جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نیک فرجام

کمال صولتی دهکردی، مسعود نیک فرجام،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی عصر ماست. هدف از پ‍‍‍‍ژوهش حاضر تأثیر آموزش روانی خانواده در کنار درمان استاندارد پزشکی در سیر بهبودی و پیشگیری از عود علائم بیماران افسرده اساسی بود. بحث و نتیجه‌گیری: با درمان استاندارد پزشکی توأم با آموزش روانی خانواده در بیماران با اختلال افسردگی اساسی در مقایسه با درمان استاندارد پزشکی می‌تواند اثر بخشی بیشتری در بهبود و پیشگیری از عود علائم افسردگی داشته باشد. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش ما نشان داد اختلاف معنی داری بین گروه تجربی و گروه کنترل در مرحله پس از مداخلات (۰۰۱/۰=p) و مرحله پیگیری (۰۰۸/۰=p) بدست آمد. مواد و روش‌ها: نوع مطالعه کار آزمایی بالینی بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۶۰ نفر بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه مساوی تقسیم شدند. دو گروه تحت درمان استاندارد پزشکی بوده، که خانواده یکی از این گروه‌ها ۸ جلسه تحت آموزش روانی خانواده قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده آزمون افسردگی بک (ІІBDI -) بود که در سه مرحله پیش از مداخله، پس از مداخله و ۶ ماه پس از آخرین مداخلات (پیگیری) روی بیماران اجرا گردید. داده‌های پژوهشی از طریق تحلیل کوواریانس (آنکوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
الهام رمضانزاده، سلمان نیک فرجام،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: عفونت های قارچی در بیماران گیرنده ­ی عضو پیوندی به دلیل سرکوب سیستم ایمنی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر و ناتوانی می باشند، درگیری سیستم عصبی مرکزی ناشی از عفونت های قارچی یکی از عوامل مهم و قابل درمان در این بیماران است. این مطالعه به بررسی یک مورد بیمار ۵۸ ساله دیابتی با سابقه پیوند کلیه مبتلا به مننژیت کریپتوکوکی ۳ ماه بعد از بهبودی از عفونت کووید ۱۹ می پردازد.
بیمار آقای ۵۸ ساله دیابتی مورد گیرنده ی پیوند کلیه با شکایت سردرد طول کشیده، تب و تهوع و استفراغ به بیمارستان مراجعه می کند. بیمار ۳ ماه قبل نیز با تشخیص عفونت کووید ۱۹ در همین مرکز بستری شده بودد. در بررسی های انجام شده پس از نمونه گیری مایع مغزی-نخاعی علایم نورولوژیک بیمار تا حدودی کاهش پیدا کرد و در آنالیز مایع مغزی-نخاعی و استفاده از کشت و جوهر هندی، شواهد عفونت قارچی ثابت شد. پس از درمان با داروهای آمفوتریسین و فلوسیتوزین بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb