جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ریسک فاکتور

نصرت اله سربندی فراهانی، شهین رئوفی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: بیماری عروق کرونریک بیماری شایع میانسالی به بعد است. مطالعات اپیدمیولوژیک قوی گواه اینست که آهن می تواند یک فاکتور مهم درایجاد بیماری عروق کرونر باشد. بنابراین مطالعه حاضر باهدف بررسی ارتباط بین وضعیت آهن وبیماری عروق کرونرانجام گردید. مواد و روش ها: شرکت کنندگان دراین مطالعه ۲۰۸ نفردارای بیماری قلبی بودند. ابتدا مشخصات فردی آنان توسط پرسشنامه جمع آوری شد. سپس نمونه خون آنان جهت اندازه گیری آهن-فریتین و Hb-HCT-TIBC گرفته شد. بحث و نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که با افزایش سن میزان ذخیره آهن بدن افزایش می یابد و این امر میتواند در بیماریزایی برخی بیماریهای شایع مثل بیماریهای قلبی-عروقی مؤثر باشد، بنابراین نتایج ما از نقش ذخایرآهن بعنوان یک عامل خطر در ایجاد بیماری عروق کرونر حمایت میکند. یافته ها: ۱۱۰ نفر (۹/۵۲%) از شرکت کنندگان زن و ۹۸ نفر (۱/۴۷%)آنان مرد بودند. میانگین سنی آنان ۵/۶۳ سال بود. میانگین سطح فریتین آقایان ۰۴۱/۱۲۷ و ۲۱۴/۱۰۸ میکروگرم درمیلی لیتر در خانم ها بود. میانگین سطح آهن بدن مردان ۷۰/۹۳ و در خانمها ۷۱/۸۴ میکروگرم در میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که بین سن و سطح آهن و فریتین ارتباط وجوددارد
شیرزاد فلاحی، مائده چاهیچی اصفهان، فرناز خیراندیش، مهدی بیرجندی، پژمان هاشم زاده،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: توکسوپلاسموزیس مهمترین آلودگی انگلی مرتبط با سیستم اعصاب مرکزی (CNS) است. داشتن آگاهی و اطلاعات کافی در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی و عوامل مؤثر بر آن برای فارغ التحصیلان رشته های بهداشتی در پیشگیری، تشخیص به موقع و درمان بیماری در نوزادان بسیار کمک کننده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی دانشجویان سال آخر رشته های تحصیلی مرتبط با زنان باردار در دانشگاه علوم پزشکی لرستان در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی طراحی و اجرا شد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه ۱۷۷ نفر از دانشجویان که در آینده شغلی خود با زنان باردار سر و کار خواهند داشت، انتخاب شدند. میزان آگاهی و اطلاعات دانشجویان در خصوص توکسوپلاسموزیس مادرزادی بر اساس پرسشنامه از قبل طراحی شده بررسی و اندازه گیری شد. آزمون من ویتنی و کای اسکوئر برای مقایسه داده ها استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد، آگاهی دانشجویان در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی در محدوده مطلوبی قرار ندارد (٪۱۴/۷۱±۷۲/۴). بر اساس نتایج حاصله میزان آگاهی در دانشجویان رشته های پرستاری و تغذیه (۰۱۳/۰P=)، دارای سن‌پایین (۰۱۳/۰P=)، ساکن خوابگاه (۰۰۲/۰P=) و در مقطع کارشناسی(۰۰۱/۰>P ) به صورت معنی داری کمتر از دیگر دانشجویان بود (۰۵/۰>P ).
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر بیانگر میزان اطلاعات ضعیف دانشجویان سال آخر رشته های تحصیلی مرتبط با زنان باردار در مورد توکسوپلاسموزیس مادرزادی است. تأکید بیشتر بر اهمیت بیماری و صدمات جبران ناپذیر آن در جنین، برنامه ریزی برای افزایش میزان آگاهی دانشجویان در مورد  این بیماری، راههای انتقال و پیشگیری امری ضروری بنظر می رسد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb