جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای تستوسترون

قاسم ساکی، سیما نصری، مریم جلالی، محمدرضا غلامی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: سرو صدا نوعی از آلودگی محیطی است که کیفیت زندگی انسان ها را تحت تأثیر قرار می دهد. تحقیقات زیادی روی تأثیر استرس صوتی بر قسمت های مختلف بدن انجام شده ولی تا به حال مطالعات اندکی در زمینه تأثیر این استرس روی سیستم جنسی صورت گرفته است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد تا به بررسی اثر آلودگی صوتی بر میزان هورمون های تستوسترون، LH و FSH پرداخته شود. مواد و روش‌ها: ۲ گروه ۱۰تایی موش صحرایی نر در ۲ محیط تجربی و معمولی به مدت ۵۰ روز قرار داده شدند که در محیط تجربی صوتی با شدت ۱۲۰-۹۰ دسی بل و فرکانس ۳۵۰ - ۳۰۰ هرتز توسط دستگاهی روزانه از ساعت ۷ شب تا ۷ صبح پخش می شد. بعد از گذشت ۵۰ روز و با استفاده از روش خونگیری از دم، میزان هورمون های تستوسترون، LH و FSH در سرم خون با استفاده از روش الایزا سنجیده شد و نتایج توسط آزمون t با درجه معنی داری ۰۵/۰P< بررسی شدند. یافته‌ها: مطالعات آماری نشان داد که میانگین ترشح هورمون های تستوسترون، LH و FSH در موش های صحرایی نر تحت صوت در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری داشته است (۰۵/۰P<). بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع می توان گفت که استرس های صوتی باعث کاهش میزان هورمون های جنسی می شوند.
سعید امام دوست، محمد فرامرزی، لاله باقری، خدیجه اوتادی، محمد امیری، طاهره یزدانی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

  مقدمه: هدف از این تحقیق مطالعه تاثیر یک دوره تمرین ورزشی ترکیبی بر سطوح استراحتی لپتین پلاسما و برخی عوامل هورمونی در افراد دارای اضافه وزن بود.

  مواد و روش­ها: آزمودنی های این تحقیق ۳۰ مرد دارای اضافه وزن با ۲۹ BMI≥ دامنه سنی ۲۲-۴۲ سال بودند که به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین ترکیبی مقاومتی هوازی شامل ۸ هفته تمرین و هر هفته ۳ جلسه و هر جلسه شامل ۱۲- ۱۰ تمرین قدرتی ایستگاهی با شدت ۷۵-۷۰ درصد ۱RM در چهار هفته اول و در چهار هفته دوم با شدت ۸۰-۷۵ درصد ۱RM درنظرگرفته شد و در انتها ۱۰ دقیقه تمرین دویدن هوازی با شدت ۷۵-۷۰ درصد MHR در چهار هفته اول و در چهار هفته دوم ۱۳ دقیقه با شدت ۸۰- ۷۵ درصد MHR بود .

  بحث و نتیجه­گیری : به طورکلی به نظر می رسد، کاهش لپتین در اثر یک دوره تمرین ترکیبی بیشتر با کاهش چربی بدنی، وزن و BMI در ارتباط است تا در اثرتغییرات هورمون تستوسترون یا کورتیزول. بنابراین، در مقایسه با بیشتر تحقیقات مربوط به تمرینات با وزنه که عدم تغییر در لپتین را گزارش کرده اند، شیوه تمرین ترکیبی راهبرد مؤثرتری به نظر می‌رسد.

  یافته­ها: نتایج این تحقیق نشان داد میانگین تفاضل مقدار لپتین گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داده است (۰۴۸/۰ P= ). همچنین، ۸ هفته تمرین ترکیبی باعث کاهش معنی دار BMI و وزن (۰۵/۰ P≤ ) آزمودنی‌ها شد. میانگین تفاضل مقدار تستوسترون و کورتیزول گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی داری را نشان نداد. میانگین تفاضل مقدار انسولین گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد (۰۲/۰= P ). مقدار نسبت هورمون تستوسترون به کورتیزول ( T/C ) در گروه تجربی افزایش اندکی را نشان داد.


اعظم فروغی پور، رخساره معمار،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) مهمترین بیماری تخریب غشاء میلین می باشد. برای علت آن یک پایه خودایمنی شناخته شده و نیز مطالعات نیز نشان داده است که تغییرات هورمونهای جنسی از جمله تستوسترون نقشی در این مکانیسم دارد. هدف این مطالعه تعیین این تغییرات و رابطه آن با شدت بیماری می باشد. بحث و نتیجه‌گیری: تستوسترون ارتباط مثبتی با بیماری ام اس دارد. بنابراین مطالعات دیگری در جهت بررسی ارتباط و تآثیر سیستم آندوکرین در علت و درمان بیماری ام اس باید انجام گیرد. یافته‌ها: در این مطالعه سطح سرمی تستوسترون در بیماران در طی مرحله فولیکولی ۳/۰±۰۴۶۱/۰ و گرم در هر میلی لیتر بود در مقایسه گروه کنترل ۰,۴۰/۰ ±۰.۸۲ (۰۱۱/۰P = ) و در طی مرحله لوتئال ۷/۰ ±۵۸/۰ نانوگرم در هر میلی لیتر بود در مقایسه گروه کنترل ۳/۰±۸۸/۰ (۰۳/۰P = ) مشاهده شد. بنابراین میانگین میزان سرمی تستوسترون از نظر آماری تنها در هر دو مرحله لوتئال و فولیکولی سیکل قاعدگی به طور معنی داری پایین می باشد (۰۵/ ۰P <)، ولی ارتباطی با شدت بیماری ملاحظه نشد. مواد و روش‌ها: ۳۲ بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در این مطالعه مقطعی انتخاب شدند و با تعداد ۶۰ نفر سالم بعنوان گروه کنترل همسان سازی شدند و میزان سرمی هورمون تستوسترون در هر دو گروه به طور تصادفی در دو مرحله لوتئال و فولیکولی سیکل قاعدگی تعیین و سپس رابطه میزان هورمون با شدت بیماری بررسی گردید.
حمیرا حاتمی، نازلی خواجه نصیری،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سوء استفاده از آمفتامین‌های روان گردان (کریستال مت و اکستازی) در سالهای اخیر در بین نوجوانان و جوانان ایرانی رواج یافته است. این مواد اثرات مخرب بسیاری را در اندام‌های بدن بجا می‌گذارند. از این رو این مطالعه به منظور تعیین اثر کریستال‌ مت روی محور هورمونی هیپوفیز - گناد موش صحرایی نر بالغ انجام شد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از سنجش‌های هورمونی می‌توان نتیجه گرفت که کریستال مت دارای اثرات مخرب بر روی محور هورمونی هیپوفیز – گنادی جنس نر دارد. یافته‌ها: غلظت سرمی هورمون تستوسترون در گروه‌های تجربی دریافت کننده دوز ۱۰ و ۱۵ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری نشان داد (۰۵/۰P<). غلظت سرمی هورمون‌های LH و FSH در گروه ‌های تجربی دریافت کننده دوز ۵، ۱۰ و ۱۵ کاهش معنی‌داری را نشان داد (۰۵/۰P<). مواد و روش‌ها: ۲۸ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه کنترل و گروه‌های دریافت کننده کریستال مت با دوز ۵، ۱۰ و ۱۵ میلی-گرم بر کیلوگرم وزن بدن تقسیم شدند. گروه‌های تجربی به مدت ۷ روز، کریستال‌ مت را به شیوه درون صفاقی دریافت نمودند و پس از ۷ روز، خون از بطن چپ قلب موش‌ها گرفته شده و پارامترهای مورد نظر (تستوسترون، LH و FSH) توسط کیت الایزا اندازه گیری شد. آنالیز داده-های حاصل، با استفاده از نرم‌افزار آماری ۱۶- SPSS صورت گرفت. مقایسه گروه‌های آزمایشی مختلف توسط آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد و ۰۵/۰P< معنی‌دار در نظر گرفته شد.


محمدرضا نصیرزاده،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: کاهش تستوسترون در نرها یکی از عوارض ایسکمی کلیوی است. برگ زیتون یک منبع قابل ملاحظه ترکیبات فنلی است که به لحاظ بیولوژیکی فعال هستند و ظرفیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و قدرت پاک کنندگی رادیکالی بهتری دارند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره برگ زیتون (OLE) بر تغییرات سرمی گنادوتروپین‌ها و تستوسترون بود.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه تعداد ۴۹ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به‌صورت تصادفی انتخاب و به ۷ گروه تقسیم‌ شدند: ۱) کنترل: حیوانات سالم دست نخورده ،۲) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۱ ساعت، ۳) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۱ ساعت + OLE، ۴) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲ ساعت، ۵) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲ ساعت + OLE، ۶) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲۴ ساعت، ۷) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲۴ ساعت+ OLE. حیوانات در گروه‌های ۳،۵ و ۷ به مدت ۲۸ روز قبل از ایسکمی عصاره برگ زیتون را به میزان mg/kg۱۰۰ از راه خوراکی و از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره، نمونه خون اخذ و سطح سرمی اوره، کراتینین، گنادوتروپین‌ها و تستوسترون اندازه گیری شد.

یافته ­ها: نتایج نشان داد که غلظت سرمی اوره و کراتینین در گروه کنترل نسبت به سایر گروه‌ها به‌طور معنی داری پائین است. همچنین مشخص گردید که در گروه ۶ در مقایسه با گروه ۷ غلظت سرمی تستوسترون به‌طور معنی داری کاهش یافت (۰۵/۰>P).

بحث و نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی عصاره برگ زیتون در گروه ایسکمی- خون‌رسانی مجدد ۲۴ ساعت توانست از کاهش سطح سرمی تستوسترون جلوگیری نماید.


سمیه آزادبخت، فرامرز سوری، تورج حسنی راد، حسین سوری،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: متامفتامین به سادگی از مواد شیمیایی در دسترس مثل پسودوافدرین ساخته می ­شود. این دارو که قبلاً در درمان ADHD به کار برده می ­شد، سهم عمده­ای از کنترل اعمال جنسی در مردان و زنان از طریق ترشح هورمون گنادوتروپین GNRH از هیپوتالاموس دارد. این هورمون از طریق عروق پورت وارد هیپوفیز قدامی شده و موجب ترشح هورمون LH و FSH  می­شود. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین مصرف دوز مزمن متامفتامین بر روی هورمون­های تستوسترون، LH و FSH در مردان می ­باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه ۳۰ نفر از مردان مصرف کننده دوز مزمن متامفتامین مراجعه کننده به کلینیک ­های درمانی در سطح شهر اصفهان با استفاده از روش نمونه‌ گیری تصادفی انتخاب و مورد سنجش قرار گرفتند. افراد مصرف کننده ابتدا پرسشنامه مقیاس شدت اعتیاد (ASI) را پر نموده و پس از خون­گیری، نمونه ­ها به آزمایشگاه منتقل شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که مدت مصرف متامفتامین بر روی میزان هورمون FSH تأثیر ندارد. تفاوت معنی­داری بین زمان­های مختلف مشاهده نگردید. ولی مدت مصرف متامفتامین بر روی میزان هورمون LH و تستوسترون تأثیر دارد.
بحث و نتیجه ­گیری: مدت مصرف متامفتامین بر روی میزان هورمون LH و تستوسترون تأثیر داشته ولی بر روی هورمون FSH تأثیر ندارد.
 


محسن فرهادیانی عسگرآبادی، ناصر بهپور، احمد محمدی مقدم،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت حفظ و ارتقای سلامت سالمندان، بررسی پاسخ­های هورمونی آنها در حین تمرینات آمادگی جسمانی ضروری است. این مطالعه با هدف تأثیر دو روش تمرین ترکیبی با و بدون محدودیت جریان خون بر روی برخی فاکتورهای آمادگی جسمانی (قدرت عضلانی و استقامت عضلانی)، آنابولیک (تستوسترون) و کاتابولیک (کورتیزول) انجام شد.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. در مجموع ۲۴ مرد سالمند بدون سابقه تمرینی به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند که در دو گروه تجربی و یک گروه کنترل توزیع شدند. اندازه­ گیری ­ها شامل آزمون ۳۰ ثانیه نشستن و برخاستن، آزمون نشستن و برخاستن با ۵۰ درصد یک تکرار بیشینه )تا حد خستگی( و اندازه ­گیری تستوسترون و کورتیزول بود. در گروه با محدودیت جریان خون قسمت فوقانی هر دو ران با کاف بسته شد و تمرین با شدت ۳۰-۲۰ درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. در گروه تمرین بدون محدودیت همین حرکات با شدت ۶۵ تا ۸۰ درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. از آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی بون­فرونی برای تحلیل ­های آماری استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد تمرین با محدودیت جریان خون تأثیری معنادار و مشابه تمرین با شدت بالاتر و بدون محدودیت جریان خون در افزایش قدرت عضلانی و استقامت عضلانی دارد. همچنین هر دو روش تمرینی اثرات مشابهی بر افزایش میزان تستوسترون و کاهش میزان کورتیزول سرم در بین مردان سالمند داشت.
بحث و نتیجه­ گیری: از آنجا که انجام تمرینات سنگین با وزنه برای سالمندان دشوار و آسیب­زا است این افراد می­ توانند از تمرینات مقاومتی با شدت کم همراه با محدودیت جریان خون به طور اثر بخشی بهره ببرند. برای دستیابی به دانش بهتر در این زمینه، بهتر است سایر سازوکارهای هورمونی و عصبی-عضلانی دخیل در اثرگذاری این تمرینات بررسی شوند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb