جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شیروانی

ساسان ساکت، سعید مجتهدزاده، عبداله کریمی، رضا شیاری، فریبا شیروانی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

بیماری کاوازاکی یک واسکولیت حاد تب دار دوران کودکی است که در سراسر دنیا روی می دهد و در این بین آسیایی ها بالاترین خطر ابتلا را دارند. تقریباً ۲۰% بیماران درمان نشده، دچار آنوریسم شریان کرونر، انفارکتوس میوکارد و مرگ ناگهانی می شوند. بیماری کاوازاکی علت اصلی ایجاد بیماری اکتسابی قلبی در کودکان ژاپنی و آمریکایی است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین شدت بیماری کاوازاکی در کودکان بر اساس یافته های آزمایشگاهی و اکوکاردیوگرافیک می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، کلیه بیمارانی (۶۱n=) که از ۱/۱۰/۱۳۸۳ تا ۱/۱۱/۱۳۸۶ با تشخیص اولیه بیماری کاوازاکی در بیمارستان کودکان مفید بستری شدند، بررسی شده و پس از حذف بیمارانی که معیارهای خروج از مطالعه را داشتند، ۵۰ بیمار در دو گروه شدید (۲۴n=) و خفیف (۲۶n=) وارد مطالعه شدند. برای کلیه کودکان اکوکاردیوگرافی رنگی در زمان تشخیص، ۳-۲ هفته و ۸-۶ هفته پس از شروع بیماری انجام شد. تمامی موارد اکوکاردیوگرافی رنگی، فقط توسط یک نفر فوق تخصص قلب و عروق انجام شد که از ویژگیهای کودکان مطلع نبود. تمام بیماران تا ۱۲ هفته پس از ترخیص پیگیری شدند. یافته ها: از ۵۰ بیمار مورد مطالعه، ۳۲ نفر (۶۴ %) پسر و ۱۸ نفر (۳۶ %) دختر و نسبت پسر به دختر ۱ : ۸/۱ بود. ۱۰۰% بیماران تب، ۸۲% تغییرات مخاط و لبها، ۷۸% کونژونکتیویت دوطرفه غیر چرکی، ۶۴% پوسته ریزی اندام ها، ۵۸% راش و ۴۰% آدنوپاتی گردنی داشتند. آنوریسم عروق کرونر در ۲% بیماران دیده شد. در هیچیک از کودکان مبتلا، موردی از عود بیماری کاوازاکی مشاهده نگردید. بر اساس یافته های آزمایشگاهی و اکوکاردیوگرافیک، بیماران به ۲ گروه با بیماری کاوازاکی شدید (۲۴n=) و خفیف (۲۶n=) تفکیک شدند. از نظر میانگین سنی، میانگین زمان بستری و بروز راش، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد. از نظر پتاسیم کمتر از ۴/۳ میلی اکی والان در لیتر، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. از نظر سدیم کمتر از ۱۳۵ میلی اکی والان در لیتر، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (۰۱/۰p=) . از نظر شمارش پلاکتها، سرعت سدیمانتاسیون اریتروسیتها و موارد CRP ≥ +++ ؛ بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. از نظر بروز نارسایی دریچه میترال و نیز دریافت ۲ نوبت IVIG، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (به ترتیب ۰۲/۰p= و ۰۰۸/۰p=) . بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه ما نشان دادیم که با زودتر انجام دادن اکوکاردیوگرافی داپلر رنگی و اندازه‌گیری CRP، ESR و سدیم می‌توان فرم شدید بیماری کاوازاکی را سریعتر و آسان تر تشخیص داد.
دکتر سعید مجتهدزاده، دکتر ساسان ساکت، دکتر رضا شیاری، دکتر فریبا شیروانی، دکتر عبدالله کریمی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

بیماری کاوازاکی (Kawasaki Disease یا سندروم جلدی ـ مخاطی غدد لنفاوی) یک واسکولیت سیستمیک شایع در کودکان است . علیرغم ناشناخته ماندن علت بیماری؛ عوامل عفونی، ژنتیکی و پاسخ ایمنی در ایجاد بیماری کاوازاکی مؤثر دانسته شده اند. عوارضی چون آنوریسم شریان کرونر، کاردیومیوپاتی و نارسایی قلبی ممکن است رخ دهد که می تواند منجر به ناتوانی و مرگ و میر قابل ملاحظه در کودکان گردد. این بیماری علت اصلی بیماری اکتسابی قلبی در کودکان ژاپنی و امریکایی بوده است. بحث و نتیجه گیری: بین میزان بروز پرولاپس میترال در مادران و بیماری ایسکمیک قلبی در پدران بیماران مبتلا به کاوازاکی و شدت بیماری در فرزندان آنها ارتباط معنی دار وجود دارد. هم چنین با بررسی اندکس هایی مانند اکوکاردیوگرافی، آنزیم های کبدی،ESR ، CRP و میزان سدیم می توان فرم شدید و خفیف را از یکدیگر تشخیص داد. برای به دست آمدن نتایج جامع تر نیاز به مطالعات مقایسه ای آینده نگر و چندمرکزی و با حجم نمونه بیشتراست. یافته ها: ۵۰ بیمار (۳۲ پسر و ۱۸ دختر) با میانگین سنی ۴۳ ماه وارد مطالعه شدند. همه بیماران تب دار بودند و آنوریسم شریان کرونر در ۲% آنها دیده شد. عود در هیچ بیماری مشاهده نشد و سابقه کاوازاکی در والدین و خواهران و برادران کودکان نیز منفی بود. پرولاپس میترال در مادران و هم چنین بیماری ایسکمیک قلبی در پدران کودکانی که بیماری شان شدید بود به طور معنی داری از گروه خفیف بالاتر بود (به ترتیب۰۳/۰ p= و۰۰۱/۰ p=). هم چنین رگورژیتاسیون میترال و تعداد دفعات گرفتن ایمونوگلوبولین وریدی در گروه شدید به طور معنی دار از گروه خفیف بالاتر بود (به ترتیب۰۲/۰ p= و۰۰۸/۰ p=). مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی به بررسی پرونده ۶۱ کودک مبتلا به کاوازاکی اثبات شده که از دی ماه سال ۱۳۸۳ تا بهمن ماه سال ۱۳۸۶ در بیمارستان مفید بستری شده بودند و همچنین والدین آنها پرداختیم. پس از حذف بیمارانی که معیارهای خروج از مطالعه را داشتند، ۵۰ بیمار به دو دسته شدید و خفیف تقسیم شدند. داده های به دست آمده توسط ویرایش ۵/۱۱ نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. ۰۵/۰p< معنی دار درنظر گرفته شد.


الهام م میرزاییان، مانیا روزبیانی، حسین شیروانی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تمرینات تناوبی پرشدت، روشی تمرینی است که با توجه به زمان کوتاه و حجم کم، در سال­ های اخیر به عنوان تمرین با آثاری به مراتب مؤثرتر از تمرینات سنتی هوازی معرفی شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن‌های۳ enolas ،۳ cavolin و سطوح پلاسمایی آنزیم SGOT در بافت قلبی رت­های نر مبتلابه کبد چرب (مدل استئاتوزیس) انجام شد.
مواد و روش ­ها: نمونه آماری شامل ۴۸ عدد رت نر نژاد ویستار (در ۲ مدل سالم و مبتلابه کبد چرب) با سن ۵ هفته و وزن ۲۰۰-۲۵۰ بوده و شرایط یکسان (۱۲:۱۲ تاریکی و روشنایی، دمای ۲±۲۲ درجه سانتی‌گراد، رطوبت ۵۰-۶۰ درصد رطوبت ۵۱ درصد)، در قفس نگهداری شدند ارزیابی بیان ژن‌های با استفاده از تکنیک PCR Real Time و ارزیابی آنزیم SGOT با استفاده از کیت‌های تشخیصی شرکت ZiestChem انجام شد. تحلیل داده‌ها با آزمون‌های t مستقل، تحلیل واریانس یک‌راهه و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت و داده ها با نرم افرار SPSS نسخه ۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: با توجه به نتایج، میزان بیان ژن‌هایEnolase۳  و Caveoli ۳ و نیز بیان آنزیم SGOT در رت­های گروه بیمار نسبت به رت­های گروه سالم افزایش یافته است ,۵)/P< .) که با توجه به سطح معنی‌داری به‌دست‌آمده، این اختلاف معنی‌دار بود.
بحث و نتیجه ­گیری: به نظر می رسد که یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن‌های۳ enolase،۳ cavolin و سطوح پلاسمایی آنزیم SGOT در بافت قلبی رت­های نر مبتلابه کبد چرب (مدل استئاتوزیس) تأثیر دارد و می تواند به عنوان یک روش تمرینی برای پیشگیری و درمان بیماری­های قلبی و عروقی ، کبد چرب ،چاقی هم چنین دیابت استفاده شود .


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb