جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای شیرخوار

فریبا طرهانی، مهیار زمان، امیر هومن کاظمی مطلق،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: عفونت منتشر باسیل کالمت ـ گرین (ب.ث.ژ ) متعاقب تلقیح واکسن زنده بیشتر به عنوان تظاهری از نقص ایمنی در کودکان در نظر گرفته می شود. ولی در نیمی از موارد که به عنوان موارد ایدیوپاتیک تعریف می شود هیچ گونه نقص ایمنی شناخته شده ای وجود ندارد. نتیجه گیری: گرچه واکسن ب.ث.ژ از سال ۱۹۲۱ مورد استفاده می گردد و اثرات آن در پیشگیری از سل منتشر، مننژیال و سل ریوی به اثبات رسیده است ولی اختلاف نظر در مورد این واکسن همچنان ادامه دارد. خطیرترین عارضه واکسن ب.ث.ژ عفونت منتشر است که ممکن است منجر به مرگ بیمار شود. معرفی بیمار: شیر خوار ۸ ماهه پسر که با مشکل وجود زخم در محل واکسیناسیون (ب.ث.ژ ) که از پنج ماه قبل ایجاد شده بود، بستری گردید. وی هم چنین از دو هفته قبل دچار تب، سرفه های خلط دار و اختلال تنفسی شده بود. بیمار تحت درمان آنتی بیوتیکی وسیع الطیف قرار گرفت ولی پاسخ درمانی مناسبی نداشت. در معاینات بالینی بعدی توده ای به ابعاد ۳×۳ در(Left Upper Quadrant) LUQ لمس می شد. در عکس قفسه سینه تصویر رتیکولر منتشر و خوردگی در دنده هفتم مشهود بود. بیمار به مدت دوازده روز بستری بود و در نهایت فوت نمود. در کالبد شکافی بیمار در تمام نمونه های برداشته شده از اعضای مختلف تجمع فراوانی از باسیل اسید فاست وجود داشت و تشخیص نهایی عفونت منتشر سلی (BCGOSIS) بود.
مهناز مردانی، اعظم محسن زاده، مصطفی یاری پور،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه : شیر مادر به تنهایی تنها منبع تغذیه مناسب در ۶ ماه اول زندگی است و در صورت تغذیه مناسب و کافی مادر در دوران شیر دهی ، انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تکامل شیرخوار تأمین خواهد شد. اطلاعات و دانش ناکافی و یا باورهای غلط راجع به تغذیه شیرخوار ، شاغل بودن مادران و گرایش مادران شاغل به تغذیه شیرخوار با شیر خشک و یا شروع زودتر از موعد تغذیه تکمیلی، افزایش گرایش مادران به سزارین و فاصله افتادن بین نوزاد و مادر در ساعات طلائی اولیه شیر دهی و همچنین تبلیغات فریبنده در مورد شیر خشک همگی بخشی از علل کاهش گرایش به شیر مادر و افزایش استفاده از شیر خشک است . لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی مادران زائو در زمینه اهمیت تغذیه شیرخوار با شیر مادر بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، به منظور بررسی آگاهی مادران زائوی مراجعه کننده به بیمارستان حاج کریم عسلی خرم آباد در آذر ماه سال ۱۳۸۵ در زمینه اهمیت و مزایای تغذیه با شیر مادر کلیه زنان زائو در این فاصله زمانی مورد بررسی قرار گرفتند و پرسشنامه ای حاوی ۱۷ سؤال بصورت تستی سه گزینه ای در اختیار مادران قرار می گرفت این سوالات در خصوص فوائد و اهمیت تغذیه شیرخوار با شیر مادر وهمچنین ترکیبات موجود در شیر مادر بود . پس از تکمیل پرسشنامه ها ، کد بندی متغیرها صورت گرفت و در نرم افزار کامپیوتری وارد گردید و میزان آگاهی مادران بر حسب هر یک از متغیرها با بکارگیری تستهای آماری مناسب سنجش گردید. .

یافته‌ها: از مجموع ۵۵۰ نفر مادر زائوی مراجعه تعداد ۳۳ نفر (۶%) میزان آگاهی ضعیف ، ۲۱۶ نفر (۳۹%) میزان آگاهی متوسط ، ۳۰۱ نفر (۵۵%) میزان آگاهی بالا داشتند . همچنین بین سن مادر و میزان آگاهی آنان ارتباط معنی داری وجود داشت به طوری که میانگین سن مادران با میزان آگاهی ضعیف حدود ۲۶ سال ، مادران با آگاهی متوسط حدود ۲۸ سال و مادران با آگاهی بالا حدود ۳۱ سال بود . از طرفی مادران دارای تعداد فرزند بیشتر میزان آگاهی بیشتری داشتند . بین سطح سواد مادران و میزان آگاهی آنها ارتباط معنی داری وجود داشت به طوری که با افزایش میزان تحصیلات میزان آگاهی مادران در مورد اهمیت تغذیه با شیر مادر افزایش می یافت . در بین مادران شاغل میزان آگاهی بالاتر از مادران خانه دار بود و از نظر محل سکونت نیز مادران ساکن شهر میزان آگاهی بالاتری نسبت به مادران ساکن روستا داشتند . در این پژوهش همچنین مشخص گردید که بین سطح درآمد خانواده و میزان آگاهی مادران ارتباط معنی داری وجود ندارد .

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه مذکور، میزان آگاهی مادران تقریباً خوب می باشد ولی هنوز تعداد زیادی از مادران از آگاهیهای لازم در مورد تغذیه شیرخواران برخوردار نیستند . به ویژه مادران جوان و مادران ساکن روستا . لذا لزوم توجه بیشتر به این گروه از مادران ارائه برنامه های آموزشی مناسب در زمینه شیر مادر معطوف می شود .


اعظم محسن زاده، مهناز مردانی، کوروش شاه کرمی، فرزاد ابراهیم زاده،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: شواهد زیادی از فوائد شیر مادر برای سلامت نوزاد و مادر وجود دارد. در بعضی مناطق جهان میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی شیرخوار کاهش یافته است. همچنین مهمترین فاکتورهای مربوط با کاهش میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی عوامل اقتصادی - اجتماعی مانند سن مادر، وضعیت اشتغال مادر، سطح سواد مادرو فاصله بین شیرخوار از فرزند قبلی وبعدی است. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی – توصیفی تحلیلی بود. جامعه مورد مطالعه مادران دارای کودک ۶ ماهه تا یکساله بودند. حجم نمونه ۳۴۰ نفر بود. متغیرها شامل سن، شغل مادر، رتبه زایمان، جنس کودک،نوع زایمان تحصیلات مادر، علت تغذیه غیر انحصاری،فاصله سنی کودک فعلی با قبلی، وضعیت تغذیه انحصاری با شیر مادرو مدت تغذیه انحصاری به ماه بود. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار spss جهت آنالیز آماری قرار گرفت. در این تحقیق همچنین از آزمون های مانند آزمون کای- دو، آزمون دقیق فیشر، آزمون من ویتنی، آزمون کروسکال والیس و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته‌ها: از ۳۴۰ نمونه، ۱۵۱ نفر زایمان به طریق سزازین داشتند. تعداد مادران شاغل ۵۷ نفر و تعداد مادران خانه دار ۲۸۳ نفر بودند.از ۳۴۰ بچه ۱۸۵ نفر پسر و ۱۵۵ نفر دختر بودند که ۱۰ نفر دو قلو بودند. میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی ۱/۷۹% بدست آمد. ۹/۲۰% شکست در تغذیه انحصاری داشتند. از میان ۲۶۸ شیرخوار که تغذیه انحصاری داشتند ۱۴۴ نفر پسر و ۱۲۴ نفر دختر بودند. تعداد مادرانی که تحصیلات دانشگاهی داشتند ۵۳ نفر بودند و تعداد مادرانی که تحصیلات متوسطه داشتند ۱۴۵ نفر و مادرانی که بیسواد یا کم سواد بودند ۱۴۲ نفر بودند. علل شکست تغذیه انحصاری عبارتند از: افت در منحنی رشد، شاغل بودن، چند قلویی و سایر علل بود. بین شغل مادر، سواد مادر، زایمان به روش سزارین و شکست تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی ارتباط معنی داری وجود داشت. دلیل اصلی برای شکست تغذیه انحصاری با شیر مادر کاهش رشد فرزندان گزارش شده بود. بحث و نتیجه‌گیری: براساس یافته های بدست آمده میزان شکست تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی شیرخواردر شهر خرم آباد ۹/۲۰% بود. بنابراین ما پیشنهاد میکنیم مادران شاغل حداقل ۶ ماه مرخصی زایمان جهت تغذیه انحصاری بنابه توصیه سازمان بهداشت جهانی داشته باشند، محل مناسبی برای شیردهی کودکان درمحل کار فراهم شود یا ساعت کاری کاهش یابد. مادران باید با جدول رشد نرمال بچه ها وعلل کاهش رشد آنها بیشتر آشنا باشند، همچنین با یدبه مادران در مورد فوائد شیرمادر در طی حاملگی، زایمان و در مراکز بهداشتی درمانی آموزش داده شود.


شکوفه احمدی‌پور، میترا همتی، هما بابایی، کیقباد قدیری،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: روی یک ریز مغذی است که نقش بسزایی در رشد کودکان دارد و عمده آن در سه ماهه سوم حاملگی وارد بدن نوزاد می شود لذا نوزادان پره ترم به میزان کافی آن را دریافت نکرده و ذخایر کمتری برای روی دارند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیرسولفات روی خوراکی بر رشد شیرخواران نارس بود. بحث و نتیجه‌گیری: تجویز سولفات روی به شیر خواران پره ترم به میزان ۳ میلی گرم روزانه تا پایان ۶ ماهگی اثرات چشمگیری در افزایش وزن ، قد و دور سر دارد و می‌توان برای جبران کمبودهای رشدی در شیرخواران نارس از روی استفاده نمود. یافته‌ها: میانگین سن موقع تولد در گروه اول(۲/۲ ±۹/۳۲)هفته و در گروه دوم (۱/۲±۷/۳۲) هفته بود. میانگین وزن در گروه دریافت‌کننده روی در پایان ۶ ماهگی(۳/۸۱۰±۳/۶۸۶۱)گرم و در گروه کنترل(۷/۵۳۴±۹/۵۱۱۸)گرم بود (۰۰۱/۰ >p) . از نظرافزایش میزان قد و دور سر تا پایان ۲ ماهگی بین دو گروه تفاوت قابل توجهی وجود نداشت، ولی از ماه سوم گروهی که روی دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل تفاوت چشمگیری داشتند. میانگین قد در پایان ۶ ماهگی درگروه اول(۸/۳±۸/۵۹ (سانتیمتر و در گروه دوم(۵/۳±۰/۵۷ (سانتیمتر ، میانگین دور سر نیز در گروه اول(۰/۲±۴/۴۱)سانتیمترو گروه دوم (۵/۲±۵/۳۹) سانتیمتر بود (۰۰۱/۰ >p) . هیچگونه عارضه جدی در طول تجویزمشاهده نشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی ۱۰۶ نوزاد پره ترم با سن حاملگی ۳۶ -۲۸هفته و وزن ۲۵۰۰-۱۰۰۰ گرم که در بیمارستانهای امام رضا (ع) و معتضدی کرمانشاه متولد شده بودند انجام شد.نوزادان به صورت کاملا تصادفی به دو گروه ۵۳ نفره تقسیم شدند.به گروه اول روزانه ۳ میلی گرم شربت سولفات روی به مدت ۶ ماه داده شد ولی گروه دوم روی دریافت نکردند. هر دو گروه تا پایان ۶ ماهگی به صورت ماهیانه مورد معاینه و سنجش وزن، قد و دور سر قرار گرفتند.
اعظم محسن‌زاده، مهناز مردانی، شکوفه احمدی‌پور، فرزاد ابراهیم‌زاده،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: رشد کودکان یکی از مهم‌ترین منابع اطلاعاتی برای تشخیص در تأخیر روند رشد و سوء تغذیه در کودکان است. هدف از این مطالعه بررسی عوامل مرتبط با کاهش رشد قد و وزن در شیرخواران زیر ۲ سال شهرستان الشتر لرستان بود. مواد و روش‌ها: این بررسی یک مطالعه مقطعی بود. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه متولدین زیر ۲ سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان الشتر در نیمه اول سال ۱۳۸۶ بود. کلیه اطلاعات توسط پرسشنامه جمع‌آوری و توسط نرم‌افزار آماری SPSS مورد تجزیه قرار گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: در این مطالعه ۸/۲۵ درصد از شیرخواران کاهش در منحنی رشد وزن و ۸ درصد کاهش در منحنی رشد قد داشتند. بین کاهش منحنی قد و وزن با متغیرهایی مانند محل سکونت شیرخوار، بیماری‌های عفونی، سطح تحصیلات مادر، وضعیت اشتغال مادر، شغل پدر، استفاده از مکمل آهن و وزن کم موقع تولد ارتباط معنی‌دار وجود دارد. یافته‌ها: از ۲۹۹ شیرخوار مورد بررسی ۷۷ نفر (۸/۲۵ درصد) کاهش در منحنی رشد وزن و ۲۴ نفر (۸ درصد) کاهش در منحنی رشد قد داشتند. بین کاهش منحنی رشد وزن با متغیرهایی مانند محل سکونت شیرخوار، بیماری‌های عفونی، شیر مصرفی، مدت زمان تغذیه با شیر مادر، زمان آغاز تغذیه تکمیلی، فاصله تولد بعدی، سطح تحصیلات مادر، وضعیت اشتغال مادر، شغل پدر، استفاده از مکمل آهن و وزن کم موقع تولد ارتباط معنی‌دار وجود دارد. بین کاهش منحنی رشد قد با محل سکونت، بیماری‌های عفونی، مدت زمان تغذیه با شیر مادر، استفاده از مکمل آهن و ویتامین آ+د، وزن کم موقع تولد، سطح تحصیلات مادر، وضعیت اشتغال مادر و شغل پدر ارتباط معنی‌دار وجود دارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb