مقدمه: گسترش سریع رسانه های جمعی و به ویژه فضای مجازی باعث تغییر در شیوهی زندگی مردم شده است. شیوهی زندگی متأثر از فضای مجازی از عواملی هست که بر سلامتی افراد تأثیرگذار می باشد. لذا در این مطالعه به بررسی شیوهی زندگی متأثر از فضای مجازی و تاثیر آن بر سلامت روان پرداخته شد.
مواد و روشها: روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی از نوع هدف کاربردی میباشد جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ میباشد. برای نمونه گیری با فرمول کوکران، ۳۶۱ نفر با نمونه گیری تصادفی طبقای انتخاب گردید. دادهها با پرسشنامه مشتمل بر سه بخش مشخصات جمعیت شناختی، شیوهی زندگی متاثر از فضای مجازی طاهری و سلامت روان گلدبرگ، جمعآوری گردید. تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرمافزار SPSS۱۹ و Amos انجام شد.
یافته ها: میانگین نمره شیوهی زندگی متاثر از فضای مجازی بر حسب جنسیت، پایگاه اجتماعی-اقتصادی و وضعیت تأهل متفاوت نبود. همچنین رابطه معنادار و مستقیم بین شیوهی زندگی متاثر از فضای مجازی و سلامت روان وجود داشت. مدل معادله ساختاری نیز، حاکی از تأیید داده های گردآوری شده با چارچوب نظری بود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به ارتباط بین شیوهی زندگی متاثر از فضای مجازی و سلامت روان، توصیه میشود که مسئولین برنامه هایی را اتخاذ نمایند که موجب تقویت، گسترش و مدیریت رسانه های جمعی نوین شوند و به این ترتیب در افزایش سلامت روان دانشجویان تأثیر گذار باشند.