جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قیاسی

منیره منفردی، محسن قیاسی، منیره موحدی، پروین تراب زاده،
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: فنوباربیتال از داروهای آرامبخش و جزء دسته‌ی باربیتورات می‌باشد. باربیتورات‌ها با اثر برروی نورون‌ها تحریک‌پذیری آن‌ها را کاهش می‌دهد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثرات ناهنجاری‌زایی فنوباربیتال، بر روی جنین‌های موش ماده بالغ BALB/c انجام پذیرفت.
مواد و روش ­ها: در این بررسی ۶۰ سر موش ماده بالغ BALB/c با وزن تقریبی ۲۴ تا ۲۶ گرم در شش گروه کنترل، شاهد و تحت درمان طبقه بندی شدند. برای انجام بررسی از آمپول فنوباربیتال استفاده شد و دوز کشنده (LD۵۰) در شرایط درون تنی معادل ml/kg.bw ۸۴/۳ محاسبه گردید. تزریق درون صفاقی در روزهای ۳، ۴، ۵ و ۶ بارداری انجام گردید، روز ۷ بارداری (پس از آخرین تزریق) موش‌ها پس از توزین، تشریح شدند؛ رحم و تخمدان آن‌ها با سرم فیزیولوژی استریل شست­و­شو داده شد و ارزیابی ماکروسکوپی و میکروسکوپی بر روی نمونه‌ها انجام گردید. نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS  و با آزمون ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد فنوباربیتال موجب سین‌داکتیلی، اگزوهپاتیک، اگزانسفال، اسپینابیفیدا، عدم تشکیل اندام حرکتی، عدم تقارن در جهت‌یابی اندام حرکتی، بزرگ شدن کبد، کاهش وزن، کاهش اندازه فرق سری-نشیمنگاهی، خونریزی‌های زیر پوست، بدن C شکل و فتق نافی می‌شود. علاوه براین کاهش معنادار وزن جنین و جفت و قطر جفت و CR گزارش گردید(۰۵/۰< P).
بحث و نتیجه­ گیری: بررسی حاضر نشان داد که احتمالا داروی فنوباربیتال بر روی جنین در مرحله اندام‌زایی تاثیر منفی گذاشته و سبب سقط، ناهنجاری‌زایی و عدم باروری می‌گردد، لذا باید از مصرف این دارو در دوران بارداری اجتناب جدی کرد.

محسن قیاسی، عبدالرضا دیانی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: بیماری‌های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می‌شوند. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۲ این بیماری‌ها موجب مرگ نزدیک به ۸/۱۹ میلیون نفر در سراسر جهان شده است. یکی از اصلی‌ترین چالش‌های پیش رو در مدیریت این بیماری‌ها تشخیص زود هنگام و درمان به موقع این بیماری‌ها است. به طور کلی برخی از نشانگرهای مورد استفاده در حال حاضر اختصاصیت چندانی ندارند، لذا نیاز به نشانگرهای اختصاصی‌تری در این بیماری‌ها به شدت احساس می‌گردد. اگزوزوم‌ها، به عنوان یکی از ویزیکول‌های خارج سلولی تقریباً در تمامی سلول‌های یوکاریوتی تولید می‌شوند. این میکرووزیکول‌ها با یک غشای دولایه فسفولیپیدی پوشیده شده‌اند و پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، لیپیدها و... را حمل می‌کنند.
مواد و روش­ ها: مطالعات انجام شده در این زمینه از طریق یک مقاله مرور روایی مورد بررسی قرار گرفتند و مقالات موجود در پایگاه‌های بین‌المللی PubMed، Scopus و Web of Science را در بر می‌گیرد.
یافته­ ها: عوامل متعددی از جمله استرس، آسیب سلولی، داروها و سموم بر تولید و ترشح اگزوزوم‌ها تأثیر می‌گذارند. اگزوزوم‌ها نقش مهمی در ارتباطات بین سلولی ایفا می‌کنند و می‌توانند به عنوان نشانگرهای زیستی برای استراتژی‌های تشخیصی و پیش آگهی عمل کنند. همچنین اگزوزوم‌ها دارای پتانسیل درمانی هستند و به عنوان ناقل‌های زیستی برای ارائه داروها به شیوه هدفمند به قلب عمل می‌کنند.
بحث و نتیجه ­گیری: استفاده از اگزوزوم‌ها در تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی عروقی می‌تواند به مدیریت بهتر این بیماری‌ها کمک کند، اما این کاربرد با چالش‌هایی در زمینه بالینی مواجه است. این مقاله به بررسی پتانسیل اگزوزوم‌ها به عنوان ابزاری نوین در این زمینه می‌پردازد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb