جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای صدوقی

محمود صدوقی ، محمد صوفی زاده ،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : التهاب گوش میانی یکی از عفونتهای شایع کودکان است. بالغ بر ۸۰% کودکان سنین یک تا شش سال به عفونت حاد باکتریال گوش میانی دچار می شوند و علی رغم استفاده وسیع آنتی بیوتیک ها در درمان التهاب گوش میانی عوارض عفونی به وفور در این بیماران دیده می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی التهاب مزمن گوش بود. مواد و روشها : روش این مطالعه توصیفی است که با استفاده از پرونده بیماران به بررسی مشخصات کلینیکی ، نحوه درمان و اتیولوژی کلیه بیمارانی که طی شش ماه اول سال ۱۳۸۰ , التهاب مزمن گوش میانی به بیمارستان امیر اعلم تهران مراجعه کرده بودند , پرداخته شد. یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که ۲۱۲ بیمار جهت درمان در طول شش ماهه اول سال به بیمارستان مراجعه نمودند . در بیشتر بیماران ،‌بیماری در سنین بلوغ پیدا شده بود. نسبت مرد به زن مساوی بود . شکایت عمده بیماران درهنگام مراجعه در ۱۱۵ مورد (۵۴%) ترشح از گوش و ۵۵ مورد (۲۶%) کاهش شنوایی و بقیه شامل سردرد ، تهوع،‌استفراغ،‌تب ولرز بود.یافته های پاتوبیولوژیک نشان داد که ۱۲۰ مورد (۵۷%) دارای پارگی بزرگ مرکزی ، ۸۲ مورد (۳۹%) کلستاتوم،۸۰ مورد(۳۸%) پارگی حاشیه ای خلفی فوقانی و بقیه شامل تمپانو اسکلروز ، پولیپ ، بافت گرانولوسیون ،اوتیت میانی و چسبنده و کلستاتوم مادر زادی بود . گزارش اتاق عمل نشان میدهد که در ۷۶% بیماران تخریب زنجیره استخوانی وجود داشت . نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان داد که بیماری التهاب مزمن گوش میانی در ایران بیشتر در سنین بالا بوده که میتواند به علت سابقه بیماری در کودکی و عدم درمان به موقع و کامل بیماری در سنین کودکی باشد که این خود میتواند موضوع مطالعات بیشتر در این زمینه باشد .
زهرا نظری، هدایت صحرایی، مهرانگیز صدوقی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: مکانیسم هایی که زمینه ساز تمایل افراد به مصرف مورفین هستند هنوز به درستی شناخته نشده اند. طی تحقیقات گذشته مشخص شده است که تمایل افراد به مصرف مواد مخدر در هنگام استرس یا بعد از آن افزایش می یابد. در این تحقیق ما با استفاده از استرس بی حرکتی که نوعی از استرس روانی می باشد، تغییر تمایل نسل دوم را به مورفین با استفاده از روش القاء حساسیت رفتاری مورد بررسی قرار دادیم .

مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع تجربی مداخله گر بود.که ابتدا موشهای کوچک آزمایشگاهی نر و ماده با هم جفت شدند. پس از حصول اطمینان از باردار بودن موش های ماده، به آنان توسط دستگاه مخصوصی تا زمان زایمان استرس داده شد. سر تعدادی از جنین ها جهت بررسی های بافت شناسی برش داده شد.پس از رسیدن بقیه جنین ها به سن بلوغ،حیوانات به منظور مشخص نمودن ترجیح چپ و راست توسط ماز تی شکل ( (T-Maze مورد بررسی قرار گرفته و با گروه کنترل مقایسه شدند. به منظور تعیین اثر بخشی تجویز حاد مورفین،۵ گروه حیوان استرس دیده و ۵ گروه حیوان گروه استرس ندیده، انتخاب شدند. حیوانات هر دو گروه به گروههای کنترل (بدون تزریق)، سالین، مورفین mg/kg ۱، مورفین mg/kg ۱۰ و مورفین mg/kg ۵۰ تقسیم شدند. که پس از تزریق توسط دستگاه (Open Field) مورد آزمایش حرکت سنجی قرار گرفتند.گروههای گفته شده در آزمایش قبلی ۴۸ ساعت پس از تجربه اول به وسیله ی تجویز مورفین mg/kg ۱ به منظور تعیین حساسیت القاء شده توسط تجویز قبلی مورفین، مجدداً مورد آزمایش حرکت سنجی قرار گرفتند .

یافته‌ها: یافته ها نشان داد که ضخامت قشر ناحیه فرونتال درگروه استرس دیده بسیار کمتر از گروه کنترل بود(۰۱/۰ p< ). هم چنین میزان راست برتری در موشهای نر گروهی که مادرانشان استرس دیده اند بسیار کم وراست برتری در موش های ماده ی این گروه زیاد بود (۰۰۱/۰ P< ) در مورد موش های نر و (۰۱/۰ P< ) در مورد موش های ماده، تجویز مورفین در گروه آزمایش در دوز کم بی اثر و در دوز زیاد باعث القا فعالیت حرکتی گردید اما این فعالیت حرکتی از نظر مقدار بسیار کمتر از گروه کنترل موجود بود. تجویز دوز کم مورفین mg/kg) ۱) در گروههای استرس دیده باعث القا فعالیت حرکتی شد که این فعالیت در دوز mg/kg ۵۰ آن از نظر آماری معنی دار بود.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که القاء یک استرس روانی نسبتاً خفیف (بی حرکتی کوتاه مدت) توانست باعث بروز تغییرات عمده ای اولاً در مغز جنین، ثانیاً در ترجیح چپ و راست و ثالثاً در پاسخگویی به مورفین گردد.


فاطمه ساکی، ماندانا بیگی بروجنی، مهرانگیز صدوقی، امیدعلی عادلی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: آسپرین یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که با تأثیر بر روی پروستاگلاندین‌ها در تکامل فولیکول ها و ساختار جسم زرد دخالت دارد. با توجه به این موضوع بررسی تأثیر دوز پایین آسپرین در زمان لانه گزینی ضروری به نظر می رسد که در تحقیق حاضر به آن پرداخته شده است. بحث و نتیجه‌گیری: دوز پایین آسپرین(mg/kg۵/۷( در زمان لانه گزینی با افزایش تعداد جسم زرد بر روند حاملگی اثر مثبت داشته و باعث دوام جنین می‌شود، همچنین با افزایش مقاطع عروقی باعث خون‌رسانی بالا و افزایش کارایی تخمدان می شود. یافته‌ها: وزن تخمدان در گروه کنترل gr۰۷۷/۰±۳/۱ و در گروه تجربی g‏r ۲۴/۰±۵۵/۳ و نیز حجم تخمدان در گروه کنترلmm۳ ۱۹/۰± ۷۰/۸ و در گروه تجربی mm۳ ۱۷/۰±۲۰/۹ بود. تعداد جسم زرد در گروه کنترل ۱۵/۰±۲/۶ و در گروه تجربی ۱۵/۰±۲۱/۱۲ شمارش شد)در هر سه مورد تفاوت معنی دار مشاهده شد). در خصوص مطالعات کیفی مربوط به مقاطع عروقی به نظر می‌رسد تعداد مقاطع عروقی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است. مواد و روش‌ها: موش‌های ماده نژاد NMRI به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شده و در هر دو گروه بارداری کاذب القا شد، گروه تجربی تا روز ۵/۴ تحت تزریق با آسپرین قرار گرفت، سپس در روز ۵/۴ تخمدان‌ها خارج شده، ابتدا حجم و وزن آنها اندازه گیری شد، سپس برش های سریالی تهیه و رنگ‌آمیزی به روش H&E انجام گرفت.
کریم جوادآبادی، مهرانگیز صدوقی، مجید طوافی، محمدرضا غلامی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: صمغ، در بهبود زخم در برخی بیماریها و اختلالات مزمن یک چالش درمانی محسوب میشود. به لحاظ اثرات ضدالتهاب و ترمیمی عصاره هیدرو اتانولی صمغ درخت زردآلو، این عصاره در ترمیم زخم پوستی در موش صحرایی بررسی شد.

مواد و روش ­ها: ۲۸ موش بزرگ نر نژاد ویستار به ۴ گروه تقسیم شدند. گروه اول: نرمال، گروه دوم: کنترل داری زخم بدون درمان، گروه سوم: دارای زخم درمان با وازلین و گروه چهارم: داری زخم درمان با عصاره صمغ درخت زردآلو. زخمی به ابعاد ۲۸۰ میلیمتر بر پشت موشها در گروههای ۲، ۳ و ۴ ایجاد شد. در گروه ۳ و ۴ به مدت ۲۱ روز درمان ادامه یافت. تجویز داروها بهصورت روزانه و به مقدار نیم گرم بر روی زخم به کار رفت. اندازهگیری یک روز در میان اندازه زخمها با آنالیز تصاویر دیجیتال به مدت ۲۱ روز انجام گرفت. نمونهگیری از پوست تمام حیوانات در روز ۲۱ انجام و نمونه در فرمالین فیکس شدند. برشها به ضخامت ۵ میکرون تهیه و با هماتوکسیلین- ائوزین رنگآمیزی شدند. برشهای بافتی مورد بررسی کیفی و کمی برای بررسی قطر پوشش، میزان رشتههای کلاژن، عروق و سلولهای آماسی مطالعه شدند. دادههای نرمال، با استفاده از آزمون توکی و دادههای با توزیع غیر نرمال با آزمون من ویتنی بین گروهها مقایسه شدند.

یافته ­ها: استفاده از صمغ درخت زردآلو، باعث کاهش عروق خونی از هفته دوم به بعد، کاهش سلولهای آماسی و افزایش رشتههای کلاژن و درنهایت اپیتلیزاسیون بافت شد.

بحث و نتیجه ­گیری: استفاده از عصاره صمغ درخت زردآلو میتواند ترمیم زخم را سریعتر بهبود بخشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb