معده در ارتباط میباشد. با توجه به نقش غیرقابل انکار این باکتری در ایجاد ناراحتیهای سیستم گوارشی و فقدان اطلاعاتی در خصوص شیوع این عفونت درکودکان ۱ تا ۱۴ ساله استان لرستان، این مطالعه با هدف تعیین شیوع عفونت سرمی هلیکوباکتر پیلوری در مراجعین به بیمارستان کودکان شهید مدنی شهر خرمآباد و بررسی فاکتورهای خطر مرتبط با آن انجام شد. بحث و نتیجهگیری: بر اساس مقادیر سرمی آنتی بادی هلیکوباکتر پیلوری؛ شیوع این عفونت با سن، قد و وزن فعلی کودک ارتباط خطی مستقیم وجود دارد (۰۵/۰>P). به این معنا که با سن و قد و وزن کودک مقادیر آنتی بادی سرمی عفونت هلیکوباکتر پیلوری افزایش معناداری نشان داد. همچنین فراوانی عفونت هلیکوباکتر پیلوری در خانواده های با درآمد کمتر از ۲۵۰ هزار تومان، به طور معنی دار، بالاتر از کودکان سایر خانواده ها بود. یافتهها: در این مطالعه تعداد ۲۰۰ کودک زیر ۱۴ سال از نظر فراوانی عفونت هلیکوباکتر پیلوری مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی کودکان ۹/۲±۱/۵ سال بود. ۶۱% کودکان پسر و ۳۹% دختر بودند. بر اساس سن، بیشترین فراوانی در گروه سنی ۱۴-۱۰ سال (۹/۵۷%) و کمترین فراوانی در گروه سنی زیر ۱ سال (۷/۱۶%) بود و بر اساس آزمون دقیق فیشر؛ معنادار بود (۰۳۲/۰=P). فراوانی عفونت هلیکوباکتر پیلوری در خانواده های با درآمد کمتر از ۲۵۰ هزار تومان بالاتر از کودکان سایر خانواده ها بود ( ۲/۵۴%) و بر اساس آزمون کای اسکوئر؛ این اختلاف به لحاظ آماری معنادار بود (۰۰۶/۰=P). بر اساس نتایج این مطالعه تفاوتی در فراوانی عفونت هلیکوباکتر پیلوری در کودکان ساکن شهر و روستا دیده نشد. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع اپیدمیولوژیک تحلیلی بوده که درسال ۹۱-۱۳۹۰ انجام شد. بدین منظور با والدین کلیه بیماران مراجعه کننده به کلینیک ویژه بیمارستان کودکان مدنی خرم آباد مصاحبه شد و پس از تکمیل پرسشنامه و اخذ رضایتنامه کتبی، کودکان جهت اخذ نمونه به آزمایشگاه ارجاع شدند. سپس سطح سرمی IgG علیه هلیکوباکترپیلوری بیماران به روش الایزا تعیین و در پرسشنامه وارد گردید. اطلاعات دموگرافیک نظیر سن، جنس، سطح تحصیلات مادر، شغل پدر نیز وارد پرسشنامه شد سپس تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزارSPSS انجام گرفت.