۴ نتیجه برای فرخی
حمید رضا غیجی، حسن کردی، احمد فرخی، عباس بهرام،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: مهارت های دستکاری جزو یکی از زیر شاخه های مهارت های بنیادی است که در بسیاری از اعمال روزمره و فعالیت های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرند. هدف این مطالعه مقایسه اثر بازی های بومی محلی با بازی های معمول بر رشد مهارت های دستکاری پسران کم توان ذهنی آموزش پذیر ۸ تا ۱۰ ساله شهر گرگان بود. بحث و نتیجهگیری: می توان گفت، بازی های بومی محلی منتخب می توانند برنامه مناسب برای رشد مهارت های دستکاری کودکان باشند. یافتهها: دو گروه به شکل معنی داری در مهارت های دستکاری پیشرفت داشتند اما پیشرفت گروه بازی های بومی محلی به شکل معنی داری بیشتر از گروه بازی های معمول در تمام مهارت های دستکاری اندازه گیری شده (پرتاب کردن، دریافت کردن، ضربه با پا، ضربه به توپ از پهلو، دریبل ثابت و غلتاندن توپ) بود (۰۵/۰>P). مواد و روشها: اطلاعات فردی از طریق پرسشنامه محقق ساخته و هوش کودکان با آزمون وکسلر بررسی شد و در مرحله پیش آزمون، مهارت دستکاری افراد از طریق نسخه دوم آزمون مهارت حرکتی درشت اولریخ سنجش شد. سپس افراد به شکل تصادفی در دو گروه؛ بازی های بومی محلی (۱۵ نفر) و بازی های معمولی (۱۵ نفر) توزیع شدند. بعد از ۸ هفته تمرین (سه جلسه در هفته و هر جلسه ۴۵ دقیقه) از هر دو گروه پس آزمون مهارت های دستکاری به عمل آمد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل، تی وابسته و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در سطح معنی داری (۰۵/۰ =α) انجام گرفت.
ملیحه ریکی*، امیر توکمه چی، فرح فرخی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: پروبیوتیک ها بهعنوان میکروارگانیسم های گوناگونی تعریف میشوند که دارای اثرات مفید در جلوگیری و درمان شرایط پاتولوژیک ویژه هستند. لاکتوباسیلوس کازیی و پاراکازیی، پروبیوتیکهایی هستند که میتوانند آپوپتوز را در سلولهای سرطانی القاء کنند. لوسمی میلوییدی مزمن از شایعترین بدخیمی های بدن محسوب می شود. بیان پروتئین های جهش یافته p۵۳ در ردههای سرطانی، مقاومت در مقابل آپوپتوز را افزایش میدهند. بنابراین هدف از بررسی حاضر، ارزیابی تأثیر عصاره سیتوپلاسمی و دیواره سلولی این پروبیوتیک ها بر میزان پروتئین جهشیافته p۵۳ در رده سرطانی K۵۶۲ در شرایط آزمایشگاهی بود.
|
مواد و روش ها: برای این منظور ابتدا باکتریها کشت داده شد، سپس به کمک دستگاه سونیکاتور خرد و درنهایت دیواره سلولی و عصاره سیتوپلاسمی آنها جدا شدند. در مرحله بعد غلظت های مختلفی از دیواره سلولی و عصاره سیتوپلاسمی تهیه شدند. سپس میزان پروتئین p۵۳ در سلولهای تیمار شده با عصاره سیتوپلاسمی و دیواره سلولی، به روش الایزا سنجیده شد.
|
یافته ها: یافته های حاصل از آزمون الایزا نشان دادند، عصاره سیتوپلاسمی و دیواره سلولی باعث کاهش معنیدار (۰۵/۰>P) سطح پروتئین حاصل از ژن جهشیافته p۵۳ نسبت به گروه شاهد می شوند.
|
بحث و نتیجه گیری: بنابراین میتوان نتیجه گرفت، بین کاهش میزان پروتئین p۵۳ و القاء آپوپتوز در سلولها با ژن p۵۳ جهشیافته رابطه وجود دارد که این میتواند راهی برای درمان هدفمند سرطان ارائه کند.
|
مرجان بختیارنیا، کیوان معقولی، فرداد فرخی، خسرو جدیدی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: قوز قرنیه (کراتوکونوس) بیماری شایع قرنیه است که با نازکشدن، اتساع و برجستهشدن قرنیه مشخص میشود. پیشرفت این بیماری با کاهش شدید کیفیت دید و تقویت آستیگماتیسم نامنظم قرنیه و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی بیماران همراه است. عمل جراحی کاشت حلقه داخل قرنیه یکی از راههای مؤثر درمان این بیماری است. هدف این پژوهش پیشبینی مشخصه های بینایی در بیماران قوز قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه برای کمک به چشم پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب عمل جراحی است. |
مواد و روش ها: مشخصههای بینایی که با استفاده از روش شبکه های عصبی و با بهر هگیری از نرم افزار متلب پیشبینی می شوند، شامل دید بدون اصلاح نمره چشم (دید بدون عینک)، میزان نزدیکبینی یا دوربینی، آستیگماتیسم، محور آستیگماتیسم و دید با اصلاح نمره چشم میشوند. بدین منظور از مجموعه دادههای گردآوری شده از آزمون سنجش بینایی بیماران پیش و پس از عمل جراحی کاشت حلقه های کرارینگ و مایورینگ استفاده کردیم. |
یافته ها: در این پژوهش برای نخستین بار مشخصههای بینایی چشم در بیماران قوز قرنیه را شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از راهکاری نوین مبتنی بر روش شبکههای عصبی با خطای میانگین ۹/۵۱%پیشبینی نمودیم. |
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل بر دقت و صحت الگوهای شبکه عصبی پیشنهادی در پیشبینی مشخصههای بینایی چشم در بیماران قوز قرنیه پس از عمل کاشت حلقه دلالت دارند. بر مبنای مشخصههای بینایی پیشبینیشده، چشمپزشک میتواند کاندیدای مناسب را برای عمل جراحی کاشت حلقه از بین بیماران خود با دقت بیشتری انتخاب نماید. |
مرجان بختیارنیا، کیوان معقولی، فرداد فرخی، خسرو جدیدی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: یکی از عارضه های شایع در عیوب قرنیه بیماری قوز قرنیه است. در نتیجه پیشرفت سریع و گسترده علم در دهه های اخیر، عمل کاشت حلقه به روشی موفق برای درمان بیماری قوز قرنیه (کراتوکونوس) تبدیل شده ولی انتخاب بیمار در موفقیت این عمل بسیار حائز اهمیت است. در پژوهش حاضر پیش بینی وضعیت قرنیه و یا به عبارت دقیق تر، پیش بینی اندیس های توپوگرافی قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه مورد توجه قرار گرفته است.
مواد و روشها: شبکه های عصبی مصنوعی روشی بهینه برای الگوسازی و پیش بینی هستند. در این پژوهش برای نخستین بار به پیش بینی اندیس های توپوگرافی قرنیه بیماران، شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از شبکه عصبی جلوسوی چندلایه پرداخته شده است. در این پژوهش با بهره گیری از نرم افزار متلب بر پیش بینی اندیسهایی از توپوگرافی قرنیه تمرکز شده است که مستقیماً در تشخیص و پیشروی بیماری قوز قرنیه مؤثر هستند. از این رو دادههای آماری تعدادی از بیماران، شامل اندیس های مؤثر توپوگرافی قرنیه پیش و پس از عمل کاشت حلقه جمعآوری شدند.
یافته ها: با استفاده از دادههای جمعآوریشده، الگوهایی از شبکه عصبی ایجاد شدند و اندیسهای مؤثر توپوگرافی قرنیه بیماران شش و دوازده ماه پس از عمل کاشت حلقههای کرارینگ و مایورینگ پیشبینی شدند. از چهار الگوی شبکه عصبی آموزش یافته، خطای میانگین ۷/۲۲% حاصل شد.
بحث و نتیجه گیری: انتخاب کاندیدای مناسب برای انجام عمل جراحی کاشت حلقه یکی از دغدغه های مهم چشم پزشکان است. بر مبنای نتایج حاصل شده، به منظور کمک به چشم پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب میتوان از قابلیت و توانایی بالای شبکه های عصبی در پیش بینی اندیس های توپوگرافی قرنیه پس از جراحی کاشت حلقه بهره برد.