۳ نتیجه برای گرجی
آزاده خونساری، کوروش گرجی، آرمان موسوی، فواد عبدالله پور،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده
: شناخت خواص درمانی گیاهان دارویی و همچنین مضرات درمانهای نوین منجر به تشویق مردم به استفاده از گیاهان دارویی شده است. مطالعات بسیاری در زمینه گیاهان دارویی خاص و کارایی آنها در درمان بیماریهای مشخص انجام و مقالات زیادی در این رابطه منتشر شده است. اما در این بین وجود مطالعهای که مروری بر مطالعات مذکور باشد احساس میشود که هدف این مطالعه میباشد. مواد و روشها: با استفاده از کلمات کلیدی herbal medicine، herb medicine، phytotherapy و extract medicine تعداد ۷۸۶۲ مقاله چاپ شده از سال ۲۰۰۰، در پایگاههای اطلاعاتی الکترونیکی PubMed، ScienceDirect و Springer جستجو و مطالعه شد. بیماری، گیاه مورد استفاده و نظر نویسنده در مورد کارایی گیاه به کار گرفته شده، مشخص گردید. در پایان این نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافتهها: ۵/۱۱% کل مقالات در ارتباط با ۸ گیاه بودند که به ترتیب فراوانی عبارتند از Ginseng (عشقه)، Salvia L. (مریم گلی)، Ginkgo biloba (ژینکو)، ypericum L. (گل راعی)، Allium L. (سیر)، Zingiber (زنجبیل)، Aloe vera (صبرزرد) و Marijuana(شاهدانه). شایعترین بیماریهای مورد بررسی شامل بیماریهای عصبی– روانی، ایمنی- التهابی، گوارش، قلبی – عروقی و سرطان بودند. در۲/۸۹% از مقالات به اثرات مثبت و در اندکی از آنها به عدم مزایای استفاده از گیاهان در درمان اشاره شده است. ۶/۵۴% مقالات بر لزوم انجام تحقیقات بیشتر برای استفاده درمانی از گیاهان تاکید داشتند. بحث و نتیجهگیری: با توجه به این گیاهان دارویی متداولترین روش طب مکمل در سراسر جهان است و اکثر مطالعات انجام شده به اثرات مثبت آن اشاره دارند، توجه بیشتر برای انجام مطالعات علمی دقیقتر برای تعیین مکانیزم اثر آنها ضروری است.
ابوالفضل زندهدل ، فردوس جهانمردی ، خاطره عنبری ، مجتبی گرجی ،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: آنمی یکی از مشکلات شایع جهان و ایران است و همچنین آنمی فقر آهن شایعترین مشکل کم خونی تغذیه ای در دنیا است. مطالعه زیر با توجه به شیوع بالای آنمی فقر آهن و وابستگی شدت آن با سطح فرهنگی-اقتصادی هر منطقه برای دستیابی به آمار شیوع و برنامهریزی و درمان، طراحی و اجرا گردیده است.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به شیوع بالای آنمی فقر آهن در جامعه مورد پژوهش، توجه به مداخلات ارتقایی و پیشگیرانه و برنامههای آموزشی جامع در این زمینه ضروری به نظر میرسد.
یافتهها: از کل افراد مبتلا به آنمی شرکت کننده در مطالعه ۴/۴۴% بیماران مبتلا به آنمی فقر آهن بودند. شیوع آنمی فقر آهن در زنان ۳/۵۲% و در مردان ۶/۲۲% بود. ۹/۶۰% افراد ۱۵-۴۹ سال و۵/۲۴% افراد بالای ۴۹ سال مبتلا به آنمی فقر آهن بودند. بین سن و جنس و آنمی فقر آهن ارتباط آماری معنیداری دیده شد(۰۰۴/۰=p). بین سابقه مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروییدی (NSAIDs) و بروز آنمی فقر آهن ارتباط آماری معنیداری دیده نشد(۳۳/۰=p).
مواد و روشها: این مطالعه به صورت مقطعی و با روش سرشماری صورت گرفته است.کلیه بیماران بالغی که با علائم و نشانه های آنمی به کلینیک داخلی بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد مراجعه کردند، تحت بررسی CBC و ایندکسهای RBC قرار گرفتند.سپس همه افرادی که میزان هموگلوبین خون آنها در محدوده تعریف آنمی بود به عنوان نمونه پژوهش وارد مطالعه شدند. برای تمامی این بیماران سنجش سطح آهن، فریتین سرم وTIBC صورت گرفت و پرسش نامه ای برای هرکدام تکمیل شد. سپس نتایج از نظر آماری بررسی شد.
علیاصغر کیانی، فرهاد شاهسوار، کلثوم احمدی، وحیده حیدری نظرآباد، بنفشه بهمنی، مجتبی گرجی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: لوسمی میلوئیدی مزمن (CML) زمانی تشخیص داده میشود که وجود کروموزوم فیلادلفیا و فیوژن های ABL-BCR در بیماران اثبات شود. در این مطالعه ۵۸ بیمار مبتلا به لوسمی میلوئیدی مزمن از نظر شیوع انواع فیوژن های ABL-BCR مورد بررسی قرار گرفتند.
|
مواد و روش ها: پس از تکمیل پرسشنامه اطلاعات پایه، نمونه خون بیماران با کسب رضایت آگاهانه گرفته شد. RNA از نمونه خون استخراج شد. با استفاده از سنتز cDNA و روش Multiplex RT-PCR فیوژن های مختلف ABL-BCR از جمله فیوژن های b۳a۲، b۲a۲ و e۱a۲ مورد مطالعه قرار گرفتند.
|
یافته ها: از میان ۵۸ بیمار که از نظر فیوژن های ABL-BCR مثبت بودند، ۱۸ نفر (۵/۳۰ درصد) فیوژن b۲a۲، ۳۷ نفر (۷۱/۶۲ درصد) فیوژن b۳a۲ و سه نفر (۰۸/۳ درصد) فیوژن e۱a۲ را دارا بودند. ۲۵ مرد و ۳۳ زن در این مطالعه حضور داشتند که برخلاف مطالعات مشابه، جمعیت زنان مبتلا به CML از مردان مبتلا بیشتر بود.
|
بحث و نتیجه گیری: فیوژن b۳a۲ که تولیدکنندهی پروتئینی ۲۱۰ کیلو دالتونی است، دارای بیشترین شیوع در بین بیماران مورد مطالعه بود. نتایج این مطالعه در استان لرستان (به استثنای جمعیت بیشتر زنان مبتلا) با سایر مطالعات انجام شده در ایران مطابقت داشت.
|