جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مهرابی زاده هنرمند

زینب کرمی نژاد، منصور سودانی، مهناز مهرابی زاده هنرمند،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: شکست عاطفی، حالت سرخوردگی و حقارت است که پس از طرد شدن توسط محبوب به فرد دست می ­دهد. لذا مطالعه حاضر باهدف بررسی اثربخشی رویکرد هیجان-­مدار بر تنظیم شناختی هیجان دانشجویان دختر دچار شکست عاطفی انجام شد.

مواد و روش ­ها: طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش ­آزمون، پس ­آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامه  ­ی آماری شامل کلیه دانشجویان دختر مبتلا به شکست عاطفی دانشگاه­ های شهر اهواز در سال ۹۴-۹۳ بود. حجم نمونه ۲۲ نفر بود که از این تعداد، ۱۱ نفر از آزمودنی ­هایی که رضایت کامل داشتند در گروه آزمایش و ۱۱ نفر دیگر در گروه گواه جایگزین شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه ضربه عشق، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان بود. همه آزمودنی ­ها به دو پرسشنامه پاسخ دادند سپس افراد گروه آزمایش، مداخله درمانی را طی ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ­ای بهصورت فردی و ۲ بار در هفته دریافت نمودند. در پایان هر دو گروه مجدداً به پرسش­نامه تنظیم شناختی هیجان پاسخ دادند. پس از گذشت یک ماه از اجرای پس ­آزمون، آزمون پیگیری برای هر دو گروه اجرا گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ­ها علاوه بر آمار توصیفی، از روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده شد.

یافته­ ها: یافته ­ها نشان داد رویکرد هیجان-­مدار در مرحله پس ­آزمون و پیگیری موجب استفاده بیشتر از راهبردهای مثبت شناختی تنظیم هیجان گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه شده ­است.

بحث و نتیجه ­گیری: از آنجا که عشق و احساس ­های همراه با شکست عشقی از نوع هیجان است، لذا درمان هیجان-مدار می­تواند تأثیر معناداری بر تنظیم شناختی هیجان دانشجویان دختر دچار شکست عاطفی بگذارد.


زیور آریاصدر، ایران داوودی، عبدالکاظم نیسی، مهناز مهرابی زاده هنرمند،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: اختلال وسواس-جبری یک بیماری روانی شدید و طولانی مدت است که با رنج قابل­ ملاحظه و افت عملکرد همراه است. بر این مبنا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر درمان شناختی-رفتاری خانواده­-محور بر علایم و عملکرد کودکان دارای اختلال وسواس-جبری انجام شد.
مواد و روش­ ها: طرح پژوهش از نوع روش نیمه ­آزمایشی طرح تک ­موردی (تک­ آزمودنی) بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کودکان دارای اختلال وسواس-جبری در محدوده سنی ۷ تا ۱۲ سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره و کلینیک­ های روانپزشکی شهر اهواز در زمستان ۱۳۹۸ (مراحل پیگیری فروردین ۱۳۹۹) بودند. در­ صورت تائید تشخیص اختلال وسواس- جبری، با روش نمونه ­گیری در دسترس چهار کودک (و مادران­شان) انتخاب و تحت مداخله درمانی ۱۲ جلسه ای شناختی- رفتاری خانواده­-محور قرار گرفتند. در این پژوهش از مقیاس­ه ای وسواس-جبری ییل براون کودک و تاثیر اختلال وسواس–جبری کودک استفاده و برای تجزیه و تحلیل داده­ ها، روش­ های ترسیم دیداری یا تحلیل نمودار گرافیکی، شاخص تغییر پایا و درصد بهبودی بکار گرفته شد.
یافته ­ها: نتایج به دست آمده نشان داد شاخص پایا در مرحله درمان و پیگیری برای علایم و عملکرد معنی دار می ­باشد (۰۵/۰p<). درصد بهبودی کلی نیز نشان داد اثربخشی درمان شناختی-رفتاری خانواده­­-­محور بر علایم و عملکرد کودکان دارای اختلال وسواس-جبری بر اساس طبقه ­بندی بلانچارد برای چهار ­کودک در مرحله درمان و پیگیری، در طبقه درمان موفق قرار گرفت.
بحث و نتیجه ­گیری: درمان شناختی-رفتاری خانواده-محور می­ تواند بر علایم و عملکرد کودکان دارای اختلال وسواس- جبری سودمند و کارآمد باشد.  

محمد مهدی سهرابی فرد، سید اسماعیل هاشمی، مهناز مهرابی زاده هنرمند، سودابه بساک نژاد،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: تغییرات پایدار در روان‌ درمانی بر پایه مکانیسم‌های زیربنایی آن شکل می‌گیرند. یکی از این مکانیسم‌های کلیدی تثبیت مجدد حافظه (Memory Reconsolidation) می‌باشد. این فرآیند زیستی شامل به­روز رسانی و اصلاح اطلاعات حافظه‌ بوده و به‌عنوان مکانیسم بنیادی تغییر در روان‌درمانی که منجر به تغییرات تحول‌آفرین می‌شود، معرفی می‌گردد. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی تثبیت مجدد حافظه به‌عنوان مکانیسم بنیادین تغییر ‌درمانی که پلی میان علوم اعصاب و روان­درمانی است، می­باشد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه یک مرور روایتی بر گرفته از رساله دکتری روانشناسی است که مقالات مرتبط با کلید واژه ­های (Memory Reconsolidation، psychotherapy و therapeutic change) از طریق جست­وجو در پایگاههای‌ علمی معتبر PubMed،ScienceDirect ،  PsycINFO، Scopus و موتور جستجوی Google Scholar در بازه زمانی ۲۰۲۴-۱۹۸۵ جمع‌آوری شده ­اند. در مجموع از بین مقالات انگلیسی زبان دارای متن کامل، ۴۸ مقاله مرتبط با موضوع و اهداف پژوهش استخراج شدند.
یافته ­ها:
مطالعات نشان می‌دهند که تثبیت مجدد حافظه مکانیسم تغییر مشترک در بین رویکردهای روان­درمانی بوده و از طریق تغییر در ساختار حافظه، به روزرسانی و اصلاح خاطرات ناسازگار و در نهایت بازسازی شناختی-هیجانی می‌تواند باعث تغییرات پایدار و عمیقی در بهبود مشکلات و اختلالات روانی شود.
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج نشان دادند که همگرایی علوم اعصاب و روان‌درمانی از طریق مکانیسم تثبیت مجدد حافظه به‌عنوان گامی نوین در توسعه شیوه‌های درمانی کارآمدتر در نظر گرفته می­شود. بر همین اساس تمرکز بر تثبیت مجدد حافظه در روان‌درمانی می‌تواند اثربخشی درمان را به طور معناداری ارتقا داده و موجب تغییرات عمیق و پایدار در مراجعین شود. بنابراین، پیشنهاد می­شود پژوهش­های آتی بر توسعه مدل‌های درمانی مبتنی بر مکانیسم تثبیت مجدد حافظه متمرکز شوند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb