جستجو در مقالات منتشر شده


۱۶ نتیجه برای محمودی

اصغر سپهوند، پریوش کرد بچه، بهرام دلفان، فریده زینی، سید جمال هاشمی، محمود محمودی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: با توجه به محدود بودن داروهای ضدقارچی، عوارض جانبی ناخواسته آنها و ظهورسوشهای مقاوم به دارو، تحقیق و پژوهش برای یافتن داروهای ضد قارچی جدید با عوارض جانبی کمتر ،لازم و ضروری می نماید. در این پژوهش اثرات ضد قارچی اسانس گیاه ساتوریا خوزستانیکا که بومی استان لرستان است برروی ده قارچ کپکی و مخمر مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش ها: جهت تهیه اسانس گیاه ساتوریا خوزستانیکا عملیات اسانس گیری با روش تقطیر با آب و دستگاه کلونجر انجام شد. محیط های سابورو دکستروز آگار حاوی غلظتهای گوناگونی از اسانس، برای بررسی در ماتوفیتها و ساپروفیتها تهیه و میانگین قطر رشد کلنی ها، پس از ۷ و۱۴ روز اندازه گیری شد. در بررسی مخمر کریپتوکوکوس نئو فورمنس دیسکها با غلظتهای گوناگون تهیه و میانگین قطرهاله عدم رشد پس از ۷ و ۱۴ روز اندازه گیری گردید. اطلاعات حاصله بوسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله، می توان امیدوار بود که اسانس ساتوریا خوزستانیکا را می توان در درمان بسیاری از بیماریهای قارچی«درماتوفیت، ساپروفیت و مخمری» و همچنین به عنوان یک ضد عفونی کننده استفاده نمود. یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که غلظت mg/m۱۲% اسانس مرزه خوزستانی، رشد « تریکو فایتون متناگروفیتس، میکروسپوروم جیپسئوم و اپیدرموفایتون فلوکوزوم» و غلظت mg/m۱ ۶% رشد « آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس فلاووس، فوزاریوم، تریکوفایتون وروکوزوم، تریکوفایتون روبروم، میکروسپوروم کنیس» را صد درصد مهارنمود (۰۵/۰p<). در مورد کریپتوکوکوس نئوفورمنس، غلظت های مختلف، درصدهای مختلف مهار رشد را نشان داد (۰۵/۰p<)، اما حتی در غلظت ماکزیمم mg/m۱۱۰۰۰ (اسانس خالص) مهار رشد حدود ۶۲ درصد را نشان داد.
میترا صفا، غفارعلی محمودی، محمد سلطانی فر، ماندانا ساکی، علی فرهادی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه : خودکشی یکی از معضلات اجتماعی است که موجب از بین رفتن نیروی فعال جامعه شده و یک مشکل بزرگ برای سلامتی تلقی می شود. خودکشی نهمین علت مرگ و میر در ایالت متحده آمریکا است و نزدیک به ۸۵ مورد خودکشی در هر روز (تقریباٌ یک مورد خودکشی در هر ۲۰ دقیقه) اتفاق می افتد، سوء مصرف مواد خود یک فوریت روانپزشکی و از متغیرهای مهم مرتبط با خودکشی است

مواد و روش ها: در این مطالعه همه بیمارانی که از تاریخ تیرماه ۸۳ لغایت دیماه ۸۳ اقدام به خودکشی نموده و در بیمارستان شهدای عشایر بستری گردیده بودند بصورت سرشماری انتخاب و در مطالعه وارد شدند.

یافته ها: نتایج تحقیق ارتباط معنی داری را بین سوء مصرف مواد و بیماریهای جسمی مزمن در بیماران اقدام به خودکشی نشان داد. از ۶۷ بیمار اقدام به خودکشی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند ۲/۵۵ % مرد و ۸/۴۴% زن بودند. بیشترین فراوانی (۲/۵۵%) در گروه سنی ۲۶-۱۹ سال بوده و اکثریت نمونه ها (۳/۳۷%) مجرد بودند. ۸/۴۷% آنها بیکار بودند. ۱/۷۹% از واحدهای مورد پژوهش ساکن شهر و ۹/۲۱% ساکن روستا بودند. ۷/۵۳ % از واحدهای مورد پژوهش تحصیلات زیر دیپلم داشتند.

بحث و نتیجه گیری: این پژوهش با هدف اصلی تعیین فراوانی مشخص نمودن ویژگیهای فردی، روانی، خانوادگی و سوء مصرف مواد در موارد اقدام به خودکشی انجام شد. نتایج این مطالعه مبین اثر پیشگیری کننده تحصیلات در این استان می باشد. همچنین نتایج نشان داد که هر چه تعداد افراد خانواده بیماران، بیشتر باشد، میزان اقدام به خودکشی نیز افزایش می یابد. افزون بر این مشخص شد که در بین متأهلین صاحب فرزند، اکثریت موارد بین ۱ تا ۲ فرزند داشتند که ا لبته با توجه به تعداد کم نمونه ها، بررسی های بیشتری را طلب می کند.


غفارعلی محمودی، راحله عصایی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: مسمومیت یکی از فوریتهای شایع پزشکی است. هر ساله تعداد زیادی بر اثر مسمومیت های شیمیایی و دارویی به اورژانس ها مراجعه و تحت درمان قرار می گیرند. تعدادی نیز به دنبال شدت عوارض حاصله فوت می شوند. هر چند در کشور های پیشرفته مسمومیت نیز، یک مشکل می باشد. ولی بیشتر مراجعین بیمارانی هستند که به قصد خودکشی اقدام به این کار می کنند. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع مسمومیت با حشره کش های (ارگانوفسفره و ارگانوکلره) در مراجعین بستری شده در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد انجام گردید .

مواد و روش‌ها: برای جمع آوری اطلاعات مربوط به همه مسموم شدگان با سموم حشره کش (ارگانوفسفره و ارگانوکلره) مراجعه کننده به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد در شش ماه اول سال ۱۳۸۵ پرسشنامه هایی طراحی و تکمیل گردید .

یافته‌ها: از بین ۱۵۳ بیمار مسموم مراجعه کننده، ۱/۷۷% با سموم ارگانوفسفره و ۹/۲۲% با سموم ارگانوکلره دچار مسمومیت شده بودند. ۶/۳۴% بیماران در گروه سنی ۲۱-۱۷ سال بودند. ۵/۵۷% مسمومین زن و ۵/۴۲% آنها مرد بودند. سواد اغلب بیماران در سطح راهنمایی و پایینتر بود. ۱/۶۴% از آنها مجرد بودند. ۵/۹۱% مسمومیت ها از نوع اقدام به خودکشی بود. در مجموع ۱۲ نفر از بیماران درگذشتند که ۷ نفر در اثر مسمومیت با سموم ارگانوکلره و به علت تشنج مقاوم به درمان و ۵ نفر در اثر سموم ارگانوفسفره صورت گرفت. اغلب مرگ ها در اثر عوارض تنفسی مانند ARDS و پنومونی آسپیراسیون رخ داد .

بحث و نتیجه‌گیری: یافته ها بیان می کند که باید به دلیل شیوع زیاد مسمومیت و مرگ و میر بالای آن با حشره کش ها، این موضوع مورد توجه جدی قرار بگیرد. همچنین آموزش دقیق کارکنان مراکز درمانی و برخورد صحیح با این مسمومیتها از اهمیت ویژه ای برخوردار است .


سیده زهرا حسینی، احمد اسماعیلی، عیدی بازگیر، مصطفی درویش نیا، غفارعلی محمودی،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

جمعیت و تنوع قارچ‌ها در شرایط اکولوژیک مناطق مختلف بسیار متغیر است. این موجودات منبع مواد فوق‌العاده با ارزشی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها بوده و از دیر باز قارچ‌های کلاهک‌دار به عنوان دارو در طب سنتی استفاده شده اند. با توجه به مصارف مختلف قارچ‌ها در صنایع داروسازی، شناسایی آنها اولین گام در بهره‌برداری دارویی از این موجودات است. وجود گونه‌های سمی در بین قارچ‌های وحشی سبب ایجاد مسمومیت‌های خطرناک وگاهی مرگ آور می‌شود. هدف از این بررسی شناخت قارچ ها و معرفی آنها به مردم و در نتیجه کاهش مشکلات حاصل از مسمومیت ناشی از خوردن قارچ‌های سمی و کمک به پزشکان درتشخیص مسمومیت و تجویز درمان مناسب است. هدف از شناسایی قارچ‌های دارویی نیز استفاده از پتانسیل موجود در داروسازی است. مواد و روش‌ها: در بهار و پاییز سال ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ نمونه های از قارچ های کلاهک‌دار در شهرستان خرم آباد جمع آوری و مشخصات مورفولوژیک ماکروسکوپی و میکروسکوپی آنها در آزمایشگاه بررسی و با منابع علمی موجود مطابقت داده شد. یافته ها: ۸ گونه قارچ دارویی و سمی شناسایی گردید که شامل گونه maculate Collybia ؛ گونه Coprinus atramentarius؛ سه گونه از جنس Boletus شامل (B luridus، felleus .B و (B. satana؛ دو گونه از جنس Lactarius شامل (L. vellereus و L. piperatus ) و گونه Hypholoma capnoides است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به وجود چنین تنوعی در این منطقه، می توان از اطلاعات بدست آمده بهره برداری های زیادی در کاربردهای پزشکی نمود.
سیاوش بیرانوند، غفار علی محمودی، پیمان آسترکی، امید علی پاپی، وحید الماسی، داوود امّی، نورالدّین بیرانوند،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: در سال‌های اخیر تعداد شکایات از پزشکان و دندان‌پزشکان افزایش داشته است. شکایت از پزشکان سبب اتلاف انرژی و وقت در این گروه می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین علل شکایات بیماران از پزشکان و دندان‌پزشکان مراکز درمانی در استان لرستان از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۰ انجام شد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به علل شکایات انجام گرفته به نظر می رسد که با برقراری رابطه نزدیک‌تر با بیمار و ارائه توضیح بیشتر در مورد شرایط و عوارض اقدامات درمانی می توان از شکل گیری بسیاری از شکایات پیشگیری نمود. یافته‌ها: در این محدوده زمانی ۳۲۸ شکایت ثبت گردیده بود که ۱۶۸ پرونده مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سن شاکیان ۲/۱۱±۳۴ سال بود. ۱۱۲ نفر از شاکیان زن بودند. بیشترین شکایات صورت گرفته از دندان پزشکان، متخصصین زنان و ماماها و متخصصین ارتوپدی بود. ۲۵% از شکایت‌ها ناشی از صدمات جسمانی و عوارض جانبی درمان و ۶/۲۲% ناشی از سهل انگاری، کوتاهی و بی توجهی پزشک بودند. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۰ در شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصویب گردید. در پایان سال ۱۳۹۰، پرونده های شکایات ارجاع شده به معاونت درمان دانشگاه از سال ۸۷ تا پایان نیمه اول سال ۹۰ مورد بررسی قرار گرفت. پرونده هایی که حاوی اطلاعات مورد نیاز نبودند از مطالعه خارج شدند. داده های استخراج شده وارد نرم افزار SPSS شدند. در نهایت نتایج مطالعه به صورت درصد فراوانی و میانگین محاسبه و ارائه گردید. در این طرح هیچ گونه تعارض منافعی وجود نداشت.
غفار علی محمودی، پیمان آسترکی، علی فرهادی، یوسف نظری،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: یکی از شایعترین علل مرگ و میر در تمام دنیا ناشی از مسمومیت هاست. تحقیق و بررسی علل مرگ ومیر ناشی از مسمومیت ها در اتخاذ تصمیمات و بهبود استانداردهای لازم برای پیشگیری از حوادث ناگوار، نقش مهمی را ایفا می کند. لذا برای شناخت بهتر علل و عوارض منتج به فوت بیماران مسموم، تصمیم به بررسی مرگ ومیر ناشی از مسمومیت ها طی سالهای ۱۳۸۶ لغایت ۱۳۹۰ در بیماران بستری در بیمارستان شهدای عشایر شهرستان خرم آباد گرفتیم. بحث و نتیجه‌گیری: در استان لرستان مسمومیت با سموم دفع آفات مخصوصاً قرص برنج (فسفیدآلومینیوم) و اپیوم ها و مرگ و میر ناشی از آنها بیشتر از سایر داروها و سموم می باشد. یافته‌ها: از میان ۱۳۰۹۰ بیمار دچار مسمومیت مراجعه کننده به این مرکز، ۱۲۴ نفر بر اثر شدت عوارض حاصله فوت کرده بودند که ۹/۵۸% از آنان مرد بودند. اکثریت بیماران مجرد (۶/۵۱%) ، دارای دیپلم (۵/۴۳%) و ساکن شهر (۴/۷۷%) بودند. ۴/۷۳% بیماران فوت شده به طور عمدی و خودآزارانه اقدام به خودکشی کرده بودند. بیشترین سموم مصرفی به ترتیب سموم دفع آفات (۲/۵۳%)، اپیوییدها (۸/۲۱%) و داروهای مسکن-هایپنوتیک (۵/۱۰%) بودند. مواد و روش‌ها: این مطالعه ی توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی روی بیماران فوتی بستری شده ناشی از مسمومیت در بیمارستان شهدای عشایر طی سالهای ۱۳۸۶ لغایت ۱۳۹۰ صورت گرفته و اطلاعات مورد نظر در قالب پرسشنامه گرد آوری و با روشهای آمار توصیفی نظیر جداول توزیع فراوانی، جداول توافقی، میانگین، انحراف معیار و نسبت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
پیمان آسترکی، غفارعلی محمودی، خاطره عنبری، نیلوفر حسینی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: از جمله مهمترین شاخصهای ارزیابی کیفی ارائه خدمات سلامت بررسی وضعیت رعایت حقوق بیمار و نحوه تعامل ارائه دهندگان و گیرندگان خدمات سلامت است. این مطالعه به منظور بررسی رعایت منشور حقوق بیمار از دیدگاه بیماران بستریشده در بیمارستان شهدای عشایر که مرجعیت آن به عنوان یک مرکزآموزشی درمانی جنرال در سطح استان می‌باشد در سال ۱۳۹۲ انجام شده است. بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه چنین استنباط میشود که بیماران میزان رعایت منشور حقوق خود را در اغلب موارد متوسط می‌دانند ولی باید در جهت بهبود عوامل موثر در آن تلاش کرد. یافته‌ها: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان دادند که میزان رعایت حقوق بیمار (در تمامی ابعاد به صورت کلی) از دیدگاه ۲/۱۱ درصد بیماران خوب، از دیدگاه ۷/۸۶ درصد بیماران متوسط و از دیدگاه ۱/۲ درصد بیماران ضعیف بود. سن بالاتر، تحصیلات پایینتر، سکونت در شهر، مدت بستری کمتر و بستری در بخشهای داخلی و عفونی از عوامل مؤثر بر بهتر بودن دیدگاه بیماران و نیز میزان رعایت منشور حقوق بیمار بودند (۰۵/۰P<). بین جنسیت بیمار و سابقه بستری قبلی با میزان رعایت منشور حقوق بیمار رابطهی معناداری وجود نداشت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، ۲۸۶ نفر از بیماران بستری شده در بیمارستان شهدای عشایر در سال ۱۳۹۲ وارد مطالعه شدند و میزان رعایت منشور حقوق بیمار از دیدگاه آنها به وسیله پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت.


غفارعلی محمودی، حسن نورمحمدی، یونس عزیزپورفرد، علی فرهادی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: کمتر پدیده ای را می‌توان یافت که همانند اعتیاد جوامع بشری را مورد تهدید قرار داده باشد. با وجود خطرات و عوارض ناشی از اعتیاد هر روزه به شمار قربانیان این دام مرگبار افزوده می‌شود. لذا برآن شدیم که به بررسی علل گرایش به مواد مخدر از نظر بیماران مراجعه کننده با تشخیص مسمومیت مواد مخدر و اعتیاد در بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم آباد بپردازیم. بحث و نتیجه‌گیری: عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی اقتصادی به صورت هماهنگ بستر گرایش به سمت مواد مخدر را فراهم می‌کنند و امید است که نتایج این مطالعه موجبات افزایش آگاهی برنامه ریزان در اجرای سیاست‌ها و اقدامات پیشگیرانه و کنترل کننده اعتیاد جهت جلوگیری از پیامدهای آن را فراهم ‌نماید. یافته‌ها: ۱۱ بیمار مؤنث و ۸۹ بیمار مذکر مورد بررسی قرار گرفتند. بیش‌ترین فراوانی در گروه سنی ۳۹-۳۰ سال قرار داشت. ۸۱% بیماران شهری و ۱۹% روستایی بودند. کسب لذت و افزایش توان جسمی برای کار، رهایی از مشکلات زندگی، تسکین ناراحتی‌های روحی، وجود افراد معتاد در خانواده، همرنگ شدن با دوستان ناباب و همچنین بیکاری و ارزان و در دسترس بودن مواد مخدر از شایع‌ترین علل گرایش به مصرف مواد بود. مواد و روش‌ها: مطالعه در قالب اپیدمیولوژیک توصیفی بر روی ۱۰۰ نفر، تحت رضایت آگاهانه در سال ۱۳۹۳ انجام شد. ابزار پژوهش یک پرسشنامه‌ دو قسمتی بود که قسمت اول در زمینه خصوصیات فردی و قسمت دوم حاوی سؤالاتی در زمینه عوامل شغلی، اقتصادی، تحصیلی، خانوادگی و عوامل اجتماعی گرایش به مواد مخدر بود. پس از گردآوری داده‌ها، بررسی و تحلیل آماری انجام شد.


پیمان آسترکی، غفارعلی محمودی، خاطره عنبری، بهزاد محمد سوری، لیلا دوستی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

بحث و نتیجه‌گیری: سقط جنین به معنی سقط درمانی است و با افزایش موارد مجاز انجام سقط جنین درمانی، از انجام سقط‌های غیر قانونی کاسته خواهد شد و سبب افزایش سلامت زنان باردار می گردد. با افزایش میزان آگاهی کادر پزشکی از موارد مجاز سقط درمانی و قوانین مربوطه و راهنمایی صحیحتر زنان باردار، می‌توان به سلامت جامعه آنها کمک شایانی نمود. و همچنین، از مشکلات متخصصین زنان و زایمان نیز در این زمینه کاسته می شود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه بصورت اپیدمیولوژیک، توصیفی- تحلیلی و مقطعی، کل درخواست های سقط جنین استان لرستان که در سال ۱۳۹۲ جهت دریافت مجوز به پزشکی قانونی شهرستان خرم آباد ارجاع شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند، اطلاعات مربوط به این افراد در پرسشنامه ثبت شد و با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: از میان ۲۰۵ مراجعه کننده در طول یک سال به ۱۴۴ مورد مجوز سقط داده شده که از این میان، ۸۸% به علت ناهنجاری جنینی و ۱۲% به علت بیماری های مادر بود. فراوان ترین بیماری در جنین ها، اختلالات مغز و جمجمه و در مادران بیماری های قلبی عروقی و اختلالات هماتولوژیک بود. در این موارد، بیشترین فراوانی مربوط به گروه سنی ۳۴-۲۵ سال بود. از بین ۶۱ مورد درخواست که موارد مجوز صادر نشده است سن بالای حاملگی با ۲۶ مورد، شایع ترین علت رد درخواست سقط جنین و در بین این افراد نیز، بیماریهای مغز و جمجمه، شایع ترین علت درخواست سقط بود. مقدمه: با صدور مجوز سقط جنین در برخی موارد بیماریهای جنین و مادر که با تصویب قانون در سال ۸۴ عملی شد، تحولی اساسی در سقط جنین درمانی در نظام سلامت ایران صورت گرفت. هر چند ممکن است مواردی از سقط غیرقانونی وجود داشته باشد ولی مطالعه ما بررسی سقط های قانونی استان لرستان، طی سال ۱۳۹۲ می باشد که منجر به افزایش آگاهی کادر پزشکی و درمانی در مورد اندیکاسیون های سقط درمانی، زمان انجام آن و پاسخ به سئوالات مربوطه است.


فیروزه امینی بزنجانی، رزاق محمودی، کیومرث امینی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب و عامل ۱۰ الی ۱۵ درصد از عفونت­های بیمارستانی میباشد. وجود ژنهای حدت یکی از مهمترین مکانیسمهای تهاجمی سودوموناس آئروژینوزا میباشد و این موضوع از نظر پزشکی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. بیان بسیاری از ژنهای بیماریزای باکتری سودوموناس آئروژینوزا بهوسیله یک سیستم ژنی به نام سیستم Quorum Sensing (QS) کنترل و تنظیم می­گردند. کروم سنسینگ سیستم ارتباطی سلول به سلول با استفاده از مولکولهای کوچک SMs در ارگانیسمهای تک سلولی است. هدف از تحقیق بررسی شیوع ژنهای دخیل در سیستم کروم سنسینگ در سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی میباشد.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه، ۶۰ نمونه سودوموناس آئروژینوزا از نمونههای گوارش انسانی تهیه و در محیطهای اختصاصی کشت و توسط تستهای تشخیصی و افتراقی تأیید گردیدند. آزمون Multiplex PCR برای ردیابی ژنهای مورد نظر انجام گرفت. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی علیه ۱۰ عامل ضد میکروبی صورت گرفت.

یافته ­ها: نتایج Multiplex PCR نشان داد که میزان فراوانی ژنهای rhlR  ۵ درصد، ژنlasR  ۳/۴۸ درصد و ژنlasI  ۶۰ درصد بوده، در صورتی که ژنهای lasB،apr ، rhlAB و rhlI در هیچ یک از نمونهها شناسایی نگردیدند. در آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی، بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکهای آمیکاسین، آموکسیسیلین و سفوتاکسیم و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیکهای سیپروفلوکساسین و سفتازیدیم گزارش گردیده است.

بحث و نتیجه­ گیری: ژنهای سیستم QS فراوانی بالایی در بین سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی دارند.


صدیقه میرزاده، رزاق محمودی، کیومرث امینی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: سالمونلا انتریکا سروتایپ انتریتیدیس یکی از مهم‌ترین عوامل مسبب سالمونلوزیس غیرتیفوئیدی می‌باشد که از نظر بالینی ‏شدت کمتری نسبت به تب تیفوئیدی دارد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژن‌های ویرولانس در سویه‌های سالمونلا انتریتیدیس ‏جدا شده از نمونه‌های غذایی به روش ‏Multiplex-PCR‏ می‌باشد.‏

مواد و روش ­ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۳ بر روی ۱۲۵۰ نمونه غیرتکراری غذایی انجام گردید. روش PCR چندگانه به‌منظور شناسایی ژن‌های invA،ttrC، mgtC، spi۴D و agfA انجام شد.

یافته ­ها: در مجموع تعداد ۶۰ سویه سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب ۳۷ سویه از گوشت مرغ (۶/۶۱%) و ۲۳ سویه از تخم مرغ (۴/۳۸%) بدست آمد. بیشترین و کمترین فراوانی متعلق به ژن‌های mgtC و spi۴D و برابر ۶/۵۱% و ۳/۱% می‌باشد.

بحث و نتیجه ­گیری:ب بررسی ژن‌های حدت در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده در نمونه‌های غذایی به دلیل فراوانی شاخص‌های ویرولانس و کارایی روش M-PCR در بررسی‌های اپیدمیولوژی و ارزیابی انتقال بین گونه‌ای این ژن‌ها در بین نمونه‌های مختلف می­تواند مفید باشد.


رضا دادگر، محمد علی جهانی، قهرمان محمودی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: نظام‌های سلامت به‌منظور تطابق با شرایط در حال تغییر و پاسخگویی به نیازهای جامعه، نیازمند تغییرات و اصلاحات مداوم در ساختار و عملکرد و متعاقب آن نیازمند ارزشیابی شاخص­هایشان هستند. لذا هدف این مطالعه بررسی تأثیر طرح تحول نظام سلامت بر شاخص‌های عملکردی بود.
مواد و روش ­ها: پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی تحلیلی بود که به‌صورت مقطعی و با استفاده از داده‌های سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ یعنی سال­های قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش کلیه بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی لرستان (۱۴ بیمارستان) بود. برای آنالیز داده­ها از آزمون­های آماری تی زوجی و ویلکاکسون با نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد.
یافته­ ها: بعد از طرح تحول سلامت همه شاخص­ها نسبت به قبل وضعیت بهتری داشته‌اند و این ارتقاء در تمام موارد معنی‌دار بود. فقط متوسط اقامت بیمار بعد از طرح تحول افزایش اندکی (۵/۰%) داشت که البته این افزایش نیز از نظر آماری معنی‌دار نبود (۶۵۳/۰=P). قبل از اجری این طرح، اختلاف میانگین فقط برای شاخص ضریب اشغال تخت بین مراکز آموزشی و غیر آموزشی معنی‌دار بود (۰۵/۰P <)، اما بعد از طرح، اختلاف میانگین برای همه شاخص‌ها جز شاخص متوسط طول اقامت (۰۳۸/۰=P)، معنی‌دار بود.
بحث و نتیجه ­گیری: طرح تحول در نظام سلامت، سبب تغییر مثبت در شاخص‌های عملکردی بیمارستان شده است. لذا در عین توجه به بهبود مستمر روند کنونی، تداوم در اجرای طرح مذکور بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه توصیه می‌گردد.

آمنه محمودی، الهام شهاب پور، مصطفی مرادی سرابی، دکتر صدیقه طهماسبی، دکتر مریم کوشکی جهرمی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: سرطان سینه و درمان های مربوطه عوارض مختلف جسمانی از جمله مشکلات قلبی عروقی را به همراه دارد و یکی از روش های پیشنهادی جهت رفع یا کاهش این عوارض تمرین ورزشی است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر ۸ هفته تمرینات پیلاتس بر شاخص های قلبی عروقی بیماران سرطان سینه بود.
مواد و روش ­ها: این تحقیق از نوع کارآزمایی بالینی تصادف بود. شرکت­ کنندگان در این تحقیق ۳۰ نفر از زنان مبتلا به سرطان­سینه بودند که به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به شکل تصادفی به دو گروه تمرین (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین، تمرینات پیلاتس را به مدت ۸ هفته و ۳ روز در هفته به مدت ۶۰ دقیقه در جلسه انجام دادند و گروه کنترل در هیچ فعالیت منظم ورزشی شرکت نکردند. قبل و بعد از برنامه تمرینی هر دو گروه تمرین و کنترل، ضربان قلب و فشارخون سیستولی و دیاستولی استراحتی با دستگاه فشارخون سنجیده شد و حاصلضرب دوگانه قلبی­عروقی با حاصلضرب فشارخون سیستولی استراحتی در ضربان قلب استراحتی محاسبه شد. از آزمون آماری تحلیل­کوواریانس به منظور تحلیل  یافته ها استفاده شد.
یافته ­ها: تمرینات پیلاتس موجب کاهش فشارخون ­سیستولی (۰۳۵/۰P<)، ضربان­قلب (۰۲/۰P<) و حاصلضرب دوگانه قلبی­عروقی (۰۰۳/۰P<) در زنان مبتلا به سرطان­سینه شد، اما بر فشارخون دیاستولی آنان تأثیر معنی­داری نداشت (۱۸/۰P<).
بحث و نتیجه­ گیری:  به طور کلی تمرینات پیلاتس جهت بهبود شاخص ­های قلبی­عروقی به زنان مبتلا به سرطان­سینه توصیه می­شود.


منصور کرجی بانی، فرخنده محمودی میمند، فرزانه منتظری فر، علیرضا داشی پور،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با توجه به شیوع فزاینده سندرم پره اکلامپسی و اکلامپسی و چند عاملی بودن آن و ارتباط عنصر روی با این سندرم این مطالعه به منظور مقایسه سطح سرمی روی در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی و سالم در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) شهر زاهدان طراحی گردید.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه مورد- شاهدی ۵۰  خانم باردار پره اکلامپسی یا اکلامپسی بستری شده و ۵۰ خانم باردار سالم   در بخش زنان و زایمان بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) بر اساس معیارهای ورود و خروج مطالعه به شکل در دسترس آسان در سال ۱۳۹۸ انتخاب شدند. پس از ثبت مشخصات دموگرافیکی و بالینی در پرسش­نامه هر فرد در دو گروه ۳ میلی­لیتر خون از هر فرد اخذ و روی سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی تعیین گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS: ۱۶ داده ­های کمی و کیفی توصیف و با آزمون تی مستقل تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد اگرچه میانگین سطح روی سرم بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی­داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر از گروه سالم بود (۰۱/۰>(P. در خانم ­های باردار با سن بارداری ۳۴ هفته و بیشتر میانگین روی سرم در گروه مورد کمتر از خانم ­های باردار گروه شاهد بود (۰۴/۰p= ). به علاوه پرفشاری خون در گروه خانم ­های باردار سالم با مقدار روی سرم ارتباط داشت. علائمی مانند پرفشاری خون، پروتئین در ادرار و سقط جنین در خانم­های باردار گروه مورد بیشتر شایع بود (۰۵/۰> .(P
بحث و نتیجه­گیری: یافته­ ها حاکی از آن است اگرچه میانگین روی سرم در دو گروه تفاوت معنی ­داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر بود. لذا غربالگری درخصوص شناسایی کمبود روی سرم خون و درمان آن به موازات سایر روش­ های تشخیصی و بالینی می تواند در تأمین سلامتی و پیشگیری از پره اکلامپسی یا اکلامپسی در بارداری مؤثر باشد.

عباس ذبیحی، مینو محمودی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: در سالهای اخیر تعداد بیمارانی که از ­زخم‌های­ دیابتی رنج می­برند رو به افزایش است و مطالعات بسیاری نشان داده اند که سلول‌های بنیادی می‌توانند در التیام زخم‌های پوستی مؤثر باشند. روش­های مرسوم درمانی زخمهای دیابتی با نارسایی‌های جدی رو به رو هستند.  هدف از این تحقیق بررسی التیام زخم دیابتی و تغییرات کلاژن متعاقب تزریق سلول‌های فیبروبلاست در  موش های صحرایی نر می‌باشد.­
مواد و روش ها: طی این تحقیق تجربی ۱۶ سر موش‌­ صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوسین به دو گروه کنترل و تیمار شده با فیبروبلاست مشتق از پوست ختنه گاه تقسیم‌بندی گردیدند. زخم‌هایی به قطر ۰/۸­ سانتیمتر درپشت موش‌ها ایجاد شدند و پس از تزریق ساب‌درمال فیبروبلاست، التیام زخم به روش فتوگرافی و رنگ آمیزی ماسون تری‌کروم در روزهای ۷ و  ۲۱ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون تی– تست و آنالیز واریانس یک‌طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: سرعت التیام و میزان تولید کلاژن در گروه تیمار شده با سلول‌های ­فیبروبلاستی در روزهای ۷ و ۲۱ پس از تیمار نسبت به گروه شاهد افزایش معناداری داشت(۰۱/۰>P) .
بحث و نتیجه گیری: تزریق ساب‌درمال سلول‌های فیبروبلاستی مشتق شده از پوست ختنه گاه سبب تولید کلاژن بیشتر و التیام سریعتر زخم دیابتی می‌شوند و بر این اساس می‌توانند در حوزه سلول درمانی کاربرد داشته باشند. 

سعید زرگری، عباس بهاری، محمد تقی گودرزی، مینو محمودی، رضا ولدان،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سرطان معده دومین بدخیمی شایع و عامل اصلی مرگ و میر در کشور است. با در نظر گرفتن آمار جهانی این ارقام بسیار نگران کننده بوده و اهمیت مطالعات در حوزه سرطان معده را برجسته می‌کند. از آنجایی که سال‌هاست نقش التهاب مزمن در ایجاد سرطان به خصوص سرطان‌های مرتبط با عفونت مانند سرطان معده مشخص شده است، تمرکز بر مولکول‌های دخیل در این فرآیندها می‌تواند راهگشا باشد. در این میان Toll-like-receptors (TLRs) بزرگترین خانواده گیرنده الگوهای مولکولی مرتبط با التهاب بوده و تاثیر جهش‌های ایجاد شده در TLR۲ و TLR۴ در پاتولوژی سرطان معده مشخص شده است. با در نظر گرفتن مطالعات پیشین و نقش عمده TLR۴ و TLR۲ در فرآیندهای التهابی پیش بدخیمی، در این مطالعه نیز در دو مرحله‌ی آزمایشگاهی و بیوانفورماتیکی به بررسی جهش موجود در توالی ژن ­های مذکور و ارتباط آن با سرطان معده پرداخته شده است.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تعداد ۳۰ نمونه بافت سرطان معده آلوده به هلیکوباکترپیلوری جمع آوری شد و  پس از استخراج DNA، با استفاده از روش‌های تعیین توالی سنگر و پیش بینی بیماری توسط SIFT، PolyPhen وضعیت پاتوژنی آنها بررسی شد. همچنین توسط PyMOL مدل سازی سه بعدی رسپتور- لیگاند (قبل و بعد از جهش) انجام شد.
یافته ­ها:  داده‌ها جهش هتروزیگوتc,۱۰۶۱A>G  در اگزون سوم ژن کد کننده‌ی TLR۴ را نشان دادند. با مدل سازی سه بعدی پروتئین مربوطه دارای این جهش نیز مشخص شد که ناحیه‌ی متأثر از جهش خارج از منطقه‌ی میانکش گیرنده مورد بررسی با  LPS بوده و بنابراین پاتوژن نمی‌باشد.
بحث و نتیجه ­گیری: در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که جهش های اتفاق افتاده بر روی دو ژن مهم سیستم تشخیص الگو در نمونه­های سرطانی ایران ارتباط عملکردی با این دو پروتئین نداشته است.  


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb