جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای ابراهیمی ممقانی

مهسا جلیلی، دکتر سید رفیع عارف حسینی، دکتر سوسن کلاهی، دکتر مهرانگیز ابراهیمی ممقانی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

آرتریت روماتوئید (RA) یکی از بیماریهای مزمن شایع است. برخی سبزیها و روغنها می توانند التهاب را کاهش دهند و احتمالا مرکبات، گوجه فرنگی، گوشت قرمز و ترشیجات شور درد و سفتی مفاصل را تشدید کنند. هدف این مطالعه، مقایسه دریافت رژیمی برخی غذاها در بیماران زن مبتلا به آرتریت روماتوئید در مقایسه با گروه کنترل می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، ۴۴ زن مبتلا به RA با ۴۱ زن سالم جور شده از نظر سن، مقایسه شدند. پرسشنامه کمی بسامد غذایی به شکل مصاحبه برای دستیابی به الگوی غذایی پر شد. داده ها با آزمون کولموگروف اسمیرنوف و هیستوگرام برای تست نرمال بودن توزیع داده ها و آزمون من یو ویتنی برای تعیین اختلاف بین دو گروه تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: میانگین± انحراف معیار نمایه توده بدنی (BMI) در گروه های بیمار ((RA و کنترل به ترتیب برابر با ۹۵/۳±۸۶/۲۸ و ۳۲/۴±۲۳/۲۸ بود. دریافت هفتگی گوجه فرنگی، طالبی، چای و اسفناج در گروه مورد بیشتر از شاهد بود (۰۰۱/۰ >p)؛ گرچه ماست(۰۰۱/۰ >p)، توتها(۰۱/۰ >p)، هلو(۰۰۱/۰ >p)، قهوه(۰۰۱/۰ >p)، غذاهای آماده(۰۰۹/۰ =p)، سرخ کرده ها(۰۰۳/۰=p) و انبه (۰۰۱/۰ >p) غذاهای با مصرف کمتر در گروه RA نسبت به گروه کنترل بودند. بحث و نتیجه گیری: بیماران RA میزان اضافه وزن بالاتری داشتند، اما تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. دریافت برخی غذاهای آلرژی زا مانند گوجه فرنگی و طالبی در گروه RA بالاتر بود، در حالی که برخی غذاهای آنتی اکسیدان در بیماران RA کمتراز گروه کنترل بود، به همین علت، کاهش وزن و مصرف بیشتر سبزیجات تازه توصیه می شود.


مهسا جلیلی، سید رفیع عارف حسینی، سوسن کلاهی، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، سیامک صبور،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

بحث و نتیجه‌گیری: تجویز روزانه مکمل ترکیبی آنتی اکسیدانی در زنان مبتلا به RA به مدت سه ماه می تواند باعث بهبود وضع چربی‌های سرم شده و احتمالا خطر ابتلا به آترواسکلروزیس را در آینده کاهش دهد. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه قبل-بعد، ۴۰ زن مبتلا به آرتریت روماتوئید یک کپسول سلن‌پلاس (سلنیم ۵۰ میکروگرم، روی ۸ میلیگرم، ویتامین A۴۰۰ میکروگرم، ویتامینC ۱۲۵ میلیگرم و ویتامینE ۴۰ میلیگرم) را روزانه به مدت سه ماه دریافت کردند. قبل و بعد ازمداخله، ۵ میلی‌لیتر خون وریدی ناشتا از بیماران اخذ و سطح سرمی کلسترول‌تام(TChol)، تری‌گلیسرید(TG) و لیپوپروتئین ‌با دانسیته ‌بالا(HDL-c) با کیت‌های آنزیمی و سطح لیپوپروتئین ‌با دانسیته‌پایین(LDL-c) با فرمول فریدوالد محاسبه گردید. به منظور آنالیز آماری از نرم افزارSPSS نسخه۵/۱۳برای تست توزیع نرمال از Shapiro-wilk test و همچنین از هیستوگرام با منحنی توزیع نرمال و برای اختلاف قبل-بعد ازتست t زوجی استفاده شد. یافته‌ها: از ۴۰ بیمار، ۳۹ نفر در مطالعه باقی ماندند. مقادیر سرمی کلسترول تام، تری‌گلیسرید، نسبتTG/HDL-c و LDL-c در مقایسه به قبل کاهش معنی‌داری یافتند (بترتیب۰۰۱/۰< P، ۰۰۱/۰< P، ۰۰۱/۰< P،۰۱/۰< P)، در حالی‌که HDL-c و HDL-c/LDL-c نسبت اختلاف معنی‌داری نداشت. مقدمه: آرتریت روماتوئید(Rheumatoid arthritis) از شایعترین بیماریهای خودایمنی با منشای ناشناخته است که شیوع آن در زنان نسبت به مردان۳ به۱ است. این بیماری رابطه مستقیم با آترواسکلروزیس دارد و بیماریهای قلبی‌عروقی نصف علل مرگ‌ومیر در RA می‌باشد. براساس تحقیقات اخیر، احتمالا مکمل‌های آنتی اکسیدانی با کاهش استرس اکسیداتیو در کاهش چربی‌های سرمی و پیشگیری از آترواسکلروزیس نقش مهمی دارند. هدف از این مطالعه تعیین اثر مکمل ترکیبی آنتی اکسیدانی بر چربی‌های سرمی در RA می‌باشد.
سودابه علی اشرفی، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، پردیس ایراندوست، فاطمه حمزوی،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)شایع‌ترین بیماری کبدی است. در این بیماری به دلیل آسیب و کارکرد غیر طبیعی سلول‌های کبدی افزایش سطوح آنزیم‌های کبدی مشاهده می‌شود. در اغلب موارد افزایش سطح فریتین سرم به عنوان پارامتری از وضعیت کارکردی کبد مشاهده می‌شود. هدف مطالعه حاضر تعیین توافق بین آنزیم‌های کبدی و فریتین با درجه اکوژنیسیته کبدی بر اساس سونوگرافی در بیماران NAFLD است. بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاضر حاکی از توافق بین شدت بیماری کبد چرب با سطح فریتین سرم و نسبت آنزیم‌های کبدی در بیماران NAFLD اما نه با نسبت فریتین به آنزیم‌های کبدی می باشد. یافته‌ها: میانگین فریتین سرم ng/ml۲۵/۱۰۸±۳۴/۱۲۶ بود که تفاوت معنی‌دار با شدت اکوژنیسیته کبدی نشان داد )۰۱۶/۰=P (. ارتباط معنی‌داری میان درجه کبد چرب و نسبت آنزیم‌های ALT/ASTوجود داشت (۰۰۴/۰=P) و میزان توافق (عدد کاپا) ۳/۶۸% بود، در حالی ‌که توافق معنی‌دار میان نسبت فریتین به این دو آنزیم با شدت کبد چرب نشان نداد. مواد و روش‌ها: مطالعه مقطعی حاضر بر روی ۶۰ بیمار NAFLD تایید شده با اولتراسونوگرافی در تبریز انجام گردید. از کلیه افراد نمونه خون ناشتا تهیه و در سرم آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و فریتین اندازه گیری شد. قد و وزن ارزیابی گردید. نسبت آنزیم-های کبدی محاسبه و به سهک ها تقسیم بندی شد.
مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، محمد اصغری جعفرآبادی، فرزانه باقرزاد،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: یکی از نگرانی‌ها در مورد سلامت عمومی عادات غذا خوردن نوجوانان است، زیرا ارتباط مستقیم بین رژیم غذایی ناکافی در این مرحله و بروز چاقی و دیگر بیماری‌های مزمن در بزرگسالی وجود دارد. شناسایی الگوهای غذایی می‌تواند به عنوان یک عامل پیش آگهی در ارتباط میان رژیم غذایی و خطر بیماری‌های مزمن استفاده شود. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مقطعی می‌باشد که بر روی ۱۴۰ نوجوان سالم ۱۹-۱۳ ساله در مدارس راهنمایی و دبیرستان شهر کرج انجام شد. نمونه‌ها به روش نمونه گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای از ۵ منطقه شهر کرج انتخاب شد. برای ارزیابی غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر استفاده شد. اقلام غذایی در ۲۵ گروه غذایی بر اساس شباهت طبقه بندی شدند. یافته‌ها: با روش تحلیل عاملی سه الگوی غذایی بدست آمد که ۲۵/۳۰ درصد از کل واریانس مصرف را توجیه می‌کردند. الگوی اول (شبه مدیترانه ای) که در آن مغزها، میوه‌ها و سبزیجات و ماهی، طیور، زیتون، شیرینی جات و ترشی جات مصرف بالایی داشتند. الگوی دوم (ناسالم)با مصرف بالای سس مایونز، غلات تصفیه شده، سیب زمینی آب پز، گوشت قرمز یا فراوری شده، لبنیات پرچرب و گوشت احشاء مشخص شد. الگوی سوم (سنتی) با مصرف بالای چربی‌های جامد، لبنیات کم چرب، حبوبات و غلات کامل تعیین شد. بحث و نتیجه‌گیری: الگوی شبه مدیترانه‌ای با ۱۴/۱۴ درصد بیشترین درصد واریانس را به خود تخصیص داده بود. با شناسایی این الگوهای می‌توان گام‌های آموزشی مناسبی در جهت ترویج تغذیه مناسب برداشت.


سمیرا بابائیان امینی، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، میترا نیافر،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: دیابت شیرین از بیماریهای متابولیک شایع در جهان است. مطالعات نشان داده است که میوهها و سبزیجات و نوشیدنیهای غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی احتمالاً میزان ابتلا به بیماری قلبی-عروقی و دیابت را کاهش میدهند. یکی از میوههای غنی از فلاونویید، انار است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر فرآورده تجاری بدون شیرین کننده آب انار بر روی الگوی قند، لیپید، شاخصهای تن سنجی و آنتی اکسیدانی و فشار خون انجام شد.

مواد و روش ­ها: در این کارآزمایی بالینی،۵۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ در محدوده سنی ۵۰-۳۰ سال بهطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله (۲۵ نفر) روزانه ۲۴۰ سیسی آب انار شیرین نشده و گروه کنترل (۲۵ نفر) که روزانه ۲۴۰ سیسی آب مصرف کردند. شاخصهای تن سنجی، الگوی قندی و لیپیدی، فاکتورهای آنتی اکسیدانی و فشار سیستولی و دیاستولی در قبل و پس از هشت هفته مداخله ارزیابی گردید.

یافته­ ها: در ابتدا افراد از نظر نمایه توده بدنی، فشار خون، قند خون، الگوی لیپیدی تفاوت معنی داری نداشتند. در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله شاخص مقاومت انسولینی، فشار خون سیستولی و دیاستولی، وزن بدن، دور کمر و دور باسن بهصورت معنی دار کاهش و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز بهصورت معنی دار افزایش یافت. سطح قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول تام، لیپوپروتئین با دانسیته پایین و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در گروه مداخله تغییر معنی داری نیافت. آب انار مانع از کاهش معنی دار سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا شد.

بحث و نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از تأثیر مثبت آب انار بر بهبود مقاومت انسولینی، فشار خون، وزن، دور کمر و دور باسن و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز و سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا بود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb