جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای آزادبخت

مژگان یادیاب، ربابه شیخ‌الاسلام، مصطفی آزادبخت، لادن مهران، سپیده حج‌فروش، فریدون عزیزی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: کمبود ید و اختلال‌های ناشی از آن به عنوان یک مشکل عمده بهداشتی ـ تغذیه‌ای در ایران از سال‌ها قبل شناخته شده است. استان لرستان یکی از مناطقی است که در مطالعات قبل از یدرسانی دارای شیوع بالای گواتر آندمیک بوده است. در ایران برنامه کنترل و پیشگیری از بروز این اختلال‌ها از جمله تولید و توزیع نمک یددار از سال ۱۳۶۸ به مرحله اجرا درآمده است. به منظور پایش برنامه کشوری مبارزه با کمبود ید در سال ۱۳۸۰ این بررسی در دانش‌آموزان ۷ تا ۱۰ ساله استان لرستان انجام شد. مواد و روش ها: طی یک بررسی توصیفی ـ مقطعی از طریق نمونه‌گیری تصادفی تعداد ۱۲۰۰ دانش‌آموز (به تعداد مساوی دختر و پسر) انتخاب شدند. شیوع گواتر از طریق معاینه بالینی انجام و طبق تقسیم‌بندی سازمان جهانی بهداشت درجه‌بندی شد. نمونه ادرار از یک دهم نمونه‌ها اخذ گردید و اندازه‌گیری ید ادرار به روش هضم انجام شد. نتیجه گیری: یافته‌های این بررسی نشان می‌هد که در مقایسه با بررسی کشوری سال ۱۳۷۵ درصد گواتر در دانش‌آموزان کاهش معنی‌داری داشته و ید ادرار دانش‌آموزان استان لرستان همچنان در حد مطلوب سازمان جهانی بهداشت می‌باشد. بنابر نتایج این پژوهش استان لرستان در زمره مناطق "عاری از کمبود ید "محسوب می‌شود. یافته ها: درصد کلی گواتر در دانش‌آموزان این استان ۸/۷ درصد، به ترتیب در دختران و پسران ۸/۷ و ۷/۷ درصد بود (P=NS). میانه ید ادرار در جمعیت مورد مطالعه ۱۷ میکروگرم در دسی‌لیتر بود. در ۷/۸۵ درصد موارد ید ادرار بیشتر از ۱۰ میکروگرم در دسی‌لیتر بود و سطح ید ادرار کمتر از ۵ میکروگرم در دسی‌لیتر در ۷/۱ درصد موارد وجود داشت. در هیچ یک از موارد ید ادرار کمتر از ۲ میکروگرم در دسی‌لیتروجود نداشت. تفاوتی در میزان ید ادرار بین دو جنس و نیز بین دانش‌آموزان شهر و روستا مشاهده نشد(P=۰.NS).


نادر آزادبخت، کبری خسروی نژاد، محمدجواد طراحی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: آفلاتوکسین‌ها،گروه بزرگی از مایکوتوکسین‌ها هستند که آلودگی به آنها می‌تواند موجب بروز عوارضی چون سندرم ریه، سرطان مری، تضعیف سیستم ایمنی و سرطان‌کبدی، جلوگیری از ساخته شدن RNA و پروتئین و هموآگلوتیناسیون در انسان می‌شوند. همچنین آلودگی با آفلاتوکسین عارضه‌های متعددی در دستگاه تناسلی، گوارشی و تنفسی ایجاد می‌کند و در اثر داشتن قدرت تومورزایی و مسمومیت، مایه‌ی بروز عوارض متعددی در دام‌ها می‌گردند. این تحقیق با هدف تعیین میزان و فراوانی آلودگی ضایعات نان به آفلاتوکسین در استان لرستان و مقایسه‌ آن با استانداردهای معتبر جهانی اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی( WHO ) و سازمان خواربار ملل متحد( (FAO ‌انجام گردید .

مواد و روش‌ها: این تحقیق مقطعی به روش میدانی وآزمایشگاهی با نمونه‌گیری از۱۸۰ نمونه ضایعات نان خشک درسال ۱۳۸۵و با توزیع تصادفی درسطح استان لرستان و تشخیص آلودگی نمونه‌ها به آفلاتوکسین با استفاده از دستگاه HPLC فلورسانس انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS و در سطح ۵% صورت گرفت .

یافته‌ها: میزان متوسط انواع آفلاتوکسین B۱ ، B۲ ، G۱ ، G۲ و مجموع انواع آفلاتوکسین در ضایعات نان خشک مورد بررسی(آلوده، نیمه آلوده و سالم) درسطح استان لرستان به ترتیب عبارت است از: ۵۳۰۴/۲۲، ۴۳۶۹/۲، ۱۹۲۳/۰، ۱۰۲۲/۰ و( µg/kg ) ۲۶۳۶/۲۵. میزان متوسط کمترین و بیشترین آلودگی به آفلاتوکسین نوع B۱ و مجموع انواع آفلاتوکسین به ترتیب مربوط به شهرهای خرم‌آباد ( µg/kg ۹۴۰۳/۴۲ و µg/kg ۷۱۵۳/۴۷)و بروجرد( µg/kg ۸۶۱۱/۱ و µg/kg ۹۸۳۳/۱)است.میزان متوسط آفلاتوکسین نوع B۱ در انواع نان‌های آلوده، نیمه آلوده و سالم به ترتیب ۰۵۳۶/۶۴، ۹۱۶۷/۱ و( µg/kg ) ۵۶۲۹/۰ و میزان متوسط مجموع انواع آفلاتوکسین در انواع نان‌های آلوده، نیمه آلوده وسالم به ترتیب ۰۲۵۷/۷۲، ۹۹۹/۱ و( µg/kg )۵۷۵۳/۰ است.همچنین میزان آفلاتوکسینِ نوع B۱ ۲۹ نمونه از۱۸۰ نمونه، بیش از حد استاندارد و میزان مجموع انواع آفلاتوکسینِ ۱۸ نمونه نیز بیش از حد استاندارد بوده است.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج مطالعات انجام شده نشان داد شیر گاوهایی که از نان خشک تغذیه می کنند دارای مقادیر فراوانی از متابولیت های آفلاتوکسین است بنابراین تا حد امکان باید از مصرف نان‌های خشک در تغذیه دام و مصرف انسانی خودداری کرد.


مریم سادات میرآقاجانی، احمد اسماعیل زاده، مژگان مرتضوی، مریم میرلوحی، لیلا آزادبخت،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: نفروپاتی یکی از عوارض معمول دیابت است و از علل عمده ناتوانی و مرگ در این بیماران محسوب می شود. هدف این مطالعه بررسی اثرات مصرف شیر سویا بر التهاب، انعقاد و استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی نوع دومبتلا به نفروپاتی است. مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی کنترل شده، بر روی بیماران دیابتی نوع دو مبتلا به نفروپاتی انجام شد. این مطالعه دو مرحله مداخله هر کدام به مدت چهار هفته و یک مرحله آبگیری به مدت دو هفته داشت. بیماران به صورت تصادفی یک رژیم غذایی حاوی شیر سویا یا رژیم غذایی حاوی شیر گاو را به مدت چهار هفته مصرف نمودند. بحث و نتیجه‌گیری: مصرف شیر سویا به مدت چهار هفته می تواند موجب کاهش سطح D-dimer در بیماران دیابتی نوع دو مبتلا به نفروپاتی شود. یافته‌ها: مصرف شیر سویا در مقایسه با مصرف شیر گاو در بیماران نفروپاتی دیابتی موجب کاهش معنی داری در سطح D-dimer، شاخص تشکیل و تخریب فیبرین، گردید. این معنی داری حتی پس از تعدیل عامل مخدوشگر (میزان دریافت کربوهیدرات) باقی ماند. مصرف شیر سویا اثر معنی داری بر سطح فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو مالون نداشت.
نسیم پیری، غلامرضا گرمارودی، کرامت اله نوری، مجتبی آزادبخت، شیما هاشمی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سلامت دختران نوجوان به دلایل متعدد فرهنگی و اجتماعی، ویژگی های بلوغ دختران و شرایط جسمی و روانی این دوران و از همه مهم تر نقش اساسی دختران در زمینه باروری و تأثیر آن بر زندگی خانواده ها در مقایسه با پسران از اهمیت بیشتری برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رفتارهای ارتقا، دهنده سلامت دانش آموزان دختر شهر پلدختر صورت گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی است. نمونه گیری از بین دانش آموزان به روش چند مرحله ای انجام گرفت. بدین صورت که هر کدام از مناطق به عنوان طبقه در نظر گرفته شد و مدارس دخترانه درون طبقات به عنوان خوشه انتخاب شدند. سپس به روش خوشه ای چند مرحله ای مدارس انتخاب و نمونه های مورد نظر به طور تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سنجش رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت (HPLPII) بود. جهت تحلیل داده ها از آزمون t مستقل و آنالیز واریانس استفاده شده است. یافته‌ها: ۴۲۱ پرسشنامه تکمیل گردید. میانگین نمره کلی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت ۶/۶۴ درصد کل نمره ممکن بود. میانگین سازه های مسئولیت پذیری سلامت، تغذیه، فعالیت فیزیکی و مدیریت استرس در دانش آموزان به ترتیب ۷/۶۸، ۹/۶۶، ۲/۵۸ و ۸/۵۶ درصد کل نمره ممکن بود. متغیرهای تحصیلات پدر و مادر، شغل مادر، بعد خانوار، نوع سرگرمی و نمایه توده بدنی با رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت ارتباط معنی داری داشتند (۰۰۱/۰>p). بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که رفتارهای بهداشتی دانش آموزان دختر شهر پلدختر در حد متوسطی می باشد. دو سازه مدیریت استرس و فعالیت جسمانی نسبت به دو سازه دیگر وضعیت نامطلوب تری داشتند؛ لذا ضرورت توجه و مداخلات بیشتر را مبرهن می سازد.


سمیه آزادبخت، فرامرز سوری، تورج حسنی راد، حسین سوری،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: متامفتامین به سادگی از مواد شیمیایی در دسترس مثل پسودوافدرین ساخته می ­شود. این دارو که قبلاً در درمان ADHD به کار برده می ­شد، سهم عمده­ای از کنترل اعمال جنسی در مردان و زنان از طریق ترشح هورمون گنادوتروپین GNRH از هیپوتالاموس دارد. این هورمون از طریق عروق پورت وارد هیپوفیز قدامی شده و موجب ترشح هورمون LH و FSH  می­شود. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین مصرف دوز مزمن متامفتامین بر روی هورمون­های تستوسترون، LH و FSH در مردان می ­باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه ۳۰ نفر از مردان مصرف کننده دوز مزمن متامفتامین مراجعه کننده به کلینیک ­های درمانی در سطح شهر اصفهان با استفاده از روش نمونه‌ گیری تصادفی انتخاب و مورد سنجش قرار گرفتند. افراد مصرف کننده ابتدا پرسشنامه مقیاس شدت اعتیاد (ASI) را پر نموده و پس از خون­گیری، نمونه ­ها به آزمایشگاه منتقل شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که مدت مصرف متامفتامین بر روی میزان هورمون FSH تأثیر ندارد. تفاوت معنی­داری بین زمان­های مختلف مشاهده نگردید. ولی مدت مصرف متامفتامین بر روی میزان هورمون LH و تستوسترون تأثیر دارد.
بحث و نتیجه ­گیری: مدت مصرف متامفتامین بر روی میزان هورمون LH و تستوسترون تأثیر داشته ولی بر روی هورمون FSH تأثیر ندارد.
 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb