جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای شجاعی

دکتر سید حسین صابری اناری، دکتر امیر احمد شجاعی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

به علت وجود عوامل مخاطره آمیز گوناگون در محیط کار امکان بروز بیماریهای شغلی امری ثابت شده است . بیماری ترومای تجمعی یا آسیبهای مکرر در واقع بیانگر صدماتی است که در اثر حرکات فیزیکی و تکراری و فشارهای هر چند جزئی به عضلات و تاندونها و بقیه بافتهای نرم بدن وارد می شود . این بیماری شایع ترین بیماری ناشی از کار نیز شناخته شده است. مواد و روش ها: در این تحقیق نوع مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی و جمعیت مورد مطالعه ، کارمندان دستگاههای دولتی شهر کرمان در سال ۱۳۸۶ بود. داده‌های تحقیق با استفاده از فرم معاینه و ۳ پرسشنامه‌ سنجش بیماری‌های مرتبط با کار، رضایت شغلی، استرس شغلی در بین کارمندان ادارت دولتی کرمان جمع‌آوری گردیده است. پس از تکمیل پرسشنامه ها توسط پژوهشگر آموزش دیده اطلاعات جمع آوری شده ، جمع بندی و توسط نرم افزار SPSS ۱۳و با استفاده از آزمون آماری کای دو آنالیز شد. مقادیر p کوچکتر یا مساوی ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: تحلیل یافته ها نشان داد که مواردی چون تکرار نوشتن ، تایپ کردن ، کار با کامپیوتر در محیط کار، تکرار بلند کردن اجسام در حد روی میز ، تکرار تردد در طبقات از طریق پله ، تکرار تردد در اداره از طریق راهرو ، رسیدن کف پا به زمین هنگام نشتن روی صندلی، استفاده از کفی شیب‌دار زیر پا، وضعیت صندلی با پرکنندگی کمر، وضعیت صندلی با پشتی بلند تا حد کتف، وضعیت صندلی با پایه‌های چرخان علت ایجاد کننده بیماری ترومای تجمعی نبوده است. اماخم و راست شدن و تکیه ندادن به صندلی هنگام نشستن در ایجاد بیماری موثر بودند. از جمله یافته های دیگر تحقیق وضعیت آگاهی ارگونومیکی، رضایت شغلی و استرس شغلی در کارمندان بود که با توجه به میانه نمره محاسبه شده برای هر سه مورد متوسط ارزیابی شد. بحث و نتیجه گیری: انجام حرکات تکراری به صورت خم و راست شدن و عدم تکیه دادن به صندلی در هنگام نشستن عوامل مؤثر و معنی داری در شیوع بالای سندرم ترومای تجمعی در کارمندان شهر کرمان بودند. تعدیل این حرکات و یا حتی استفاده از یک حمایت کننده کمری ممکن است بتواند از این شیوع بالای بیماری بکاهد. کمترین شیوع بیماری ترومای تجمعی در کارمندان زیر ۳۰ سال مشاهده گردید که این میزان با افزایش سن و سنوات کار به صورت خطی افزایش می یافت.


سید ابراهیم حسینی، سیده طاهره شجاعی، سید علی حسینی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

بحث و نتیجه‌گیری: دارچین احتمالاً با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و آنتی‌اکسیدانی از طریق افزایش برداشت گلوکز توسط سلول های مختلف بدن و با کاهش سطح استرس اکسیداتیو باعث اصلاح شاخص های قندی و انسولینی خون شده است یافته‌ها: نتایج نشان داد که در گروه‌های دریافت کننده عصاره دارچین شاخص‌های قندی و انسولینی به طور معناداری اصلاح گردید (۰۵/۰˂P). مواد و روش‌ها: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که بر روی ۴۰ سر موش صحرایی نر بالغ انجام شد. نمونه‌ها طور تصادفی به ۴ گروه شامل کنترل غیردیابتی ،کنترل دیابتی و ۲ دسته تجربی دریافت کننده دوز mg/kg۶۰ عصاره دارچین به مدت ۳ و ۶ هفته تقسیم شدند. در پایان با خون‌گیری از قلب حیوانات میزان قند و انسولین، اندازه-گیری و با استفاده از اسکورHOMA مقاومت انسولینی مشخص گردید. نرمال بودن توزیع داده‌ها از طریق آزمون کالموگروف- اسمیرنوف و آنالیز نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۰ و با کمک آزمون‌های ANOVA و توکی انجام گرفت. در نهایت ۰۵/۰≥P از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد. مقدمه: دیابت از بیماری‌های شایع می باشد که جهت درمان و کنترل آن، روش های درمانی مختلفی مانند استفاده از داروهای طبیعی و یا اصلاح شیوه زندگی به بیماران توصیه می شود. از آن جا که استفاده از داروهای گیاهی نسبت به بسیاری از داروهای شیمیایی از عوارض کمتری برخوردارند، این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره دارچین بر میزان قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام گردید
مژگان خسروی، سارا شجاعی زرقانی، پریسا محمدی نافچی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: شواهد متناقضی در مورد تأثیر دریافت کلسیم بر وزن و درصد چربی بدن وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط میان دریافت کلسیم رژیمی و شاخص­های تن­سنجی در افراد بزرگسال بود.

مواد و روش­ها: مطالعه مقطعی حاضر روی ۹۴ نفر از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد. قد و دور کمر نمونه ­ها به روش استاندارد و وزن، درصد چربی و مساحت چربی احشایی نیز توسط دستگاه  Body Composition Analyzer (ioi ۳۵۳) اندازه­گیری گردید. جهت تعیین مقدار کلسیم دریافتی، برای هر فرد یک پرسشنامه بسامد خوراک روا و پایا شده تکمیل و اطلاعات وارد برنامهNutritionist ۳  شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون­های آماری t مستقل، تست فیشر و ضریب همبستگی پیرسون، با استفاده از SPSS۱۹ استفاده شد.

 یافته­ ها:  طبق نتایج، ۷/۴۴ درصد نمونه­ها دارای وزن طبیعی و ۳/۵۵ درصد آن­ها دارای اضافه­وزن و چاقی بودند. میانگین دریافت کلسیم در مردان و زنان به ترتیب ۶۹/۹۸۲ و ۱۶/۱۱۲۴ میلی­گرم در روز بود. میان کلسیم دریافتی و متغیرهای BMI، دور کمر، درصد چربی بدن و مساحت چربی احشایی در مردان و در زنان، ارتباط معناداری دیده نشد.

 بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج، میان دریافت کلسیم رژیمی و شاخص­های تن­سنجی هیچ ارتباط معنی­داری وجود ندارد.


فرزاد ابراهیم زاده، محمد صالحی ویسی، سجاد دلفان بیرانوند، محدثه شجاعی شاهرخ آبادی، ثریا نورایی مطلق،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: در بسیاری از پژوهش های علوم پزشکی، محققین از مراکز یا پایگاه های سلامت به عنوان چارچوب نمونه گیری طبقه ای استفاده می کنند. از آنجا که متغیرهای اقتصادی-اجتماعی نقش عمده ای بر پیامدهای حوزه سلامت دارند. ؛ لذا در این مطالعه سعی شده تا مراکز یا پایگاه های سلامت شهر خرم آباد از نظر وضعیت اقتصادی-اجتماعی خانوارهای تحت پوشش با استفاده از تحلیل عاملی و خوشه ای طبقه بندی شوند.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی، جامعه آماری کلیه حوزه های شهری خرم آباد بر اساس سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار ایران بوده است. ابتدا نقشه­های پراکنش حوزه های شهری با مراکز/پایگاه های سلامت تطبیق داده شد. سپس شاخص های اقتصادی-اجتماعی حوزه ها در ۷ حیطه محاسبه و برای کاهش بُعد از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. سرانجام توسط تحلیل خوشه ای k-means و نرم افزار۲۶  SPSS، مراکز/پایگاه های مشابه از نظر امتیازات عاملی، به خوشه های همگن اختصاص یافت و با استفاده از نرم افزار Arc GIS بر روی نقشه شهر قرار گرفت.
یافته ­ها: سه عامل شناسایی شده در تحلیل عاملی، ۳/۷۳ % واریانس شاخص های اقتصادی-اجتماعی خانوارها را تبیین می کردند. بر اساس تحلیل خوشه ای، ۱۱ پایگاه سلامت در خوشه یک (سطح تحصیلات کمتر، منازل دارای امکانات رفاهی ضعیف تر و نرخ بی همسری و طلاق بالاتر)، ۱۶ پایگاه در خوشه دو (نرخ اشتغال به تحصیل بیشتر، نرخ پایین تر ازدواج زنان، نرخ بیکاری کمتر و سکونت بیشتر در منازل آپارتمانی) و ۱۰ پایگاه در خوشه سه (فارغ التحصیلان دانشگاهی بیشتر، مشاغل پر­درآمدتر و منازل دارای امکانات رفاهی بهتر) قرار گرفتند.
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه می تواند در تحقیقات سلامت به عنوان مبنائی برای انجام نمونه گیری طبقه ای در محدوده شهری خرم آباد استفاده گردد. درضمن توصیه می شود مسوولان برنامه ریزی موثرتری را جهت محرومیت زدایی از مناطق غیربرخوردار موجود در خوشه یک انجام دهند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb