جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای آهن

ابراهیم فلاحی، جواد مهتدی نیا ، سلطانعلی محبوب ،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از مهمترین و شایعترین مشکلات تغذیه ای دنیاست .این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف نان کامل حاصل از گندم غنی شده با کودهای میکرو بر شاخصهای خونی آهن انجام شد. مواد و روشها : این تحقیق بصورت کارآزمایی صحرایی و بصورت دوسوکور بر روی دو روستای تجرق و خانقاه (به عنوان تجربی و شاهد) از توابع شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی انجام گرفت. تعداد ۳۵۰ نفر از گروههای مختلف سنی و جنسی از هر روستا براساس نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. در مرحله اول خونگیری cc۵ خون از هر فرد اخذ شد. ۲۵۷ نفر از روستای تجربی و ۲۶۸ نفر از روستای شاهد در این مرحله شرکت نمودند. بررسی مصرف غذایی با روش ۲۴ ساعت یادآمد (یک روز) و دو روز ثبت مواد غذایی برای هرفرد انجام شد.آزمایشات Hb (هموگلوبین)، آهن،TIBC (ظرفیت باند شدن آهن)، فریتین برای هر یک از نمونه ها بعمل آمد. درصد اشباع ترانسفرین نیزمحاسبه گردید. گندم حاصل از خاک غنی شده با کودهای میکرو به آرد کامل تبدیل گردید و به مدت ۴ ماه به اهالی روستای تجربی داده شد. روستای شاهد نیز آرد کامل حاصل از گندم معمولی را در همین مدت دریافت نمودند. سپس همان شاخصهای ذکر شده اندازه گیری شد. تعداد افراد شرکت کننده در این مرحله ۱۶۰ نفر در روستای تجربی و ۱۵۲ نفر در روستای شاهد بود. برای مقایسه یافته های بین گروههای تجربی و شاهد (در هر گروه سنی) از آزمون Independent t test و برای مقایسه یافته ها در آغاز و پایان مطالعه از paired t test استفاده شد. در مورد فریتین سرم از تستهای غیر پارامتری استفاده شد. یافته ها : نتایج در گروههای مختلف سنی بصورت زیر بود: تفاوت معنی داری بین مصرف نان و دریافت مواد مغذی در هر دو روستا دیده نشد.Hb در گروه سنی ۱۲- ۵ سال روستای تجربی و شاهد نسبت به آغاز مطالعه افزایش معنی داری داشت (۰۵/۰>p)؛ ولی در سایر گروههای سنی تغییر معنی داری مشاهده نشد. درصد اشباع ترانسفرین در همه گروههای سنی روستای تجربی افزایش معنی داری داشت (۰۵/۰>p ). این مقادیر در پایان ماه چهارم در روستای تجربی نسبت به روستای شاهد تفاوت معنی داری داشت (۰۵/۰>p). در روستای شاهد گروه سنی ۱۲ و ۱۳ سال حتی کاهش درصد اشباع ترانسفرین را نشان داد (۰۵/۰>p ). شاخص فریتین سرم در همه گروههای سنی روستاهای تجربی و شاهد کاهش معنی داری داشت ( ۰۱/۰>p ). نتیجه گیری : بجز در گروه سنی ۱۲-۵ سال تفاوت معنی داری در نتایج حاصل از دو نوع گندم بدست نیامد. مصرف هر دو نوع گندم نیز باعث کاهش فریتین سرم شد. برای اظهار نظر در مورد مصرف این نوع گندم نیاز به مطالعات بیشتری است.
فریده دوستان، شهریار اقتصادی، محمد رهبانی نوبر، رضوانیه صالحی، ماه بانو تاتا، پیمان جمشیدی، نادره رشتچی زاده، مهران مسگری،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: در تحقیقات متعدد ثابت شده است که رادیکال های آزاد از طریق اکسیداسیون لیپیدها موجب تغییرLDL، تسهیل رسوب آن و تشکیل پلاک های آترواسکلروتیک می گردند. تولید رادیکال آزاد در حضور آهن،کاتالیز و تشدید می شود. این مطالعه با هدف ارزیابی شاخص های سرمی وضعیت آهن در بیماران مبتلا به بیماری کرونر قلب (CAD)،ارزیابی شده با آنژیوگرافی کرونر در مرکز قلب و عروق شهید مدنی تبریز انجام گردید. مواد و روشها: در این مطالعه ۲۴۱بیمار(۱۸۲مرد و۵۹ زن) مراجعه کننده به مرکز قلب برای انجام آنژیوگرافی کرونر، درمحدوده سنی ۷۷-۴۰ سال انتخاب و بررسی شدند. ۱۶۸ نفر (۱۳۴ مرد و۳۴ زن) دچار آترواسکلروز کرونر (گروه با CAD) و ۷۳ نفر (۴۸مرد و ۲۵زن) فاقد آن بودند (گروه بدون CAD). دو گروه از نظر سن و جنس همسان بودند.عوامل خطر اصلی CAD شامل سن، جنس، لیپیدهای سرم، چاقی، سیگار، فشارخون، شاخص های سرمی وضعیت آهن (آهن، TIBC،درصد اشباع ترانسفرین و فریتین) وCRPبا روش های استاندارد تعیین شدند. نتیجه گیری: با توجه به پائین بودن در خور توجه میانگین غلظت سرمی TIBCدر مردان باCAD درمقایسه با مردان بدون CAD، چنین استنباط می شود که ذخایر آهن بدن وعروق ممکن است در ایجاد آترواسکلروز کرونر در مردان تحت بررسی نقش داشته باشد. یافته ها: در مردان باCAD مورد بررسی، میانگین غلظتTIBC سرم بطور معنی دار کمترازمردان بدونCAD بود (۰۵/۰P<). میانگین غلظت سایر شاخص های سرمی آهن(فریتین، آهن و درصداشباع ترانسفرین) در مردان با CAD، بالاتراز میانگین آنها درمردان بدونCAD بود؛ اما این تفا وت ها معنی دار نبود. در زنان تحت مطالعه در دو گروه میانگین غلظت شاخص های سرمی آهن تفاوت معنی دار ی را نشان نداد. در افراد بررسی شده، بین غلظت تری گلیسرید سرم با فریتین (۱۹۶/۰r=) و آهن سرم (۲۳۹/۰= r) و ارتباط های مثبت و معنی دار دیده شد (۰۱/۰p=).
نصرت اله سربندی فراهانی، شهین رئوفی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: بیماری عروق کرونریک بیماری شایع میانسالی به بعد است. مطالعات اپیدمیولوژیک قوی گواه اینست که آهن می تواند یک فاکتور مهم درایجاد بیماری عروق کرونر باشد. بنابراین مطالعه حاضر باهدف بررسی ارتباط بین وضعیت آهن وبیماری عروق کرونرانجام گردید. مواد و روش ها: شرکت کنندگان دراین مطالعه ۲۰۸ نفردارای بیماری قلبی بودند. ابتدا مشخصات فردی آنان توسط پرسشنامه جمع آوری شد. سپس نمونه خون آنان جهت اندازه گیری آهن-فریتین و Hb-HCT-TIBC گرفته شد. بحث و نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که با افزایش سن میزان ذخیره آهن بدن افزایش می یابد و این امر میتواند در بیماریزایی برخی بیماریهای شایع مثل بیماریهای قلبی-عروقی مؤثر باشد، بنابراین نتایج ما از نقش ذخایرآهن بعنوان یک عامل خطر در ایجاد بیماری عروق کرونر حمایت میکند. یافته ها: ۱۱۰ نفر (۹/۵۲%) از شرکت کنندگان زن و ۹۸ نفر (۱/۴۷%)آنان مرد بودند. میانگین سنی آنان ۵/۶۳ سال بود. میانگین سطح فریتین آقایان ۰۴۱/۱۲۷ و ۲۱۴/۱۰۸ میکروگرم درمیلی لیتر در خانم ها بود. میانگین سطح آهن بدن مردان ۷۰/۹۳ و در خانمها ۷۱/۸۴ میکروگرم در میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که بین سن و سطح آهن و فریتین ارتباط وجوددارد
ابراهیم فلاحی، مهرداد سیفی، افشین نظری،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: کمبود ریزمغذیها یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان است. در بین ریزمغذیها کمبود آهن و روی شیوع بیشتری داشته و تداخل این دو ماده معدنی با ویتامین آ از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف ازاین مطالعه مقایسه تأثیر مکمل یاری آهن و روی به تنهایی و همراه باهم بر وضعیت ویتامین آ در کودکان ابتدایی است. مواد و روش ها: در این مطالعه که بصورت کارآزمایی بالینی دو سوکور انجام گرفت، ۸۱ دانش آموزپایه پنجم ابتدائی شهر خرم آباد به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول مکمل آهن(۲۰ میلی گرم آهن در روز)، گروه دوم مکمل روی(۲۰ میلی گرم روی در روز) و گروه سوم مکمل آهن+ روی(۲۰ میلی گرم آهن+۲۰ میلی گرم روی) را به مدت ۴ ماه دریافت نمودند. در آغاز و پایان مداخله رتینول پلاسما با روش HPLC اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از برنامه نرم افزاری SPSS نسخه ۵/۱۱ تجزیه و تحلیل شدند. از آزمونهای ANOVA برای مقایسه میانگین بین گروهها و تی تست دوتایی برای مقایسه قبل و بعد از مداخله استفاده شد. در مورد فریتین پلاسما با توجه به اینکه توزیع غیر نرمال بود، از آزمون کروسکال والیس برای مقایسه استفاده شد.نتیجه گیری: رتینول پلاسما در هر سه گروه کاهش یافت. با توجه به اهمیت و نقش مهمی که رتینول در بدن بر عهده دارد پیشنهاد می شود در برنامه های مکمل یاری وضعیت ویتامین آ نیز در نظر گرفته شود. یافته ها: تغییرات رتینول پلاسما در گروههای دریافت کننده آهن به تنهایی، روی به تنهایی و توأم آنها به ترتیب ۲/۰±۱/۰-،۱/۰±۱/۰-،۱/۰±۱/۰- میکرومول بر لیتر بود. این تغییرات به تفکیک جنس و به ترتیب دختر و پسر در گروه آهن۲/۰±۱۸/۰- و ۱/۰±۰۳/۰-، روی ۱/۰±۱/۰- و ۰۹/۰±۰۸/۰-، آهن+روی ۲/۰±۱۴/۰- و ۱/۰±۰۶/۰- میکرومول بر لیتر بود. تفکیک گروهها بر اساس کمبود یا کفایت روی اولیه تأثیری بر نتایج نداشت.
مرتضی حسین زاده، افرا خسروی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۷ )
چکیده

. مقدمه: کم خونی فقر آهن یکی از شایعترین کم خونی های رایج در دنیا بخصوص برای کودکان و بانوان در سنین بارداری می باشد. یکی از دلایلی که اخیرا به عنوان عامل مهمی در کاهش آهن خون به دلیل ممانعت از جذب گوارش آهن معرفی گردیده است هلیکوباکتر پیلوری می باشد. زیرا ایجاد گاستریت ناشی از این باکتری سبب ایجاد استعداد ابتلا به آنمی فقر آهن شده و این عمل بوسیله کاهش ترشح اسید هیدروکلریک و متعاقب آن کاهش جذب آهن صورت می گیرد. . مواد و روش ها: در۱۰۰ کودک سنین ۱۲-۷ سال و با تشخیص قطعی آنمی فقر آهن ، میزان آهن سرم، فریتین ، TIBC و آنتی بادی IgG علیه هلیکوباکتر پیلوری بروش ELISA مورد بررسی قرار گرفت. در ضمن پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیکی و اطلاعات لازم از قبیل علائم بالینی به صورت محرمانه تکمیل گردید، سپس اطلاعات بدست آمده و نتایج آزمایشات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. . یافته ها: در بیماران مبتلا به آنمی فقر آهن فراوانی تیتر آنتی بادی IgG علیه هلیکوباکترپیلوری ۹۰ درصد بوده است که از این میزان ۸۰ درصد افراد دارای تیتر نشان دهنده آلودگی و ۱۰ درصد تیتر با وضعیت تهاجمی بوده اند . آنالیز واریانس متغیرها نشان داده است که بین کاهش سطح آهن و فریتین سرم و افزایش TIBC، با افزایش IgG علیه هلیکوباکترپیلوری ارتباط معنی داری وجود داشت. . بحث و نتیجه گیری: در نهایت نتایج این مطالعه مشخص می کند که ابتلا به عفونت تهاجمی هلیکوباکتر پیلوری و کاهش جذب آهن می تواند در بروز آنمی فقر آهن در کودکان موثر باشد.


ابوالفضل زنده‌دل ، فردوس جهانمردی ، خاطره عنبری ، مجتبی گرجی ،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: آنمی یکی از مشکلات شایع جهان و ایران است و همچنین آنمی فقر آهن شایع‌ترین مشکل کم خونی تغذیه ای در دنیا است. مطالعه زیر با توجه به شیوع بالای آنمی فقر آهن و وابستگی شدت آن با سطح فرهنگی-اقتصادی هر منطقه برای دستیابی به آمار شیوع و برنامه‌ریزی و درمان، طراحی و اجرا گردیده است. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای آنمی فقر آهن در جامعه مورد پژوهش، توجه به مداخلات ارتقایی و پیشگیرانه و برنامه‌های آموزشی جامع در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد. یافته‌ها: از کل افراد مبتلا به آنمی شرکت کننده در مطالعه ۴/۴۴% بیماران مبتلا به آنمی فقر آهن بودند. شیوع آنمی فقر آهن در زنان ۳/۵۲% و در مردان ۶/۲۲% بود. ۹/۶۰% افراد ۱۵-۴۹ سال و۵/۲۴% افراد بالای ۴۹ سال مبتلا به آنمی فقر آهن بودند. بین سن و جنس و آنمی فقر آهن ارتباط آماری معنی‌داری دیده شد(۰۰۴/۰=p). بین سابقه مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروییدی (NSAIDs) و بروز آنمی فقر آهن ارتباط آماری معنی‌داری دیده نشد(۳۳/۰=p). مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی و با روش سرشماری صورت گرفته است.کلیه بیماران بالغی که با علائم و نشانه های آنمی به کلینیک داخلی بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد مراجعه کردند، تحت بررسی CBC و ایندکس‌های RBC قرار گرفتند.سپس همه افرادی که میزان هموگلوبین خون آن‌ها در محدوده تعریف آنمی بود به عنوان نمونه پژوهش وارد مطالعه شدند. برای تمامی این بیماران سنجش سطح آهن، فریتین سرم وTIBC صورت گرفت و پرسش نامه ای برای هرکدام تکمیل شد. سپس نتایج از نظر آماری بررسی شد.
فاطمه السادات سید نعمت اله روشن، حسن ناوی پور، فاطمه الحانی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: کم خونی فقرآهن شایعترین بیماری خونی درکودکان و نوجوانان می باشد و مانند سایر بیماری های مزمن کیفیت زندگی فرد مبتلا را تحت تأثیر قرار می دهد. مطالعه حاضر به منظور تعیین اثر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر کیفیت زندگی دختران نوجوان مبتلا به کم خونی فقر آهن انجام گردیده است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان داد که اجرای الگوی توانمندسازی خانواده محور در افزایش کیفیت زندگی دختران نوجوان مبتلا به کم خونی فقر آهن مؤثر بوده است. یافته‌ها: قبل از مداخله میانگین امتیاز کیفیت زندگی نوجوان بین گروه آزمون و شاهد با آزمونt مستقل تفاوت معنی داری وجود نداشت در حالی که بعد از مداخله بین دو گروه با آزمون t مستقل اختلاف معنی داری از نظر میانگین نمرات کیفیت زندگی مشاهده گردید (۰۰۰/۰=P). همچنین با انجام آزمون t زوجی قبل و بعد از مداخله درگروه آزمون از نظر نمرات کیفیت زندگی تفاوت معنی داری مشاهده شد (۰۰۰/۰=P) در حالی که درگروه کنترل این اختلاف معنی دارنبود. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی از نوع کاربردی است که با انتخاب۶۰ دخترنوجوان مبتلا به کم خونی فقرآهن در دو گروه آزمون و کنترل از طریق نمونه گیری تصادفی انجام شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک وکیفیت زندگی اختصاصی نوجوانان (KIDSCREEN-۵۲) بود. الگوی توانمندسازی خانواده محور در گروه آزمون اجرا و آزمون ثانویه ۵/۱ ماه بعد از مداخله انجام شد. درنهایت ۰۵/۰˂P معنی دار در نظر گرفته شد.
بهرام کمره ئی، شکوفه آسترکی، علی جعفری،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: دو-کلروفنل از جمله ترکیبات آلی آروماتیک می باشد که به مقدار زیاد از پساب صنایع نفت و پتروشیمی وارد محیط می‌شود که برای حذف آنها از روشهای شیمیایی مانند اکسیداسیون پیشرفته و غیره استفاده می کنند. از جمله روشهای مناسب اکسیداسیون پیشرفته، استفاده از رادیکال های سولفات ( SO۴ ●- ) و پرسولفات (S۲O۸۲-) است که با حرارت، اشعه UV و فلزات واسطه نظیر یون های آهن فعال می گردد. هدف از این مطالعه کارایی پرسولفات فعال شده با یون های آهن حاصل از فرایند الکتروشیمیایی با الکترود آهن، برای حذف دو-کلروفنل است. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی بود، که با استفاده از یک راکتور منقطع الکتروشیمیایی مجهز به ۲ الکترود آهن متصل به منبع برق مستقیم انجام شد. مقادیر مختلف پارامترهای مؤثر بر فرآیند شاملpH، ولتاژ، غلظت اولیه پرسولفات و غلظت اولیه دو-کلروفنل بررسی شد. تعداد کل نمونه ۲۳۴ عدد بود. بعد از جمع آوری داده ها، نتایج با استفاده از نرم افزارهای Excel و SPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد، pH اولیه محلول، غلظت اولیه پرسولفات و ولتاژ دارای تأثیر قابل توجهی در حذف دو-کلروفنل بودند. حداکثر میزان حذف در شرایط اسیدی و در pH برابر با ۳ بدست آمد. همچنین با افزایش غلظت دو-کلروفنل، پرسولفات و ولتاژ، راندمان حذف افزایش یافت. به این ترتیب فرآیند تلفیقی الکترو/پرسولفات در مقادیر مناسب متغیرها، ۹۴ /۹۹ درصد دو-کلروفنل را حذف کرد. بحث و نتیجه‌گیری: استفاده از آنیون پرسولفات در راکتور الکتروشیمیایی مجهز به الکترود آهن، منجر به تولید رادیکال های سولفات شد، که کارایی بالایی درحذف دو-کلروفنل داشت. لذا فرآیند الکترو/ پرسولفات با الکترودهای آهن می تواند به عنوان گزینه ای مناسب در تصفیه خانه های فاضلاب های صنعتی مطرح گردد.


مهری حبیبی، محمدرضا اسدی کرم،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: فاکتورهای جذب آهن به عنوان یکی از عوامل بیماریزای اصلی سویه های پروتئوس میرابیلیس عامل عفونت ادراری می باشند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژنهای جذب آهن و نیز ارزیابی توالی نوکلئوتیدی آنها در ایزوله های پروتئوس میرابیلیس جمع آوری شده از بیماران با عفونت دستگاه ادراری بود.
مواد و روش ها: تعداد ۱۰۰ ایزوله پروتئوس میرابیلیس از نمونه ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری جمع آوری شد.  تکثیر ژنهای جذب آهن PMI۱۹۴۵، PMI۲۵۹۶، PMI۰۴۰۹، PMI۱۴۲۶، PMI۰۸۴۲ و PMI۱۴۲۵ در این ایزوله ها با روش PCR انجام شد. جهت تعیین توالی ژنهای تکثیر یافته، محصول PCR آنها با کیت تخلیص محصول PCR  از روی ژل تخلیص گردید و سپس برای تعیین توالی ارسال شدند. پس از تعیین توالی، توالی این ژنها با توالی ژنهای موجود در بانک ژن و Expasy مقایسه شد.
یافته ها: بررسی شیوع این ژنها نشان داد که به ترتیب ۹۰%، ۲۵%،  ۳۵%، ۸۵%، ۷۵% و ۵۵ درصد از این ایزوله ها دارای ژنهای PMI۱۹۴۵، PMI۲۵۹۶، PMI۰۴۰۹، PMI۱۴۲۶، PMI۰۸۴۲ و PMI۱۴۲۵ بودند. مقایسه توالی نوکلئوتیدی این ژنها با استفاده از برنامه های آنالیز نشان داد که توالی ژنهای جذب آهن شباهت بالای ۸۰ درصد با ژنهای مشابه ثبت شده در بانک های ژنی دارند.
بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه مشاهده شد که ژنهای جذب آهن PMI۱۹۴۵ و PMI۱۴۲۶ با داشتن شیوع زیاد در بین ایزوله های پروتئوس میرابیلیس و نیز توالی حفظ شده می توانند به عنوان کاندید واکسن جدید علیه عفونتهای ادراری مطرح شوند.
بهروز یحیایی، محمدصالح صباغ،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: درمطالعه حاضر، خواص سمیت نانوذرات مغناطیسی در بافت کلیه و رفتار آنها در بدن موشهای صحرایی در حضور و عدم حضور میدان الکترومغناطیس مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: نانو ذرات آهن مغانطیس با استفاده از قارچFusarium oxysporoum  و کلرید آهن،  تولید شد. با استفاده از اسپکتروفوتومتری، TEM و پراش اشعه ایکس تایید شد. سپس سمیت سلولی نانوذرات به وسیله روش  MTT  در کشت سلولی سلولی فیبروبلاست غیر سرطانی مورد بررسی قرار گرفت. نهایتا میزان IC۵۰ نانوذرات مذکور در کشت سلول تعیین و نانوذرات با دوز غیر سمی به درون بدن موش صحرایی تزریق شدند.  موش های صحرایی به ۴ گروه شاهد، گروه دریافت کننده نانو ذرات بدون حضور میدان الکترومغناطیس، گروه دریافت کننده نانو ذرات با حضور میدان الکترومغناطیس، گروه بدون دریافت نانوذرات و با حضور میدان الکترومغناطیس تقسیم شدند.
یافته ها: نانوذرات آهن مغناطیسی توسط قارچ Fusarium oxysporum قابل تولید بود. نانوذرات دارای سایز حدود ۳۵ نانومتر بودند و در کشت سلول سمیت وابسته به دوز اعمال نمودند نانوذرات بیولوژیک فاقد سمیت شدیدی در بافت کلیه بوده و تنها در حضور میدان الکترومغناطیس اندکی تغییرات بافت همبندی و خونی و نیز تغییرات در گلومرول های کلیه مشاهده شد هرچند که در گروه فاقد میدان الکترومغناطیس نیز تغییرات خفیفی در گلومرول ها مشاهده شد که میتوان به طبیعت خود نانوذرات نسبت داد.
بحث و نتیجه گیری: نانوذرات آهن بیولوژیک فاقد سمیت در بدن بوده و در تحقیقات درون تنی با هدف دارورسانی برای درمان سرطان ها و سایر بیماریها میتوان از آنها بهره گرفت.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb