فرشته عموزاده، ناهید شتاب بوشهری، عبدالرحمن مهدی پور،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: کودکان بیش فعال/نقص توجه دارای عملکرد حرکتی پایینتر از کودکان عادی هستند بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازیهای دبستانی بر رشد مهارتهای جابهجایی دانشآموزان پسر مبتلا به اختلال بیشفعال/نقص توجه پایه اول تا سوم ابتدایی شهرستان خرمآباد است.
بحث و نتیجهگیری: لذا با توجه به یافتههای این پژوهش مبنی بر اینکه بازیهای دبستانی منجر به بهبود مهارتهای جابهجایی دانشآموزان بیشفعال شده است پیشنهاد میشود این بازیها در برنامه ی تربیت بدنی مدارس ابتدایی گنجانده شوند.
یافتهها: یافتهها حاکی از آن است که دادهها نرمال بوده و بازیهای دبستانی باعث بهبود مهارتهای جابهجایی دانشآموزان بیشفعال/نقصتوجه گروه آزمایش شده است همچنین گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مهارتهای جابهجایی دارای برتری میباشد.
مواد و روشها: بدین منظور از بین۴۰ دانشآموز مبتلا به اختلال بیش فعالی تعداد ۲۰ دانش آموز پسر انتخاب شده و براساس سن و نتایج پیش آزمون(سن ۶۴/۰=P، جابهجایی۸۵/۰=P) که به وسیلهی آزمون رشد حرکتی اولریخ انجام شد به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. سپس گروه آزمایش به مدت ۱۸ جلسه و هر جلسه ۴۵ دقیقه تحت تاثیر بازیهای دبستانی قرار گرفت. در پایان مهارتهای جابهجایی توسط ابزار اولریخ ارزیابی شد. که برای بررسی نرمال بودن دادهها از آزمون کلموگراف اسمیرنوف و برای تحلیل دادهها از آزمونT همبسته و برای مقایسه دادهها در پیشآزمون و پسآزمون از آزمون T مستقل استفاده گردید، سطح معناداری در این تحقیق ۰۵/۰ P< می باشد.