جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای فضای مجازی

هدایت نظری، زهرا طاهری، کتایون بختیار، رضا حسین آبادی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: گسترش سریع رسانه ­های جمعی و به ویژه فضای مجازی باعث تغییر در شیوه­ی زندگی مردم شده است. شیوه­ی زندگی متأثر از فضای مجازی از عواملی هست که بر سلامتی افراد تأثیرگذار می­ باشد. لذا در این مطالعه به بررسی شیوه­ی زندگی متأثر از فضای مجازی و تاثیر آن بر سلامت روان پرداخته شد.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی از نوع هدف کاربردی می­باشد جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ می­باشد. برای نمونه گیری با فرمول کوکران، ۳۶۱ نفر با نمونه گیری تصادفی طبق­ای انتخاب گردید. داده­ها با پرسشنامه مشتمل بر سه بخش مشخصات جمعیت شناختی، شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی طاهری و سلامت روان گلدبرگ، جمع­آوری گردید. تحلیل داده ­ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم­افزار SPSS۱۹ و Amos انجام شد.
یافته­ ها: میانگین نمره شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی بر حسب جنسیت، پایگاه اجتماعی-اقتصادی و وضعیت تأهل متفاوت نبود. همچنین رابطه معنادار و مستقیم بین شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی و سلامت روان وجود داشت. مدل معادله ساختاری نیز، حاکی از  تأیید داده­ های گردآوری شده با چارچوب نظری بود.
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به ارتباط بین شیوه­ی زندگی متاثر از فضای مجازی و سلامت روان، توصیه می­شود که مسئولین برنامه ­هایی را اتخاذ نمایند که موجب تقویت، گسترش و مدیریت رسانه ­های جمعی نوین شوند و به این ترتیب در افزایش سلامت روان دانشجویان تأثیر گذار باشند.
 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb