جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای علیزاده

شیرین حسنوند، سید سعید نجفی، منصوره فروزی، سکینه محمد علیزاده، دکتر علی اکبر حق دوست،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

پرفشاری ‌خون اختلالی است که در اثر تنش یا استرس ایجاد شود. در بسیاری ‌از ‌افراد راهبردهای رفتاری نظیر آرام‌سازی، ماساژ وغیره درکنترل ‌پاسخ افراد به ‌استرس و در نتیجه کاهش فشار‌خون موثر می باشد. با توجه به ‌اثرات بیشتر مداخله درمانی ترکیبی بر مبنای روشهای رفتاری نسبت به کاربرد دارو درمانی محض انتظار می روداستفاده از تکنیکهای مذکور از جمله ماساژ در کاهش فشار خو ن موثر واقع شود. مواد و روش ها: در این ‌مطالعه نیمه‌تجربی بر‌اساس‌نتایج‌مطالعه ی مقدماتی، ‌۹۰ بیمار مبتلا به پرفشاری خون اولیه انتخاب شدند. فشار خون و نبض رادیال این بیماران طی۲۰ جلسه و به مدت ۵ هفته قبل و پس از ماساژ پشت در روزهای شنبه و سه شنبه و بدون مداخله در روزهای یکشنبه و چهارشنبه کنترل و ثبت گردید. به منظور ‌جمع‌آوری داده‌ ها ‌از‌ پرسشنامه ‌ای شامل اطلاعات فردی، چک لیست ثبت فشار‌خون و نبض‌رادیال و فشار سنج ثابت برای کلیه بیماران‌استفاده شدوآنالیز آماری با کمک نرم افزار stata انجام شد. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد فشار خون سیستول و دیاستول پس از ماساژ به ترتیب ۳/۶ و ۹/۳ میلی مترجیوه(۰۰۱/=۰p) و نبض رادیال نیز پس از ماساژ به مقدار ۹/۲ ضربه در دقیقه کاهش یافت(۰۰۱/۰= p). بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده،حاکی‌از‌موثر‌بودن‌ماساژ‌در کاهش فشار‌خون و نبض‌رادیال بیماران مبتلا به پرفشاری‌خون‌اولیه بود. ‌استفاده‌ از ‌روشهای‌کنترل‌استرس ‌همچون ماساژ‌یک شیوه‌ی ‌قابل ‌قبول‌، ساده ‌و ‌قابل‌آموزش به‌خانواده‌ها جهت کنترل هر‌چه بیشتر بیماری می‌باشد.


ناصح اسماعیلی، محمد علیزاده، علی طریقت اسفنجانی، کمال قلی پور،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: مطالعات بسیاری اثر رژیم غذایی را بر اجزای سندرم متابولیک نشان داده‌اند. مطابق تئوری عمل منطقی، نگرش و هنجارهای انتزاعی عواملی هستند که بر روی قصد فرد به انجام یک رفتار و نهایتاً انجام آن رفتار توسط فرد اثرگذارند. هدف این مطالعه طراحی پرسشنامه‌ای معتبر به‌منظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر رفتار تغذیه‌ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک می‌باشد.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه از طریق مرور متون علمی، ۶ بحث گروهی متمرکز و مصاحبه با اساتید متخصص، پرسشنامه‌ای بر اساس تئوری عمل منطقی طراحی شد. به‌منظور بررسی روایی از روش‌های اندازه‌گیری روایی محتوا و روایی صوری با پانل خبرگان ۱۵ نفری استفاده گردید و برای تعیین پایایی نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.

یافته ­ها: پرسشنامه‌ی اولیه شامل ۱۰۰ آیتم بود که پس از بررسی روایی و پایایی، تعداد آیتم‌های پرسشنامه‌ی نهایی ۴۶ سؤال به دست آمد. ۱۷ سؤال در بخش نگرش تغذیه‌ای، ۱۳ سؤال در بخش هنجار انتزاعی و ۱۶ سؤال نیز در بخش قصد رفتاری قرار گرفتند. میانگین شاخص روایی محتوای پرسشنامه‌ی نهایی ۹۲/۰ و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه‌ی نهایی ۸۵/۰ به دست آمد.

بحث و نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه پرسشنامه‌ی طراحی شده در این مطالعه از روایی و پایایی نسبی خوبی برخوردار است و می‌تواند به‌منظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر رفتار تغذیه‌ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک بر اساس تئوری عمل منطقی مورد استفاده قرار گیرد.


آذر تیموری طولابی، مهدیه آکوچکیان، امیرحسین براتی، محمدحسین علیزاده،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ۸ هفته برنامه تقویتی چهارسر و چرخش دهنده های خارجی ران بر زاویه کشکک، تعادل و درد در زنان فعال مبتلا به سندروم درد کشککی-رانی بود.
مواد و روش ­ها: برای این منظور ۲۷ زن فعال مبتلا به سندروم درد کشککی رانی در این پژوهش شرکت کردند و در دو گروه کنترل (۱۵ نفر) و تجربی (۱۲ نفر)  قرار گرفتند. در این پژوهش برای ارزیابی زاویهQ  از گونیامتر و برای ارزیابی تعادل ایستا و پویا به تریتب از اسکن پا و آزمون عملکردی تعادل Y استفاده شد. همچنین درد به وسیله پرسشنامه های VAS ارزیابی شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. برای بررسی تفاوت در متغیرهای دو گروه از آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون تی همبسته در سطح معناداری ۰۵/۰ استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده تاثیر ۸ هفته برنامه تقویتی چهارسر و چرخش دهنده های ران بر متغیرهای درد (۰۰۱/۰P)، زاویه Q (۰۰۱/۰P)، تعادل ایستا (۰۰۱/۰P) و پویا (۰۰۱/۰P) بود به گونه ای که عملکرد گروه تمرینی پس از ۸ هفته بهتر از گروه کنترل بود.
بحث و نتیجه­ گیری:  به طور کلی به نظر می رسد تقویت عضلات چهارسر و چرخش دهنده های خارجی ران با تاثیری که بر اصلاح راستای اندام تحتانی و نیز زاویه Q داشته، با کاهش تماس بین کشکک و زانو درد این ناحیه را کاهش داده و کاهش درد ناحیه زانو به همراه تقویت عضلات ناحیه ران توانسته باشد در بهبود عملکرد و تعادل زنان فعال مبتلا به سندروم درد کشککی رانی اثرگذار باشد.

محمد صادق آرمان فر، رضا رجبی، شهناز شهربانیان، محمد حسین علیزاده،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: آزمون غربالگری حرکتی عملکردی(FMS) ابزاری است که توانایی تعیین پتانسیل فرد برای امکان ابتلاء به ناهنجاری های اسکلتی عضلانی و آسیب ورزشی را دارد.آزمون های FMS، شامل هفت آزمون حرکتی عملکردی می باشند که ارزیابی های تنه، قدرت و ثبات مرکزی، هماهنگی عصبی-عضلانی، عدم تقارن در حرکت و انعطاف پذیری را انجام می دهند.  هدف از اجرای این تحقیق تعیین نورم آزمون غربالگری حرکتی عملکردی در دانش ­آموزان پسر ۱۷-۱۵ ساله استان لرستان بود.
مواد و روش ­ها: روش تحقیق مطالعه حاضر  بر اساس ماهیت و نحوه گردآوری داده‌ها مقطعی (cross-sectional) و به لحاظ هدف کاربردی می‌باشد. بدین منظور ۳۷۰ دانش آموز پسر با اجرای۷ تست FMS مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ­ها: نورم آزمون FMS در دانش ­آموزان ۱۵ ساله  ۱/۷۹±۱۵/۶۶، در دانش ­آموزان ۱۶ ساله ۹۱/۱±۱۵/۱۶ و در دانش ­آموزان ۱۷ساله۷۵/۱±۱۷/۱۶بود. می­ توان اعلام داشت نورم  FMSدر این جامعه آماری نسبت به مطالعات مرتبط در این گروه سنی از وضعیت بهتری برخوردار هستند. همچنین نورم آزمون­ها به تفکیک نشان داد که ۸۰ درصد این جامعه از ثبات کافی در ناحیه مرکزی تنه برخوردار نیستند.
بحث و نتیجه ­گیری:  در بسیاری از فعالیتهای ورزشی حرکات اندام فوقانی و تحتانی مستلزم داشتن ثبات و پایداری کافی در ناحیه مرکزی می باشد، چنانچه در این ناحیه ثبات نباشد انتقال انرژی به خوبی صورت نمی گیرد. از آنجایی که این گروه سنی در شروع مسابقات ورزشی رسمی قرار دارند و با توجه به این که سودمندی کلینیکی FMS با فقدان شاخص نورم در ایران محدود شده است متخصصین طب ورزش و مربیان تیم های ورزشی می توانند ارزش نمرات نورم را برای تشخیص و شناسایی افراد در معرض خطر ناهنجاری بدنی و آسیب در سنین مختلف استفاده نمایند و تمرینات بدنسازی و اصلاحی را بر اساس آن برنامه ریزی نمایند.

خدیجه ابدال، مریم کاظم پور، رویا علیزاده، مرضیه درویشی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: استخوان مندیبل مانند سایر استخوان‎های بدن دارای تعدادی شاخص‌های آناتومیک مؤثر است که استفاده از نمای رادیوگرافیک این شاخص‌ها، می‌تواند در یافته‌های مختلف مانند دندان پزشکی قانونی موثر واقع گردد. هدف از اجرای مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سن، جنسیت و قد از طریق اندازه‌گیری شاخص‌های آنتروپومتریک رادیوگرافیک مندیبل درافراد۲۰ تا ۵۰ ساله نژاد ایرانی بود.
مواد و روش ­ها: این مطالعه از نوع مقطعی بوده که بر روی ۱۰۰ نفر از افراد مراجعه­ کننده به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی ایلام در سال ۱۳۹۸ انجام شده است. اطلاعات مورد نظر از رادیوگرافی پانورامیک بیماران استخراج و ثبت گردید. تجزیه و تحلیل آماری داده ­ها با استفاده از روش­ های آمار توصیفی، آزمون t مستقل و با نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام شد.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که بین هیچکدام از متغیرهای تحت بررسی با سن ارتباط معنی ­داری وجود ندارد. این در­ حالی­ است که بین عرض فک پایین، ارتفاع مندیبل، زاویه گونیال، کانال مندیبولار و موقعیت فوقانی مندیبولار فورامن با جنسیت و قد ارتباط معنادار دیده شد (P<۰,۰۵). بین موقعیت خلفی و قدامی مندیبولار فورامن با قد نیز ارتباط معنی­ داری گزارش نشد همچنین بررسی زاویه Antegonial نیز یافته ­ها نشان داد این زاویه با جنسیت ارتباط معنی ­داری ندارد ولی با قد ارتباط معنا داری دارد(P=۰,۰۰۴).
بحث و نتیجه­ گیری: بین متغیرهای اسکلتال با جنسیت و قد رابطه معنی­ داری وجود دارد و شاید بتوان با ارزیابی­ های شاخص‌های رادیومورفومتریک، جنسیت و قد افراد را تعیین کرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb