جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای تیروئید

فرامرز کریمیان، مریم منصوری پور،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : تشخیص غده های مهاجم و یافتن مکان آنها در بیماران دچار هیپرپاراتیروئیدیسم موضوعی است که همیشه مورد توجه جراحان بوده است. تا دو دهه پیش این کار صرفاً با جستجوی کامل گردن توسط جراح امکان پذیر بود؛ اما در دهه های اخیر با عرضه شدن روشهای تصویربرداری بهتر نظیر سونوگرافی پیشرفته و اسکن های ایزوتوپیک پیشرفت قابل ملاحظه ای در این زمینه حاصل شده است. برای ارزیابی این روشها مطالعه ای طراحی و اجراء گردید. مواد و روشها : این یک مطالعه توصیفی گذشته نگر در بیماران مبتلا به هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه است که طی سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷ در بیمارستانهای امام خمینی و دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران تحت عمل جراحی پاراتیروئیدکتومی قرار گرفته اند. هدف از مطالعه ارزیابی حساسیت (sensitivity) و صحت (Accuracy ) تشخیص و تعیین محل غده (های) مهاجم توسط تجهیزات تصویربرداری موجود در مقایسه با یافته های حین عمل است. یافته ها : ۶۱ بیمار واجد شرایط مطالعه بودند (۱۱ نفر مرد ۱۸% و ۵۰ نفر زن ۸۲%). ۴۷ مورد آدنوم منفرد (۷۷%)، دو مورد آدنوم متعدد (۳%) و ۱۲ مورد هیپرپلازی (۲۰%) گزارش شده بود. اسکنMIBI برای ۲۴ بیمار انجام شده بود. حساسیت و صحت آن برای آدنوم منفرد به ترتیب ۷۰% و ۱۰۰% بود.نتیجه اسکن MIBI در تمام بیماران دچار هیپرپلازی و آدنوم متعدد که مورد بررسی قرار گرفتند،منفی کاذب بود. حساسیت اسکن Th-Tc برای آدنوم منفرد ۳/۳۳% بود. حساسیت سونوگرافی برای آدنوم ۵/۷۱% و برای هیپرپلازی ۴۰% محاسبه شد. صحت تشخیص در هر دو مورد ۱۰۰% بود.حساسیت و صحت تشخیص جراح، در حین عمل، برای آدنوم بترتیب ۱۰۰% و ۹۶% و برای هیپرپلازی ۳/۸۳% و ۱۰۰% بود نتیجه گیری : بر اساس نتایج بدست آمده قضاوت جراح با تجربه در تشخیص و تعیین محل غده (های) مهاجم در هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه حساسیت و صحت بالاتری از نتایج تصویر برداری های موجود دارد که بخصوص در آدنوم متعدد و هیپرپلازی صدق می کند. بنابراین توصیه می گردد، هنوز هم به هنگام جراحی هیپرپاراتیروئیدیسم، تمام غدد بررسی شده و از جستجوی محدود با اتکا به یافته های تصویر برداری خود داری شود. گرچه با کسب تجربه روز افزون و عرضه تکنولوژیهای جدید نظیر( Radiotracing ) می توان هر روز انتظار نتایج بهتری از تصویر برداری داشت.
اکرم انصار، محمود فرشچیان، ابوالفضل خیراندیش،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : آلوپسی آرئاتا از جمله شایعترین بیماریهای پوستی است که حدود ۱% افراد جمعیت را درگیر می کند . علاوه بر این همراهی آلوپسی آرئاتا با بسیاری از بیماریهای خودایمنی دیگر گزارش شده است که لزوم معاینه و بررسی دقیق این بیماران را می رساند. از جمله شایعترین بیماریهای همراه آلوپسی آرئاتا بیماریهای خود ایمنی تیروئید است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی اختلالات عملکرد غده تیروئید در بیماران مبتلا به آلوپسی آرئاتا مراجعه کننده به بیمارستان سینا همدان طی سالهای ۸۰-۷۹ انجام شده است. مواد و روشها : این پژوهش یک بررسی توصیفی آینده نگر است که جامعه آماری آن را کلیه بیماران مبتلا به آلوپسی آرئاتا مراجعه کننده به درمانگاه و بخش پوست بیمارستان سینا همدان طی سالهای ۸۰-۷۹ (۲۰۰ نفر) تشکیل می دهد. بعد از تشخیص بالینی، برای کلیه بیماران آزمایشهای عملکرد غده تیروئید درخواست شد و سپس این نتایج به همراه یافته های بالینی بیماران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها : ۸/۴۶% بیماران مرد و ۲/۵۳% زن بودند و سن متوسط بیماران ۲۴ سال بود. ۷۷/۸% بیماران همزمان اختلال عملکرد غده تیروئید داشتند که در همه آنها از نوع هیپوتیروئیدی بود. در زنان مبتلا به آلوپسی آرئاتا شیوع هیپوتیروئیدی ۶۷/۱۳% و در مردان مبتلا به آلوپسی آرئاتا شیوع هیپوتیروئیدی ۸۸/۳% بود. نتیجه گیری : شیوع هیپوتیروئیدی در بیماران مبتلا به آلوپسی آرئاتا خصوصا" در زنان مبتلا قابل توجه است؛ لذا توصیه می شود در کلیه بیماران مبتلا به آلوپسی آرئاتا تستهای عملکرد غده تیروئید انجام گیرد.
سید عباس طباطبائی، سید مظفر هاشمی، مجتبی احمدی نژاد،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: گواترهای نابجای اولیه مدیاستن بسیار نادر بوده و کمتر از ۱% گواترهای خلف جناغی و مدیاستینال است و خونگیری آنها از عروق داخل قفسه صدری می باشد.

گزارش مورد: ما یک بیمار مرد ۶۱ ساله با گواتر مولتی ندولر در گردن و گواتر نابجای اولیه مدیاستن را معرفی
می کنیم که با یک توده بزرگ در مدیاستن قدامی که از حدود ۶ ماه قبل از مراجعه با علامت تنگی نفس و خس خس سینه مراجعه نموده بود که با برش عرضی گردن و استرنوتومی نسبی جدار باز شد و توده های مزبور برداشته شدند و تمامی علائم بالینی بیمار در پیگیری از بین رفت. خونگیری توده مدیاستن از عروق داخل قفسه صدری شریان و ورید بی نام بود .

بحث و نتیجه‌گیری: ماتیرویدنابجای مدیاستن واقعی را گزارش نمو دیم که با برش مید استرنوتو می به صورت کامل برداشته شد و کلیه علایم بیمار از بین رفت .


فرهاد شاهسوار، مهرزاد جعفرزاده، بهنام اسدی فر، توماج سابوته، مینا درند،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: اگرچه تصور می شود که مصرف مواد مخدر سبب تغییر در عملکرد تیروئید می شود ولی مکانیسم دقیق آن هنوز به خوبی مشخص نشده است. بنابراین، در ادامه یک مطالعه مقدماتی،هدف این مطالعه تکمیلی بررسی تأثیر اعتیاد به مواد مخدر بر روی عملکرد تیروئید با اندازه گیری TBG بود. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت یک مطالعه مورد-شاهد بر روی ۱۰۶ نفر معتاد به مواد مخدر و ۱۰۶ نفر فرد سالم در تهران صورت گرفت. از نمونه های سرم این افراد برای اندازه گیری TBG استفاده شد. یافته ها: میزان TBG در گروه مورد به صورت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشت(۰۰۵/۰
سیما هاشمی پور، شعیب نعیمیان، حمیده مصطفایی، فاطمه حاج منوچهری، مهناز عباسی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: در بیماران مصرف کننده داروهای ضد تشنج، تغییرات ویتامین D و مینرال های سرم گزارش شده است. این مطالعه جهت مقایسه تغییرات ویتامین D و مینرال های سرم دربیماران مصرف کننده دو گروه دارویی داروهای ضد تشنج (القاء کننده و غیر القاء کننده آنزیمی) طراحی شده است. بحث و نتیجه‌گیری: در بیماران تحت درمان با داروهای القاء کننده آنزیمی کمبود ویتامین D شایع تربوده اما فراوانی هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه کم تر است. یافته‌ها: میانگین ویتامین D سرم در گروه القا کننده کم تر از گروه غیر القا کننده بود (به ترتیب۳/۸± ۹/۱۵ در مقابل ۸/۱۴±۲/۲۴ ۰۲/۰= (P.فراوانی کمبود ویتامین D در گروه داروهای القاء کننده ۸۴% و در گروه داروهای غیر القاء کننده ۴۸% بود (۰۱۶/۰=. (P میانگین کلسیم سرم در گروه داروهای القاء کننده به طور معنی دار کم تر از گروه غیر القاء کننده بود (به ترتیب ۲/۰±۷/۸ در مقابل ۷/۰±۰/۹ ،۰۵/۰=. ( P هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه در۴% گروه داروهای القاء کننده و ۲۴% گروه غیر القاء کننده وجود داشت (۰۱۶/۰=. (P مواد و روش‌ها: در این مطالعه ۲۲ بیمار تحت درمان با داروهای القاء کننده آنزیمی با ۲۵ بیمار داروهای غیر القاء کننده مقایسه شدند.بیماران دو گروه از نظر سن ،جنسیت و اندکس توده بدنی همانند سازی شدند. میزان کلسیم، فسفات، پاراتورمون و ۲۵ هیدروکسی ویتامین D در دو گروه اندازه گیری شد. اندازه گیری کلسیم با روش کالریمتری و اندازه گیری پاراتورمون و ویتامین D با روش الیزا انجام شد.
نسترن زمانی، شهرام ممدوحی، زهره روزبهانی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کم کاری مادرزادی تیروئید یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز و یکی از عمده ترین علت های ناتوانی ذهنی مادرزادی در نوزادان است که با تشخیص زودرس و درمان قابل پیشگیری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان فراخوان و شیوع بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان بروجرد می باشد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه مقطعی با استفاده از مستندات مراکز بهداشت شهرستان بروجرد انجام شده است. بر اساس پروتکل، کلیه­ نوزادان در فاصله روزهای ۳ تا ۵ بعد از تولد به مراکز نمونه گیری شهرستان ارجاع داده شدند و تحت غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید قرار گرفتند. در این مرحله نوزادان با TSH بیشتر از ۵ فراخوان شدند. با توجه به دستورالعمل کشوری غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید، نوزادان با ۱۰TSH> میلی واحد در لیتر و ۵/۶˂ میکروگرم در دسی لیتر بیمار در نظر گرفته شدند.
یافته­ ها: از ۱۳۷۴۱ نوزاد غربالگری شده ۱۲۵۷ مورد فراخوان شدند. میزان فراخوان ۱۴/۹ درصد برآورد گردید که از این تعداد، ۱۱۱۴ نوزاد دارای TSH بین mlu/L ۵ تا mlu/L ۹/۹ و ۱۲۰ نوزاد دارای TSH بین mlu/L ۱۰ تا mlu/L ۹/۱۹ و ۲۳ نوزاد دارای mlu/L ۲۰TSH≥  بودند. در ۲۲ نوزاد کم کاری مادرزادی تیروئید تشخیص داده شد. بدین ترتیب شیوع کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان بروجرد ۶/۱ در ۱۰۰۰ تولد زنده بدست آمد.
بحث و نتیجه­ گیری:  شیوع بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان بروجرد بالاتر از استاندارد جهانی می باشد که ضرورت دارد عوامل مرتبط با شیوع بالای این بیماری مورد بررسی قرار گیرد.

مهناز محمدی، زینب رضایی، زهرا جمشیدی، الهه طاهری، مختار مختاری،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:  کم کاری غده تیروئید در بین بیماری‌های غدد درون ریز شایع ترین بیماری پس از دیابت است. در کم کاری غده تیروئید، سطح ترشح هورمون های تنظیم کننده سوخت و ساز کاهش می یابد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره هیدروالکلی زنجبیل به عنوان داروی بالا برنده سوخت و ساز بر میزان گلوکز خون در موش های صحرایی هیپوتیروئیدیسم و نرمال می باشد.
مواد و روش­ها: تعداد ۶۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به ۶ گروه تقسیم شدند: گروه کنترل ماده ای دریافت نکرد، گروه شاهد، mL ۱/ ۰ محلول سالین، به مدت ۲۴ روز دریافت کردند، گروه تجربی ۱ با دریافت متی مازول به مقدار mg/Kg ۶۰ به مدت ۲۴ روز، دچار هیپوتیروئیدیسم شدند. گروه تجربی ۲ عصاره هیدروالکلی زنجبیل را به مقدار mg/kg ۴۰۰ و گروه تجربی ۳ و ۴ با دریافت متی‌مازول به مقدار  mg/Kg ۶۰ و همزمان عصاره هیدروالکلی زنجبیل را با دوزهای  mg/kg ۲۰۰ و ۴۰۰ به مدت ۲۴ روز دریافت کردند. ۴۸ ساعت پس از آخرین تزریق، نمونه های خون از قلب آن ها جمع آوری شد. میزان گلوگز خون با دستگاه اتوآنالایزر اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: میزان گلوکز خون در گروه تجربی ۱ در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشت که پس از بکارگیری عصاره هیدروالکلی زنجبیل در گروه های تجربی ۳ و ۴ کاهش معناداری را نشان داد (۰۵/۰>P).
بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس این نتایج می توان پیش بینی کرد که مصرف زنجبیل، میزان گلوکز خون را در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید کاهش می دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb