جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای منتظری

وحید منتظری، محسن سکوتی، مقصود صدیق،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : صدمات تراکئو برونشیال عارضه نادر و گاها“ کشنده ای است که در موارد معدودی از ترومای غیر نافذ قفسه سینه دیده می شود و اگر زود تشخیص داده نشود, عوارض و مرگ و میر بالائی خواهد داشت. آمار ۷ ساله این موارد از ۴ مرکز تروما در لس آنجلس ۹ مورد بوده است؛ ولی اخیرا“ در مقالات علمی موارد بیشتری از این تروما گزارش شده و علت این افزایش را وجود مراکز پیشرفته و تشخیص زودرس دانسته اند . پارگی برونش راست شایع تر است و اغلب این موارد با شکستگی دنده و ترقوه همراه هستند. در این مطالعه صدمات تراکئوبرونشیال در ترومای غیر نافذ قفسه سینه هدف بررسی بوده است. گزارش موارد: در این مقاله اطلاعات بالینی و پاراکلینیک ۳ بیمار که به علت صدمات غیر نافذ تراکئوبرونشیال در ۱۰ سال اخیر به ما مراجعه کرده اند از جمله تظاهرات بالینی و یافته های تشخیصی , نوع درمان و سیر بالینی مورد بررسی قرار گرفته است. در هر ۳ بیمار , که به فاصله ۵-۲ ساعت از بروز حادثه تشخیص داده شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته اند نتیجه رضایت بخش بوده و مرگ و میر نداشته ایم . نتیجه گیری: این نتایج با دستاوردهای مطالعات دیگر که بر اهمیت تشخیص و درمان زود هنگام این گونه صدمات تاکید کرده اند هماهنگ است.


خاطره عنبری، کورش قنادی، مژگان کاویانی، رضوان منتظری،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: خودمراقبتی‌ فرایندی مهم در کنترل بیماری دیابت محسوب می‌شود. هدف این پژوهش ‌بررسی وضعیت خودمراقبتی و عوامل مؤثر بر آن در‌ بیماران مبتلا به دیابت ساکن شهر خرم آباد بود. بحث و نتیجه‌گیری: به منظور ارتقاء سطح سلامت بیماران دیابتی و کنترل مناسب بیماری‌ برنامه‌های آموزشی با هدف توانمندسازی بیماران در زمینه مراقبت از خود باید مورد توجه واقع شود. یافته‌ها: میانگین نمرات خودمراقبتی در بیماران ۶/۱۲±۷/۳۲ و وضعیت خودمراقبتی در حد متوسط بود. کمترین میانگین نمرات رفتارهای خودمراقبتی مربوط به انجام آزمایش قند‌خون (۸/۳±۴/۳)، انجام فعالیت فیزیکی (۲/۴±۷/۴) و مراقبت عمومی از پاها (۹/۴±۹/۴) بود. میانگین نمرات خودمراقبتی براساس میزان تحصیلات، محل سکونت، نوع‌ درمان ‌دریافتی و شبکه زندگی بیماران به صورت معناداری متفاوت بود (۰۵/۰(P<. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی‌۸۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ مراجعه کننده به درمانگاه‌های دیابت بیمارستان‌ها، پایگاه‌های‌ شهری و یک مطب فوق تخصصی غدد در سطح شهر خرم‌آباد به روش نمونه‌گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات مقیاس توبرت‌گلاسکو بود که وضعیت خودمراقبتی بیماران را در زمینه‌های مختلف طی هفت روز گذشته مورد ارزیابی قرار می‌داد. داده ها با استفاده از آزمون‌های تی مستقل و آنالیز واریانس یک‌طرفه تجزیه و تحلیل گردید.
فرزانه منتظری فر، منصور کرجی بانی، محمود علی کیخوائی، علیرضا داشی پور، مرضیه آمیان، الهه نکویی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: افزایش سطح قند خون پس از صرف غذا، شایعترین اختلال در افراد دیابتی است. از آنجائی که نان یکی از منابع اصلی غذایی در ایران است، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پنج نوع نان مصرفی در ایران (باگت، لواش، تافتون، سنگک و نان جو) بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و افراد سالم بود.

مواد و روش­ ها: در این مطالعه ۱۵۰ شرکت کننده در دو گروه مساوی بیماران دیابتی نوع ۲ و افراد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. هر دو گروه بهصورت تصادفی به پنج زیرگروه مساوی تقسیم شده، سپس در هر گروه یکی از ۵ نوع نان مورد آزمایش که حاوی ۵۰ گرم کربوهیدرات در دسترس بود، داده شد. میزان قند خون در شروع مطالعه، ۶۰ و ۱۲۰ دقیقه پس از مصرف نانها، اندازهگیری شد.

یافته­ ها: نتایج نشان داد در هر دو گروه، بالاترین افزایش گلوکز خون بعد از مصرف نان باگت مشاهده شد. نوسانات قند خون پس از ۱۲۰ دقیقه، در آزمودنیهایی که نان سنگک و جو مصرف کرده بودند، بهطور معنی داری کمتر از مصرف کنندگان نان باگت، لواش و تافتون بود (۰۱/۰P<).

بحث و نتیجه ­گیری: نانهای جو و سنگک تأثیر بیشتری بر کنترل گلوکز خون آزمودنیها داشتند که میتواند نقش مهمی در تنظیم قند خون بیماران دیابتی ایفا میکند.


منصور کرجی بانی، فرخنده محمودی میمند، فرزانه منتظری فر، علیرضا داشی پور،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با توجه به شیوع فزاینده سندرم پره اکلامپسی و اکلامپسی و چند عاملی بودن آن و ارتباط عنصر روی با این سندرم این مطالعه به منظور مقایسه سطح سرمی روی در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی و سالم در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) شهر زاهدان طراحی گردید.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه مورد- شاهدی ۵۰  خانم باردار پره اکلامپسی یا اکلامپسی بستری شده و ۵۰ خانم باردار سالم   در بخش زنان و زایمان بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) بر اساس معیارهای ورود و خروج مطالعه به شکل در دسترس آسان در سال ۱۳۹۸ انتخاب شدند. پس از ثبت مشخصات دموگرافیکی و بالینی در پرسش­نامه هر فرد در دو گروه ۳ میلی­لیتر خون از هر فرد اخذ و روی سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی تعیین گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS: ۱۶ داده ­های کمی و کیفی توصیف و با آزمون تی مستقل تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد اگرچه میانگین سطح روی سرم بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی­داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر از گروه سالم بود (۰۱/۰>(P. در خانم ­های باردار با سن بارداری ۳۴ هفته و بیشتر میانگین روی سرم در گروه مورد کمتر از خانم ­های باردار گروه شاهد بود (۰۴/۰p= ). به علاوه پرفشاری خون در گروه خانم ­های باردار سالم با مقدار روی سرم ارتباط داشت. علائمی مانند پرفشاری خون، پروتئین در ادرار و سقط جنین در خانم­های باردار گروه مورد بیشتر شایع بود (۰۵/۰> .(P
بحث و نتیجه­گیری: یافته­ ها حاکی از آن است اگرچه میانگین روی سرم در دو گروه تفاوت معنی ­داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر بود. لذا غربالگری درخصوص شناسایی کمبود روی سرم خون و درمان آن به موازات سایر روش­ های تشخیصی و بالینی می تواند در تأمین سلامتی و پیشگیری از پره اکلامپسی یا اکلامپسی در بارداری مؤثر باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb