جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای معقولی

مرجان بختیارنیا، کیوان معقولی، فرداد فرخی، خسرو جدیدی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده


 
مقدمه: قوز قرنیه (کراتوکونوس) بیماری شایع قرنیه است که با نازک‎شدن، اتساع و برجسته‎شدن قرنیه مشخص می‎شود. پیشرفت این بیماری با کاهش شدید کیفیت دید و تقویت آستیگماتیسم نا‎منظم قرنیه و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی بیماران همراه است. عمل جراحی کاشت حلقه داخل قرنیه یکی از راه‎های مؤثر درمان این بیماری است. هدف این پژوهش پیش‎بینی مشخصه ­های بینایی در بیماران قوز قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه برای کمک به چشم‎ پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب عمل جراحی است.
مواد و روش­ ها: مشخصه­های بینایی که با استفاده از روش شبکه ­های عصبی و با بهر ه­گیری از نرم افزار متلب پیش­بینی می ­شوند، شامل دید بدون اصلاح نمره چشم (دید بدون عینک)، میزان نزدیکبینی یا دوربینی، آستیگماتیسم، محور آستیگماتیسم و دید با اصلاح نمره چشم میشوند. بدین منظور از مجموعه داده‎های گرد‎آوری ‎شده از آزمون سنجش بینایی بیماران پیش و پس از عمل جراحی کاشت حلقه ­های کرارینگ و مایورینگ استفاده کردیم.
یافته­ ها: در این پژوهش برای نخستین بار مشخصههای بینایی چشم در بیماران قوز قرنیه را شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از راهکاری نوین مبتنی بر روش شبکه‎های عصبی با خطای میانگین ۹/۵۱%پیش‎بینی نمودیم.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج حاصل بر دقت و صحت الگو­های شبکه عصبی پیشنهادی در پیش‎بینی مشخصههای بینایی چشم در بیماران قوز قرنیه پس از عمل کاشت حلقه دلالت دارند. بر مبنای  مشخصههای بینایی پیش‎بینی‎شده، چشم‎پزشک می‎تواند کاندیدای مناسب را برای عمل جراحی کاشت حلقه از بین بیماران خود با دقت بیشتری انتخاب نماید.  

مرجان بختیارنیا، کیوان معقولی، فرداد فرخی، خسرو جدیدی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: یکی از عارضه­ های شایع در عیوب قرنیه بیماری قوز­ قرنیه است. در نتیجه پیشرفت سریع و گسترده علم در دهه­ های اخیر، عمل کاشت حلقه به روشی موفق برای درمان بیماری قوز­ قرنیه (کراتوکونوس) تبدیل شده ولی انتخاب بیمار در موفقیت این عمل بسیار حائز اهمیت است. در پژوهش حاضر پیش­ بینی وضعیت قرنیه و یا به عبارت دقیق­ تر، پیش­ بینی اندیس ­های توپو­گرافی قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه مورد توجه قرار گرفته است.  
مواد و روش‌ها: شبکه­ های عصبی مصنوعی روشی بهینه برای الگوسازی و پیش­ بینی هستند. در این پژوهش برای نخستین بار به پیش­ بینی اندیس­ های توپوگرافی قرنیه بیماران، شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از شبکه عصبی جلوسوی چند­لایه پرداخته شده است. در این پژوهش با بهره­ گیری از نرم­ افزار متلب بر پیش ­بینی اندیس‌هایی از توپوگرافی قرنیه تمرکز شده است که مستقیماً در تشخیص و پیشروی بیماری قوز قرنیه مؤثر هستند. از این‌ رو داده‌های آماری تعدادی از بیماران، شامل اندیس ­های مؤثر توپوگرافی قرنیه پیش و پس از عمل کاشت حلقه جمع‌آوری شدند.
یافته ­ها: با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده، الگو­هایی از شبکه عصبی ایجاد شدند و اندیس‌های مؤثر توپوگرافی قرنیه بیماران شش و دوازده ماه پس از عمل کاشت حلقه‌های کرارینگ و مایورینگ پیش‌بینی شدند. از چهار الگوی شبکه عصبی آموزش ­یافته، خطای میانگین ۷/۲۲% حاصل شد.
بحث و نتیجه ­گیری: انتخاب کاندیدای مناسب برای انجام عمل جراحی کاشت حلقه یکی از دغدغه ­های مهم چشم­ پزشکان است. بر مبنای نتایج حاصل­ شده، به منظور کمک به چشم ­پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب می­توان از قابلیت و توانایی بالای شبکه ­های عصبی در پیش­ بینی اندیس­ های توپو­گرافی قرنیه پس از جراحی کاشت حلقه بهره برد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb