جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای شهسواری

منصور اسمعیلی دهج، بهرام دلفان، محمد هادی مشکوه السادات، حجت الله اعلائی، اسدالله توکلی، غلامرضا شهسواری، محمد جواد طراحی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: آلکالوئید استروئید های مجزا شده از گونه های گیاهی متعدد به علت خواص فارماکولوژیک متنوع توجه زیادی را به خود جلب کرده اند . در این تحقیق هدف بر این بوده است تا اثرات آلکالوئید استروئید های مجزا شده از برگ زیتون بر ایسکمی مغزی در رت بررسی شود نتیجه گیری: این نتایج نشان می دهند که آلکالوئید استروئیدهای مجزا شده از برگ زیتون اثرات محافظتی روی آسیب ایسکمی مغزی –خونرسانی مجدد در رت دارند و مکانیسم آن ممکن است با کاهش دادن تجمع کلسیم و پراکسیداسیون لیپیدها ارتباط داشته باشد. یافته ها: تزریق داخل وریدی آلکالوئید استروئید ها (mg/kg ۵/۰، ۱، ۵/۱) اندکس سکته را کاهش ، دامنه الکتروانسفالوگرام (EEG) راافزایش و غلظت لیپید پراکسیداز (LPO) و محتوی کلسیم قشر مغز را به روش وابسته به دوز کاهش دادند؛ اما هیچ تفاوت معنی داری در غلظت سدیم و محتوی آب قشر مغز مشاهده نشد. مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشی ۴۸ رت نژاد ویستار به شش گروه ۸ تایی تقسیم شدند و ایسکمی مغزی بوسیله مسدود کردن شریانهای کاروتید و مهره ای دو طرف به مدت ۱۰ دقیقه ایجاد شد و سپس به مدت ۵ روز بعد از باز شدن شریانها مورد بررسی قرار گرفتند .
غلامرضا شهسواری، عبدالوهاب احسانی زنوز، مسعود هوشمند، قاسم آهنگری، محسن فیروزرای،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

. مقدمه: اثر اسانس روغنی ساتورجا خوزستانیکا جمزاد((SKEO نوع بومی بر فعالیت و بیان ژن برخی آنزیم های تنظیم کننده قند در کبد رتهای نرمال و دیابتی شامل گلوکوکینازGK))، گلیکوژن فسفریلازGP)) و فسفوانول پیرووات کربوکسی کینازPEPCK)) مورد ارزیابی قرار گرفت. . دهان به رتهای دیابتی و نرمال بمدت سه هفته خورانده شد. سطوح mRNA با استفاده از تکنیک Real time-PCRاندازه گیری شد. . یافته‌ها: غلظت قند خون رتهای دیابتی دریافت کننده SKEO در قیاس با رتهای کنترل دیابتی بطور معنی داری کاهش یافت(p<۰. ۰۰۱). فعالیت و سطوح mRNA آنزیم های GK و GP در رتهای دیابتی تحت تیمار با SKEO در قیاس با کنترل دیابتی بطور متوسط افزایش نشان داد گرچه این تغییرات معنی دار نیست. فعالیت PEPCK کبدی و سطوح mRNA آن در رتهای نرمال تحت تیمار با SKEO در قیاس با گروه کنترل نرمال بطور معنی داری کاهش یافت (۰۵/۰p<). سطوح افزایش یافته mRNA و فعالیت PEPCK رتهای دیابتی دریافت کننده SKEO در قیاس با گروه کنترل دیابتی بطور معنی داری کاهش می یابد (p< ۰. ۰۵). . بحث و نتیجه‌گیری: یافته ها اشاره دارند که گونه بومی SKEO به واسطه یک افزایش متوسط در مقادیر GK و GP بعلاوه یک کاهش قابل توجه در PEPCK در کبد رتهای دیابتی تحت تیمار ممکن است در عمل پائین آوردن گلوکز پلاسما سهیم باشد به نظر می رسد که این عمل در ارتباط با خواص آنتی اکسیدان SKEO باشد.


دکتر حسن احمدوند، دکتر مجید طوافی، دکتر غلامرضا شهسواری، دکتر علی خسروبیگی، فواد عبدلله پور، شاهرخ باقری، لیلا نعمتی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

شیوع دیابت در جهان درحال افزایش است. در حال حاضر بیش از ۱۸۰میلیون نفر مبتلا به دیابت در جهان وجود دارد و‌ تا سال ۲۰۳۰ این تعداد دوبرابر خواهد شد.در دیابت مارکرهای استرس اکسیداتیوافزایش می‌یابد. کوآنزیم Q۱۰ به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی باعث مهار پراکسیداسیون لیپیدها وحذف رادیکال‌های آزاد می‌شود. دراین مطالعه اثرات کوآنزیم Q۱۰ بر میزان لیپیدهای سرم در موش‌های صحرایی نر دیابتی بررسی شده است. بحث و نتیجه‌گیری: باتوجه به اینکه کوآنزیم Q۱۰ باعث کاهش فاکتورهای لیپیدی سرم می‌شود می‌توان با بررسی بیشتر از آن به عنوان مکمل درمانی دیابت استفاده کرد. یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان داد که کوآنزیم Q۱۰ تری‌گلیسرید، کلسترول،LDL و VLDL نسبت به گروه دیابتی درمان نشده(۰۵/۰>p) کاهش می‌دهد ولی افزایش HDL سرم معنی‌دار نبود. مواد و روش‌ها: بیست و یک عدد موش صحرایی نژاد ویستار(۲۰۰-۲۵۰ گرم) بطور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند(در هرگروه هفت عدد)، گروه اول کنترل، گروه دوم دیابتی و گروه سوم دیابتی درمان شده با کوآنزیم Q۱۰ با دوز ( mg/kg۱۵)؛ گروهای دوم وسوم از طریق تزریق تتراهیدرات آلوکسان ( mg/kg۱۲۰) دیابتی شدند. بعداز شش هفته درمان از آنها خون تهیه شدو میزان لیپیدهای سرم اندازه گیری شد. داده های بدست آمده با نرم افزار SPSS وآزمون Mann Whitney ارزیابی شد.
غلامرضا شهسواری، خاطره عنبری، نستوه دهکردی، معصومه جلالوند،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: در بسیاری از بیماران با درد حاد قفسه سینه، تشخیص صحیح سکته حاد قلبی وابسته به نشانگرهای قلبی نظیر ایزوآنزیم کراتین کیناز قلبی(CK-MB) و تروپونین I قلبی (cTnI)است چرا که الکتروکاردیوگرام در اغلب موارد غیرتشخیصی است. اندازه گیری نشانگرهای قلبی برای تعیین صدمه کوچک عضله قلب مقدم هستند و صحت تشخیصی بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی روش سنجش روتین CK-MB و cTnI در قیاس با روش تست سریع در بیماران مشکوک به سکته حاد قلبی می باشد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج حاضر نشان داد که تست سریع cTnI جهت تشخیص سکته حاد قلبی بسیار اختصاصی بوده ولی حساسیت پایینی دارد در حالیکه تست سریع CK-MB جهت تشخیص سکته حاد قلبی در بیماران با درد حاد قفسه سینه هم حساسیت و هم اختصاصیت پایینی دارد. یافته‌ها: نتایج سنجش الایزا cTnI بیماران ۵۲ مثبت و ۹۰ منفی در قیاس با سنجش تست سریع cTnIکیتGolden ۲۷ مثبت و ۱۱۰ منفی، در حالیکه در قیاس با سنجش تست سریع cTnIکیت Acon بیماران ۳۰ مثبت و ۱۱۲ منفی می باشد)۰۰۱/۰(P≤ نتایج سنجش فتومتری CK-MB بیماران ۳۹ مثبت و ۱۰۳ منفی در قیاس با سنجش تست سریع CK-MB کیتGolden ۶۰ مثبت و ۷۷ منفی، در حالیکه در قیاس با سنجش تست سریع CK-MB کیت Acon بیماران ۷۸ مثبت و ۶۴ منفی می باشد) ۰۳۵/۰P≤) حساسیت نسبی و ویژگی نسبی در قیاس با روش های روتین برای تست سریع cTnIکیتGolden بترتیب ۵۰% و ۸/۹۸%، برای تست سریع cTnI بترتیب کیت Acon۹/۵۱% و ۶/۹۶، برای تست سریع CK-MB کیتGolden بترتیب ۲/۶۹% و ۱/۶۳% و برای تست سریع CK-MB کیت Acon بترتیب ۲/۶۹% و ۴/۵۰% می باشد. مواد و روش‌ها: افراد شرکت کننده در این مطالعه ۱۴۲ بیمار با درد حاد قفسه سینه با شروع درد کمتر از ۱۲ ساعت بستری شده در بخش اورژانس بودند. نمونه خون وریدی جهت سنجش تست های سریع CK-MB و cTnI با کیت های Acon و Golden و اندازه گیری cTnI با الایزا و CK-MB با فتومتری گرفته شد.
غلامرضا شهسواری، آرام طولابی، امیر رئوفی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: استرس اکسیداتیو در پاتوژنز بسیاری از بیماریها دخالت دارد. شرایط استرس اکسیداتیو و عدم تعادل آنتی اکسیدان نقش عمده ای در بروز و توسعه بیماری آترواسکلروز دارد. هدف این مطالعه ارزیابی سطوح سرمی مالون دی آلدئید (MDA) بعنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) پس از مصرف آترواستاتین در بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر است. بحث و نتیجه‌گیری: در نهایت یافته ها اشاره دارد که یک کاهش معنی دار سطوح سرمی MDA بعلاوه یک افزایش معنی‌دار TCAدر بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر با افزایش مدت زمان دریافت آترواستاتین در کاهش دادن استرس اکسیداتیو این بیماران همراه می باشد. یافته‌ها: غلظت سرمی TAC در بیماران با دریافت بیش از ۹۰ روز آترواستاتین mmol/l ۱۰۱/۰±۸۳۰/۰ در قیاس با گروه بیماران با دریافت کمتر از ۶ روز mmol/l ۰۷۶/۰±۶۸۶/۰ بطور معنی داری افزایش دارد (۰۰۱/۰=P) درحالیکه سطوح MDA در این بیماران بترتیب µmol/l ۱۱۲/۰±۴۷۲/۰ و µmol/l۴۳/۰±۷۳/۰ بطور معنی دار کاهش می یابد (۰۲۹/۰P=). مواد و روش‌ها: این مطالعه در ۷۵ بیمار مبتلا به گرفتگی عروق کرونر تأیید شده با آنژیوگرافی انجام شد. بیماران بر اساس مدت زمان مصرف آترواستاتین با دوز mg/day۲۰ به سه گروه تقسیم شدند: ۲۵ بیمار با مصرف کمتر از ۶ روز، ۲۷ بیمار با مصرف ۶ تا ۹۰ روز و ۲۳ بیمار با مصرف بیش از ۹۰ روز. اندازه گیری سطوح سرمی M‏DA و TCA بترتیب با روش تیوباربیتوریک اسید و بنزی انجام پذیرفت.
حسن احمدوند، علی خسروبیگی، غلامرضا شهسواری، مریم هرمزی، فواد عبدالله پور، شاهرخ باقری،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: شیوع دیابت درجهان درحال افزایش است. هدف این تحقیق بررسی اثرات حمایتی سلنیت سدیم بر چربی هایی سرم و شاخص های آتروژنی سرم در موش های صحرایی نر دیابتی شده نوع یک تحت اثر آلوکسان است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که سلنیت سدیم اثرات مفیدی بر قند خون و میزان چربی هایی سرم و شاخص های آتروژنی موش های صحرایی دیابتی نوع یک دارد. یافته‌ها: سلنیت سدیم باعث کاهش معنی دار میزان گلوکز خون، تری گلیسرید، کلسترول، LDL، VLDL، و شاخص های آتروژنی سرم در گروه دیابتی درمان شده با سلنیت سدیم شد. میزان HDL در گروه درمان شده به طور معنی داری افزایش یافت. مواد و روش‌ها: به طور تصادفی سی عدد موش صحرایی نر نژاد اسپراگ به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول کنترل، گروه دوم دیابتی درمان نشده و گروه سوم دیابتی درمان شده با سلنیت سدیم با دوز(mg/kg ۱ )گروه های دوم و سوم از طریق تزریق تتراهیدرات آلوکسان (mg/kg ۱۲۰) دیابتی شدند. بعد از هشت هفته درمان حیوانات را بی هوش کرده و از آنها خون تهیه شد و میزان گلوکز خون، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، لیپوپروتئین با چگالی خیلی کم (VLDL)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و شاخص های آتروژنی سرم اندازه گیری شد.
مهستی شهسواری، علی فتحی آشتیانی، کاظم رسول زاده طباطبائی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: چاقی یک مشکل شایع برای سلامت عمومی است که با خطر ایجاد بیماری‌های مختلف همراه است. به‌منظور بهبود درمان و مداخله مناسب در برابر موج فزاینده چاقی، شناسایی عوامل قابل توجه استعداد ابتلا به‌اضافه وزن و چاقی دارای اهمیت حیاتی است. بر همین اساس در این مطالعه به بررسی مقایسه‌ای تنظیم هیجان و رفتار خوردن در زنان با شاخص توده بدنی بالا و طبیعی پرداخته‌ایم.

مواد و روش­ ها: مطالعه حاضر از نوع علّی- مقایسه ای بوده، جامعه آماری شامل زنان مراجعه کننده به بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تغذیه مناطق یک و دو شهر تهران و زنان با وزن طبیعی ساکن در این مناطق بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس پرسشنامه‌های دشواری در تنظیم هیجان (DERS) و رفتار خوردن (TFEQ) را تکمیل کردند. داده‌ها با روش آماری t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

 یافته­ ها: نتایج نشان داد عدم پذیرش پاسخ‌های هیجانی، دشواری دست زدن به رفتار هدفمند، دشواری کنترل تکانه، دسترسی محدود به راهبردهای تنظیم هیجان و نمره کل تنظیم هیجان و نیز خوردن هیجانی و خوردن کنترل نشده در افراد چاق به‌طور معناداری بیشتر از افراد با وزن طبیعی است. برعکس خویشتن داری شناختی در افراد چاق به‌طور معناداری کمتر از افراد با وزن طبیعی است.

 بحث و نتیجه­ گیری: دشواری‌ در تنظیم هیجان و رفتار خوردن می‌تواند نقش مهمی را در چاقی داشته باشند که نیازمند توجه بیشتر است.


مهستی شهسواری، علی فتحی آشتیانی، کاظم رسول زاده طباطبائی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: شیوع چاقی در جهان به‌شدت رو به افزایش است و افراد را در معرض خطر بالایی از سلامت قرار می‌دهد. پژوهش در زمینه عوامل روان‌شناختی دخیل در ایجاد چاقی می‌تواند گام مؤثری جهت پیشگیری و درمان چاقی باشد. بر همین اساس در این مطالعه، به بررسی مقایسه‌ای ویژگی‌های شخصیتی و رفتار خوردن در زنان چاق و با وزن طبیعی پرداخته‌ایم.

مواد و روش­ ها: مطالعه حاضر از نوع علی-مقایسه ای بوده، جامعه آماری شامل زنان مراجعه کننده به بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تغذیه مناطق یک و دو شهر تهران و نیز زنان با وزن طبیعی ساکن در این مناطق بودند. از جامعه آماری نمونه‌ای ۱۵۰ نفری (۷۵ زن چاق و ۷۵ زن با وزن طبیعی) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد و پرسشنامه‌های ویژگی‌های شخصیتی نئو (NEO-FFI) و رفتار خوردن (TFEQ) را تکمیل کردند. داده‌ها با روش آماری t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ­ها: نتایج نشان داد گشودگی به تجربه و خویشتن داری شناختی در افراد چاق به‌طور معناداری کمتر از افراد با وزن طبیعی است و برعکس خوردن هیجانی و خوردن کنترل نشده در افراد چاق به‌طور معنادار بیشتر از افراد با وزن طبیعی است.

بحث و نتیجه­ گیری: گشودگی به تجربه، خویشتن داری شناختی، خوردن هیجانی و خوردن کنترل نشده می‌توانند نقش مهمی را در ایجاد و حفظ چاقی داشته باشند که نیازمند توجه بیشتر می‌باشند.


غلامرضا شهسواری، نگار نوری یزدان، روح الله حیدری، مهدی بیرجندی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: در حال حاضر بیماری های عروق کرونری (CAD) از عمده ترین دلیل مرگ و میر افراد در سراسر دنیا است. اصلی ترین دلیل بروز CAD آترواسکلروز یا گرفتگی عروق است. در اتیولوژی این بیماری، فاکتور های مختلفی از جمله فاکتورهای ژنتیکی نقش دارند. در این مطالعه فعالیت آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) به عنوان یک فاکتور خطر در بروز بیماری مورد ارزیابی قرار گرفت. افزایش فعالیت ACE با افزایش سنتز آنژیوتانسین ۲ احتمالاً در ریسک ابتلا به آترواسکلروز نقش دارد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مورد شاهدی، ۱۴۵ فرد سالم و۱۵۴ فرد بیمار از بین مراجعه کنندگان به بخش قلب و عروق بیمارستان شهید مدنی انتخاب شدند. عدم ابتلا به آترواسکلروز در افراد سالم و همینطور ابتلا به آترواسکلروز در افراد بیمار با گلد استاندارد آنژوگرافی تایید شد. گروه مورد و شاهد از نظر سن و جنسیت همسان سازی شدند. از هر فرد ۵ میلی لیتر خون گرفته و سرم آن جداسازی شد. فعالیت ACE با استفاده از سوبسترای HHL و  با استفاده از تکنیک HPLC اندازه گیری شد.
یافته ها: نتایج نشان دادند سطح فعالیت ACE در افراد بیمار مبتلا به آترواسکلروز نسبت به افراد گروه کنترل بیشتر است و این افزایش از نظر آماری معنادار است (۰۵/۰P <).
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به دست آمده افزایش فعالیت ACE میتواند به عنوان یک فاکتور مستقل در بروز CAD نقش داشته باشد و میتوان از آن در ارزیابی ریسک ابتلا به بیماری استفاده کرد.
 

مهستی شهسواری، سعید حسن زاده، غلامعلی افروز، فرزاد ابراهیم زاده،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: اوایل کودکی دوره حساس برای رشد تواناییهای شناختی، زبانی، اجتماعی و حرکتی است. بعلت اهمیت تشخیص زودرس تاخیرهای تحولی در کودکان، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تولد زودهنگام و وزن هنگام تولد بر رشد مهارتهای تحولی کودکان ۱۲ تا ۳۶ ماهه در شهر خرم آباد انجام گردید.
مواد و روش ­ها: در یک مطالعه همگروهی، تعداد ۱۲۵ کودک ۱۲ تا ۳۶ ماه شهر خرم آباد در سه گروه پره ترم (۵۹ نفر)، دارای وزن کم تولد و ترم (۲۱ نفر) و همچنین دارای وزن نرمال تولد و ترم (۴۵ نفر)، با استفاده از پرسشنامه های سنین و مراحل در پنج حیطه تحولی بررسی شدند.  برای مدل بندی اثر «سن و وزن تولد کودک» بر «حیطه های مختلف رشد» از پنج مدل رگرسیون لوجستیک بطور مجزا استفاده گردید. داده ها با نرم افزار SPSS،  نسخه ۲۲  و تحت سطح معناداری ۰۵/۰ مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: در غربالگری کودکان مورد مطالعه، میزان تاخیر تحولی در حداقل یک حیطه ۶/۴۹%  بود که بیشترین تاخیر در حرکات ظریف ۲/۱۵%و کمترین تاخیر در حل مساله ۴/۶% مشاهده شد. بعلاوه در برقراری ارتباط ۶/۹% حرکات درشت ۶/۹% و شخصی-اجتماعی۸/۸% کودکان غیرطبیعی بودند. بر اساس مدل رگرسیون لجستیک، ارتباط «وضعیت سن و وزن تولد کودک» با وضعیت تحول مهارت ارتباط (۲۳۵%=P)، حرکات ظریف (۱۲۵%=P) و شخصی-اجتماعی (۳۰۷%=P) غیر معنادار ولی نسبتا قابل ملاحظه بود.
بحث و نتیجه ­گیری: وزن کم تولد در نوزادان ترم، ریسک فاکتور برای تاخیر در حیطه ارتباط و حرکات ظریف است، درحالیکه پره ترم بودن، ریسک فاکتور در حیطه شخصی-اجتماعی است. تولد زودرس و وزن کم تولد از عوامل خطرساز تاخیرهای تحولی در کودکان است که نیاز به غربالگری زودهنگام برای تشخیص و جلوگیری از بروز عوارض در آینده دارد.

غلامرضا شهسواری، علیرضا موید کاظمی، نگار نوری یزدان،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: دیابت نوع ۲ یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر و درمان آن یکی از اولویت های بالینی می باشد. هدف مطالعه ارزیابی اثر اسانس روغنی مرزه خوزستانی( SKEO) و کارواکرول بر شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما (TAC) و همینطور فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی می باشد.
مواد و روش­ ها: مطالعه از نوع تجربی می باشد. القای دیابت در موش های صحرایی نر ویستار با تزریق mg/kg ۷۰ آلوکسان بصورت داخل صفاقی صورت گرفت. رت­ها بصورت تصادفی به ۵ گروه ده تایی تقسیم شدند. پس از دوره تیمار (۲۰ روز) شاخص های پراکسیداسیون لیپیدی و هم چنین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در همولیزات تمامی گروه ها مورد سنجش قرار گرفت. SKEO با روش GC-Mass آنالیز گردید. آنالیز داده ها با استفاده از SPSS ۲۳ و آزمون های ANOVA یکطرفه و  Tukeyانجام شد.
یافته ­ها: نتایج مطالعه ما نشان داد که میانگین مقادیر گلوتاتیون و TAC گروه های دیابتی تحت تیمار در هر دو دوز در مقایسه با گروه کنترل دیابتی افزایش ومیزانMDA  در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش یافت (۰۵/۰>P). از طرف دیگر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گروه های تحت درمان نسبت به گروه رت های دیابتی افزایش معنا داری را نشان داد (۰۵/۰>P). آنالیز SKEO با روش GC-Mass نشان داد که کارواکرول (درصد) عمده ترین ترکیب این عصاره را تشکیل می دهد.
بحث و نتیجه­ گیری: طبق نتایج عمده ترین ترکیب SKEO ، کارواکرول بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. گروه های تیمار شده با SKEO و کارواکرول هر دو کاهش معناداری در میزان  MDA و افزایش شاخص های دفاع آنتی اکسیدانش نشان دادند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb