جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مرزه خوزستانی

دکتر مجید طوافی، دکتر حسن احمدوند، احمد تمجیدی پور، دکتر علیرضا خلعتبری، دکتر بهرام دلفان، مهدی بیرجندی،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

نفروپاتی دیابتی علت شایع رسیدن به مرحله نهایی بیماری کلیوی است . اسانس مرزه خوزستانی برای اولین بار بعنوان آنتی اکسیدان ،آنتی دیابت و ضد التهاب در مهار نفروپاتی دیابتی بکار گرفته شد. بحث و نتیجه گیری: اسانس مرزه خوزستانی بطور معنی داری (۰۵/۰ >p) میتواند هیپرتروفی گلومرولی ،گسترش مزانژالی را مهار و حجم مویرگ گلومرولی را در رتهای دیابتی حفظ نماید. یافته ها: هیپرتروفی گلومرولی ، گسترش مزانژالی و کاهش مویرگهای گلومرولی در گروههای درمانی با اسانس مرزه خوزستانی بطور معنی داری در مقایسه با گروه دیابتی بدون درمان مهار شده بود ولی با سطح این متغیرها در گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت. سطح سرمی مالون دی آ لدهید در گروههای تحت درمان بطور معنی داری در سطح گروه کنترل حفظ شده بود(۰۵/۰ > p). مواد و روش ها: چهل رت نر مورد جراحی نفرکتومی چپ قرار گرفتند.رتها بطور تصادفی به چهار گروه (هر گروه ۱۰ راس) تقسیم شدند ، گروه یک کنترل، گروه دوم دیابتی بدون درمان ، گروههای سوم و چهارم گروههای درمانی با اسانس مرزه به ترتیب با دوز درمانی ۲۵۰ppm و ۵۰۰ppm در آب خوردن .در گروههای دوم،سوم و چهارم با تزریق زیر جلدی آلوکسان دیابت القا گردید.بعداز۸ هفته درمان مالون دی الدهید سرمی اندازه گیری شد.برشهای پارافینی از کلیه تهیه و بطریقه پاس رنگ امیزی گردید.حجم گلومرول ، حجم مزانژال داخل گلومرولی و حجم مویرگی گلومرولی با روشهای استریولوژیک برآورد گردید.اطلاعات به کمک نرم افزار SPSS۱۳ و تست ناپارا متری من-ویتنی در۰۵/۰ p< مورد مقایسه قرار گرفتند.


دکتر بهرام رسولیان، مرجان جاویدنیا، مینا پولادچنگ، مرضیه رشیدی پور، دکتر بهرام دلفان، سمیرا گودرزی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده

سیس‌پلاتین از داروهای اصلی شیمی‌درمانی انواعی از سرطان است و نفروپاتی مهمترین عارضه آن محسوب می‌شود. رادیکالهای آزاد اکسیژن نقش مهمی در ایجاد سمیت کلیوی ناشی از این دارو دارند. برخی اسانسهای گیاهی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان هستند. هدف از این تحقیق تعیین اثر اسانس گیاه مرزه خوزستانی بر نفروپاتی ناشی از سیس‌پلاتین است. بحث و نتیجه‌گیری: تجویز همزمان اسانس مرزه خوزستانی با سیس‌پلاتین سمیت کلیوی آنرا کم نمی‌کند و ممکن است در دوزهای بالاتر نفروپاتی ناشی از سیس‌پلاتین را شدیدتر کند. یافته‌ها: تجویز اسانس با دوز mg/kg۲۰۰ همزمان با سیس‌پلاتین منجر به مرگ حیوانات شد. تزریق اسانس به مقدار mg/kg۱۰۰ نفروپاتی ناشی از سیس‌پلاتین را تشدید کرد و در دوز mg/kg۵۰ شدت نفروپاتی تفاوت معنی‌داری با گروه کنترل نداشت. تزریق اسانس به‌تنهایی اثری بر عملکرد کلیه نداشت. مواد و روش‌ها: موشهای صحرایی نر ویستار ۳۰۰-۲۰۰ گرمی مورد استفاده قرار گرفتند. در گروه کنترل (۱۰n=) سیس‌پلاتین (mg/kg۵) و در گروههای مورد (در هر گروه ۶n=) اسانس با دوزهای mg/kg۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ و سپس سیس‌پلاتین تزریق شد. در تعدادی از گروهها (در هر گروه ۹-۶n=) نیز اسانس و سپس نرمال سالین (بجای سیس‌پلاتین) تزریق شد. ۳ روز بعد از تجویز سیس‌پلاتین (یا نرمال سالین) غلظت کراتینین و اوره پلاسما و کلیرانس کراتینین و کسر دفع سدیم بعنوان شاخصهای عملکرد کلیه سنجیده شد.
راحله عصایی، معصوم بشیری، ناصر پژوهی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: تشنج از مهمترین علائم صرع و بسیاری از اختلالات نورولوژیکی است . با توجه به عوارض جانبی داروهای صناعی و عدم پاسخ‌دهی مناسب به درمان‌های موجود، امروزه داروهای گیاهی بطور وسیعی در کنترل تشنج به کار می‌روند. گیاه مرزه خوزستانی((Satureja khuzestanica یک گیاه بومی ایران است که اثرات ضد دردی و ضد اسپاسمی دارد. لذا با توجه به این اثرات و اترات مهاری آن بر کانال‌های کلسیمی در این مطالعه اثرات اسانس روغنی این گیاه بر تشنج ناشی از نیکوتین مورد بررسی قرار گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج فوق بیانگر این واقعیت است که اسانس گیاه مرزه دارای اثر ضد تشنج می باشد. شناخت مکانیسم‌های دقیق آن نیازمندبه مطالعات وسیع‌تری است. یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که اسانس مرزه وکارواکرول در دوز۸۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم موجب افزایش زمان شروع تشنج و کاهش شدت و دوام تشنج می‌شود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی از ۴۰ موش سفید کوچک نر استفاده گردید. حیوانات به ۵ گروه ۸ تایی تقسیم شدند. اسانس روغنی مرزه به مقادیر۴۰،۸۰،۱۲۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم وکارواکرول با دوز۸۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی تزریق شد. گروه شاهد توئین۲۰ (۳%) هم حجم اسانس دریافت نمودند. بعد از ۳۰ دقیقه، به تمام گروه‌ها نیکوتین (۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم) از طریق داخل صفاقی تزریق گردید و زمان شروع، شدت و دوام تشنج مورد بررسی قرار گرفت.
غلامرضا شهسواری، علیرضا موید کاظمی، نگار نوری یزدان،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: دیابت نوع ۲ یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر و درمان آن یکی از اولویت های بالینی می باشد. هدف مطالعه ارزیابی اثر اسانس روغنی مرزه خوزستانی( SKEO) و کارواکرول بر شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما (TAC) و همینطور فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی می باشد.
مواد و روش­ ها: مطالعه از نوع تجربی می باشد. القای دیابت در موش های صحرایی نر ویستار با تزریق mg/kg ۷۰ آلوکسان بصورت داخل صفاقی صورت گرفت. رت­ها بصورت تصادفی به ۵ گروه ده تایی تقسیم شدند. پس از دوره تیمار (۲۰ روز) شاخص های پراکسیداسیون لیپیدی و هم چنین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در همولیزات تمامی گروه ها مورد سنجش قرار گرفت. SKEO با روش GC-Mass آنالیز گردید. آنالیز داده ها با استفاده از SPSS ۲۳ و آزمون های ANOVA یکطرفه و  Tukeyانجام شد.
یافته ­ها: نتایج مطالعه ما نشان داد که میانگین مقادیر گلوتاتیون و TAC گروه های دیابتی تحت تیمار در هر دو دوز در مقایسه با گروه کنترل دیابتی افزایش ومیزانMDA  در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش یافت (۰۵/۰>P). از طرف دیگر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گروه های تحت درمان نسبت به گروه رت های دیابتی افزایش معنا داری را نشان داد (۰۵/۰>P). آنالیز SKEO با روش GC-Mass نشان داد که کارواکرول (درصد) عمده ترین ترکیب این عصاره را تشکیل می دهد.
بحث و نتیجه­ گیری: طبق نتایج عمده ترین ترکیب SKEO ، کارواکرول بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. گروه های تیمار شده با SKEO و کارواکرول هر دو کاهش معناداری در میزان  MDA و افزایش شاخص های دفاع آنتی اکسیدانش نشان دادند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb