جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای طاهری

محمود رضا طاهریان ،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : مطالعات مربوط به بیولوژی و اکولوژی عقربها در ایران با محدودیت شدیدی مواجهه است و این مطالعات می بایست با شناسایی زیستگاهها و فون عقربهای هر منطقه در کشور آغاز و با بررسی خصوصیات زیستی (بیولوژی ) و زیست محیطی (اکولوژی ) آنها کامل گردد. هدف از این بررسی نیز شناسایی و تعیین فون عقربهای استان لرستان بود. مواد و روشها : در این مطالعه توصیفی پنج منطقه از شهرستان خرم آباد تاشعاع بیست کیلومتری از هر طرف شهر انتخاب و در دو فصل بهار و تابستان با تعیین دمای محیط اقدام به صید عقرب گردید . در مجموع ۵۲ عقرب از این مناطق صید شد.جهت تغذیه عقربها از بندپایان مختلف مثل سوسرهای شرقی Blatta orientalis و آلمانی Blatella gremania لارو پروانه , خرخاکی و مگس بالغ خانگی در آزمایشگاه استفاده شد تا تمایل تغذیه ای عقرب ها مشخص شود. یافته ها: بر اساس نتایج بدست آمده, از مجموع ۵۲ عقرب صید شده ۲۹ عقرب آن از خانواده بوتیدهButhidae و ۲۳ عقرب از خانواده اسکورپیونیده Scorpionidae بودند . وفور جمعییت برای خانواده بوتیده در شهرستان خرم آباد ۵۶% و برای خانواده اسکورپیونیده ۴۴% می باشد که برای هر دو خانواده با توجه به مدت زمان محدود نمونه برداری وفور قابل توجه ونسبتا بالایی را نشان می دهد . برای نگهداری عقربها در آزمایشگاه لانه های مصنوعی از مقوا تهیه و در دسترس آنها قرار داده شد که به خوبی مورد استقبال واقع گردید. بیشترین تمایل تغذیه ای عقرب به مگس خانگی بالغ بود. نتیجه گیری : بر اساس نتایج بدست آمده بیشتر عقربها مربوط به خانواده بوتیده و از نوع Buthuthus Snulcyi بود که این عقرب دارای نیش دردناکی است و روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد .در کودکان و افراد مسن بسیار کشنده است. لذا شناخت این گونه راههای مقابله با آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
علی اکبر طاهریان، کتایون برجیس،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

بارداری چهار قلو خود به خودی یک رخداد نادر است. که با عوارض شدید سقط , زایمان زودرس , خونریزی سه ماهه اول و کم خونی , .... همراه است. ‌بیمار مورد معرفی خانمی ۲۹ ساله با سابقه یک مورد بارداری دوقلوی نافرجام است .در ماه سوم بارداری دوم, با انجام سونوگرافی متوجه چهار قلو بودن جنین می شود که عمل سرکلاژ برای وی انجام می گیرد. در ۲۶ هفتگی با تشخیص زایمان زود رس در بیمارستان الزهراء بستری می شود و در سن ۲۹ هفته و دو روز بارداری, تحت سزارین قرار می گیرد . از چهار نوزاد متولد شده دو نوزاد دختر و یک نوزاد پسر سالم هستند و نوزاد پسر دیگر به علت سندرم زجر تنفسی بعد از ۲۴ ساعت فوت کرد.
حمید بابایی، حمیدرضا طاهری، محمد علی قره، مصطفی بهرامی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: علی رغم اهمیت محدودیت های فانکشنال و نقص های اجرایی در ورزشکاران دارای سابقه اسپرین مچ پا مطالعات اندکی در این زمینه انجام شده است. پژوهش حاضر به منظور بررسی نقص های فانکشنال در ورزشکاران دارای سابقه اسپرین مچ پا انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: آزمودنی های تحقیق شامل ۴۰ ورزشکار حرفه ای بودند که به روش نمونه گیری تصادفی از بین بازیکنان تیم های استانی رشته های فوتبال، هندبال، بسکتبال و والیبال استان لرستان جمع آوری شدند. آزمودنی ها به دو گروه آسیب دیده (۲۶ ورزشکار دارای سابقه اسپرین مچ پا) و گروه سالم (۱۴ ورزشکار بدون سابقه اسپرین مچ پا) تقسیم شدند. در این تحقیق توصیفی که به صورت میدانی اجرا شد برای شناسایی نقص های فانکشنال از آزمون های عملکردی جهش به شکل هشت لاتین و جهش جانبی استفاده شد. همه آزمودنی ها در آزمون جهش به شکل هشت لاتین که شامل لی لی کردن در مسیری به طول ۵ متر و به شکل هشت لاتین و جهش جانبی که شامل ۱۰ جهش جانبی رفت و برگشت به طول ۳۰ سانتیمتر بود، شرکت کردند. رکورد انجام آزمون ها توسط کرنومتر با دقت ۰۱/۰ ثانیه ثبت شد.

یافته‌ها: پس از جمع آوری اطلاعات و بررسی نحوه توزیع داده ها از ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه و از t دو گروه مستقل برای تعیین تفاوت بین متغیرهای تحقیق استفاده شد. سطح معنی داری کوچکتر از ۰۱/۰ برای آزمون فرضیه ها در نظر گرفته شد. نهایتاً مشاهده شد که تفاوت معنی داری بین رکورد اجرای آزمون های عملکردی جهش به شکل هشت لاتین و جهش جانبی در دو گروه آسیب دیده و سالم وجود دارد.

بحث و نتیجه‌گیری: ورزشکاران دارای سابقه اسپرین مچ پا نسبت به ورزشکاران سالم دارای نقص های فانکشنال در حرکات ورزشی می باشند. همچنین با توجه به اسپرین های مکرری که در مچ پای ورزشکاران به وجود آمده و باعث افت عملکرد آنان می شود، می توان ازآزمون های عملکردی جهش به شکل هشت لاتین و جهش جانبی با صرف هزینه اقتصادی و زمانی کمی به منظور شناسایی نقص های فانکشنال و اهدافی چون پیشگیری، درمان و توانبخشی آسیب اسپرین مچ پا استفاده نمود. بنابراین مهمترین کاربرد این تحقیق: پیشگیری از وقوع اسپرین های بعدی به وسیله شناسایی افراد مستعد آسیب و ارائه راهکار های پیشگیرانه تحقق می یابد.


دکتر میترا جبل عاملی، دکتر پروین ساجدی، دکتر همایون خاکباز، شراره طاهری،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

بحث و نتیجه گیری: درصد فراوانی نسبی ARF بیانگر فراوانی قابل توجه آن در بیماران بستری در ICU می باشد . با افزایش سن فراوانی ARF افزایش یافته است که از این نظر مشابه با مطالعات قبلی بوده و احتمالاً با شدت بیماری زمینه ای و کاهش فانکشن کلیوی در این گروه سنی ارتباط می یابد . گرفتاری مردان بیش از زنان بود و احتمالا ً بدلیل افزایش بروز تروما و جراحی در مردان است . شایع ترین علل پررنال ARF از دست رفتن خون و مایعات با حجم زیاد بوده است . میزان مرگ و میر در این مطالعه بیشتر از مطالعات قبلی بوده و از نظر آماری اختلاف معنی دار بوده است(۰۳۴/۰ p=) . شدت ضایعات و اختلالات همراه این بیماران در میزان مرگ و میر مؤثر است .با توجه به اینکه ARF یکی از عوارض شایع و مهم در ICU محسوب می شود دقت در بررسی های لازم جهت ثبات وضعیت همودینامیک, تجویز مایعات در حد کفایت و تعدیل دوزاژ دارو و... جهت تشخیص سریع و درمان به موقع اینگونه بیماران ضروری است . مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی , پرونده ۱۳۸۳ بیمار بستری در ICU جراحی طی سال های ۸۰ – ۱۳۷۵ مورد بررسی قرار گرفت . یافته های لازم بر اساس سن , جنس , علت بستری , اتیولوژی و مرگ و میر در فرم جمع آوری اطلاعات وارد گردید و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت . یافته ها: فراوانی نسبی نارسایی حاد کلیوی ۹/۲۵ درصد بود که شایعترین علت آنرا علل پررنال ( ۹/۵۷ درصد ) تشکیل می داد . از علل پررنال , درناژ جراحی , خونریزی , و تروما فراوان ترین علل بودند . فراوان ترین گروه سنی ، سن بالای ۷۰ سال ( ۶/۲۵ درصد ) و کمترین فراوانی مربوط به سنین ۴۰ ـ ۳۱ سال (۱۳/۶ درصد) بود . میانگیـن سن کـل بیمـاران ۹ ۵/ ۳۶ و میانگیـن سنی بیمـاران مبتلا به ARF ۸/۵ ۵۲ سال بود (۰۵/۰ p <) . گرفتاری مردان ( ۳/۳۰ درصد) بیشتر از زنان ( ۹/۱۹ درصد) بود (۰۵/۰ p < ) .میزان مرگ و میر ARF ۹/۵۷ درصد در مقایسه با سایر بیماران ( ۷/۱۲ درصد) بود (۰۵/۰ p < ) .از آنجائیکه نارسایی حاد کلیوی (ARF) باعث افزایش مرگ و میر بیماران و همچنین افزایش زمان بستری در بیمارستان و بالا رفتن هزینه های درمانی آنها میگردد , اطلاع دقیق از توزیع فراوانی , میزان مرگ و میر , نسبت جنسی و سایر خصوصیات نا رسایی کلیوی در بخش مراقبت های ویژه در جهت پیشگیری , درمان و مراقبت بهتر از بیماران و نیز پیش بینی امکانات و نیروی آموزش دیده نقش مهم و غیر قابل انکاری می تواند ایفا کند و در این راستا انجام این بررسی و مطالعه لازم و منطقی به نظر می رسد .


دکتر میترا جبل عاملی، شراره طاهری،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

از اهداف مایع درمانی بیماران با ادم مغزی حفظ جریان خون مغز و جلوگیری از تغییرات زیاد در اسمولاریته پلاسما و هیپرگلیسمی می‌باشد. تحقیقات نشان داده است مانیتول باعث افزایش اسمولاریته پلاسما بصورت وابسته به دوز و در نتیجه باعث کاهش محتوای آب مغز شده است. همچنین ضمن مطالعاتی در مورد تاثیر سالین هیپرتونیک،کاهشICP را بدلیل اثر اسموتیک آن دانسته‌اند. مطالعه حاضر جهت تعیین سطح سرمی سدیم، پتاسیم و اسمولاریته سرم در شدت‌های مختلف ضایعات مغزی انجام شد. بین تغییرات اسمولاریته و میانگین الکترولیت‌ها با GCS رابطه‌ای وجود نداشت که احتمال تاثیر عوامل دیگر به غیر از اسمولاریته بر روی شدت ضایعات مغزی، نظیر وضعیت ABG ، نیاز به تهویه مکانیکی بعضی از بیماران، پوزیشن، عوامل دارویی و مداخلات درمانی دیگر، درجه حرارت بیمار و ماندن نمونه‌های خونی در آزمایشگاه را خاطر‌نشان می‌سازد. تعداد بیماران به ترتیب روز‌های متوالی از نظر شدت ضایعات مغزی از شدید به خفیف روند رو به کاهش را نشان می‌داد. میانگین اسمولاریته گروه دارای ضایعه عصبی متوسط، از نظر آماری اختلاف معنی‌داری را نسبت به گروه خفیف و شدید نشان داد (۳./. = P ). میانگین غلظت سدیم و پتاسیم از نظر آماری اختلاف معنی‌داری در هر۳ گروه GCS را نشان نداد این مطالعه تجربی ـ مشاهده‌ای آینده نگر بر روی تعداد ۵۷ مورد بیمار دچار ضربه مغزی بستری درICU اعصاب انجام گردید.سطح هوشیاری بیماران به همراه آزمایشات سدیم و پتاسیم در ساعت ۶ صبح روزانه تا مدت ۴ روز مشخص شد. اسمولاریته بیماران طبق فرمول Osm=۲Na+BUN/۲,۸+G/۱۸ محاسبه گردید. بیماران بر اساسGCS و روز بستری به ۳و۴ گروه تقسیم شدند. در هر ۲۴ ساعت ۱۵-۱۳ = GCS در گروه خفیف، ۱۲-۹ = GCS در گروه متوسط و۸ ≥GCS در گروه شدید از نظر شدت ضایعات مغزی قرار می‌گرفت. یافته‌های پژوهش با استفاده از نرم افزار Spss و آزمون‌های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند


محمد صادق احمدی، عباس شیخ طاهری، خلیل کیمیافر، مجتبی اسماعیلی، مهناز موسوی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: آگاهی فراهم کنندگان مراقبت بهداشتی از قوانین حاکم در بهداشت و درمان در ارتباط با پرونده های پزشکی و اطلاعات بهداشتی بیماران، شرایط تامین حقوق بیمار را فراهم می کند؛ از این‌رو این مطالعه به منظور تعیین میزان آگاهی ارائه دهندگان مراقبت از جنبه‌های قانونی مدارک پزشکی در بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم‌آباد در سال ۱۳۸۹ صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: این تحقیق به روش توصیفی – مقطعی روی ۲۱۰ نفر از فراهم کنندگان مراقبت بهداشتی ( پزشکان، پرستاران و پرسنل بخش مدارک پزشکی ) که بطور تصادفی انتخاب شده بودند انجام گرفت. داده ها با پرسشنامه ای که بر اساس موارد قانونی مرتبط با اطلاعات بهداشتی طبق کتب مرجع و نظر کارشناسان مربوطه تهیه شده بود گردآوری و با استفاده از نرم افزارSPSS و با شاخص‌های درصد فراوانی و میانگین و انحراف معیار امتیازات تحلیل شد. بحث و نتیجه‌گیری: میزان آگاهی از جنبه‌های قانونی مدارک پزشکی در حد متوسط است که این امر لزوم آموزش جنبه‌های قانونی مدارک پزشکی به‌خصوص صدورگواهی پزشکی را در رده‌های شغلی مختلف به‌خصوص پرستاری می‌رساند. یافته‌ها: میزان آگاهی فراهم‌کنندگان مراقبت از جنبه‌های قانونی مربوط به محرمانگی با امتیاز ۱۳/۱ ± ۷۹/۳ از ۹ ؛جنبه‌های قانونی اخذ رضایت‌نامه با امتیاز ۶۲ /۱ ± ۴۷/۴ از ۱۰ و جنبه‌های قانونی مربوط به صدور گواهی با امتیاز ۵۲/۱± ۴۰/۳ از ۱۱ در گروه آگاهی متوسط بود. و به‌طورکلی میزان آگاهی فراهم‌کنندگان مراقبت با امتیاز ۵۳/۴ ± ۷۲/۱۱ از ۳۰ در سطح متوسط بود. پزشکان بیشترین آگاهی و پرستاران کمترین آگاهی را دارا بودند.
سید محمود رضا طاهریان، محمد حسن کایدی، اسدالله حسینی، احمد بهرهی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: کنه ها انواع عوامل بیماریزا از قبیل آربوویروس ها، باکتری ها و انگل ها را به انسان و حیوانات انتقال می دهند. اهمیت آنها به عنوان ناقل ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان، به اثبات رسیده است. لذا شناسایی فون کنه ها در یک منطقه، در پایش برنامه های کنترل آن ها و در نتیجه پیشگیری از بیماریها بسیار حائز اهمیت می باشد. مواد و روش‌ها: دام ها و کنه های روستاهای شهرستان خرم‌آباد جمعیت مورد مطالعه ما را شامل می شدند. از ۴۰ روستا کنه‌ها از دام‌های اهلی جدا شدند و با استفاده از کلیدهای تشخیصی معتبر مانند کلید تشخیصی کنه‌های سخت روسیه و سایر کلیدهای موجود اقدام به تشخیص نمونه ها در سطح جنس و گونه گردید. یافته‌ها: از ۸۰۰ دام مورد بررسی تعداد ۳۱۵۶ عدد کنه سخت جدا گردید از کل کنه های صید شده تعداد ۲۳۱۹ کنه (۷۳%) در گوسفندان، ۸۲۳ عدد (۲۶%) در بزها و ۱۴ کنه (۱%) در گاوها صید شدند. از نظر تنوع کنه های صید شده تعداد چهار جنس هیالوما، درماسنتور، همافیزالیس و ریپی سفالوس از دام ها جدا گردید. از جنس هیالوما سه گونه (هیالوما آناتولیکوم، هیالوما آسیاتیکوم و هیالوما مارژیناتوم)، از جنس درماسنتور گونه مارژیناتوس، از جنس همافیزالیس گونه سولکاتا و از جنس ریپی سفالوس گونه سنگووینوس شناسایی گردیدند. بحث و نتیجه‌گیری: در این بررسی چهار جنس و شش گونه از کنه های ایگزودیده از دامها جدا گردید. با توجه به اهمیت این گونه ها در انتقال بیماری ها به انسان، مسئولین بهداشتی و سازمان های ذیربط باید اقدامات بهداشتی مناسب جهت کنترل و مبارزه با این انگل های خارجی را به عمل آورند.

هدایت نظری، زهرا طاهری، کتایون بختیار، رضا حسین آبادی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: گسترش سریع رسانه ­های جمعی و به ویژه فضای مجازی باعث تغییر در شیوه­ی زندگی مردم شده است. شیوه­ی زندگی متأثر از فضای مجازی از عواملی هست که بر سلامتی افراد تأثیرگذار می­ باشد. لذا در این مطالعه به بررسی شیوه­ی زندگی متأثر از فضای مجازی و تاثیر آن بر سلامت روان پرداخته شد.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی از نوع هدف کاربردی می­باشد جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ می­باشد. برای نمونه گیری با فرمول کوکران، ۳۶۱ نفر با نمونه گیری تصادفی طبق­ای انتخاب گردید. داده­ها با پرسشنامه مشتمل بر سه بخش مشخصات جمعیت شناختی، شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی طاهری و سلامت روان گلدبرگ، جمع­آوری گردید. تحلیل داده ­ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم­افزار SPSS۱۹ و Amos انجام شد.
یافته­ ها: میانگین نمره شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی بر حسب جنسیت، پایگاه اجتماعی-اقتصادی و وضعیت تأهل متفاوت نبود. همچنین رابطه معنادار و مستقیم بین شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی و سلامت روان وجود داشت. مدل معادله ساختاری نیز، حاکی از  تأیید داده­ های گردآوری شده با چارچوب نظری بود.
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به ارتباط بین شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی و سلامت روان، توصیه می­شود که مسئولین برنامه ­هایی را اتخاذ نمایند که موجب تقویت، گسترش و مدیریت رسانه ­های جمعی نوین شوند و به این ترتیب در افزایش سلامت روان دانشجویان تأثیر گذار باشند.
 


بهزاد دهقانی زاده، ضیا فلاح محمدی، عبدالحسین طاهری کلانی، سیدجواد میرغنی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

 مقدمه: ایسکمی/ ریپرفیوژن مغزی، سبب آسیب در ساختار  و عملکرد در ناحیه هیپوکامپ می­ شود. پیش ­آماده ­سازی ورزشی می­ تواند یک روش کارآمد در پیشگیری از ایجاد سکته مغزی یا کاهش در میزان آسیب ناشی از آن باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ۸ هفته تمرین پیش­ آماده ­سازی استقامتی بر روی تردمیل بر کاهش مرگ سلولی ناحیه‌ی CA۱ هیپوکامپ و فاکتور التهابی به دنبال ایسکمی/ ریپرفیوژن مغزی در موش صحرایی نر ویستار بود.
مواد و روش­ ها: تعداد ۲۴ سَر موش صحرایی نر به طور تصادفی به چهار گروه (شم، تمرین، ایسکمی و تمرین+ ایسکمی) تقسیم شدند. رت‌های گروه تمرین و ایسکمی  ۵ روز در هفته به مدت ۸ هفته روی نوار گردان دویدند. ایسکمی  با انسداد هر دو شریان کاروتید مشترک به مدت ۴۵ دقیقه ایجاد شد. از رنگ­آمیزی هماتوکسیلین آئوزین جهت بررسی میزان مرگ سلولی و برای بیان پروتئین TNF-α از روش Immunohistochemistry استفاده شد.
یافته­ ها: تعداد سلول­های عصبی آپوپتوز در ناحیه CA۱ در گروه ایسکمی در مقایسه با گروه شم و تمرین+ ایسکمی به­ طور معناداری بیشتر بود. همچنین، در گروه تمرین+ ایسکمی تعداد مرگ سلولی ناشی از ایسکمی  و بیان پروتئین TNF-α به­ طور معناداری کمتر از گروه ایسکمی بود (۰۵/۰> p).
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به نظر می­ رسد، پیش آماده­ سازی اجباری روی نوارگردان می‌تواند به عنوان یک محرک حفاظت کننده موجب کاهش مرگ سلولی و التهاب شود.

مهناز محمدی، زینب رضایی، زهرا جمشیدی، الهه طاهری، مختار مختاری،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  کم کاری غده تیروئید در بین بیماری‌های غدد درون ریز شایع ترین بیماری پس از دیابت است. در کم کاری غده تیروئید، سطح ترشح هورمون های تنظیم کننده سوخت و ساز کاهش می یابد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره هیدروالکلی زنجبیل به عنوان داروی بالا برنده سوخت و ساز بر میزان گلوکز خون در موش های صحرایی هیپوتیروئیدیسم و نرمال می باشد.
مواد و روش­ها: تعداد ۶۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به ۶ گروه تقسیم شدند: گروه کنترل ماده ای دریافت نکرد، گروه شاهد، mL ۱/ ۰ محلول سالین، به مدت ۲۴ روز دریافت کردند، گروه تجربی ۱ با دریافت متی مازول به مقدار mg/Kg ۶۰ به مدت ۲۴ روز، دچار هیپوتیروئیدیسم شدند. گروه تجربی ۲ عصاره هیدروالکلی زنجبیل را به مقدار mg/kg ۴۰۰ و گروه تجربی ۳ و ۴ با دریافت متی‌مازول به مقدار  mg/Kg ۶۰ و همزمان عصاره هیدروالکلی زنجبیل را با دوزهای  mg/kg ۲۰۰ و ۴۰۰ به مدت ۲۴ روز دریافت کردند. ۴۸ ساعت پس از آخرین تزریق، نمونه های خون از قلب آن ها جمع آوری شد. میزان گلوگز خون با دستگاه اتوآنالایزر اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: میزان گلوکز خون در گروه تجربی ۱ در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشت که پس از بکارگیری عصاره هیدروالکلی زنجبیل در گروه های تجربی ۳ و ۴ کاهش معناداری را نشان داد (۰۵/۰>P).
بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس این نتایج می توان پیش بینی کرد که مصرف زنجبیل، میزان گلوکز خون را در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید کاهش می دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb