جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای یاراحمدی

بهروز یاراحمدی، حمیدرضا مهدوی، اعظم مؤیدی نژاد،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: کیفیت اولیه شیر خام متأثر از عواملی همچون تغذیه دام، سلا متی دام، ترکیب شیمیایی شیر و فعالیت میکروب موجود درآن بوده که بر روی محصولات نهایی تأثیرگذ ار می باشد. بنابر این کیفیت شیر خام به مدت زمان و شرایطی که شیر از تولید تا تحویل به کارخانه طی می کند بستگی تمام دارد. دراستان لرستان ۹۷% شیر تولیدی گاوها از واحدهای کوچک و روستایی بد ست می آید. پژوهش فوق با هدف بررسی کانون های آلودگی شیرخام و شناخت نقاط بحرانی آلودگی شیر خام از مرحله دوشش تا تحویل به کارخانه در سال۱۳۸۲ انجام گرفت .

مواد و روش‌ها: جهت نمونه گیری از شیرخام مراکز با ظرفیت جمع آوری شیر بیش از ۳ تن، ۵/۱ تا ۳ تن و کمتر از ۵/۱ تن به عنوان مراکز با ظرفیت بالا، متوسط و کم تعیین گردید. مراحل نمونه برداری شامل نمونه گیری از شیر پستان، ظروف جمع آوری و نگهداری شیر، مخرن ماشین سیار جمع آوری، مخزن سردکن مرکز جمع آوری و از تانکر حمل شیر به کارخانه بود. آزمایش شمارش کلی بار میکروبی( (TC وآزمایشهای شیمیایی شامل میزان اسیدیته و pH شیر بود. کل نمونه جمع آوری شده در هر ماه ۴۵ نمونه و در طی ۱۲ ماه ۵۴۰ نمونه جمع آوری گردید. داده ها جهت تجزیه و تحلیل آمار به لگاریتم درپایه ۱۰ تغییر یافته و توسط نرم افزار SPSS ۱۱. ۵ با استفاده از روش GLM ) ) آنالیزواریانس گردید .

یافته‌ها: میانگین بار میکروبی (TC ) در کلیه فصول سال cfu/ml ۳۷/۰ ± ۴۳/۶ بود. اثر ماههای مختلف سال، مراحل مختلف نمونه گیری از شیر و ظرفیت مراکز جمع آوری بر روی بار میکروبی کل، کلی فرم و اشرشیا کلی کاملاً معنی دار بود (۰۱/۰ p< ) . نتایج نشان داد کمترین بار میکروبی در دی ماه با cfu/ml ۳۸/۰ ± ۳۱/۶ و بیشترین بار میکروبی در مرداد ماه بامیزان cfu/ml ۳۱/۰ ± ۵۷/۶ بود. نتایج نشان داد کاهش بار میکروبی از شهریور ماه شروع و در دی و بهمن به کمترین میزان می رسید. نتایج همچنین نشان داد بیشترین میزان باکتریهای کلی فرم و اشرشیا کلی در شهریور ماه بوده و کمترین میزان کلی فرم در شیر خام در دی و بهمن و اشرشیا کلی در بهمن و اسفند ماه بود. ضرایب همبستگی نشان داد بین بار میکروبی با کلی فرم (۹۰/۰ r= ) و با اشرشیا کلی (۷۹/۰ r= ) ، همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (۰۱/۰ p< ) .

بحث و نتیجه‌گیری: بطور کلی مشکل مهم جمع آوری شیر در استان لرستان، دوری برخی مراکز جمع آوری شیر و مدت زمان طولانی انتقال شیر از این مراکز تا کارخانه شیر بوده، که بعنوان یکی از علل مهم افزایش بار میکروبی کل از مرحله دوشش تا تحویل به کارخانه می باشد. علاوه بر این امکانات ارتباطی محدود برخی از روستاها باعث افزایش بار میکروبی شیر خام در این مناطق گردیده است .


حسن احمدوند، فرشید غضنفری، رضا یاراحمدی، مونا منکاوی، رضوان وجدیان،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: اکسیداسیون لیپیدها و ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. با استفاده از مواد آنتی اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین E و اسانس گیاهانی مانند اسانس مرزه خوزستانی می توان از اکسیداسیون LDL جلوگیری و در نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز شد. هدف از این تحقیق بررسی اثر غلظت های مختلف اسانس روغنی مرزه خوزستانی (ساچوریا خوزستانیکا) بر مهار بر اکسیداسیون LDL سرم درمحیط برون تنی است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی باعث جلوگیری ازاکسیداسیون LDL واین ترکیبات ممکن است اثرات مشابهی در شرایط درون تنی داشته باشد. یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان می دهد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می شود، بطوری که میزان زمان تاخیری براساس غلظت اسانس روغنی مرزه خوزستانی (۵۰، ۱۰۰و ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیترو ویتامین Eباغلظت ۱۰۰میکرومولار) به ترتیب ۳۳/۳۳، ۶۶/۶۶، ۱۰۰ و۱۱/۱۱۱ درصد افزایش یافت. اثر مهاری اسانس روغنی مرزه خوزستانی بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت (۵۰، ۱۰۰و ۲۰۰ میکروگرم برمیلی لیتر) است. مواد و روش‌ها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جداشده را در گروه های کنترل ، اکسید شده با مس و اسانس روغنی مرزه خوزستانی با غلظت های (۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میکروگرم برمیلی لیتر) و ویتامین E با غلظت ۱۰۰ میکرومولار به عنوان کنترل مثبت مطالعه شد. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی ان های کونژوگه، زمان تاخیری ((Lag time و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه گیری شد و اثرات غلظت های مختلف اسانس روغنی مرزه خوزستانی و ویتامین Eبر مهار اکسیداسیون LDL سرم تحت اثر مس بررسی شد.
محمد نبیونی، اعظم یاراحمدی، بهرام دلفان،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: لوسمی حاد پرومیلوسیت بدخیم ترین نوع لوسمی حاد است که با جابجایی کروموزومی (۱۵:۱۷) و توقف سلول‌ها در مرحله‌ پرومیلوسیت مشخص می شود. امروزه از روش تمایز درمانی جهت درمان سرطان استفاده می‌شود. مطالعات قبلی نشان داده‌اندکه ویتامین E سبب مهار تکثیر و القاء تمایز سلول‌های HL-۶۰ به سمت مونوسیت می‌شود. با توجه به اینکه استفاده از غلظت‌های بالای ویتامین E دارای اثرات جانبی بوده و استفاده از این غلظت‌ها جهت القاء تمایز امکان پذیر نیست، لذا سعی می‌شود با استفاده از ترکیبات که دارای خاصیت ضد تکثیری بر روی سلول‌ها هستند، توان تمایزی آن را افزایش داد. از آنجایی‌که اثرات ضد تکثیری زهر زنبور عسل بر روی رده‌های سلولی گوناگون اثبات شده است، در این مطالعه اثر آن برعملکرد تمایزی ویتامین E بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این بررسی از ایمونوسیتوشیمی، تست احیاءNBT و رنگ آمیزی رایت -گیمسا جهت بررسی تمایز سلولی استفاده شد. جهت تحلیل داده‌ها از نرم افزار Instate ۳ و آزمون آماری one-way ANOVA استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که زهر زنبور عسل در غلطت‌های غیرسمی(۵/۲ میکروگرم در میلی لیتر) می‌تواند توان تمایزی ویتامین E را افزایش دهد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه زهر زنبور به تنهایی بر روی سلول‌هایHL-۶۰ دارای اثر تمایزی نیست، مقایسه اثر تمایزی ویتامین E به تنهایی و در ترکیب با زهر زنبور بر روی سلول‌های HL-۶۰ نشان داد که زهر زنبور می‌تواند همراه با ویتامین E در پیشبرد اثر تمایزی آن موثر بوده و توان تمایزی آن را افزایش دهد. امید است در آینده بتوان از این ترکیب جهت افزایش توان تمایزی ترکیبات تمایز دهنده استفاده نمود.
رجب رشیدی، توران یاراحمدی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با توجه به افزایش دانش و آگاهی در مورد انتقال بیماریها، مشخص شده است که بیماری­ های مشخصی می­ توانند از طریق استخرهای شنا و سواحل آلوده به واسطه تماس یا بلعیدن آب آلوده منتقل شوند. مطالعه حاضر جهت بررسی شاخص‌های بهداشتی آب استخرهای شنا در استان لرستان و مقایسه آن با استانداردهای موجود در کشور در دو فصل زمستان و تابستان در سال ۹۵ انجام گردید.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه ﺗﻮﺻـﻴﻔﻲ- مقطعی، از کل استخرهای سرپوشیده و فعال استان لرستان که تعداد آنها در سال ۹۵ به ۲۰ عدد می­رسید, در طی دو فصل زمستان و تابستان نمونه­ برداری انجام شد و پارامترهای فیزیکی شامل pH , درجه حرارت و کدورت و پارامترهای شیمیایی, شامل میزان کلر آزاد باقیمانده و پارامترهای میکروبی شامل کلیفرم کل, کلیفرم مدفوعی، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوک اورئوس, استرپتوکوک مدفوعی و باکتری‌های هتروتروف مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ­برداری هر ۲ هفته یکبار و به مدت ۶ ماه انجام شد به گونه ­ای که در هر فصل ۱۲۰ نمونه و در مجموع ۲۴۰ نمونه بارعایت اصول نمونه­برداری سنجش کیفیت میکروبی استاندارد انجام شد. در نهایت داده ­ها با استفاده از نسخه ۱۶ نرم افزار SPSS از طریق آمار توصیفی و همچنین آﻧﺎﻟﯿﺰ واریﺎﻧﺲ یﮏ ﻃﺮﻓﻪ، ﺿﺮیﺐ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ پیرﺳﻮن و اﺳﭙﯿﺮﻣﻦ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ ها: بررسی­ها نشان داد که میزان کلر آزاد باقیمانده در ۵۸/۵۹ %,  pHدر ۰۷/۶۷%, کدورت در ۶۶/۶۱% و دما در ۰۸/۷۷% نمونه­های مورد بررسی در حد مطلوب بود. در ﻫﯿﭻ ﮐﺪام از اﺳﺘﺨﺮﻫﺎ اﺳﺘﺮﭘﺘﻮﮐﻮک ﻣﺪﻓﻮﻋﯽ و اﺳﺘﺎﻓﯿﻠﻮﮐﻮک اورﺋﻮس از ﺣﺪ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﺗﺠﺎوز ﻧﮑﺮد. میزان کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی, ﺳﻮدوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژیﻨﻮزا, اﺳﺘﺎﻓﯿﻠﻮﮐﻮک اورﺋﻮس, اﺳﺘﺮﭘﺘﻮﮐﻮک ﻣﺪﻓﻮعی و باکتری­های هتروتروف به ترتیب در ۹۱/۶۲% , ۷۵/۷۳%, ۲۵/۶۶%, ۶۶/۹۱%, ۴۹/۹۷% و ۰۸/۸۲% درصد موارد وضعیت مطلوب بوده است. آنا لیز آﻣﺎری دادهﻫﺎ ﻧﺸﺎن داد ارﺗﺒﺎط ﺑﯿﻦ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺑﺎﮐﺘﺮیﻫﺎ و ﮐﻠﺮ آزاد ﺑﺎقیمانده رابطه معنی دار و معکوس و بین ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺑﺎﮐﺘﺮیﻫﺎ و کدورت  رابطه معنی دار و مستقیم وجود دارد. (p<۰/۰۰۵)
بحث و نتیجه ­گیری:  ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎیﺞ، پارامترهای کلر و کدورت و کل کلیفرم کمترین تطابق را با استاندارد داشت که نشان دهنده ﭘﺎیﺶ ﻣﺪاوم ﮐﻠﺮ آزاد باقیمانده همراه با تنظیم  pHآب استخر‌ها می‌باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb