جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای هاشم زاده

شهین رمازی، مجید متولی باشی، حمیدرضا خضرایی، علی فصیحی، الهام ایزی، مرتضی هاشم زاده چالشتری،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: بیماری رینیت آلرژیک به‌عنوان یک بیماری التهابی مزمن سیستم تنفسی است که می‌تواند تأثیر شدیدی بر روی کیفیت زندگی بیماران بگذارد. این پاسخ التهابی در ناحیه موکوسی لوله‌های هوایی شامل یک پاسخ با میانجی گری ایمونوگلوبین E به‌وسیله ماست سل‌ها است به‌طوری که واکنش‌های فاز تأخیری به‌واسطه ائوزینوفیل‌ها و بازوفیل‌ها انجام می‌شود. اینترلوکین ۱۸ یک عضو از خانواده اینترلوکین‌ها است که به‌عنوان فاکتور القا کنندهIFN-γ  نامیده می‌شود و در تعادل واکنش‌های ایمنی مربوط به Th۱/Th۲  نقش دارد بنابراین هدف ما در این تحقیق بررسی ارتباط بین پلی‌مورفیسم-۱۳۷G/C در پروموتر ژن اینترلوکین ۱۸ با میزان IgE سرمی در مبتلایان بیماری رینیت آلرژیک بود.

مواد و روش ­ها: سطح کلی IgE در سرم ۱۳۱ بیمار مبتلا به رینیت آلرژیک و ۶۲ فرد سالم به‌ روش الایزا اندازه گیری شد و سپس ارتباط سطح کلی IgE در افراد بیمار و سالم با پلی‌مورفیسم-۱۳۷G/C مورد بررسی قرار گرفت. آنالیزهای آماری با نرم افزار ۱۹SPSS  انجام گرفت.

یافته­ ها: نتایج این تحقیق بیانگر عدم وجود ارتباط معنی دار بین ژنوتیپ‌های پلی­مورفیسم -۱۳۷G/C و سطح IgE سرمی بین افراد بیمار مبتلا به رینیت آلرژیک و افراد سالم بود (۰۵/۰P>).

بحث و نتیجه ­گیری: عدم وجود ارتباط معنی دار بین ژنوتیپ‌های پلی‌مورفیسم -۱۳۷G/C ژن IL-۱۸ با سطح IgE موجود در سرم بیانگر عدم نقش این ژنوتیپ در بروز بیماری رینیت آلرژیک می ­باشد.


سیده مریم ولی زاده اطاقسرا، وجیهه قربان زاده، حامد اسمعیل لشگریان، پژمان هاشم زاده، حسن داریوش نژاد،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده


سرطان مشکل اصلی و جدی برای سلامت انسان است که با وجود پیشرفت های فراوان در حوزه ی درمان، این بیماری همچنان بزرگ ترین چالش جهانی در زمینه ی پزشکی می باشد. مانع اصلی برای درمان این بیماری، فرآیندی به نام متاستاز می باشد که در ۹۰ درصد سرطان ها اتفاق می افتد.
طبق آمار بهداشت جهانی، سرطان سینه جزو سه سرطان شایع جهان است و دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در جهان می باشد که حدود ۱,۶۷ میلیون نفر را در گیر خود ساخته است. استخوان، کبد، ریه و مغز اندام های شایع برای متاستاز سرطان سینه می باشند. فرآیند های اختصاصی و مولکول های مختلفی در متاستاز به هریک از این اندام ها نقش دارند. ریزمحیط اندام های هدف،  ابتدا باعث قرارگیری سلول های سرطانی در این ارگان ها می شوند، سپس آزاد شدن فاکتورهای اختصاصی از سلول های سرطانی و برهمکنش آنها با ریزمحیط هدف باعث بقا این سلول ها و تشکیل متاستاز می شود.
در این مقاله مروری سعی بر آن است که با مطالعه ی مکانیسم های درگیر در متاستاز سرطان سینه  به اندام های هدف، مولکول های کلیدی این مکانیسم ها که می توانند هدف درمانی مناسبی برای سرطان سینه باشند معرفی شوند.

مهرنوش صدیقی، مصطفی چراغی، پژمان هاشم زاده،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: اﻣﺮوزه ﺑﺎ وﺟﻮد اﻳﻦ ﻛﻪ آﮔﺎﻫﻲ ﻣﺮدم در ﻣﻮرد ﻛﻨﺘﺮل بیماریهای دیابت و قلبی عروقی اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ،  ولی هنوز از ﻋوﺎﻣﻞ ﻋﻤﺪه ی ﺑﻴﻤﺎری و ﻣﺮگ و  میر در ﺟﺎﻣﻌﻪ هستند. ﺑﺮای درﻣﺎن و ﻛﻨﺘـﺮل دیابت و بیماریهای قلبی می توان از روش های دارویی و غیر دارویی کمک گرفت. هدف از انجام این مطالعه ی مروری معرفی عوامل خطر ساز متعددی در بیماران دیابتی که باعث افزایش شانس درگیری های قلبی عروقی می شود است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مروری جهت جستجوی مقالات، از پایگاه های اطلاعات, Pubmed, ISI و Scopus طی سال های ۱۹۷۹ تا ۲۰۲۰ استفاده شد. و از واژگان کلیدی فشار خون، استرس اکسیداتیو، چاقی، دیس لیپیدمی، عملکرد اندوتلیال و عوامل التهابی استفاده شد.
نتایج: شیوع دیابت در سراسر جهان و ایجاد عوارض جدی و خطرناک بر ارگان های بدن، این بیماری را به یک مشکل عمده بهداشتی در کلیه جوامع تبدیل کرده است و عامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می باشد. مطالعه ما نشان داد  بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر را در بیماران دیابتی تشکیل می دهند. عواملی که با دیابت و بیماریهای قلب و عروق در ارتباطند می توان فشار خون، استرس اکسیداتیو، چاقی، دیس لیپیدمی، عملکرد اندوتلیال و عوامل التهابی را نام برد.
نتیجه گیری کلی: دیابت عامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می باشد. همچنین بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر را در بیماران دیابتی تشکیل می دهند
 دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، مکانیسم های مولکولی

آرش کریمی، مصطفی چراغی، مهرنوش صدیقی، پژمان هاشم زاده،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  اﻣـﺮوزه ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد ﻣﺨﺪر یﮑﯽ از ﺑﺰرگﺗﺮیﻦ ﻣﻌﻀﻼت ﺑﺴﯿﺎری از ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺟﻬﺎن اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺑﺮﺧﯽ ﺑﺎورﻫﺎی ﻏﻠﻂ در ﺟﺎﻣﻌﻪ، ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف مواد مخدر در ﻣﻮرد ﮐﻨﺘﺮل و ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی ﻗﻠﺒﯽ و ﻋﻮاﻣﻞ ﺧﻄﺮ آن وﺟﻮد دارد. این بررسی مروری، با توجه به تحقیقات انجام شده مبنی بر ارتباط بین اعتیاد و بیماری های قلب و به منظور آشنایی با اعتیاد و بیماری های مرتبط قلبی و درمان انجام شده است.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مروری برای جستجوی مقالات، از پایگاه های اطلاعاتی Iranmedex, SID, Pubmed, ISI و Scopus طی سال های  ۱۹۸۰تا ۲۰۱۷ با تأکید بر مقالات ۱۰ سال اخیر استفاده شد. کلید واژه های مورد استفاده در این بررسی مروری استناد به ۲۰ مقاله، اعتیاد، ﭘﺮاﮐﺴﯿﺪاﺳﯿﻮن لیپیدی، ﭼﺮﺑﯽ و ﻗﻨﺪ ﺧﻮن، آترواسکلروز، سایز انفارکت، آریتمی ها در افراد انجام شده است.
یافته­ ها: اطلاعات موجود با تأکید بر مقالات ۱۰ سال اخیر با استناد به ۲۰ مقاله، اطلاعات موجود رابطه مهمی بین اعتیاد و ﭘﺮاﮐﺴﯿﺪاﺳﯿﻮن لیپیدی، ﭼﺮﺑﯽ و ﻗﻨﺪﺧﻮن، آترواسکلروز، سایز انفارکت قلبی، اریتمی ها و بیماریهای قلب در افراد ﻣﻌﺘﺎد ﺑﻪ ﺗﺮیﺎک و شاخص ﻣﺎﻟﻮن دی آﻟﺪﺋﯿﺪ را نشان میدهد. در مطالعات مختلف اثرهای متفاوتی مشاهده شده است. این تفاوت می تواند به علت اثر بیهوشی، دوز دارو، محل اثر در مغز، تغییرات تنفسی و ویژگی گیرنده ها باشد.
بحث و نتیجه ­گیری: اعتیاد به مواد مخدر با اثرات متفاوتی بر چربی خون، قندخون، فشارخون، آترواسکلروز، سایز سکته قلبی و آریتمی ها، با بیماری های قلبی همراه است.


شیرزاد فلاحی، مائده چاهیچی اصفهان، فرناز خیراندیش، مهدی بیرجندی، پژمان هاشم زاده،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: توکسوپلاسموزیس مهمترین آلودگی انگلی مرتبط با سیستم اعصاب مرکزی (CNS) است. داشتن آگاهی و اطلاعات کافی در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی و عوامل مؤثر بر آن برای فارغ التحصیلان رشته های بهداشتی در پیشگیری، تشخیص به موقع و درمان بیماری در نوزادان بسیار کمک کننده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی دانشجویان سال آخر رشته های تحصیلی مرتبط با زنان باردار در دانشگاه علوم پزشکی لرستان در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی طراحی و اجرا شد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه ۱۷۷ نفر از دانشجویان که در آینده شغلی خود با زنان باردار سر و کار خواهند داشت، انتخاب شدند. میزان آگاهی و اطلاعات دانشجویان در خصوص توکسوپلاسموزیس مادرزادی بر اساس پرسشنامه از قبل طراحی شده بررسی و اندازه گیری شد. آزمون من ویتنی و کای اسکوئر برای مقایسه داده ها استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد، آگاهی دانشجویان در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی در محدوده مطلوبی قرار ندارد (٪۱۴/۷۱±۷۲/۴). بر اساس نتایج حاصله میزان آگاهی در دانشجویان رشته های پرستاری و تغذیه (۰۱۳/۰P=)، دارای سن‌پایین (۰۱۳/۰P=)، ساکن خوابگاه (۰۰۲/۰P=) و در مقطع کارشناسی(۰۰۱/۰>P ) به صورت معنی داری کمتر از دیگر دانشجویان بود (۰۵/۰>P ).
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر بیانگر میزان اطلاعات ضعیف دانشجویان سال آخر رشته های تحصیلی مرتبط با زنان باردار در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی است. تأکید بیشتر بر اهمیت بیماری و صدمات جبران ناپذیر آن در جنین، برنامه ریزی برای افزایش میزان آگاهی دانشجویان در مورد  این بیماری، راههای انتقال و پیشگیری امری ضروری بنظر می رسد.

مصطفی چراغی، پژمان هاشم زاده، مهرنوش صدیقی، آرش کریمی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تأثیر والپوتریات (از گیاه سنبل‌الطیب) بر درد و التهاب در موش‌ها و تعیین مکانیسم‌های احتمالی ضد دردی و ضدالتهابی آن طراحی شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه برای بررسی اثر ضدالتهابی ۴۰ سر موش نر به‌صورت تصادفی به ۵- گروه تقسیم شدند. و در تست درد ۵۶ سر موش نر به‌صورت تصادفی به ۷ گروه (۸ تایی) تقسیم شدند.
تست التهاب: ۱- گروه نرمال سالین، ۲- گروه زایلن، ۳- گروه دگزامتازون، ۴ و ۵- گروه‌هایی که ماده فعال والپوتریات را با دوزهای mg/kg ۲/ ۰ و ۱/۰ به‌صورت یک دوز واحد برای هر حیوان دریافت کردند.
تست درد: ۱- گروه سالین، ۲- فرمالین، ۳- گروه مورفین + فرمالین، ۴ و۵- گروه والپوتریات (mg/kg ۲/ ۰ و ۱/۰) +فرمالین، ۶- گروه نالوکسان +عصاره (mg/kg ۲/۰) + فرمالین، ۷- گروه نالوکسان + مورفین + فرمالین.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که زمان واکنش درد در دوز ۲/۰ میلی‌گرم والپوتریات در مراحل درد حاد و مزمن در مقایسه با فرمالین به‌ طور معنی‌داری کاهش یافت (۰۰۱/۰ P<). همچنین، ماده فعال والپوتریات اثر مهاری خود را بر التهاب ناشی از زایلن اعمال کرد که بهترین درصد مهار در دوز ۲/۰ میلی‌گرم/کیلوگرم و دگزامتازون با عصاره ۲/۰ میلی‌گرم/کیلوگرم مشاهده شد (۰۱/۰ P<).
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج، والپوتریات اثر ضد دردی نسبتاً قوی داشت احتمالاً مکانیسم اثر ضد دردی عصاره حداقل تا حدودی همانند مرفین بر پایه گیرنده‌های اوپیوئیدی است. در تست التهاب، عصاره همچون دگزامتازون قادر به مهار التهاب بود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb